Računalniška igra Kingdom Hearts II - pregled, funkcije in pregledi

Ognjišča za kraljestvo II je neposredna razširitev prvega dela. Igra je Action /RPG, ki jo skupaj izdata studio Square Enix in Disney Interactive. Projekt je nastal za konzolo PlayStation 2 in izšel 22. decembra 2005 na Japonskem, nato pa je naslednje leto uradno na voljo v ZDA, Avstraliji in Evropi.

Tudi prvi del te serije iger je postal velika vojska navijačev. Kingdom Hearts II je ni zaostajal in samo povečal število oboževalcev. Kaj pa povzroča tako velika priljubljenost celotne serije in še posebej drugega dela? Odgovor boste našli v tem članku.


Razvojna zgodovina

Ekipa je začela delati na Kingdom Hearts II pred objavo prvega dela serije (2002). Kljub temu so razvijalci že dolgo oblikovali koncept igre, tako da je bil ta proces zakasnjen že več let. Po mnenju vodje projekta Nomure Taiuye je bila glavna naloga ekipe delo na napakah, ki so bile storjene v prvem delu. Da, mnogi elementi igranja so bili revidirani, nekateri znaki so bolje razkriti, kamera in sistem bitke sta se izboljšala, in druge, nič manj pomembne spremembe so bile narejene. Prvi nastop igre je potekal leta 2003 v TGS. Tam je bila predstavljena tudi veriga spominov, ki je bila ploskovna povezava med prvim in drugim delom. Nato se je že leta 2005 v igri pojavila uradna spletna stran, ki je zaznamovala začetek oglaševalske akcije. Mimogrede, razvijalci sami priznavajo, da so sklenili napovedati Kingdom HeartsII. Zato igra ni bila skoraj nič znana do samega izida.


Plot

Kingdom Hearts II je predvsem igra za otroke. Da, tu so seveda spletke, zavoji in vse to, vendar vas ne sme zavajati. Kingdom Hearts II je v bistvu dobra pravljica in namiguje na njeno starostno oceno: Vsakdo. Torej moraš igrati za tipa Sora, ki potuje na različne lokacije, ki predstavljajo različne filme in risanke studia Walt Disney. Hkrati se vsaka od igralnih con izvaja v svojem edinstvenem slogu in v vsakem od njih boste čakali na posamezne naloge. Mulanu boste lahko pomagali, da se pridruži vojski, sodelujete v ljubezenski zgodbi Krasnyja in meniha itd.
Poleg tega je v igri tudi glavna zgodba, ki temelji na soočenju Sore, pa tudi njegovih zaveznikov in zloveščih organizacij XIII. Načrti slednjih vključujejo oživitev Kraljevine src, in seveda tudi občudovanje svetov karikature. Seveda junaki tega ne morejo dovoliti in zato vstopijo v boj proti zločincem.

Igranje

Kot smo že omenili, je glavni junak Trash, ki ga morate nadzirati s pogledom tretje osebe. Poleg tega vas bodo spremljali nespremenljivi spremljevalci v osebi Donalda Ducka in Goofyja. Res je, da ne boste mogli neposredno nadzorovati svojih partnerjev, pri čemer se boste pri tem opirali na umetno inteligenco. V računalniški igri Kingdom Hearts II, kot tudi v večini predstavnikov žanra RPG, obstaja sistem črpanja. Pridobivanje zmage nad sovražniki, glavnojunak, pa tudi njegovi tovariši, pridobivajo izkušnje in, ko doseže določeno število, zasluži raven. Z vsako novo stopnjo se povečajo nekatere značilnosti znakov, zaradi česar postanejo močnejše.
Bitke v igri se odvijajo v realnem času. V bitki lahko uporabite navadne udarce, čarovnijo, nagrado, kot tudi zagovarjajte napade s soigralci. Poleg tega obstaja več predmetov, ki jih je mogoče uporabiti neposredno med spopadom. Prav tako je nemogoče omeniti lete na ladji, potrebne za potovanje med svetovi, širok izbor neobveznih nalog, sistem preoblikovanja (potapljaška oblika) in še veliko več.

Razlike od prvega dela

Poleg bistveno izboljšane grafike, izboljšanega upravljanja in recikliranega fotoaparata ima Kingdom Hearts še eno pomembno razliko od prvega dela - mehaniko potapljanja. Boj s sovražniki, Sora kopiči edinstven vir, ki ga je mogoče spremljati zaradi obsega na zaslonu. Dobljeno energijo lahko uporabimo kot privlačnost spremljevalcev in za preoblikovanje posebne oblike potopa. Če bi se z pozivom zaveznic načeloma vse moralo jasno, potem bi morali potopne oblike bolj podrobno ustaviti. Ta transformacija omogoča Sori, da se dobesedno združi s svojimi spremljevalci in za čas, da prejme nove sposobnosti.

Ponovna izdaja Final Mixa

Skoraj takoj po izidu Kingdom Hearts II na PS2 so se pojavile govorice, da bo čez nekaj časa prišlo do ponovne izdaje igre z dodatno vsebino. Moram reči, da te predpostavke niso bileneupravičena, navsezadnje je bila ista zgodba tudi s prvim delom serije.
Ponovno tiskanje, ki se imenuje Kingdom Hearts II Final Mix, se je začelo leta 2006, 29. marca 2007 pa je potekala izdaja igre na Japonskem. Kot je bilo pričakovano, angleška različica izgovorjave junakov (besedilo je bilo še japonsko), bonusni šefi, pa tudi nekaj dodatnih nalog, je bilo vključenih v posodobljeno različico. Poleg tega je bila spremenjena tudi naslovna vokalna tema igre (namesto Strast se je svetišče uporabljalo).

Recenzije

Tako kot Kingdom Hearts II so novinarji toplo pozdravili njegovo ponovno objavo. Portal Famitsu je projekt označil kot najboljši v letu 2005, po besedah ​​bralcev iste izdaje pa se je igra uvrstila na 29. mesto na lestvici najboljših med najboljšimi. V kategoriji "Izbira bralcev" (različica IGN) je Kingdom Hearts II prejel naziv najboljše igre za PlayStation 2. Gamers je projekt tudi pohvalil. Kaj naj rečem, ker je po vsem svetu še vedno večmilijonska vojska navijačev. V tem primeru je starodavno občinstvo v Kingdom Hearts II precej raznoliko, kar se ne ujema z njegovimi animiranimi temami. Vse to ne pomeni, da igra ni bila problem. Mnogi kritiki so se pritoževali nad tesnostjo, neprijetno kamero (čeprav so priznali, da je boljša kot v prvem delu) in zmedeno upravljanje.

Kdo igra igro?

Vsi okusi so različni, zato, kot da ocene niso bile visoke Kingdom Hearts II, igra preprosto ne more pritegniti vsakogar in vsakogar. Najprej, verjetno ne bo všeč tistim igralcem, ki ne prenašajo klasičnih japonskih junakov, ki mahajo z ogromnim orožjem. Poleg tega tega ne pozabiteIgra poteka v Disney World, ki prav tako ni priljubljena.
Za vse druge je projekt samo obvezen. V skrajnem primeru lahko videoposnetek ocenite v YouTubu in se odločite, ali ga je vredno kupiti.

Sorodne publikacije