Kaj je MMS in kako ga uporabljati? Nastavitve MMC

Kaj je MMS? To vprašanje postavljajo mnogi uporabniki mobilnih komunikacij. Kljub dejstvu, da zdaj daleč ni nič let, to funkcijo še vedno aktivno uporabljajo mnogi lastniki mobilnih telefonov. Razlogi za uporabo MMS-a so lahko različni: nizka hitrost interneta na pametnem telefonu (ali njegova popolna odsotnost), stari model mobilnega telefona, ki ne podpira sodobnih programov itd. V zvezi s tem uporabniki pogosto postavljajo vprašanje: »Kako poslati MMS ? "," Kako prenesti MMS iz telefona v računalnik? " itd Če berete ta pregled zdaj, potem ste zagotovo zainteresirani za podobna vprašanja. Posebej za vas smo ustvarili publikacijo, ki v celoti pokriva to temo. Vabimo vas, da se seznanite z njim, da dobite izčrpne odgovore na vaša vprašanja in na koncu ugotovite, kaj je MMS!


MMS. Kaj pomeni ta beseda?

Kot mnogi so lahko uganili, je MMS angleška okrajšava. Dešifrira se kot storitev za večpredstavnostna sporočila. Mimogrede, beseda znana mnogim, SMS je tudi kratica za storitev kratkih sporočil.

Kaj je MMS in kakšna je njegova razlika od SMS?

Z izločenimi pomeni se zdaj obrnemo neposredno na temo članka. MMS je storitev za večpredstavnostna sporočila. Ta funkcija omogoča uporabniku mobilnega telefona, da na svojo napravo pošilja in sprejema ne le besedilna sporočila (kot v primeru SMS), temveč tudi grafične slike, zvočne datoteke in video. Velikost sporočila SMS takrat pogosto niVeč kot nekaj bajtov, velikost sporočila MMS običajno doseže 100 kilobajtov. Če želi oseba poslati nekoga videoposnetek, bo velikost MMS veliko večja. Ampak ne pozabite, da je 100 kilobajtov le približen parameter. Največjo dovoljeno velikost, ki jo pošljete v datoteko, določi ponudnik naročniških storitev, za vsakega naročnika pa je lahko drugačen.

Pošiljanje sporočil MMS

Kako poslati MMS? Še eno vprašanje, ki je zanimivo za številne naročnike mobilnih telefonov. Dejansko je pošiljanje sporočil MMS zelo preprost postopek, ki ne traja veliko časa. Uporabnik mobilnega telefona mora samo v elementu »Sporočila« v svojem pripomočku izbrati razdelek »MMS«, napisati besedilo (če je to potrebno), priložiti sliko /pesem /videoposnetek, izbrati osebo, ki jo želi poslati, in nato klikniti » Pošlji ". Treba je omeniti, da za uporabo te funkcije potrebujete mobilno napravo, ki jo podpira in je pravilno konfigurirana.

Kako si ogledate MMS?

Na to vprašanje bo odgovor še krajši od prejšnjega. Če si želite ogledati vsebino MMS sporočila, ki vam je bilo poslano, pojdite na "Sporočila" zgoraj, nato v razdelek "Prejeto" in izberite s seznama MMS-ku, ki ga potrebujete. Zdaj veste, kako gledati MMC. Kot lahko vidite, v tem ni nič težkega. Ste ugotovili? Gremo naprej.

MMS na MTS

"Kako MMS deluje na MTS?" - Drugo priljubljeno vprašanje uporabnikov. No, poskusimoodgovor Podobno kot drugi ponudniki naročniških storitev MTS svojim uporabnikom omogoča pošiljanje sporočil MMS drugim mobilnim telefonom, tablicam in e-poštnim naslovom. Pošiljanje ene MMS bo naročnika stalo do 99 rubljev (za prebivalce Ruske federacije). Za dohodna sporočila MMS se ne zaračunava več.
Izmenjava MMS sporočil je mogoča tako z uporabniki MTS kot tudi z naročniki drugih operaterjev na ozemlju Ruske federacije in drugih držav. Pošiljanje MMS je možno le s funkcijo Mobilni internet. Ko pošiljate večpredstavnostno sporočilo zunaj Ruske federacije, se prometna dajatev umakne v skladu s tarifo gostovanja. Čas dostave MMS na MTS je 72 ur. Velikost MMC v sistemu MTS je 500 kilobajtov. Sporočila za druge operaterje so 300 kilobajtov.

