Naprava se ne odziva več ali je bila onemogočena: Vzroki za Android in iPhone

Kljub dejstvu, da mnoge sodobne mobilne naprave skoraj v celoti zamenjajo veliko uporabnikov računalnika, prej ali slej pride do situacije, ko je potrebno sinhronizirati telefon s stacionarnim računalnikom. V takih trenutkih se lahko zgodi, da se naprava ni več odzvala ali je bila onemogočena. Android in iphone enako pogosto soočajo s tako boleznijo. Potem pa se pogovorimo o glavnih vzrokih in načinih za njegovo reševanje. Za začetek bomo razumeli pogostejši operacijski sistem Android.

Neprimerna funkcija

To je dokaj preprosta in očitna možnost. Najverjetneje je polnjenje omogočeno v telefonu. Zato se je naprava nehala odzivati ​​ali pa je bila onemogočena. Popravite ga preprosto:


 • po povezavi z računalnikom odprite sporočilo o naboju;
 • V meniju izberite potrditveno polje za to funkcijo »Prejemaj datoteke«.
 • Interakcija ali poškodba

  Mogoče je, da se naprava ni več odzvala ali da je bila prekinjena zaradi dejstva, da je zadevni kabel deloval. Zaradi tega je adapter skoraj popolnoma skočil iz USB vhoda, kar je privedlo do napake. V tem primeru preverite gostoto njegove namestitve. Dodatna možnost je lahko poškodba kabla. Sprehodite se po celotni dolžini in preverite, ali so v prostoru nameščeni različni prostori, prelomi vpletanja ali poškodbe na območju samega adapterja. Tudi vrednoposkusite se povezati z dodatnim kablom. Ali pa uporabite ta kabel, vendar z drugo napravo.


  Če je v obeh primerih prišlo do napake, zamenjajte kabel.

  Napaka voznika

  Eden od vzrokov za takšno napako je kršitev kabelskega vhoda. To pomeni, da je prišlo do napake v gonilniku naprave. Ali pa so bili popolnoma odstranjeni. Zaradi tega računalnik ne more prepoznati priključene naprave. To je določeno s standardnim razhroščevanjem USB. Po tem morate pripomoček prepoznati. Zdaj pa poglejmo razloge za napako »Naprava se je prenehala odzivati ​​ali je bila prekinjena« na iPhoneu.

  Kršitev celovitosti vrvice

  To je prva in najbolj očitna možnost. Apple se pogosto domneva, da izdeluje dodatke na tak način, da jih je treba kupovati pogosteje. Ena različica kaže, da je ožičenje žic za polnjenje in slušalke narejeno iz materiala, ki se hitro izpere. Res je ali ne - ni znano. Dejstvo pa je, da polnilni kabel v iPhone-u ne traja dovolj dolgo, medtem ko se žice iz poceni pametnih telefonov lahko uporabljajo že vrsto let.
  Če se naprava preneha odzivati, ko je priključena na iphone računalnik, bodite pozorni na mesto pritrdilnih kablov in adapterjev, morda so bile žice že izpostavljene in so povzročile nestabilnost. Prav tako je vredno preveriti in celotno dolžino kabla. Bodite pozorni na previsi in dvorane. Rešitev je dokaj preprosta - popravite tudizamenjajte kabel.

  Naprave Apple Mobile ni mogoče zagnati

  Če se naprava ni več odzvala ali je bila onemogočena, ko je bila povezana z računalnikom, izvedite preverjanje v upravitelju opravil. Ta storitev je morda onemogočena. To se lahko zgodi zaradi napake v računalniku in zaradi intervencije uporabnika.
  Stanje lahko popravite tako, da znova zaženete operacijski sistem. Poleg tega preverite različne programe, ki vam omogočajo, da uredite samodejni zagon pripomočkov in aplikacij.

  Težava zaradi map

  Pogosto se napaka »naprava ne odziva več ali je bila onemogočena« pojavlja zaradi map z imenom Lockdown. Nahaja se med datotekami programske opreme Apple. To težavo enostavno odpravite. Če želite to narediti, zaženite naslednji algoritem:
 • pojdite skozi Explorer v mapo Apple;
 • Poiščite razdelek, ki se lahko imenuje Application Data ali ProgramData;
 • Poiščite in premaknite mapo za zaklepanje v smeti;
 • Ponovno zaženite iTunes in preverite rezultat.
 • Napaka na samem telefonu

  Nekateri zastareli modeli iPhone so podvrženi velikim zlomom. Še posebej pri posodabljanju na najnovejši OS. Če se je naprava prenehala odzivati ​​ali je bila prekinjena, ko je bila priključena na računalnik, bodite pozorni na napravo. Preverite, ali se boste odzvali na pritiskanje in odklepanje, ter odgovorili na vse možne tipke. In na splošno ni bilo nobenega izklopa v sili zaradi ostrega praznjenja baterije. Če je samo obesil, naredite toPrisilno ponovno zagon. To storite tako, da pritisnete gumb Domov in tipko za zaklepanje. Držite jih, dokler se na zaslonu ne prikaže logotip izdelka.

  Sorodne publikacije