Chevrolet-Evanda avto: pregledi, tehnične podatke in mnenja

Avtomobili D segmenta so zelo priljubljeni na lokalnem trgu. Njihovo razširjenost je razložena predvsem z dejstvom, da so razmeroma nizki stroški med njimi ponujeni modeli, pogosto preveliki avtomobili naslednjega, bolj prestižnega razreda E, katerega cena je običajno veliko višja. Zato so taki limuzini povpraševanje tako med zasebnimi uporabniki kot univerzalnim avtomobilom kot v podjetniških in davčnih skladiščih. Distribucija modelov in modelov omogoča iskanje v razredu D kot enostavne variante, primerne za taksi, in dobro opremljene avtomobile, ki so sposobni izpolniti vlogo predstavnika. Potem velja za enega od teh avtomobilov "Chevrolet-Evanda".

Značilnosti

Ta model je srednje velika limuzina korejskega porekla. Na različnih trgih najdemo pod številnimi drugimi imeni: Daewoo Magnus, Chevrolet Epica, Suzuki Verona, Daewoo Evanda, Formosa Magnus. Narejeno na raztegnjeni platformi Daewoo Leganza.

Zgodovina
Avto je bil izdelan kot potomec Daewoo Leganze, znan tudi kot Chevrolet Aveo v Evropi in Oldsmobile Alero v ZDA in Kanadi, od leta 2000 do 2006. Razvijalec tega modela je Daewoo Motors, ki je bil na tem trenutek je status neodvisnega podjetja. Različna imena strojev se pojasnjujejo z dejstvom, da se je po nakupu proizvajalca GM začel dobavljati na različne trge pod različnimi blagovnimi znamkami. Tako je na Bližnjem vzhodu, v Kanadi, Južni Ameriki, na Kitajskem avto predstavil Chevrolet Epica, v Aziji - kot Formosa Magnus, v Zahodni Evropi - kot Daewoo Evanda, v Združenih državah - kot Suzuki Verona, v vzhodni Evropi -kot Chevrolet Evanda. Notranja oznaka je V200. Leta 2003 se je preoblikoval in se dotaknil oblikovanja zunanjosti in notranjosti. Pregledana različica (Chevrolet Evanda) je bila v proizvodnji od leta 2004 do leta 2006

Telo

"Chevrolet-Evanda" je predstavljeno v enem telesu - limuzini s štirimi vrati. Dolžina je 477 m, širina 1816 m, višina 144 (Epica) ali 145 (Verona) m, medosna razdalja 27 m. Teža je od 1305 do 15 t (1422-145 t za Evando).

Nenavadna postavitev je prečna razporeditev motorja L6.

Motor

Avto je bil opremljen z eno samo enoto. Predstavlja ga 2-litrski štirivaljni motor T20SED. Njena moč je 131 k pri 5400 vrt /min, navor - 181 Nm pri 4200 vrt /min.
Opozoriti je treba, da je imel isti avto pod drugimi blagovnimi znamkami večji izbor energetskih enot. Daewoo Magnus, ki je na voljo tudi na lokalnem sekundarnem trgu, ima pet različic motorja. U20SED (L34) - 2-litrski štirivaljni motor družine Ecotec proizvajalca Holden. Razvija 132 KM, 171 Nm.
C20NED je inline štirivaljni 2-litrski motor, ki razvija 116 litrov. z pri 5200 rpm, 178 Nm pri 4000 vrt /min.
C20SED je različica prejšnjega motorja s štirimi ventili na valj, namesto dveh. Povečala je moč -148 kosov. pri 5400 vrt /min, navor - do 192 Nm pri 4000 vrt /min.
X20D1 je motor istega volumna, vendar zapored, šestvaljnik z zmogljivostjo 142 litrov. z pri 6300 vrt /min, 195 Nm pri 4600 vrt /min.
X25D1 - 25-litrski šestvaljni motor. Razvija 157 litrov. z pri 5800 vrt /min, 237 Nm pri 4000 vrt /min.

Prenos

Evanda je dopolnila 5-stopenjski ročni menjalnik in 4-stopenjski avtomatski menjalnik. Za večino Magnusovih modifikacij so bile na voljo tudi obe različici menjalnikov, razen 6-valjnih motorjev, opremljenih samo s samodejnim menjalnikom. Pogon je izključen naprej.

Podvozje

 • Oba vzmetenja Chevrolet-Evanda so neodvisna. Sprednja McPherson, zadnja večstopenjska.
 • Zavore na vseh kolesih so diskaste, prezračene s sprednje strani.
 • Avtomobil je vgradil 15- in 16-palčna kolesa 205/65 oziroma 205/55.
 • Svetilnost ceste je 164 mm, tir - 155 m za prednjo os in 1535 m za zadnjo.
 • Notranjost

  Notranjost Chevrolet-Evanda s petimi sedeži je glede na velikost avtomobila precej prostorna, oprema pa je na ravni proračuna segmenta D. Kakovost izdelave je precej visoka. Materiali so preprosti. Da, notranjost je plastična. Uporabljajo se vstavki, ki grobo posnemajo drevo. Sedeži se lahko opremijo z velurjem ali usnjem v visokozmogljivi Chevrolet-Evanda. Pričevanje novinarjev kaže na nepraktičnost in pomanjkanje trajnosti zdravljenja velurja. Poleg tega so ogrevani usnjeni sedeži.
  Vzpostavitev vožnje je zelo težka zaradi pomanjkanja nastavitve krmilnega droga na dolžini. Poleg tega tudi novinarji in lastniki potrjujejo relativno visok položaj vozniškega sedeža. In testerji "Clackon" pojasnjujejo to neuspešno obliko sedežev. V zadnji vrsti lahko potniki z veliko rastjo doživijo tudi pomanjkanje prostora v nogah ali v glavi.


