Kako izbrati glasbeni sprejemnik: pregled najboljših modelov in ocen

Glasbeni sprejemnik je najpomembnejši del vsakega sodobnega avdio sistema ali celo domačega kina. Je glavna sestavina celotnega sistema. Ali sprejemnik osredotoča na sebe več pomembnih naprav - to je predojačevalnik signalov, sprejemnik in postaja za preklapljanje signalov v eni osebi. Vse komponente avdio in video sistemov se povežejo v en sam center - sprejemnik. Sprejema signale iz vseh naprav in jih preusmerja na druge. Obstaja veliko število sprejemnikov in vsi imajo ne le različne značilnosti, ampak tudi različne namene. Sprejemnik za avtomobilske zvočnike preprosto ne more delati na zmogljivejšem domačem sistemu.


Proizvajalci

Na svetu je veliko proizvajalcev elektronskih naprav in ni skrivnost, da jih je polovica kitajskih podjetij. Na sprejemnikih se ne sprejme shranjevanje. Nakup kitajske replike blagovne znamke ni vreden, čeprav je veliko cenejši. V nasprotnem primeru obstaja resna nevarnost razočaranja in podcenjevanja glasbenih sprejemnikov. Pred nakupom si oglejte naslednja podjetja:
 • Yamaha;
 • Pioneer;
 • Onkyo;
 • Denon.
 • Izbira znanega na domačem kitajskem trgu je le, če ni mogoče kupiti sprejemnika od znane družbe. Izogibanje kopiranju in obnavljanju naprav je zaželeno.

  Raznolikost sprejemnikov

  Vsi sprejemniki so različni, ne samo glede značilnosti,ampak tudi za ta namen. Zato je pri izbiri sprejemnika nujno vnaprej določiti namen sprejemnika. Prva faza izbora je praviloma preprosta.
 • Mobilni sprejemnik. Odlična različica glasbenega sprejemnika v avtu. Kompaktna je in se lahko prilega celo v žep. Povezuje se preko standardnega AUX priključka, ki je na voljo v številnih avtomobilih. Na žalost so prednosti te naprave konec. Zaradi svoje velikosti in posebnega namena ne daje želenega kakovostnega zvoka.
 • Stacionarni sprejemnik. To je cela skupina naprav z veliko stroškovno in kakovostno kakovostjo. Možnost za domače avdio in video sisteme ali celo za kino sisteme. Glasbeni sprejemnik v stacionarni verziji je redkost. Praviloma se uporabljajo AV-sprejemniki.
 • Prav tako je pomembno razumeti, kako se bo sistem povezal s sprejemnikom. Variante ni veliko, vendar se nenehno širijo. Priključite sprejemnik z:
 • Kabel.
 • Wi-Fi povezava.
 • Prek Bluetootha. Ne vsa podjetja predvidevajo bluetooth. Glasbeni sprejemnik deluje brez njega - zato so se nekateri proizvajalci odločili in utrpeli izgube. Takšna povezava v sodobnem svetu je nujna.
 • Dobri modeli sprejemnikov niso tako zahtevni za povezavo, ker vsebujejo zelo veliko število različnih priključkov. Ne obstajajo le sodobna pristanišča, ampak tudi moralno zastarela. Pri nakupu sprejemnika ne moremo pozabiti na dekoderje. Obstaja več možnosti:
 • Dolby Digital Plus. Sodoben dekoder za kakovostno reprodukcijozvok in video. Prvič, to je potrebno za Blue-Ray diske.
 • Dolby Digital. Ta dekodirnik je potreben, če je avdio sistem namenjen predvajanju vsebine s CD-jev ali DVD-jev.
 • Dolby Pro-Logic. Ta zastareli dekoder bo zagotavljal kakovostno delo z zastarelim kasetorom, vendar ne deluje z optičnimi diski.
 • Glasbeni sprejemnik mora biti vedno umerjen. Ni univerzalnih parametrov. Konfiguracija priključenih naprav in velikost prostora sta različni. Seveda, neodvisna kalibracija je celotna znanost, toda avtomatska pomoč je zelo priročna. Moduli za avtomatsko kalibracijo se običajno dobavljajo z napravo, vendar morda niso na voljo, ko gre za profesionalno opremo.


