Kako znova zagnati brskalnik "Chrome", "Opera", "Mozilla" in "Yandex"

Brskalnik je eden od programov, ki je nameščen na vsakem osebnem računalniku, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. S tem programom dostop do interneta poteka skozi varno povezavo in vam omogoča, da stran kadar koli odprete. Ampak včasih lahko brskalnik "visi". Obstaja veliko razlogov: nizka hitrost prenosa podatkov, nepravilno delovanje vtičnika ali predvajalnika, napaka pri delovanju programa ali "povečevanje" osebnega računalnika. V takih primerih morajo uporabniki vedeti, kako pravilno in varno ponovno zagnati brskalnik.


Univerzalni način za ponovni zagon brskalnikov

Ne glede na to, kateri brskalnik je nameščen na vašem računalniku, prenosnem računalniku ali tabličnem računalniku, obstaja univerzalni način za ponovni zagon programa. Če brskalnik "visi", bo "Task Manager" pomagal popraviti situacijo.
Pokličete ga lahko na več načinov:
 • S kombinacijo tipk Ctrl + Shift + Esc.
 • Preko menija Start: natisnite upravitelja opravil v iskalno vrstico in kliknite ikono.
 • Ko se prikaže sistemsko okno, je treba programsko datoteko najti na seznamu postopkov. Ime običajno sovpada z imenom brskalnika. Nato morate klikniti z levo miškino tipko na proces in s tem poudariti. Nato morate odpreti pojavni meni. Poenostavite: z desno miškino tipko kliknite izbrano linijo. V meniju izberite "Odstrani opravilo". Brskalnik bo kmalu zaprt. Nato morate iti na zavihek"Podrobnosti" in si oglejte seznam procesov. Uporabnik mora zagotoviti, da so vsi procesi brskalnika onemogočeni. Šele potem lahko znova odprete brskalnik.


  Kako ponovno zagnati brskalnik "Yandex"

  Mnogi uporabniki uporabljajo brskalnik iz ruskega podjetja "Yandex". Ampak samo majhen del ve, da obstaja več načinov za ponovni zagon brskalnika.
  Brskalnik lahko znova zaženete s klikom na križ v zgornjem desnem kotu okna programa. Program "Yandex.Brauser" se bo zaprl, zato bodo odpravljene vse "napake". Program lahko zaprete tudi s pomočjo bližnjic na tipkovnici Alt + F4. Brskalnik lahko znova odprete na enega od običajnih načinov: s klikom na ikono ali prek menija Start. Obstaja veliko znanih prvih dveh načinov ponovnega zagona brskalnika, toda o tretjem - le nekaj jih ve. Ta metoda ne izklopi samo programa, ampak se ponovno zažene. To naredite tako, da v naslovni vrstici vnesete brskalnik: //restart, nato pa pritisnite gumb za vnos. Brskalnik se znova zažene. Za hiter dostop lahko ustvarite zavihek z naslovom »odmevajoč«.

  Ponovni zagon brskalnika Google Chrome "

  Brskalnik Google Chrome je znan po hitri hitrosti prenosa in odlični zaščiti osebnih podatkov. Toda tudi ta program se sesuje, ko preprosto zapiranje zavihkov ne pomaga več.
  Uporabniki nimajo druge izbire, kot da ponovno zaženejo brskalnik Chrome. Razen standardnih metod: kliknite na križ ali izhod iz programaOpravilno vrstico lahko vnesete v naslovno vrstico chrome: //restart. Program se samodejno znova zažene in obdrži vse zavihke.

  "Mozilla" je hiter način za ponovni zagon

  Poleg standardnih metod zapiranja brskalnika iz podjetja "Mozilla" lahko program zaženete z vgrajenim vtičnikom. V ta namen uporabite kombinacijo tipk Shift + F2 v oknu za ponovni zagon in pritisnite gumb za vnos. Brskalnik se bo samodejno znova zagnal.

  Znova zaženite brskalnik Opera

  Za razliko od mnogih spletnih brskalnikov, brskalnik Opera nima posebne kode ali gumba, ki bi vam omogočal ponovno zagon. Toda kako znova zagnati brskalnik Opera?
  Uporabniki bodo morali uporabiti dva načina:
 • Zaprite program s klikom na križec v zgornjem desnem kotu.
 • Izkoristite trik: kliknite na prazen prostor odprtega brskalnika z desno tipko miške in izberite videz menija "Osveži". Brskalnik bo samodejno poiskal razpoložljive posodobitve in ga nato znova zagnal.
 • Shranjevanje odprtih zavihkov ob ponovnem zagonu brskalnika.

  Poleg tega, da boste vedeli, kako ponovno zagnati brskalnik, se uporabniki zanima, kako obnoviti zadnjo sejo, da ne bi izgubili pomembnih zavihkov. To lahko storite na več načinov. Najprej morate spremeniti nastavitve brskalnika. Če želite začeti, pojdite v meni Osnovne nastavitve. V meniju poiščite element "Ko se odpre". Ko se standardno zažene, brskalnik odpre domačo stran. Uporabnik pa ga lahko spremeni v »Prejodprti zavihki ". Tako naključno zapiranje programa ne bo povzročilo izgube kartic. Prejšnjo sejo lahko odprete tudi z bližnjico na tipkovnici Ctrl + Shift + T. Ko zaženete brskalnik, se s pritiskom na tipko odprejo zadnje seje operacije. Ko nadaljujete delo z brskalnikom, bo ta kombinacija tipk odprla že zaprte zavihke.

  Sorodne publikacije