Kako ročno konfigurirati MMS na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku?

Nastavitev sporočila MMS na napravi bo tako nizka, kot če upoštevate naslednja pravila:
 • IPhone OS: Nastavitve - Cellular - podatkovno omrežje.
 • Android: Nastavitve - Brezžična omrežja - Mobilno omrežje - Dostopne točke (APN).
 • WP: Nastavitve - Prenos podatkov - Dodaj internetno dostopno točko.
 • Vnesite naslednje podatke:
 • Standardne nastavitve APN: mms Uporabniško ime /Uporabniško ime /Prijava: symantec ali pustite prazno.
 • Geslo /Geslo /Pass: symantec ali pustite prazno.
 • APN Type: mmsMMSC (naslov domače strani): http: //mmsc: 8002.
 • Proxy strežnik MMS (IP-naslovi): 101010.10.
 • Proxy Port: 8080.
 • MCC: 250.
 • MNC: 0.
 • Dostop do interneta omogoča prenos podatkov:
 • iOS: Nastavitve - Cellular - Glas in podatki - 2G /3G /LTE.
 • Android: Nastavitve - Brezžična omrežja - Mobilno omrežje.
 • WP: Nastavitve - Prenos podatkov.
 • Kot lahko vidite, v konfiguraciji MMC ni nič nadnaravnega. Sledite zgornjim namigom in imeli boste vse!
  Pošiljanje sporočil MMS iz računalnika na mobilni telefon
  Številni uporabniki svetovnega spleta želijo vedeti, kako poslati SMS ali MMS iz računalnika v telefon. Verjetno bo nekdo pomislil, da lahko tako izkušen heker to stori, ne pa povprečni uporabnik omrežja. Pravzaprav lahko pošiljanje MSM iz računalnika skoraj vsaka oseba. Poleg tega je mogoče storiti popolnoma brezplačno! Edina stvar, ki jo potrebujete od uporabnika, je dostop do interneta in program ISendSMS, ki vam omogoča pošiljanje SMS in MMS iz računalnika na mobilni telefon. Ta program lahko prenesete s uradnega spletnega mesta razvijalca. S pomočjo je možno pošiljati besedilna in grafična sporočila na telefone različnih operaterjev iz CIS. Kljub svoji enostavni uporabi ima dve pomanjkljivosti:

 • Ko prejme sporočilo, prejemnik ne bo prikazal vaše telefonske številke, kar pomeni, da morda ne ve, kdo mu je poslal SMS /MMS.
 • Ta program ne deluje pri vseh mobilnih operaterjih. Nekateri ponudniki mobilnih storitev imajo dober varnostni sistem, zato uporabnik ne bo vedno mogel poslati sporočila številki, ki jo jemorate.
 • Kako poslati MMS na spletu?

  Če temu programu ne zaupate in ne želite prenesti ničesar iz interneta, vam lahko ponudimo alternativo, in sicer pošiljanje sporočil na spletu. Na svetovnem spletu obstaja veliko storitev, ki omogočajo pošiljanje sporočil SMS in MMS prek brskalnika brez prenosa dodatnih aplikacij. Ampak tukaj ni bilo brez pomanjkljivosti: takšna mesta so lahko nevarna za vaš osebni računalnik, zato vam priporočamo, da ponovno ne tvegate in ne uporabljate storitev sumljivih internetnih portalov te vrste. Toda ne obupajte! Nekateri mobilni operaterji (kot je prej omenjeni MTS) lahko pošiljajo pisma neposredno z njihove uradne strani. To ne traja veliko časa in varnost takšnega postopka zagotavlja sam ponudnik mobilnih storitev. Toda ta sistem ima tudi svoje slabosti: prvič, uporabniku je dodeljeno strogo omejeno število sporočil, ki jih lahko pošlje; in drugič, lahko pošilja samo besedilna sporočila, kar pomeni, da ne morete prenesti MMS iz računalnika, da ne deluje; Tretjič, oseba lahko pošilja sporočila samo številkam tega mobilnega operaterja.
  Kot lahko vidite, imajo vse predlagane možnosti tako prednosti kot resne pomanjkljivosti. Vsak lahko preizkusite sami in izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.