  Načrt sprejemnika

  Sprejemniki se razlikujejo po obliki. Vsaka konstrukcija ima svoje prednosti in slabosti.
 • Sprejemnik na polprevodnikih. Najbolj priljubljena in pogosto uporabljena rešitev. Takšni sprejemniki so precej zanesljivi in ​​lahko celo preživijo znatna napetostna nihanja.
 • Sprejemnik za svetilke. To je zelo draga in nepraktična rešitev. Običajno je ta možnost tipična za profesionalne modele. Glasbeni sprejemnik na svetilkah proizvaja bolj živahen zvok. Ne morete kupiti poceni modele teh sprejemnikov. So zelo kratkotrajne in bodo po ceni polprevodniških sprejemnikov veliko slabše od podobnega.
 • Mešani sprejemniki. Izjemno redka rešitev za sprejemnike. Nastane izključno v visoko specializiranih modelih.
 • Glasbeni AV sprejemnik

  Ta univerzalni sprejemnikje najbolj priljubljena možnost na trgu. Sprejemniki, ki so namenjeni samo za glasbene sisteme, so zelo draga profesionalna orodja, ki niso na voljo navadnim ljudem. AV sprejemnik odlično deluje z vsemi nalogami. To ni visoko specializirana naprava in zagotavlja odličen zvok, odlično sinhronizacijo in kakovostno sliko na TV zaslonu. Uporablja se lahko v domačih kinematografih, ločeno v avdio sistemih in celo združuje vse to.

  Široke zmožnosti AV sprejemnikov

  Zmogljivosti takšnih sprejemnikov bodo zadovoljevale ne le neizkušenega ljubitelja glasbe, ampak tudi usposobljenega strokovnjaka. Ta naprava združuje številne značilnosti:
 • Krepitev. Primarni signal je praviloma precej šibek, za kakovostno reprodukcijo na dobri opremi pa je potrebno ojačati signal. Sprejemnik odpravlja potrebo po nakupu ločene naprave in neodvisno ojača signal, s čimer zvok postane bolj nasičen.
 • Preklapljanje. To je potrebno za vsako lastnost sprejemnika. Bistvo zamenjave je združevanje več signalov v eno.
 • Dekodiranje zvočnih posnetkov. Zvočna datoteka je posneta na optičnem disku ali drugem mediju v video kodirani poti.Prejemnik dekodira skladbo in predvaja. ni mogoče vedno narediti brez izgube kakovosti zapisov.
 • Vsak sprejemnik za glasbeni centerDomači kino ima vse te značilnosti. Pri kompaktnih avtomobilskih sprejemnikih ni nobene koristi.

  Najboljši avtomobilski sprejemnik

  Vsi avtomobili niso opremljeni s sodobnimi avdio sistemi. Pogosto se zgodi, da kasetofon nima priključka USB in celo AUX. To je samo po sebi precej otipljiv problem. Avtomobilski sprejemniki so vedno majhni. Imajo številne pomanjkljivosti, vendar lahko z njihovo pomočjo poslušate glasbo brez motenj in CD-jev. Glasbeni bluetooth sprejemnik je edini način za poslušanje kakovostnega zvoka v starem avtomobilu. Upravljanje seznama predvajanja s pomočjo telefona je zelo priročno, vendar v gibanju je precej nevarno. Ne pozabite, da bluetooth sprejemniki, še posebej poceni modeli, ne bodo dali dobrega zvoka.

