Kaj naj storim, če je na zaslonu telefona rumena lisa?

Število napak v mobilnih pripomočkih se povečuje sorazmerno z novimi tehnologijami. Krivca za te težave je konkurenca, ker je v tekmi za uspeh nemogoče zamuditi, sicer bo vaše mesto pod soncem vzelo drugo podjetje. Kot rezultat, razvijalci nimajo časa za testiranje naprave pravilno, in v rokah potrošnikov spadajo v nepopolne pametne telefone. Problemi so različni: od resnih, ki kršijo delovanje naprave, do nepomembnih, vendar pokvarijo estetsko komponento. Ena od teh težav je rumena pika na zaslonu telefona.


Kaj izgleda kot napaka

Iz teh težav več kot polovica sodobnih pametnih telefonov ni zavarovana. Uporabniki naprav iz znanih blagovnih znamk ga najpogosteje omenjajo: Apple, HTC, Samsung (redkeje od drugih). Toda če se uporablja dve leti, se lahko takšna napaka manifestira v vsaki znamki naprave. Rumena pika na zaslonu telefona je lahko kjerkoli, zato je pri nakupovanju priporočljivo skrbno pregledati pripomoček. Spomnimo se, da je ta napaka najpogosteje vidna na belem ozadju, na primer, če je iskalnik odprt. Intenzivnost napake je drugačna: včasih je videti kot svetlobni mrk na zaslonu, ki je bližje rjavkastemu odtenku, vendar se pojavijo zelo svetli madeži, kot da bi se pod steklom nalilo olje ali lepilo.

Zakaj se to dogaja?

Če se na zaslonu telefona pojavi rumena pika, obstaja več razlogov:
 • Naprava pade svelika nadmorska višina;
 • Močan udarec na lupino s strani ali neposredno na zaslonu;
 • Dolgotrajno bivanje pod neposredno sončno svetlobo;
 • vstop tekočin;
 • močno segrevanje iz zunanjega vira (štedilnik, ogenj, baterija itd.);
 • Enako kot v prejšnjem odstavku, vendar zaradi napačnega napajanja ali procesorja.
 • Vsi ti dejavniki lahko služijo kot odpoved tranzistorjev v smislu slikovnih pik. Zaradi tega slednji ne delujejo pravilno, kar povzroča različne učinke: od barvnih ali zatemnjenih območij do "bencinskih" mavric na zaslonu.


  Ni vredno obupati, na tej stopnji je še vedno mogoče popraviti.

  Kako odstraniti rumeno piko na zaslonu telefona?

  Pozor! Naslednje metode niso primerne, če je okvara pripomočka posledica mehanskih poškodb. V tem primeru vam bo pomagala le popolna zamenjava zaslona. Proizvaja se samostojno in v kateremkoli servisnem centru, zato ni več treba skrbeti zanj. Torej, kaj storiti v drugih situacijah? Na žalost ni toliko različic.

  Pregrevanje pametnega telefona

  Če napaka povzročijo visoke temperature, poskusite ohladiti napravo. To storite tako, da izklopite napravo, jo odložite v zaprto embalažo in jo položite v hladilnik. Ne, to ni šala zaradi neizkušenih lastnikov pripomočkov! Ta metoda resnično pomaga, vendar obstaja ena stvar: temperatura v komori ne sme biti nižja od +8 stopinj Celzija.
  Pametni telefon naj bo ohlajen v samo 10 minutah. Potem paodstranite in pustite, da se "segreje" pri sobni temperaturi. Ko je ta vklopljen, mora rumena pika na zaslonu telefona izginiti.
  Vendar sekundarna pojavnost napake te metode ne shrani.

  Spontano zaznavanje

  Če pripomoček ni izpostavljen visokim temperaturam, se lahko preskusi druga metoda. Za to je potreben poseben program (Sample ScreenFix Deluxe za pametne telefone), ki začne hitro spreminjati barvo slikovnih pik na želenem območju. Včasih pomaga odstraniti rumeno točko na zaslonu telefona, vendar ne v primeru tovarniške napake zaslona. Nato se boste morali obrniti le na garancijski servis ali servisni center.

  Sorodne publikacije