Ocena zmogljivosti procesorja Intel

Ta članek bo podal oceno uspešnosti vodilnega proizvajalca izdelka - "Intel". To podjetje ima prevladujoč položaj na tem visokotehnološkem trgu, njegove polprevodniške rešitve pa lahko najdemo v skoraj vseh njegovih segmentih.

Zakaj Intel?

Kot smo že omenili, so Intelovi silicijevi čipi osnova večine elektronskih naprav. Začenši s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki, nadaljujete z netbooki, ultrabook in prenosnimi računalniki ter končate s produktivnimi osebnimi računalniki - večina te tehnologije temelji na polprevodniških izdelkih tega vodilnega proizvajalca. Zato je Intelova ocena zmogljivosti čim bolj natančna za vsak segment tega velikega trga, da se določijo najbolj optimalne tehnične specifikacije. Konkurenca "Intel" je na njih usmerjena in zaradi tega poskuša dohiti vodilnega proizvajalca polprevodniških izdelkov.


Segment mobilnih pripomočkov

Ocena zmogljivosti procesorjev pametnih telefonov, ki temeljijo na čipih Intel, vsebuje najnovejše naprave serije ATOM. Ta linija vključuje X3 X5 in X7. Najmanj produktivne so v tem primeru prve polprevodniške rešitve, ki vključujejo C3405 in C3445. Tehnični parametri so enaki: 4 računalniški moduli, 12-14 GHz frekvenčni obseg, 1 MB predpomnilnika in proizvodna tehnologija za28 nm standardi. Ključna razlika med tema dvema polprevodniškima izdelkoma je ta, da je prvi od njih usmerjen k uporabi tablet in nima mobilnega komunikacijskega modula, drugi pa je namenjen trgu pametnih telefonov in je opremljen s celičnim oddajnikom. Linija X5 vključuje tudi dva CPU modela: Z8300 in Z8500. Imajo tudi 4 bloke za obdelavo kode, vendar so ti kristali že proizvedeni s hitrostjo 14 nm, opremljeni z veliko prostornino 2 MB predpomnilnika in taktnimi frekvencami za prvo od njih v območju od 144-184 GHz, drugo pa 144-224 GHz.


Vodja, ki je vključen v vrstico X7, v tem primeru eden, je Z8700. Značilnosti so skoraj identične X5. Razlika je le pri taktnih frekvencah - 16-24 GHz. Glavne tehnične specifikacije te družine procesorjev so navedene v spodnji tabeli. Specifikacije družine procesorjev za pametne telefone in tablice

Družinski čipModel CPUFrekvence, GHzCache, MBŠtevilo jeder, kosovTehnologija, nm37) X3C340512-14 GHz1

)

428С3445


Z8300144-184
14Z8500144-224X7Z870016-24

Nočni zvezki

Ocena zmogljivosti procesorjev za prenosne računalnike podjetja "Intel" v okvirOsnovna arhitektura 7. generacije je naslednja:
 • Od rešitev pisarniškega razreda, v tem primeru zasedajo procesorje linije Celeron. Največja avtonomnost in minimalna zmogljivost, ki zadostuje le za pisarniške aplikacije, brskanje po spletu in druge neimpresivne naloge, v tem primeru pridejo v ospredje. Ta linija vključuje dva modela CPU - N3350 in N3450. Ključna razlika med njimi je število računalniških blokov. V prvem čipu sta le 2, v drugem pa 4. V drugem primeru bo izvedba nekoliko boljša.
 • Prenosni računalniki na osnovi prenosnih računalnikov temeljijo na CPU linije Pentium, ki trenutno ima 1 čip - N4200. Izboljšane tehnične specifikacije tega procesorja omogočajo večjo zmogljivost. Kot rezultat, ta čip vam celo omogoča, da zaženete nekaj igrač z minimalnimi specifikacijami za specifikacije strojne opreme.
 • Vmesni računalniški sistemi temeljijo na CPU linije Core i3. Kot v prejšnjem primeru sodi v to družino procesorskih naprav samo en model - 7100 U. Izboljšani tehnični parametri v primerjavi s prejšnjimi čipi in prisotnost NT tehnologije lahko bistveno povečajo produktivnost, v tem primeru je mogoče zagnati skoraj vse igrače. Izjema v tem primeru so le tisti, ki so predstavili najstrožje zahteve za arhitekturo mikroprocesorja.
 • Najbolj produktivni prenosni računalniki temeljijo na čipih i5 in i7. Odlični tehnični parametri infenomenalna hitrost omogoča lastnikom takšnih računalnikov, da rešijo vse naloge. Vključevanje tudi najsodobnejših in najzahtevnejših igrač v tem primeru bo brez težav. Podatki o družini CPE trenutno predstavljajo naslednji modeli: 7200 U in 7Y54 za i5 in 7500U in 7Y75 za i7.
 • Namizni računalniki

  Ocena zmogljivosti procesorjev za namizne računalniške sisteme se v veliki meri podvaja pred tem, ko so bili prenosni računalniki že na voljo. Šele, če je bilo v prejšnjem primeru gre za žetone 7. generacije, v tem primeru pride v ospredje šesti. Posodobitev istega obsega procesorjev v tem primeru je predvidena za januar 2017. Posledično je ocena za trenutek naslednja:
 • Raven pisarniških rešitev sprejema odločitev Celerona (modeli G3900 in G3920). Med njimi ni bistvenih razlik. Le v zadnjem primeru je rahlo povečana taktna frekvenca z 28 GHz na 29 GHz. V nasprotnem primeru je to odličen čip za ustvarjanje pisarniškega računalniškega sistema.
 • V tem primeru začetno raven uporabljajo tudi procesorji Pentium (modeli G4400 G4500 in G4520). Raven zmogljivosti je skoraj enaka. Ti čipi so odlični za osnovne igralne sisteme. Toda v tem primeru bo lastnik moral zavrniti lansiranje najzahtevnejših igrač, ki zaradi pomanjkanja specifikacij strojne opreme na takšnem računalniku ne bodo šle.
 • Povprečna raven, tako kot pri prenosnih računalnikih, je napolnjena s CPU Core i3. Njihovi modeli so 61006300 in 6320. Sozmogljivost je povsem dovolj za udobno igranje v kateri koli sodobni igri. Glavni dejavnik, ki poveča produktivnost, je razpoložljivost tehnologije HT in povečanje pretoka kode za obdelavo z 2 na 4.
 • Ocenjevanje zmogljivosti Intelovih namiznih računalnikov ne bo popolno, če ne boste upoštevali serije i5 in i7 procesorjev . Niti ne zagotavljajo fenomenalne zmogljivosti in vam omogočajo, da rešite vse naloge, ki so trenutno možne. Modeli 64006500 in 6600 - za linijo i5 6700 - za linijo i7.
 • Povzetek

  V okviru tega gradiva je bila predstavljena aktualna trenutna ocena produktivnosti procesorja vodilnega proizvajalca polprevodniških izdelkov - Intel. Z njegovo pomočjo lahko določite dodatno opremo naprave in poiščete seznam nalog, ki jih lahko uporabite za rešitev.

  Sorodne publikacije