Analiza ključnih besed konkurentov

Lastniki mest morajo pogosto slišati pojem "ključne besede", kako jih pravilno urejati v besedilu in da jih ne smemo pozabiti, ker ni nič trajnega. Toda kaj naj začnete in kaj morate vedeti o analizi ključnih besed in kako delati z njo?

Katere so ključne besede?

Iskalniki se sklicujejo na ključne besede, ki jih najdete v besedilu, naslovih in podnapisih, tako da zagotovijo določeno spletno mesto za določeno poizvedbo, tako da razumejo, kaj spletna stran ponuja, katero temo ima in ali lahko da nekaj uporabnikom.Na primer, če v iskalni vrstici vnesete besedo ali frazo - "igrača", "kupite igračo", "izdelajte igračo z lastnimi rokami", bo iskalnik navedel vire, na katerih jih bodo našli. besed

HF, MF in LF - za kaj gre?

Preden začnete urejati ključne besede v besedilih in naslovih, morate vedeti, da se lahko razlikujejo po pogostosti. Na primer, če analizirate ideje za ključne besede za "oblačila", lahko vidite, da je ta beseda najbolj priljubljena in zato visoka frekvenca. Če preučite frazo "otroška oblačila v Rostovu", potem bo povpraševanje po njem veliko manjše, zato je nizka frekvenca.
Kako določiti, katera beseda spada v kategorijo:
 • Visoka frekvenca ali VF, število zahtevkov na mesec presega 5000.
 • Povprečna frekvenca ali RAC je od 1000 do 5000
 • . 13) Nizka frekvenca ali nizka frekvenca je manjša od 1000.Seveda je treba razumetivišje kot je povpraševanje, višja je konkurenca, mladi viri s takšnimi ključnimi besedami pa bodo težko vdrli v vprašanje na prvih straneh, zato naj bi izbira in analiza ključnih besed na strani potekala kompetentno.


  Kako izbrati ključne besede

  Za izpolnitev vaše spletne strani z dobro vsebino, morate pravilno izbrati ključne besede z uporabo Yandexa in Googla, da boste lažje razumeli, kaj zanimajo potrošniki danes in kako so njihovi konkurenti. .
  Če izberete in analizirate ključne besede z Yandex, boste potrebovali storitev Yandex.Wordstat, ki bo prikazala približne rezultate izdaje za določene besede in besedne zveze. To je jasno predstavljeno v dveh stolpcih, kjer levo prikazuje poizvedbe in število, to je, koliko uporabnikov se zanima za dano besedo, in primer v aplikaciji "WordsStat" prikazuje poizvedbe, ki so jih uporabniki vnesli z želeno besedo. Malo težje je delati z Googlom, ker morate uporabljati AdWords, vendar se morate najprej prijaviti z delovnim računom. V razdelku »Orodja« lahko izberete ključne besede. Za začetek lahko ustvarite seznam vseh besed, ki so zagotavljale storitve, v prihodnosti pa bo jasno, da nekatere besede niso primerne, ker samo, na primer, prodajate, ne pa producirate. Prav tako bo del nizkofrekvenčnih zahtevkov, ker, na primer, ne delate neprekinjeno, ampak samo med tednom. In že bo to analiza ključnih besed "Yandex ali Google, saj v tem trenutku razumete, da lahko podjetje zagotovi tisto, kar je načrtovano vprihodnost itd.

  Študijski konkurenti

  Preden začnete analizirati ključne besede konkurentov, je treba razumeti, kako določiti stopnjo konkurence in kateri dejavniki vplivajo nanj. Najprej si lahko ogledate tekmovalna spletna mesta, ki so na vrhu, pri izdaji posebne zahteve in jih preučujejo z različnih strani. To bo trajalo nekaj časa, nekaj programov in nekaj znanja, vključno z razumevanjem, kaj je notranja in zunanja optimizacija, kako dobro so na drugih mestih in lahko tekmujejo z njimi na določenem mestu.