  Najboljši sprejemniki za demokratično ceno

  Vsi, ki kupujejo kateri koli izdelek, želijo dobiti boljšo kakovost po nižji ceni. To ni vedno mogoče, toda na srečo proizvajalci elektronike razumejo, da si vsi ne morejo privoščiti dragih naprav. Trg je poln poceni kitajskih ponaredkov in tako imenovanih junior modnih modelov naprav. Izbrati nekaj res dobrega je težko. Zdaj so glasbeni sprejemniki iz nizkocenovnih segmentov:
 • Sony STR-DG520;
 • Pioneer VSX-519V;
 • Yamaha RX-V365.
 • Vsak od teh sprejemnikov vam omogoča odličen zvok pri najnižjih stroških. Seveda zvok ne bo popoln. Vendar pa običajni ljubitelj glasbe ne bo slišal nobenih slabosti pri snemanju teh modelov.

  Žice so simbol preteklosti

  .Uporaba žičnih sprejemnikov in priklopnih postaj v našem času razvoja brezžičnih tehnologij je že zdavnaj zastarela. Sodobni proizvajalci glasbene opreme vidijo možnost izboljšane tehnologije Bluetooth. Še posebej obetavna je smer povezovanja konstruktivne žice z brezžičnimi napravami. Glasbeni bluetooth sprejemnik ni le odlična možnost za avto, ampak resnično iskanje za ljubitelje glasbe. Z majhnimi dimenzijami in poceni vrednostjo lahko te naprave ustvarijo cenovno ugoden zvočni sistem z dobrim zvokom tudi v najtrši sobi. Najboljši modeli takšnih sprejemnikov na trgu so:
 • Belkin F8Z492TT Regular;
 • Belkin F8Z492TT HD;
 • ​​
 • HomeSpot BTADP-233;
 • Glasbeni sprejemnik BrightPlay.
 • Ne vzemite najcenejše poceni bluetooth naprave. V tem primeru je najbolj racionalno nakupovanje sprejemnika s srednjo ceno.

  "Pioneer" - cenovno ugodna kakovost

  AV sprejemnik Pioneer je predvsem dobra izbira in zanesljivost. Modelska paleta tega podjetja je zelo dobra, vedno lahko izbirate. Kljub dobremu ugledu ni potrebno sprejemati poceni sprejemnikov tega podjetja. Vse, kar je ceneje kot 10.000 rubljev, ne bo moglo zadovoljiti kakovosti zbirke ali prijetnega zvoka. Poleg tega morajo proračunske naprave ročno umerjati, za poslušanje glasbe pa se bo treba zmešati. Ime govori sama zase. Novi modeli nimajo zastarelih priključkov, dekoderjev in arhaičnega oblikovanja. Skoraj vse naprave te družbe nekako podpirajo brezžično Bluetooth povezavo. Glasbeni sprejemnik "Pioneer"To ni le stacionarno, temveč tudi mobilno. Resnično uspešen model je Pioneer SC-LX57. Ta nizkocenovni, vendar zelo kakovostni model sprejemnika v celoti upravičuje ime podjetja. Neto hrup tega sprejemnika je veliko boljši kot pri podobnih napravah konkurentov.

  Poceni sprejemnik Sony

  Sony - Podjetje, ki ga poznajo vsi. Podjetje proizvaja veliko elektronskih pripomočkov in vsaka je posebna. Sonyjeva glasbena sprejemna linija je zelo velika. Res je, da si lahko vsakdo najde cenovno ugoden sprejemnik. Na splošno velja isto načelo za druge proizvajalce - dražja je naprava, boljša je kakovost. Prednost je v tem, da tudi najcenejši modeli dajejo dokaj sprejemljiv zvok. Glasbeni bluetooth sprejemnik BM10 je priljubljen model. Ta sprejemnik stane ne več kot 4000 rubljev, prav tako pa ima kompaktno velikost in dobre lastnosti. To je užitek upravljati s telefonom. Vendar pa tukaj ni nobenih slabosti. Dejstvo je, da bluetooth deluje na isti radijski frekvenci kot Wi-Fi. To ne povzroča posebnih težav, vendar je pomanjkljivost, če kupec raje gleda filme visoke ločljivosti prek mobilne naprave, priključene na sprejemnik.

