Avto sprejemnik Kenwood KDC-6051U: specifikacije, navodila, nastavitve, pregledi

Vsak avtomobilist, ki mora redno potovati, zlasti na dolge razdalje, poskuša v svojem avtomobilu postaviti dobro akustiko. Pomaga ne zamuditi ceste, zgladi osamljenost, če moraš iti sam, in ponoči ti ne dovoljuje, da zaspiš za volanom. Izbira primernega sprejemnika je precej težka naloga, saj je na trgu veliko ponudb. Obstajajo zelo poceni možnosti, nekatere pa lahko stanejo več kot samo avtomobil. Ta pregled je namenjen modelu, ki ga lahko klasificiramo kot srednji razred Kenwood KDC-6051U. Ima dobre lastnosti, velik seznam virov zvoka in omogoča preprosto uživanje v najljubših melodijah na cesti. Ampak vse je v redu.


Videz

Ustvarjalci in oblikovalci tega modela so si prizadevali doseči minimalizem v vseh njegovih pojavnih oblikah. Kontrole so futuristične in se nahajajo na najbolj nepričakovanih mestih. Vendar pa to ne pomeni, da so neprimerne. Potreben je samo čas, da se navadite na ta kasetni predvajalnik. V desnem delu je razmeroma velik zaslon. Razdeljen je na pet ločenih vrstic, od katerih vsaka lahko prikaže informacije v besedilni različici. To je zelo priročno, še posebej, če menite, da kasetofon podpira cirilico in ima meni ruskega jezika. Na levi strani plošče so zbrane skoraj vse kontrole, ki vključujejo veliko dinamično regulacijo glasnosti in majhno število kontrolnih gumbov.Sprednja plošča kasetnega snemalnika Kenwood je odstranljiva in brez nje je naprava videti neprivlačna, dobra lastnost, ki jo lahko zaščiti pred samodejnimi potezami. V notranjosti je pladenj za disk, ki je tako zaščiten pred prahom. To je tisti, ki najpogosteje služi kot vir napak, povezanih z fascinantnim diskom z valji ali laserjem.

Urad

Kot je bilo že omenjeno zgoraj, na plošči ni dovolj gumba. Proizvajalec se je odločil, da ne bo pokvaril videza nepotrebnih kontrol in pustil le tiste, ki so potrebni neposredno med predvajanjem, kot tudi za preklop načina. Po drugi strani se celotna nastavitev izvede s kompaktno konzolo. Gumbe na njem lahko imenujemo majhne in ne zelo priročne, vendar ob upoštevanju, da uporaba daljinskega upravljalnika ne bo tako pogosto, to ni velik problem. Ne obiti in potrebo po prevzemu nadzora nad volanom. V Kenwood KDC-6051U sprejemnik lahko priključite ločeno kupljene daljinske upravljalnike za daljinsko upravljanje. Povezava je ožičena in se izvaja s posebnim priključkom na zadnji strani.

Nastavitve menija in funkcij

Vse nastavitve so v ločenih kategorijah. Najpomembnejše so grafično oblikovanje in ikone, zato iskanje prave podpostavke ne bo enostavno, tudi v ruskem jeziku. Zaradi ene funkcije, ki jo bomo obravnavali malo kasneje, ima kasetofon zelo velik seznam parametrov. To vključuje parametre predvajanja zvoka innastavitev videza
Med glasbenimi parametri je vredno omeniti dober grafični izenačevalnik, ki ima tako standardne prednastavitve kot tudi možnost nastavitve frekvence v ročnem načinu. Za vsak zvočni kanal so nastavitve nastavljene ločeno, vključno z zakasnitvijo zvoka v milisekundah ali glede na razdaljo v palcih. To je lahko razumljivo, še posebej, ker komplet vsebuje navodila za uporabo Kenwood KDC-6051U, ki podrobno opisuje vsako točko menija s pomočjo slik.

Viri zvoka

Glasbo lahko predvajate iz različnih medijev in virov. Najlažji način je, da uporabite USB pomnilnik s predhodno posneto glasbo v enem od formatov stiskanja. Optimalna bo uporaba MP3 datotek z visoko bitno hitrostjo, ki lahko optimalno ohranijo izvirni zvok skladbe. Zaželeno je, da jih vnaprej uredite v mapah v skladu s svojimi željami. Pomembno je, da se spomnite, da mora biti bliskovni pogon formatiran v skladu s standardom FAT32, sicer zapisovalniki ne bodo mogli brati informacij iz njega. Druga možnost je uporaba starih dobrih diskov. Poleg tega lahko Kenwood iz njih reproducira ne le klasične datoteke AudioCD, ampak tudi običajne MP3. V prvem primeru, seveda, kakovost zvoka je višja, kar ne more, ampak prosim. Torej, če je mogoče v avtu dodeliti polico za nabor najljubših diskov, je vredno narediti to zaradi prijetnega zvoka z najvišjo možno kakovostjo. Tretja možnost je uporaba AUX vhoda. Povežete lahko katero koli vrsticovir zvoka, pa naj bo to pametni telefon, navigator, prenosni računalnik ali predvajalnik. V tem primeru bo Kenwood KDC-6051U deloval le kot ojačevalnik in vse kontrole bodo izvedene prek priključene naprave.

