Xiaomi Redmi 4 Pro: Funkcije in pregledi

Kitajska podjetja z gotovostjo pridobivajo zagon na mednarodnem trgu mobilnih naprav. Histerija o Meizu in njihovih novih izdelkih se še ni končala, saj so prišli iz podjetja Xiaomi. Ne gre za vrhunske pametne telefone, kot je Mi Mix, ampak za proračunske naprave, namenjene množični porabi. In potem to podjetje ne ujame nikogar. Xiaomi se je v proračunskem segmentu na trgih Rusije in držav SND trdno uredil. In nikamor ne bo. Zakaj so njeni izdelki tako priljubljeni? Verjetno zato, ker ta proizvajalec daje svoje pripomočke za peni, in na produktivnost nikakor niso slabše od naprav srednjega cenovnega segmenta od velikanov industrije. Enako velja za funkcionalnost. Kot dokaz lahko razmislite o pametnem telefonu Xiaomi Redmi 4 Pro 32GB. Njegove značilnosti ne bodo nikogar pustile ravnodušne. Najprej pa nekaj dejstev o podjetju.


Malo o podjetjih

Kitajsko podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno leta 2010. Od trenutka rojstva se je proizvajalec ukvarjal z mobilnimi tehnologijami. Družba je takoj začela razvijati lastno firmware. Prvi pametni telefon je bil izdan leta 2011. Vendar se je srečal z nekaterimi težavami, saj so vnuki industrije videli kopijo njegovih izdelkov. Vendar pa Xiaomi ni izklopil proizvodnje, vendar je sproščal bistveno nov pametni telefon in ga začel prodajati za peni. Takšna strategija je bila povsem upravičena in naprave podjetja so začele prodajati v nekaj minutah. Zanimivo je, da nekateri pripomočki podjetjaizdelujejo na istih tovarnah podjetja Foxconn kot Appleove izdelke. In to pomeni, da je kakovost Kitajcev v redu. Primer je Redmi 4 Pro. Značilnosti, ki jih bomo upoštevali v naslednjih poglavjih.


Sedaj podjetje aktivno pridobiva proračunski segment, saj razume, da še ni zrasla na vrh. Toda segmenti povprečne ravni cen in proračunskih naprav so popolnoma na svojih ramenih. Ampak ne pozabijo na vodilne. Lahko rečemo, da bo ta producent uspel. Pametni telefoni tega podjetja so že pridobili veliko popularnost med našimi rojaki. Zdaj mora Xiaomi osvojiti evropski trg. Ampak oni in to bo nekako obvladujejo, ker je njihova kakovostna tehnika, produktivna in izgleda dobro. Medtem začnimo s pregledom Xiaomi Redmi 4 Pro. Značilnosti, oblika, značilnosti, pregledi - vse bo obravnavano.

Videz in oblikovanje

Torej, kakšen je videz Redmi 4 Pro? Začnimo z dejstvom, da skoraj skoraj kopira običajne "štiri". In to je res. Pravzaprav so pametni telefoni enaki. Pro je preprosto boljši. Zato je sprednja plošča skoraj vsa zasedena s 5-palčnim zaslonom, ki je prekrit z 25-D zaščitnim steklom. Res je, da ta učinek skoraj ni viden, saj so vse lepe krivulje zaprte z izbočenimi robovi. Prva stvar, ki prizadene oko, so ogromni okviri zaslona. Morda v letu 2017 ne bi mogli biti manj? Pod zaslonom običajno nameščeni gumbi "Home", "Back", itd Ampak brez svetlobe. Shranjene na LED.
Nad zaslonom - mreža zvočnikov, prednji fotomodul in senzorji. Vse je standardno. Zadnja ploščaPrav tako ne bo nič posebnega. Na običajnem mestu je oko kamere, pod njim - skener prstnih odtisov. In čisto na dnu - zvočnik. Tukaj, načeloma, in vse. Na stranskih straneh naprave so urejene udobne tipke za glasnost in reža za sedem kartic. Zdaj pa poglejte Xiaomi Redmi 4 Pro. Značilnosti in ocene kažejo, da je postalo veliko boljše od običajnega "kvarteta".

Značilnosti zaslona

Kaj lahko rečemo o zaslonih v tem modelu? Treba je opozoriti, da je zaslon podoben tistemu, ki ga najdemo v Xiaomi Redmi Note 4 Pro. Značilnosti so enake. Samo manjša velikost. Zato ima naprava 5-palčno ploščo IPS z ločljivostjo Full HD (1920 x 1080 slikovnih pik). S to rešitvijo lahko pozabite na take pike. Ne bodo mogli biti upoštevani. Prenos barve okoli zaslona je pravilen, široki koti gledanja, kontrast je zadovoljiv. Ampak hkrati opazen nekaj odhoda v hladnih tonov. Vendar pa je to pomanjkljivost, ker vse obravnavajo nastavitve, ki so na voljo v operacijskem sistemu. Zaslon je opremljen tudi z oleofobnim premazom proti bleščanju. To pomeni, da prstne odtise, ki jih zbere na minimum in kot ogledalo, zaslon ne bo deloval. Na splošno se je izkazalo, da je zaslon precej uspešen. Celo čudno je, da ima proračunska enota nameščeno tako kakovostno komponento. To je ponavadi pravica naprav v srednjem cenovnem segmentu. Ampak fantje iz Xiaomi so nepredvidljivi.

