FLV Player. Kaj je ta program in zakaj je potreben

Na začetku razvoja interneta je bil koncept "videa FLV" zelo razširjen. Uporabil je skoraj vsa mesta. Tisti, ki so si želeli ogledati datoteke na svojem računalniku, bi jih morali prenesti. Vendar so bile težave. Dejstvo je, da so standardni igralci takrat podpirali dokaj omejeno število formatov. V bistvu so bili sposobni brati le AVI in MKV (in potem ne vedno). Naš junak na seznamu podprtih ni vključen, zato uporabniki potrebujejo poseben FLV predvajalnik. Kakšen je program in kako ga uporabljati? O tem bomo razpravljali v materialu, najprej pa bomo govorili o samem formatu.


Kakšna je oblika FLV?

To je poseben video format, ki je bil uporabljen v tako priljubljenih storitvah, kot je YouTube. V tem času je imel v lasti številne prednosti pred priljubljenim AVI. Videodatoteke "pretehtane" do obscenosti malo, kar je imelo ključno vlogo pri nizki hitrosti internetne povezave. Tudi ta datoteka ni zahtevala posebnega predpomnilnika, ki bi ga lahko zagnal, lahko pa bi celo igral najšibkejše naprave. Vendar pa je bila ta oblika pomanjkljivosti. In najbolj maščobni minus - kakovost slike, je bilo samo grozno. Takoj, ko je hitrost internetne povezave pri vseh uporabnikih dostojno narasla, so video storitve enotno prešle na boljšo kakovost MP4. FLV se skoraj ne uporablja, vendar je FLV Player ostal.
Ta program je bil pomemben le, če so igralci podpirali le enega ali dva formata in absolutnodrugačen. Zdaj pa obstajajo univerzalni stroji, ki lahko reproducirajo vse in vse, zato obstaja razumno vprašanje: Kaj potrebuje FLV Player v sodobni realnosti? Če želite to narediti, morate upoštevati vse njegove značilnosti in možnosti. To ni toliko, zato bo pregled trajal zelo malo časa. V tem času pa se pogovorimo o industriji, v kateri se igralec še vedno lahko uporablja.


Flash animacija

Ne glede na to, kaj sodobni multimedijski kombinirajo, sploh ne morejo reproducirati flash vsebine. In to je razumljivo. Razvijalci verjamejo, da je taka vsebina usoda nekaj "velikanov" in tistih, ki se profesionalno ukvarjajo z ilustracijo "Macromedia Flash". Večina podpore segmentu za takšne redke in redke formate ni povsem nič. Tukaj je, kako igrati takšne flash animacije in je lahko koristno za FLV Player. Kakšen pa je ta program, ki lahko prebere samo en format? Ampak tukaj ne boste storili ničesar - zelo specializiranega uporabnika.
Ne pozabite, da te datoteke še vedno uporablja znani grafični urejevalnik Adobe Photoshop. Prav tako lahko ustvarja animacijo flash in jo shrani v tej obliki. In medtem ko je "Photoshop" - bo tudi FLV, saj Adobe ni predmet pomembnih sprememb. V vsakem primeru je ta format še vedno v povpraševanju nekaterih programov in uporabnikov. Doslej.

Stara spletna mesta iz videa

Ne glede na to, kako hitro se je internet razvil, so še vedno rezervirana področja za poznavalce "tople in svetilke". World Wide Web je še vedno obdržal mesta, ki uporabljajo FLV kot mainstream video format. Celo sodobni velikaniKot "Mail.ru" uporabite animacijo te vrste v svojih pasicah, zato je še prezgodaj za odpis računov FLV predvajalnika. Mimogrede, ne more igrati le te oblike, ampak tudi flash SWF. To je še en priljubljen format animacije.

Mobilne naprave starega tipa

V nasprotju s statistiko veliko ljudi uporablja zastarele mobilne telefone. Ali obstaja optimalen video format za predvajanje na njih? Pravilno - FLV in 3GP. Slednje pa je precej staro. Torej, tukaj je še ena možnost za uporabo FLV Player. Kaj je program - je že jasno. Za kaj se lahko - tudi. Toda kako ga lahko postavite v stari telefon? Zelo preprosto. To je že izvedeno v firmware, tako da ni nobenih težav z reprodukcijo datotek. Vendar je treba opozoriti, da zaradi omejenega prostega prostora na pogonu (notranji in zunanji) snemanje velikega števila video datotek ne bo delovalo. In tukaj prihaja prihodek od istih zastarelih strani, ki še vedno uporabljajo vsebino v formatu FLV. Torej ne morete zamašiti pomnilnika telefona in uživati ​​v ogledu videa, kolikor je le mogoče, z majhnim zaslonom. Torej, FLV Player - smo ugotovili ta program, zdaj pa poglejmo, kako ga uporabiti.

Kako uporabljati?

Vse je odvisno od naprave, na kateri se namerava predvajati ustrezno vsebino. Toda govorimo o računalnikih. Kako uporabljati FLV Player na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku? Tako kot standardni igralec. Vmesnik je enak. Samo prenesitepredvajalnik in ga namestite. Nato morate z desno miškino tipko klikniti na želeno datoteko in izbrati "Odpri s pomočjo". V oknu izberite želeni program - in vse. Začne se predvajanje.
Pri mobilnih napravah je tu še lažje. Dejstvo je, da imajo takšne naprave enega igralca, sposobnost za predvajanje FLV pa je zagotovljena z ustreznim kodekom, zato zaženite predvajalnik. Samodejno določi format datoteke in poveže želeni kodek. Kaj pa FLV Player, ki ni v najboljšem pomenu za mobilne pripomočke? Dobro vprašanje.

Zaključek

Torej smo pregledali pripomoček FLV Player. Zdaj vemo, kaj je ta program, zakaj ga lahko uporabimo in zakaj je sploh potreben. Toda pomembnost tega igralca je vprašljiva. Vsaj na računalniku povprečnega uporabnika to ni ravno potrebno. Za gledanje videa zadostuje sodoben multimedijski kombinator, redki in redki formati pa trenutno niso potrebni, saj ne morejo tekmovati kot slike z istim MP4 ali AVI.

Sorodne publikacije