Večnamenski tiskalnik HP 1132: Pregled, funkcije in pregledi

HP 1132 - velik MFP povprečju z razumno ceno, dobre tehnične specifikacije in impresivno hitrostjo. To bo podrobneje obravnavan v predlagani člen v.

Postavitev tiskalnika podjetja - proizvajalca

tiskanje manj kot 5.000 strani na mesec - MFP proračun vstop ravni. Vrednost 5000 rubljev so nižji in je skromna predstava. S tem, enako povprečno raven so večnamenski, vsestranske naprave, ki lahko pokriva mesečni obseg 5000-10000 strani dvostransko tiskanje, in da je ta skupina pripada tega izdelka in HP LaserJet 1132. Glavno področje njegove uporabe - srednje velikosti in številu uradi za delo ali celo delovne skupine. S tem, premium razred vključuje naprave, ki so sposobni za en mesec, da odstopa več kot 10.000 strani. Mimogrede, slednji je prav tako mogoče uporabiti za namene, za katere v skladu z obravnavo večnamenske naprave. Toda v tem primeru se lahko njegova največja mesečna količina natisnjenih strani le delno ustreza potrebam. Zato je treba kupiti dodatnih sredstev za tiskanje dokumentov, da bi odstranili odvečno mejno junak tega pregleda. Morda celo na ravni tiskalnik vstop, lahko tiskanje strani 2000-3000 na mesec.

Pridobivanje

Tipično vnos in zadostna oskrba lahkopohvali HP 1132 MFP. Proizvajalec je vključeval naslednje:
 • večnamenska naprava.
 • Komplet žic za povezavo, ki vključuje vmesniški kabel za priključitev na osebni računalnik in napajalni kabel.
 • Pogon z velikim seznamom voznikov in elektronska različica dokumentacije.
 • Uporabniški priročnik, ki podrobno opisuje in postopno vzpostavlja postopke za povezovanje in konfiguriranje IFI.
 • Garancijska kartica.
 • Začetna kartuša HP 85A z 550 stranmi za tiskanje.
 • Zgornja konfiguracija je več kot dovolj za predvideno uporabo take večnamenske naprave.

  Tehnologija tiskanja

  Laserska metoda za pridobivanje dokumentacije je v središču HPP 1132 MFP. Njegovo bistvo je v tem, da se na površini selenskega bobna oblikuje podoba prihodnjega dokumenta. Nato se uporabi toner, ki se nato prenese na stran. Prednosti te metode je mogoče pripisati produktivnosti in velikemu obsegu tiskanja. Slaba stran te tehnologije je nizka kakovost tiskanja.

  Hitrost

  Kot smo že omenili, se HP 1132 ponaša z visoko zmogljivostjo za večnamensko napravo srednjega razreda. Ključni dejavnik, ki zagotavlja visoko hitrostno stran po tiskanju ali kopiranju, je laserska metoda. natisnite Kot v načinu laserskega tiskalnika in v primeru naprave za množenje je izhodna hitrost strani enaka - 18 enostranskih listov na minuto.

  Priložnosti za komunikacijo

  Skromen in minimalen nabor načinov povezovanja je implementiran v HP 1132. V tej večnamenski napravi ima samo eno - USB Revision 2.0. Na ravni strojne in programske opreme je združljiva s prejšnjimi spremembami tega standarda s številkami 1.0 ali 1.1. Na ta seznam lahko dodate tudi novejšo različico tega žičnega načina povezave - 3.0. Samo uporaba starejših različic zmogljivosti večnamenske naprave USB v načinu tiskalnika ali optičnega bralnika in novejša različica pa ne bosta v celoti prenesena. Pomembne pomanjkljivosti obravnavane rešitve so pomanjkanje takšnih načinov povezovanja, kot je RJ-45 ali "va-file". Če bi katera od njih podprla obravnavani model mednarodnih finančnih institucij, bi bilo mogoče brez uporabe dodatnih tehničnih in programskih orodij izvajati polnopravni tiskalniški strežnik in ga skenirati. To pa bi znatno povečalo stroške izdelka in zmanjšalo raven konkurence proti analogom. Zato, inženirji-razvijalci in izvaja v njem minimalen seznam načinov povezave.

  Dovoljenje

  Tiskalnik HP 1132 MFP lahko deluje v dveh možnih načinih tiskanja. Ena od njih je osnovna. V tem primeru so strani prikazane z ločljivostjo 600x600 in najmanjšo možno kakovostjo. Drugi način se imenuje napreden in v tem primeru se ločljivost tiskanja dokumentov poveča na 1200x1200. To pozitivno vpliva na kakovost natisnjenih listov in strani. Toda ti načini so pomembni samo pri uporabi MFP v načinu tiskanja.V načinu skenerja na takšni večnamenski napravi lahko dobite ločljivost 1200x1200. Seveda se fenomenalna kakovost takšnih digitalnih kopij ne more pohvaliti, vendar je to več kot dovolj za redno pisarno ali delovno skupino. V načinu množenja se ločljivost samodejno zniža na 600x400. Glede na to, da je večina podobnih naprav v tem načinu sposobna proizvajati le 300x300, se izkaže, da ima HP 1132 kopije višje kakovosti v dvojniku.

