Obnova stare fotografije v Photoshopu.

Odprtje starega družinskega albuma smo že nekaj časa potopljeni v preteklost, včasih tako oddaljeni, ki si ga je že težko zapomniti, in le stare zbledele fotografije, ki so se včasih obrabile, pa so podobne dogodkom, ki so se zgodili enkrat, o ljudeh, s katerimi so nekoč prečkali. dolgo iti v pozabo časa. In včasih se sploh ne znajdemo v naši preteklosti, ampak v preteklosti, stari starši in prababe, in jih predstavljamo mladim, ki jih lahko sodimo le po fotografiji. Retuširanje, obnavljanje in obnavljanje starih fotografij je način, da fotografije pretvorite v izvirni videz. To je še posebej dragoceno za fotografije Velike domovinske vojne, ki imajo ogromno zgodovinsko vrednost tako za potomce kot za zgodovino, natanko v stanju, v katerem se nahajajo. Zelo priporočljivo je, da teh fotografij ne spreminjate, jih ne barvate ali dodajate predmetov. Ampak včasih so takšne fotografije tako hudo poškodovane, da je težko ugotoviti, kaj in kdo je upodobljen na njih, tu seveda različni programi - izum sodobnega sveta prihaja v pomoč. Eden od takih programov je "Photoshop" - program, ki vključuje velik nabor orodij. Sposobna je rešiti najtežje naloge retuširanja.


Obnova stare fotografije - dihati v drugem življenju fotografije

Pri obnovi starih fotografij je glavna stvar ohraniti svojo edinstvenost, hkrati pa odstraniti vse pomanjkljivosti, ki so se pojavile skozi čas: različni grmičevja, vrzeli, razpoke, prašni delci in poškodovanih območjih. Vsak čarovnik za Photoshop deluje, verjetno, večintuitivno, kot umetnik, s podajanjem izgubljenih fragmentov, popravljanjem napak in vodenimi izključno s svojo vizijo za vsako posamezno fotografijo, ki bi jo morala postati po obdelavi. Obnova starih fotografij v "Photoshopu" nima jasnih navodil korak za korakom, saj so vse fotografije drugačne, škoda na njih je najbolj raznolika. Obstajajo pa tudi nekatere najpogosteje uporabljene tehnike in orodja.


Obnova stare fotografije

Obnovitev stare fotografije bo obravnavana na primeru te fotografije, poskusili bomo obnoviti njen prvotni videz, fotografija ima veliko očitno razkritih razpok in dvoran, to je skeniranje in bomo delali z njim.
 • Prenesite ga v "Photoshop" - "File" /"Open".
 • Fotografije naših prijateljic so naložene v Photoshopov delovni prostor.
 • Za začetek morate odstraniti bele robove fotografije, zato bomo uporabili orodje za kleščenje. To orodje se nahaja na orodni vrstici na levi strani delovnega prostora (privzeto). Kliknite na orodje, območje za našo fotografijo ima območje za urejanje, miško nad tem področjem, puščice gor in dol so prikazane, vleče se za katere lahko skrijemo rob fotografije, področja z očitnimi napakami. Ko smo popolnoma prilagodili našo fotografijo, samo pritisnite tipko Enter.
 • Ko se naredi stara fotografija ob obnovi, ko se na fotografijo navadita dolga obdelava, se lahko samo pokvari.sliko Da bi lahko kadar koli videli izvirnik in ga primerjali z delovno plastjo, je potrebno na vsaki stopnji izdelati dvojnik plasti, da bi primerjali končno sliko z izhodom.

  Odstranjevanje fotografskih napak - "Obnova krtačk točk"

 • Podvojite našo fotografijo - kombinacijo tipk Ctrl + J.
 • Po obrezovanju smo zapustili dele fotografije z napakami v vogalih, lahko jih popravimo "Povrnitev krtače", saj v večini primerov na poškodovanih območjih enobarvnega ozadja ne bo težko. Razstavljamo velikost krtače, odvisno od velikosti poškodbe, in površino rahlo obarvamo, kot da bi se zaskočili na rob ozadja. Istočasno, po obdelavi, če je ozadje homogeno, bo krtača zamenjala vogal fotografije, ki ima podoben ton, teksturo s sosednjimi ploskvami. Korak za korakom je potrebno barvo vseh majhnih napak na fotografiji "Točka obnoviti s čopičem".
 • Določitev začasnih izgub - "obliž"

 • Drugo orodje - "obliž", ki se popolnoma ukvarja z nalogami, kot sta obnova in obnova starih fotografij. Izberemo orodje in obkrožimo problemsko področje, pri čemer poskušamo zajeti samo napako. Če želite oblikovati območje za popravke, morate zakleniti krog. Nato zajemite izbrano območje in ga povlecite na območje poleg, poskusite se izogniti pretiranemu kontrastu, tako da dvignete območje za popravke.
 • Po obdelavi teh orodij smo to dobili.
 • Delo na mestih osrednjega objekta na. \ Tfotografijo, morate biti zelo previdni, saj orodje "Point Brush Repair" ustvarja učinek "smacking". Da ne bi izgubili teksture in podrobnosti slike, morate narediti velikost krtače nekoliko večjo od velikosti okvare in ne pretiravajte.

  Orodje za žigosanje pri obnavljanju starih fotografij

  Še eno odlično orodje, ki ga pogosto uporabljajo čarovniki Photoshop, je orodje Stamp. Njegovo načelo temelji na prenosu barve in teksture na poškodovano območje z ročnega območja. Tako, z ustrezno prilagojeno orodje (posamezne nastavitve za vsako fotografijo) - velikost krtačo, motnost, pritisk - tekstura, ki je poleg škode, se prenese na poškodovano območje, ki vam omogoča, da obnovite stare fotografije precej kakovostno in jim vrnete prvotni videz. Program za obnovitev starih fotografij "Photoshop" ima veliko količino orodij in nastavitev, kot tudi razširitve v obliki vgrajenih vtičnikov za različne namene.

  Ravni - dodajanje globine fotografije

  Poleg drgnjenja, lomljenja in solzenja skozi leta fotografiranje zbledi, zato je vredno narediti vsaj en popravek.
 • Ustvari prazen sloj Ctrl N.
 • Izberite "Image" /"Correction" /"Levels".
 • Na histogramu premaknemo drsnike tako, da na fotografiji izključimo ploskev, ki nima slikovnih pik - desno, levo, levo na desno, srednji drsnik rahlo v levo, toda tukaj je treba pogledati učinek osvetlitve. Pri rokovanju s slikami morate biti vodeni ne tolikonavodila po korakih, koliko vaša vizija posamezne fotografije in občutek za zlato sredino.
 • Načeloma je popolna obnovitev stare fotografije iz razpok, začasnih prostorov in vrzeli, saj bo več kot dovolj fotografij teh orodij več kot dovolj. Popravili smo večino slabosti, fotografijo pa lahko pustite v takem stanju, vendar lahko še vedno prilagodite ton in nasičenost, odstranite hrup, naredite fotografijo bolj svetlo in zanimivo. Vse je odvisno od vaše domišljije.

  Sorodne publikacije