Značilnosti strojne platforme

ZdajPoglejmo, kaj je pod pokrovom Redmi 4 Pro. Značilnosti in povratne informacije kažejo, da lahko pametni telefon zlahka rokuje z vsemi igrami. Je to res? Tako misli. Naprava je opremljena z osmerokotnim 64-bitnim Qualcomm Snapdragon procesorjem z 2 gigahertno uro. To lepoto dopolnjujejo 3 GB RAM-a in sodoben grafični čip. Zahvaljujoč tej konfiguraciji, je pametni telefon res sposoben zagnati in uspešno vleči igre, kot je Worl of Tanks Blitz ali Asphalt 8.
Prav tako nima težav pri predvajanju videoposnetkov z visoko ločljivostjo. Pomnilnik, ki je na voljo uporabniku, je 32 gigabajtov. Lahko pa ga razširite z microSD karticami do 256 gigabajtov. Tukaj je samo naprava opremljena s hibridno režo, ki vam omogoča, da nastavite dve sim kartici ali sedem kartic in bliskovni pogon. Tu ga morate izbrati. Druge značilnosti strojne platforme vključujejo prisotnost zelo pametnega senzorja prstnih odtisov, podporo za omrežja LTE, IR vrata za upravljanje potrošniške elektronike, razsvetljavo in senzorje bližine ter dodaten mikrofon za zmanjšanje šuma. Kot lahko vidite, se značilnosti platforme strojne opreme ne ujemajo z gadgetom iz segmenta proračuna.

Foto moduli (glavni in čelni)

Zdaj pa preidimo na kamere Redmi 4 Pro. Značilnosti njih skoraj ne razlikujejo od običajnih "štirih". Sodite sami. Pro verzija ima 13-megapixel lahki modul. Širokokotni objektiv. Nekaterim čudežem iz fotoaparata ni treba čakati, vendar je sposoben zagotovitifotografije sprejemljive kakovosti. Poleg tega lahko piše video v polni visoki ločljivosti in ima več naprednih načinov fotografiranja. Fotoaparat se popolnoma ujema s fotografiranjem pri dnevni svetlobi, vendar se s poslabšanjem kakovosti svetlobe hrup in artefakti na sliki takoj oddajo zunanjim izvajalcem. Tukaj na splošno povečajte za kljukico. Sprednji modul ima 5 milijonov slikovnih pik in je širokokoten. Toda na tej strani so njegove koristi konec. Obstaja samodejno ostrenje, vendar ne deluje vedno ustrezno. Še posebej v odsotnosti razsvetljave. Karkoli je bilo, pa je sprednja kamera dovolj za ljubitelje sefov. Klepet na Skype-u je lahko tudi zelo udoben.

Programska platforma /operacijski sistem

Zdaj pa poglejmo operacijski sistem Xiaomi Redmi Note 4 Pro 32GB. Specifikacije vam omogočajo, da pričakujete, da naprava deluje na nekaj svežega Androida. Načeloma je to to. Različica, ki jo uporablja operacijski sistem, je 601. Toda sam operacijski sistem je poravnan z lastniško lupino MIUI. Čeprav ta lupina ne bo imenovana, ker so razvijalci tudi spremenili nekatere lastnosti izvirne firmware "Android". Izgleda, da je novi OS nenavaden, svež. Vsi elementi so primerno razporejeni. To je vredno razmisliti, da če ste kupili "sivo" napravo z firmware za Kitajsko, potem boste imeli veliko količino nezaželenih kitajskih programske opreme v sistemu, ki jih ni mogoče izbrisati. Samo spremenite strojno programsko opremo v mednarodno. Če je bila različica uradna, za evropski trg, potem bo vse v redu. Na voljo bodo tudi Googlove storitve. Treba je omeniti, da Xiaomi podpira vse svoje naprave, jada lastniki tega pametnega telefona precej računajo na pravočasne posodobitve operacijskega sistema.

Baterija

Govorimo zdaj o avtonomiji Redmi 4 Pro. Funkcije baterije pripomočka vam omogočajo enostavno delo v mešanem načinu za dva dni. In to kljub moči strojne platforme! Kitajski inženirji vedo, kaj počnejo. Pametni telefon ima odstranljivo litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 4100 MAG. To je veliko za sodoben pametni telefon. Zato je "4 Pro" tako živ. Ne pozabimo na optimizacijo "železnega" pripomočka z operacijskim sistemom. Očitno imamo najbolj avtonomno napravo od vseh nas živih. In tega dejstva ni mogoče veseliti.

Pregledi lastnikov

Ampak tukaj smo prišli do najbolj zanimivega dela pregleda Xiaomi Redmi Note 4 Pro. Značilnosti in pregledi lastnikov (kar je najpomembnejše) vam omogočajo, da razumete, kako se naprava resnično obnaša. Kot je za ta pametni telefon, velika večina uporabnikov je precej nakup. Predvsem jim je bila všeč cena pripomočka. In res, iskanje pripomočka s takšnimi specifikacijami za tako smešen denar ni nikjer drugje. Prav tako so bili lastniki prijetno presenečeni nad kakovostjo montaže naprave. Takoj lahko vidite, da to ni nerodno delo v kleti. In seveda so vsi navdušeni nad avtonomijo naprave. Edini incident je kamera. Lahko bi bilo malo bolje.

Zaključek

Torej smo pogledali proračunski pametni telefon Xiaomi Redmi 4 Pro. Njegove značilnosti so, da ne sodi med začetne napravelahko To je zanesljiv "srednji prst". Popolnoma se bo prilegalo, da bo velika večina uporabnikov delala dolgo in varno. In to je bistvo podjetja Xiaomi.

Sorodne publikacije