  Papir. Formati

  Zadostno stroge zahteve se uporabljajo za uporabljeni papir v HP 1132. Napake ali celo okvare se lahko pojavijo prav iz njegovih parametrov. Najmanjšo vrednost gostote strani določi proizvajalec pri 60g /m 2. Posledično je nesprejemljivo tiskati na manj gostem papirju, ker lahko onemogoči sistem hranjenja in pomikanja medijev. Maksimalna gostota lista je 163 g /m2. To pomeni, da lahko celo na watmain natančno natisnete obravnavani izdelek. Seznam podprtih formatov na ravni programske opreme vključuje A4 A5 B5 C5 A6 B6 in C6. Obstaja tudi ena kombinirana oblika - od 5/6. Poleg tega je proizvajalec še vedno vključeval podporo za tiskanje razglednic za standardne evropske države.


  Stanje voznika

  Znaten seznam podprte programske opreme sistemske programske opreme se ponaša z upoštevanjem univerzalne rešitve. Ta seznam vsebuje vse različice »Vetrov«, začenši z XP. Poleg tega, poleg svojih prilagojenih različic Vista, 788.1 in 10 so na tem seznamu in strežniške različice tega OS - 2003 in 2008.Podpira tako 32-bitne kot 64-bitne različice kateregakoli od teh operacijskih sistemov, kot je Windows 7. HP 1132 se ponaša tudi s podporo za vse trenutne različice MacOS-a. Na ta seznam morate dodati podporo za Linux. Zaradi kakršnih koli težav z združljivostjo z operacijskim sistemom pri uporabi take večnamenske naprave preprosto ne more biti.
  Kartuša
  Kot je bilo že omenjeno, je HP 85A edini model kartuše, ki se lahko uporablja v HP 1132. Kartuša v svojem prvotnem stanju po nakupu večnamenske naprave lahko natisne približno 500 enostranskih strani. Po prvem lahko njegovo polnjenje že znaša 700 strani. Največja mesečna količina tiskanja za to večnamensko napravo, ki jo je navedel proizvajalec, je 8.000 strani. Kot rezultat, v enem mesecu na tako intenzivnost bodo morali napolniti kartuše približno 10-11 krat, ali 2-3 krat na teden.

  Stroški

  Danes kupite tiskalnik HP 1132 za dokaj skromen strošek 7.000-8.000 rubljev. Ob upoštevanju zgoraj navedenih tehničnih parametrov in lastnosti se izkaže, da je zelo konkurenčna rešitev. Še posebej za segment univerzalnih izdelkov srednjega razreda. Na koncu dobimo odlično kombinacijo specifikacij in vrednosti.

  Povezava. Nastavitve

  Postopek za namestitev, povezovanje in konfiguriranje takšne večnamenske naprave je sestavljen iz naslednjih korakov:
 • Izvlecite MFP s kartušo in CD-ROM-om iz škatle.Iz njega bomo raztovorili transportne ključavnice.
 • Za to smo določili trajno rešitev. Ne pozabimo, da v tem primeru obstaja samo en način komunikacije - USB. Zato bi moral biti v bližini večnamenske naprave nameščen računalniški upravljalnik.
 • Vmesniški kabel priključite na krmilno enoto in napajalni kabel na napajanje.
 • Na računalniku namestimo potrebno različico aplikacije - gonilnike.
 • Na koncu pošljemo testno stran za tiskanje.
 • Potem, ko je bila vsa zgoraj navedena rešitev pred uporabo popolnoma in popolnoma pripravljena.

  Recenzije

  Za ta segment MFP je prišel praktično popoln tiskalnik HP 1132. Njegove slabosti in slabosti so resnično nepomembne. Lastniki razlikujejo le skromen komunikacijski sklop in relativni obseg izdelka. Toda ti dve slabosti in slabosti se zlahka izravnata z ugodnostmi, ki vključujejo nizke stroške, visoko zmogljivost in solidno količino tiskanja na mesec. Poleg tega je poleg tega seznama potrebno dodatno znižati stroške potrošnega materiala (to je tipična situacija za večnamenske naprave, ki temeljijo na tehnologiji laserskega tiskanja) in možnost polnjenja kartuše. Seveda, v načinu najbolj intenzivne obremenitve, bo zadnja operacija morala storiti 10-11 krat, ker zmogljivost kartuše omogoča tiskanje več kot 700 strani. Prednost tega modela je seveda mogoče pripisati povečani ločljivosti v načinu množenja, ki,kot smo že omenili, je 600x400.
  To vam omogoča pridobitev višjih kakovostnih kopij.

  Rezultati


  Zato se danes HP 1132 šteje za eno najboljših rešitev med večnamenskimi napravami na srednji ravni, proizvajalec pa je resnično dosegel odlično ravnovesje tehničnih lastnosti, lastnosti in parametrov. Hkrati je njegova vrednost ostala dokaj demokratična. In čeprav ima določene pomanjkljivosti, vendar v tem primeru že točno gredo v ozadje.

  Sorodne publikacije