  Notranja optimizacija

  Številni dejavniki vplivajo na spletno mesto in njegovo izdajo, glavna naloga tistih, ki jo ustvarjajo in spodbujajo, je, da stran naredijo čim bolj ustrezno, to je, kolikor je mogoče, ustreza ključni poizvedbi: in razvezan.
 • Naslovi.
 • Podnaslovi.
 • Slika.
 • Povezave.
 • Seznami in prenose.
 • Tudi če je vse to prisotno na njihovih straneh, ne pozabite na pravilno polnjenje, torej upoštevajte naslov, opis in ključne besede meta tagov.

  Zunanja optimizacija

  Vsak iskalnik ima svoj algoritem, s katerim izbere mesta za poizvedbe. Za nekatere je notranja optimizacija pomembna, za druge zunaj, na primer, Google namenja veliko pozornosti. Torej zunanja optimizacija vključuje naslednje dejavnike:
 • Kakovost povezav.
 • Število povezav na dobrih lokacijah.
 • Prisotnost povezav v socialnih omrežjih.
 • Spletna stran zaupanja

  Poleg tega je vredno omeniti točko, kot je zaupanje spletnega mesta ali kazalnik, ki ga ni mogoče natančno izmeriti, vendar ga hkrati oceniti z več vrednostmi: starost mesta in domene, katero domensko območje na spletnem mestu, zunanje povezave, njihova kakovost in količina, potrošniški dejavniki. (število dejavnosti, vrsta, trajanje bivanja itd.) Več izvedenih postavk bo omogočilo analizo ključnih besed, boljše bo videti spletno mesto, višja bo ocena tako iskalnikov kot uporabnikov. Vse te parametre njihovih konkurentov je mogoče analizirati ročno z ogledom kodnih strani in branjem besedil ter na spletnih mestih tretjih oseb, da bi izvedeli o takšnih kazalnikih, kot so TIC, starost, število obiskovalcev itd.

  Analiza ključnih besed konkurentov

  Wordstat lahko v veliki meri pomaga in ugotavlja pogostost poizvedbe, vendar ne pove, kako konkurenčna je poizvedba in kako jo uporabljajo drugi. Če želite to narediti, morate uporabiti ročno delo in v iskalni niz vnesti potrebne besede. Ko iskalnik objavi seznam spletnih mest, jih lahko raziščete.
  Na primer, vnosna poizvedba "kupi oblačila v Krasnodarju" ima seznam, kjer bi morali preučiti vsaj prvih pet mest. Ko analizirate spletno mesto konkurenta za ključne besede, lahko upoštevate naslednje meritve:
 • Neposreden vnos se uporablja ali zmanjšuje.
 • Uporablja se na glavnih straneh ali na notranji strani.
 • Kakšna povezava bo vstopila v to besedo: bral ali nerazumljiva.
 • Uporablja se v naslovih ali opisu ali tam in tam.
 • Poleg tega upoštevajte podatke, kot je število priljubljenih spletnih mest. Težko je in celo skoraj nemogoče tekmovati s takimi viri, kot so novičarski portali, Wikipedija in Utoub. Če za promocijo podatkov uporabljajo tudi ključne besede, potem bi bilo vredno vzeti druge ključne besede. Za analizo konkurenčnosti poizvedb je mogoče uporabiti tudi slike, videoposnetke in kontekstualno oglaševanje. Če bo zahteva za "otroška oblačila" bo milijone slik, nato pa na tako zahtevo kot "otroška oblačila v Rostov-na-Don" je manj. Po analizi vprašanja iskalnika lahko pojdete na spletna mesta, da si ogledate notranjo optimizacijo in razumete, zakaj so ponudili sisteme svoje prve.

