IPhone: "Ta dodatna oprema verjetno ni podprta". Kaj naj storim, če prejmem to sporočilo?

IOS je sporna platforma, ki povzroča veliko neskladij zaradi svoje bližine in predanosti Appleovim zasedam. Eden ne more sprejeti za zagotovo: strogo skladnost z razvijalcem norm in varstvo uporabnikov. Pravzaprav zaščita včasih postane predmet polemike. V zadnjem času je veliko uporabnikov naletelo na velik problem, napaka "ta dodatna oprema verjetno ni podprta". Zaradi vzrokov za to pogosto postavlja vprašanja v določeno kategorijo uporabnikov.


Ta pripomoček verjetno ni podprt: kaj storiti?

To ni kritični neuspeh, panika ni vredna. Za začetek morate ugotoviti, kaj je za napako in kje jo morate storiti. Njeni koreni so se pojavili v iOS 7, ko so se inženirji iz Cupertina začeli boriti z neuradnimi kabli za svoje telefone. V tistih dneh je bilo sporočilo "Ta dodatna oprema verjetno ni podprto" že odpuščeno, vendar je oprema delovala. V sistemu iOS 9 je bila ta funkcija spremenjena, zdaj nepodprta naprava ne deluje več.
Problem se širi med novimi kabli s pristaniščem Lightning in so postali žrtev sporočila "Ta dodatna oprema verjetno ni podprta". IPhone 5 je postal eden prvih, ki se je pritožil zaradi tega. Postavlja se vprašanje, ali je ta boj z neuradnimi kabli potreben? Ja, to je potrebno, je bilo veliko primerov, ko so bile baterije poškodovane zaradi slabe kakovosti žic, pametni telefoni sami so bili uničeni. Obstajajo človeške žrtve. Tudi z drugimi prevaranti se ni mogoče boriti z drugimi metodamiNa ogromnem prodajnem mestu Amazon je na tisoče ponaredkov (pogosto v imenu Applea).


Vzroki napake: pomanjkanje podpore za MFi

Zaradi pojavljanja slabe kakovosti dodatkov, ki negativno vplivajo na uporabniško izkušnjo in poškodujejo lastnike iPhonea, je Apple uvedel sistem certificiranja za dodatke. Na splošno je pomanjkanje "podpisa" iz Apple glavni razlog za sporočilo "Ta dodatna oprema verjetno ni podprta". IPhone preveri certifikat samodejno in onemogoči pripomoček v primeru kakršnih koli nedoslednosti. Da bi se izognili napaki, morate kupiti dodatke, ki jih je razvila družba Apple ali njeni partnerji (na nameščeni napravi Made for iPhone).

Vzroki za napako: poškodba dodatne opreme

Obstaja še kakšno naključje, ki lahko vodi do sporočila "ta dodatna oprema verjetno ni podprta", in sicer poškodovana celovitost žice ali vrat. In iz te zaščite ne skrije niti uradnega kabla. Tudi najmanjša poškodba izolacije se lahko šteje za ključni telefon, kar pa bo preprečilo njegovo delovanje. Zato so priljubljeni kabli z medenino (titan ali trda guma) tako priljubljeni.

Reševanje problema z uporabo "Jailbreak"

Težava z neformalnimi kabli za iPhone nikakor ni problem za vsakogar, ki je lastnik zlomljenega pripomočka. Za goljufanje sistema morate uporabiti Twick, ki se imenuje tudi "Aktivator nepooblaščenih kablov Lightning" (avtor,kot tudi točno ime, najdete na internetu). Twicket se aktivira, kot sledi:
 • Izvaja se "Jailbreak" (če še ni nameščen).
 • Aplikacija Cydia se začne.
 • Nato pojdite v podmeni Vir.
 • Kot skladišče morate dodati naslov parrotgeek.net/repo.
 • Poiščite in namestite poteg.
 • Ponovno naložite pripomoček.
 • Nadalje sporočilo "Ta dodatna oprema morda ni podprta" ne bo več motila lastnika naprave. V tem primeru le lastnik pametnega telefona nosi dodatno odgovornost in samodejno odpravi garancijo.

  Reševanje problema brez "zapora iz zapora"

  Ker je očitno in banalno ne zveni, vendar je najlažji in najvarnejši način nakup novega, uradnega ali certificiranega kabla (ali dodatne opreme). Če iz nekega razloga tega ni mogoče storiti in naprava ni pokvarjena, lahko poskusite zaobiti sistem za preverjanje. Na primer, kabel obrnite. Lahko se zgodi, da so nekateri kontakti na eni strani kabla poškodovani, zato zavrne delo. Na drugi strani lahko stiki popolnoma delujejo, zato bo čipka služila nekaj dni ali ur. Ta težava se pogosto pojavi v kitajskih žicah, ki gorijo prvi dan. Pripomoček lahko tudi izklopite. To velja za polnilnike. V stanju izklopa krmilnik moči iPhone še naprej polni in napolni baterijo, vendar operacijski sistem ne deluje in zato nihče ne preverja stopnje celovitosti žice in njene prisotnosti.Certifikat, da bo pametni telefon polnil.
  Če vse to ne pomaga in se zdi, da sploh ni kabel, lahko poskusite očistiti vrata iz prahu in fine umazanije. Tako se zgodi, da onesnaženje v notranjosti pristanišča povzroča težave pri delu s kabli. Ti mali triki, seveda pomagajo rešiti problem, in hrošč, ki ga iPhone izreče: "Ta pripomoček verjetno ni podprt" - več vam ne bo uničilo oči. Toda tveganja so velika, nihče ne more zagotoviti, da poškodovani ali neuradni kabel ne bo izpraznil akumulatorja, zato je treba skrbno razmisliti o priložnosti, da dobite uradnega.

  Sorodne publikacije