  Okvare visoke hitrosti kažejo hrup v obliki aerodinamičnega hrupa. Poleg tega je z aktivno vožnjo štirivaljni motor zelo glasen. Prostornina prtljažnika je 435 litrov.

  Kakovost vožnje

  Avtomobili proračuna tega razreda običajno niso dinamični, kot je "Chevrolet-Evanda". Značilnosti motorja zagotavljajo pospešek do 100 km /h za 98 s in največjo hitrost 200 km /h. Različica z avtomatskim menjalnikom znatno zaostaja: pospeši do 100 km /h za 125 sekund in doseže 190 km /h. Poleg tega je avtomobil z ICE bolj ekonomičen. V mestu preživi na 100 km 123 litrov, na avtocesti - 68 litrov, v mešanem načinu - 88 litrov. Poraba goriva stroja s samodejnim strojem za iste pogoje je 134; 77; 96 litrov V tem primeru je priporočen bencin AI-95. Prostornina rezervoarja za gorivo je 65 litrov. Preizkuševalci mesta "Kolesa" opozarjajo na samozavestno obnašanje motorja pri nizkih obratih, vendar povprečni obseg njegovih vlečnih zmogljivosti ni dovolj. Še bolj zapletena situacija s prisotnostjo avtomatskega prenosa. To je posledica dejstva, da je prenos podaljšan. Poleg tega je zastarel, tako da kljub zmožnosti prilagajanja slogu vožnje deluje prepočasi za aktivno vožnjo. Nazadnje se novinarji pritožujejo nad sistemom, ki lahko samo upočasni eno kolo.
  Bolj prijeten vtis, ki ga je pustil motor L6, jih je obiskal na testih Daewoo Magnus. Po besedah ​​novinarjev se dobro izraža v celotnem obsegu zavojev. Preizkuševalci publikacije "Clackon" ugotavljajo, da je pospešek iz 2 L L6 še vedno dovoljpočasi Torej, pospešek do 100 km /h nadaljuje občutke več kot 12 sekund. Razlog za to je spet počasnost ACPP. Hkrati so cenili elastičnost in elastičnost motorja. Poleg tega je tišja in bolj gladka od štirivaljne različice in še lažje razprši celo naložen avto. Največja hitrost te različice je 197 km /h. Počasnejša je seveda možnost, opremljena s C20NED. Čeprav lahko doseže 190 km /h tudi s samodejnim menjalnikom. Hkrati pa 25-litrski motor zaradi svoje majhne zmogljivosti ne dosega rahlo 2-litrskega L6. V primerjavi z Evando je hitrejša pri 9 km /h maksimalne hitrosti, vendar zaostaja za 03 s pri overclockingu. Ta avtomobil porabi 12 litrov goriva na 100 km v mešanem načinu. Zaradi prilagoditve vzmetenja za udobje je upravljivost na zadovoljivi ravni in je značilna slaba povratna zanka, nizka reaktivna sila in pomemben zvitek. Hkrati pa novinarji cenijo delo zavore. Prav tako hvali visoko gladkost avtomobila na majhnih hrapavostih. Na splošno je tresenje.

  Oprema

  Kljub dejstvu, da ima Chevrolet-Evanda razmeroma skromno opremo, zlasti v sodobnem smislu, je bila njena privlačnost na trgu v času prodaje posledica dejstva, da je bila večina opreme na voljo v osnovnem kompletu, ki je stala približno približno 21 tisoč dolarjev. Takšen avtomobil ima klimatsko napravo, sistem proti nagibanju, električni paket (okna, ogledala, nastavitev voznikovega sedeža), ogrevano prednje vetrobransko steklo, senzor za dež, fotohromno vzvratno ogledalo, radijski kasetni snemalnik.CD izmenjevalnik. Kot opcija so bili na voljo samo obloge iz AKPP in usnjenih sedežev. Z dano opremo je najdražja različica stala približno 24 tisoč dolarjev.

  Ocene

  Lastniki cenijo Chevrolet-Evando dobro. Mnenja pričajo, da jim je všeč bogata oprema, prostorni salon, trden videz, preprost nadzor. Od slabosti najpogosteje opažamo šibko izolacijo hrupa in nezadostno moč motorja. V tem primeru, izolacija hrupa Daewoo Magnus, nasprotno, mnogi cenijo zelo. Čeprav je morda to posledica dejstva, da so številni avtomobili opremljeni s tišjim šestvaljnim motorjem. Za nekatere uporabnike se zdijo dinamične lastnosti takšnega stroja nezadostne (pogosto zaradi počasnega prenosa). Lastniki so zadovoljni s poceni storitvami. Rezervni deli za Chevrolet-Evanda in Daewoo Magnus so prav tako poceni. V nasprotju z mnenjem novinarjev večina lastnikov izbere velur salon. Mnogi od njih opozarjajo na zelo svetle kratke luči, ki jih dobite pri žarometu Chevrolet-Evanda in Daewoo Magnus. Po mnenju uporabnikov ima MKPP v nasprotju s strojem kratke prenosne številke, zaradi česar ni dovolj 6. Stroški Chevrolet-Evande in Daewoo Magnusa se zdijo nekateri nekateri, zlasti s klimatskim nadzorom. Mnogi se pritožujejo nad delovanjem senzorja za dež. Znatno živčno vedenje avtomobila pri visokih hitrostih.

  Stroški

  Cena na sekundarnem trgu tega avtomobila je od 250 do 350 tisoč rubljev. Daewoo Magnus se morda zdi bolj privlačna ponudba kot Chevrolet-Evanda. Cena - od 150 do250 tisoč rubljev. To pomeni, za 100 tisoč rubljev, širši seznam motorjev je na voljo ceneje.

  Sorodne publikacije