  Programi za analizo ključnih besed

  Danes obstaja veliko načinov in sredstev za ustvarjanje dobrega semantičnega jedra in analizo vhodnih ključnih besed. To je mogoče storiti ročno, kot je opisano zgoraj, z uporabo analize ključnih besed "Yandex ali Google, ali z določenimi programi in storitvami. za podrobnejše poročilo.
  Obstaja več koristnih zbiralnikov, ki so brezplačni, vendar nekoliko netočni in omejeni pri zagotavljanju informacij. Webeffector se mora na primer registrirati, preden ga lahko uporabite, in nato kliknite gumb "Novo podjetje". Videli boste obrazec, v katerem želite navesti ključne besede, regijo promocije, naslov strani. Nato morate klikniti na gumb "Ustvari podjetje" in storitevbo izdal določen proračun za napredovanje, iz katerega bo jasno, kako konkurenčna je zahteva. Naslednji dve storitvi sta zaračunani, vendar bolj natančni. Na primer, Seolib, kjer morate tudi določiti regijo in seznam ključnih besed. Za vsako besedo se zaračuna provizija v višini približno 3 rubljev, program pa poda določeno oceno izbranih besed. Torej, izraz "najem nepremičnine" ima visoko oceno in povprečno konkurenco, in izraz "najem stanovanja poceni" ima nižjo konkurenco. Seobudget ne more analizirati samo ključnih besed, ampak tudi posamezne strani konkurenčnih mest. Ta storitev analize ključnih besed je bolj temeljita, postopek lahko traja do 10 minut in stane malo več (za vsako besedo ali stran se zaračuna 10 rubljev). S takšnimi agregatorji in storitvami lahko popolnoma izključite vse ključne besede, ker se bodo porabile za njih in ne bodo imele koristi, hkrati pa vam bodo prihranili denar med premikanjem.

  Zakaj analizirati konkurente

  Analiza konkurentov je danes preprosto potrebna, ker je konkurenca zelo visoka in vsi želijo biti boljši. Vedno morate poznati prednosti in slabosti svojega nasprotnika, da bi lahko prišli naprej ali vsaj dohiteli, če ste začetno podjetje.
  Analiza ključnih besed, ki jih na njegovo spletno mesto postavijo tekmeci, kaže, kako družba sodeluje z uporabniki. To lahko prikaže kanale, ki se uporabljajo za privabljanje. Na primer, podjetje lahko vidite ne samo na seznamu virov, ampak tudi kot kontekstualni oglas ali neuporablja samo besedilo, vendar tudi video. Prav tako lahko izveste o posebnostih izdelka, to je, kaj priljubljenih izdelkov, ki se nenehno prodajajo s popustom. V analizi ne pozabite na tiste "ki diha zadaj" in poskušajo priti okoli vas, ker danes tekmovalec sprejme 30 korakov pri izdaji, jutri pa je že v prvih desetih, ker je lahko nekaj izboljšal in iskalnik ga je opazil. Pomembno je, da pri analizi ni treba kopirati konkurentov, ampak morate ustvariti svoj izdelek in žetone, ki vam bodo pomagali postati boljši od drugih. Da bi to naredili, morate uporabiti čim več metod, sodelovati pri notranji in zunanji optimizaciji, ustvariti dobra besedila in naslove, kjer bodo ključne besede pravilno razdeljene.

  Nekaj ​​nasvetov za uporabo ključnih besed

  Iskanje po ključnih besedah ​​in njihova analiza je treba opraviti pravilno, vendar jih je treba pravilno uporabiti v besedilu in naslovih, ne da bi pozabili na pojem gostote. Število besed bi bilo treba dati na stran, tako da iskalniki ne štejejo ta vir kot oglaševalsko mesto, vendar ima vsak spletni skrbnik svoje mnenje o temi analize gostote ključnih besed.
  Če pa precej razmislimo in izberemo različne poizvedbe z različno frekvenco, mora biti 1000 znakov od 4 do 9 besed ali 2% celotnega besedila. V tem primeru ne smete uporabljati enake besede nenehno, morate jo lahko razredčiti z drugimi besedami in aktualnimi besedami, tako da se vse lepo ujema z besedilom, uporabnik pa je lahko prebral koristne informacije zase.Morate le uporabiti berljive besede: na primer, "kupite lutko v Moskvi" ali "lutka za nakup Moskve" so razlike, in seveda, prva možnost bo prosim več. Ne pozabite, da ključne besede lahko in morajo biti napisane v naslovu in podnaslovu, opis strani in uporabljene tudi kot podpis pod sliko v članku, kot opis blaga ali storitev.

  Sorodne publikacije