Dodatni modul Bluetooth

Predvajalnik kasete nima vgrajene podpore Bluetooth. Če želite, lahko kupite modul z blagovno znamko, ki omogoča povezavo različnih naprav prek brezžičnega omrežja. V tem primeru se lahko Kenwood KDC-6051U zlahka spremeni v popolno slušalko in se uporablja za predvajanje glasbe ali za govorne klice. Vključeno z dodatno opremo je mikrofon, ki se lahko nahaja v bližini voznika in ga uporablja med pogovorom.

Zvočni procesor

Glavna značilnost tega snemalnika je prisotnost zvočnega procesorja. Ponavadi je nameščen le v dragih različicah, vendar je ta model izjema od pravil. On je tisti, ki ponuja tako bogat nabor nastavitev v Kenwood KDC-6051U, ki se lahko uporablja glede na trenutne okoliščine. To je posledica dejstva, da se vsak zvok, ki prehaja skozi kasetofon, obdeluje programsko. Zaradi tega se hrup zgladi, kakovost zvoka se poravna, doda se globina. Izenačevalnik deluje na nizki ravni, obdeluje digitalni zvok pred udarcem ojačevalnega vezja, kar vam omogoča, da dobite najmanj izkrivljanja. Zaradi tega pristopa je proizvajalcu uspelo ustvariti poceni, a hkrati zelo privlačno napravo, ki lahko zadosticelo najbolj zahtevne ljubitelje glasbe. Glavna stvar je, da uporabite te nastavitve pravilno, da se take zmožnosti ne izgubijo zaman.

Pozitivne povratne informacije o modelih

Eno glavnih meril za izbiro enega ali drugega pripomočka je mnenje tistih, ki so ga že uporabili. Med glavnimi pozitivnimi točkami v pregledih Kenwood KDC-6051U lahko poudarite naslednje:
 • Visokokakovosten zvok. Mnogi opažajo, da je zvok prijeten tudi brez dodatne prilagoditve. Zmožnost zagotavljanja odsotnosti tujega hrupa zaradi sistema finega filtriranja in močnega ojačevalnika na zadnji stopnji.
 • Nadzor in obdelava procesov. Procesor sam zagotavlja visoko kakovost, ki bi jo bilo sicer težko doseči. Obdelava digitalnega signala omogoča prenos čistega in globljega zvoka.
 • Velika hitrost. Kasetofon hitro bere vse vrste medijev in preklaplja med mapami in posnetki.
 • Dobra zasnova. Snemalnik lahko krasi notranjost vsakega avtomobila zaradi premišljenega videza zaslona in kontrol. Ne zdi se okorno ali neprimerno.
 • Prisotnost priključka AUX. Zmožnost priklopa katerega koli vira zvoka vam omogoča uporabo kasetofonov kot preprostega ojačevalnika. To je še posebej uporabno, če avtomobil uporablja več kot ena oseba in vsak ima svoje glasbene preference.
 • Sprejemljivi stroški. Ta model lahko imenujemo ena najcenejših variant procesorja. Ta pristop je pritegnil proizvajalcaveliko število voznikov, ki cenijo funkcije Kenwood KDC-6051U in njegov visokokakovosten zvok.
 • Kot je razvidno, ima magnetofon velik seznam pozitivnih strani. Obstajajo tudi nekatere slabosti, na katere morate biti pozorni pred nakupom.

  Negativne strani modela

  Med slabostmi glavnega modela lahko upravičeno rečemo pomanjkanje nadzornih plošč. Vozniki, ki niso namestili dodatnega daljinskega upravljalnika na kolesu, se pritožujejo, da nekatere funkcije odkrito manjkajo, in uporaba osebne konzole pri vožnji je nerodna. Nekateri uporabniki so občasno opazili, da se lahko kasetofon drži. Vendar pa se ta problem obravnava preprosto s ponovnim zagonom, tako da ga ni mogoče šteti za kritičnega, še posebej, če menite, da se zgodi zelo redko.

  Zaključek

  Ta sprejemnik je prvi korak v svetu procesorskih zvočnikov za avto. Lahko si privošči skoraj vsak avto in hkrati uživa v prijetnem zvoku, tudi pri nizkocenovnih zvočnikih. Kenwood KDC-6051U lahko kupite za tiste, ki ne želijo veliko vlagati v avtoradio, vendar ne bi smeli potovati z najljubšimi glasbenimi skladbami.

  Sorodne publikacije