Excel: napaka pri pošiljanju ukaza z aplikacijo. Razlogi za odpravo

Ni skrivnost, da imajo pisarniški paketi, ki jih proizvaja Microsoft, kljub vsem prednostim katere koli vrste obdelave dokumentov, tudi številne pomanjkljivosti. To se zlasti nanaša na pojav napake pri pošiljanju ukaza z aplikacijo. Excel 2007 ali novejša različica je najpogosteje nagnjena k takšni napaki. Vendar pa urejevalnik besedila Worda ni zavarovan pred pojavom tovrstnih napak. Ker pa nas v tem primeru zanima tabelarni urednik, bomo razmislili o odpravi problemov na njegovem primeru. Variante lahko ponudi več in vse so drugačne.

Excel: napaka pri pošiljanju ukaza z aplikacijo. Kaj je vzrok za neuspeh?

Za začetek z nekaj besedami o temeljnih vzrokih. Zakaj v Excelu 2010, ko pošiljate ukaz aplikaciji, se pojavi napaka, kot pri vseh drugih spremembah tega programskega izdelka? Bi lahko razvijalci "urada" razmišljali o popravku takšne torbe? Toda pri delu z bazami podatkov Access to stanje skoraj nikoli ne opazimo, da ne omenjamo drugih večjih izdelkov programske opreme, ki so del standardnega pisarniškega paketa. Oglejmo si vse možne rešitve, od preprostih in najbolj uporabnih metod do radikalnih načinov za odpravljanje težav, če nič ne pomaga.


Glavni problem je, da se je napaka pri pošiljanju ukaza aplikacije v Excelu 2013 ali drugih spremembah različice paketa pojavila šele po spremembiStandardna oblika se po privzetku odpre XLS datoteke v XLSX, kot tudi Word (DOC /DOCX). Program samo ne uspe potrditi odprte datoteke. To velja tudi, če je odprta datoteka, ki je ustvarjena v novejši različici urejevalnika, tudi če je nameščen pretvornik (na primer za odpiranje datotek v Officeu 2003). Glavni razlog, da pride do napake, ko je aplikacija poslana v aplikacijo Excel 2013, ni niti v samih programih, niti v operacijskih sistemih, ki, kot se je izkazalo, ne podpirajo popolnega dela pisarniških programčkov najnovejših sprememb (čeprav bi morali) med staranjem. Izhod je torej očiten: treba je uporabiti lansiranje najnovejših različic programov v načinu združljivosti s starimi sistemi. Windows uporablja najpreprostejšo rešitev za to.

Napaka programa Excel pri pošiljanju ukaza aplikacije: kako popraviti napako na najlažji način?

Za začetek, pojdite v imenik Program Files, pri čemer uporabite katerikoli upravljalnik datotek, poiščite mapo Office v drevesu imenikov in se pomaknite do imenika, v katerem so Excelove komponente. Tukaj je potrebno izbrati izvršljivo EXE-datoteko programa in prek menija PCM pojdite na lastnosti objekta.
Nato na kartici Združljivost izberite operacijski sistem, ki ga je mogoče preslikati v to aplikacijo, nato pa označite zagonski element kot skrbnik, nato shranite spremembe in poskusite znova odpreti datoteko. Če je zaradi določenih razlogov sprememba teh parametrov nemogoča, je to potrebnoPrijavite se s skrbnikom.
V nekaterih primerih bo to pomagalo zmanjšati raven nadzora zapisov UAC, kjer je treba v nastavitvah fader ravni premakniti v najnižji položaj. Da teh možnosti ne boste iskali dolgo časa, v iskalno polje v meniju Start vnesite želeno poizvedbo.

Nastavitev neupoštevanja DDE poizvedb

Druga točka, povezana z napako pri pošiljanju ukaza v Excel 2016, je lahko posledica dejstva, da se lahko glavni program pri odpiranju želenega predmeta nanaša drugih izdajateljev, ki izvajajo tako imenovane DDE poizvedbe. Treba jih je izklopiti (prezreti).
Ker gre samo za napako pri pošiljanju ukaza v Excel, bomo pogledali nastavitve za to posebno aplikacijo. Če želite odpraviti težave, uporabite gumb Office ali glavne nastavitve, nato pojdite na nastavitve in onemogočite ustrezne zahteve v razdelku Napredne nastavitve.
Opomba: Podoben del različice programa iz leta 2003 je na zavihku Splošno, ki v bistvu ne spremeni rešitve.

Urejanje sistemskega registra

Če ta pristop ne deluje in se bo pri pošiljanju ukaza v Excel ponovno pojavila napaka, lahko naredite nekaj dodatnih korakov, ki jih boste morali opraviti na lastno odgovornost. Če želite začeti, odprite urejevalnik registra s kombinacijo regedit, ki jo vnesete v Run Console, nato pa skozi vejo HKCU poiščite CurrentVersion in jo popolnoma odstranite.vse mape, ki so tam, in nato v celoti ponovno zagnati sistem.

Vse to je aplikacija TuneUp?

Vendar pa se zgodi tudi, da napaka pri pošiljanju ukaza v Excel ni neposredno povezana s samim programom. Če ima uporabnik nameščen TuneUp, lahko ustvari lastno ključavnico.
V tem primeru morate uporabiti nastavitve in pojdite v razdelek za optimizacijo, kliknite gumb Disable Programs in izključite vse komponente MS Office s seznama (včasih bo morda potrebno izklopiti strojno pospeševanje).

Najbolj radikalna metoda

Če to ne deluje, prenesite najnovejši Microsoftov namestitveni program, nato pa celoten paket namestite ročno, pri čemer ste predhodno izbrisali prejšnjo spremembo. Če imate težave z registracijo, uporabite prenosni pripomoček KMSAuto Net, ki je sicer sposoben proizvajati in aktivirati katero koli različico sistema Windows. Vendar v večini primerov takih metod ni mogoče uporabiti. Poleg tega je malo verjetno, da bo povprečni uporabnik uporabil Microsoftov račun za registracijo izdelkov v pisarni, namestil privzete izdelke za njih ali se pridružil skupinam, kot je Microsoft Community, ki večinoma vključuje le razvijalce programske opreme in vse vpletene. v praksi.

Namesto naknadnega besedila

Na splošno se težave, povezane izključno z Excelom, izločijo natančno z zgoraj navedenimi metodami. Načeloma soUporabite ga lahko tudi za odpravljanje napake v programu Word, vendar onemogočanje DDE poizvedb tukaj ne deluje. Vendar pa lahko nameščanje določenega načina združljivosti, brisanje map registra ali celo ponovna namestitev poda vaše rezultate. Prosimo, upoštevajte, da zdaj ni treba namestiti celotnega paketa, vendar ga lahko omejite na samo selektivno namestitev istega "Excel" ali "Vord". Tako je. Zakaj znova namestiti program, v katerem se takšne napake ne upoštevajo najprej? Toda tukaj je treba paziti na dejstvo, da je obstoječa različica pisarniškega paketa morda nezdružljiva z namestitvijo, in po namestitvi lahko nekateri programi prenehajo delovati. Bodite previdni pri prenosu distribucije in upoštevajte ne samo različico Officea, ampak tudi bit (arhitekturo), nameščeno v računalniku ali operacijskem sistemu prenosnega računalnika.

Sorodne publikacije