  MMS in virusi

  Ne dolgo nazaj so vsi lastniki sistema Android pretresli neprijetne novice: omrežje je aktivnorazširil MMS-virus Stagefright, ki je prodrl v pametne telefone, s čimer je hekerjem omogočil popoln nadzor nad temi napravami. Trenutno se hiper na to temo nekoliko umiril, vendar ne smemo pozabiti, da je nevarnost "okužbe" telefona skoraj vedno prisotna. Vsak dan računalniški hekerji ustvarjajo nevarne viruse, preko katerih lahko dostopajo do vseh vaših osebnih podatkov. Zdaj pa se osredotočimo na virus Stagefright. Deluje v skladu z naslednjim načelom: telefon Android ima operacijski sistem "okužba" z virusom, ki se samodejno začne pošiljati isto sporočilo v telefonski imenik. Najhuje je, da tudi odstranjevanje sumljivega sporočila ne pomaga. Dejstvo je, da je na vseh napravah Android privzeto nameščena aplikacija Hangouts, ki brez vednosti lastnika samodejno obdeluje vsa sprejeta sporočila SMS in MMS. Zato je vprašanje: kako odstraniti MSM iz virusa, ne da bi poškodovali vaš mobilni telefon? Ali je to sploh mogoče? No, poglejmo. Pravzaprav je najpreprostejši in najbolj natančen način zaščite program Hangouts zamenjati z drugim besedilnim sporočilom. Zamenjajte privzeto aplikacijo za sprejemanje in pošiljanje sporočil na dva načina:
 • Izvede se prek nastavitev pametnega telefona: "Nastavitve - Brezžična omrežja - Več - Aplikacije za izmenjavo sporočil SMS." Dodati je treba, da se podoben algoritem lahko razlikuje pri različnih pametnih telefonih, bistvo pa ostaja vedno enako, in sicer: najti program za pošiljanje in sprejemanjebesedilnih in večpredstavnostnih sporočil.
 • Izvedeno neposredno v aplikaciji Hangouts: »Nastavitve - SMS - omogočena je skupna raba SMS sporočil.«
 • ​​Če ste samodejno namestili pogovore Hangouts na seznam aplikacij za sporočila SMS in MMS, pojdite na katero koli drugo aplikacijo, ki je navedena tukaj. V primeru, da poleg Hangouts-a ne boste imeli ničesar več, boste morali sami poiskati in prenesti alternativo temu sporočilu. Najbolje je, da prenesete aplikacije iz zaupanja vrednih imenikov (na primer Google Play), da preprečite, da bi zlonamerna programska oprema okužila vaš telefon. Če ste že vajeni klepetalnice »Hangout« in se ne želite več truditi, potem izklopite samodejno sporočanje.

  Drugi pomeni

  Nekateri ljudje so lahko presenečeni, vendar je kratica MMS zelo pogosta in nima pomena. Zdaj bomo z vami delili tudi druge interpretacije te besede:
 • MMS (Multimission Modular Spacecraft) - večnamenski satelitski dizajn bloka.
 • ММС - mlin za mokro samoizdrobitev.
 • MMS je mehaniziran most za spremstvo.
 • ММС - motorno-mehanizirana povezava.
 • ММС - magnetno-mehke zlitine.
 • MMC je medobčinsko sodišče.
 • MMS - Modeliranje mentalnih sposobnosti.
 • MMC je naselje v okrožju Medvezhyehorsky v Kareliji.
 • MMC - Mednarodna matematična unija. Svetovna organizacija, ustanovljena za sodelovanje znanstvenikov, ki delajo na področju matematike.
 • MMC - Mednarodni svet za glasbo. Organizacija pod Unescom, ustanovljena v Parizu leta 1949. Sestavlja ga 16mednarodne glasbene organizacije in glasbeni odbori iz več kot 60 držav.
 • Povzetek

  Zdaj veste, kaj je MMC. Upamo, da so informacije v tem članku v celoti pomagale najti odgovore na vprašanja, ki vas najbolj zanimajo.

  Sorodne publikacije