  Sony ne prikaže. Pregled BM10

  SONY je zanesljiv. Ta slogan je skoraj vedno upravičen. Kljub nizki ceni se ta sprejemnik razlikuje od podobnih. Uporablja se lahko samo z domačim sistemom, vendar ni minus. Asketična zasnova sprejemnika je primerna za vsako notranjost. Zvok je zelozadovoljuje Ponavadi vsak proračun naprave ne more pohvaliti nekaj dobrega, vendar je popolnoma drugačen pogovor. Pomanjkanje digitalnih vhodov ne poslabšuje sprejemnika, ker stane zelo poceni. Edina pomanjkljivost je slaba oprema. V njem ni nobenih navodil, nobenih adapterjev ali celo rezervnega kabla.

  HA100

  Med proizvajalci avtomobilov so zelo priljubljeni brezžični kompaktni sprejemniki, ki jih je mogoče skriti v predalu za rokavice ali na kasetofonu. Na trgu je veliko takih sprejemnikov, ki za delovanje uporabljajo standardni AUX priključek. Priljubljena naprava, ki izpolnjuje vse zahteve, je HA100. Glasbeni bluetooth sprejemnik iz TP-Link. Glavne prednosti tega modela so kompaktnost, kakovost materialov in enostavna uporaba. Žal kakovostni zvok ne gre za ta model. Glavna pomanjkljivost je nizkofrekvenčni hrup. Vedno so prisotni, vendar jih ne more vsak slišati. Za ljudi z občutljivim sluhom ta model ne ustreza.

  Pregled TP-Link HA100

  To je majhna, a zelo kakovostna naprava, ki ima več nespornih prednosti. Najprej je kakovost zbirke in privlačen dizajn. Ampak ker sprejemniki niso glavna stvar. Dobra stvar pri tem je nepričakovano prijeten zvok in odsotnost žic. Lahko je celo skrit pred očmi tretjih oseb, signal pa bo še vedno stabilen. Na žalost ni bilo slabosti. Zaradi oblikovnih lastnosti lahko sprejemnik postavite v neposredni bližini zvočnikov. Najmanjša razdalja je približno 30 cm, ta majhen minus pa se lahko odpusti, če ga omenitestroškov sprejemnika.

  Onkyo: ne poslušanje

  Pri izbiri sprejemnika poskuša vsak kupec vzeti napravo znane blagovne znamke, pri čemer pozabi, da podobne naprave drugih proizvajalcev ne morejo biti slabše. To napako naredijo ljudje, ki prvič kupijo sprejemnik. Onkyo ustvarja visoko kakovostno opremo za avdio sisteme in domača gledališča. Modelno linijo predstavljajo ne le proračunska oprema, temveč tudi profesionalci. Glasbeni sprejemnik Onkyo ni slabši od katere koli druge blagovne znamke. Preverjeni in dokazani sprejemniki so:
 • Onkyo TX-NR636;
 • Onkyo TX-NR838;
 • Onkyo TX-NR1030;
 • Onkyo TX-NR3030.
 • Vsak od teh sprejemnikov lahko deluje z najmočnejšimi avdio sistemi. Visoke stroške naprav kompenzira popolnoma čist zvok.

  Zakaj kupiti drag sprejemnik?

  To je priljubljeno vprašanje in ne more biti nobenega odgovora. Dragi sprejemnik bo koristen ne samo za profesionalce, ampak tudi za ljubitelje. Velika razlika v kakovosti zvoka med drago in poceni napravo je zelo cenjena tudi pri neizkušenem ljubitelju glasbe. Cestna tehnika je veliko bolj zanesljiva in poceni, zato jo je zelo lepo uporabljati. Draga oprema naredi nov pogled na umetnost in svet okoli nas. Poslušanje glasbe ali gledanje zabavnega filma se spremeni v pravi hobi.

  Sorodne publikacije