Programska oprema sistema Windows

V sodobnem svetu si ni več mogoče predstavljati delovnega in domačega okolja brez računalnika. Zahvaljujoč temu avtu, natančneje, programi, ki jih je določil, izvajajo pomembne procese interakcije med človekom in tehnologijo. Uporabnik izvede vrsto dejanj, ki mu omogočajo, da reši nalogo, npr. Napiše besedilo, nariše sliko, ustvari tabelo. Danes je vse popolnoma računalniško podprto. Nemogoče si je predstavljati delo v pisarni, šoli ali drugi ustanovi brez osebnega računalnika. Komuniciranje z računalnikom, na srečo ali žal, je postalo del življenja.


Sistemski programi nadzorujejo procesor, vhod, izhod, pomnilnik računalnika ali prenosnega računalnika. Namenjeni so vsem uporabnikom in so zasnovani tako, da jih lahko PC izvaja. Upravljanje virov v računalniku so operacijski sistemi, ki pripadajo tudi programom Windows. Med sistemi so tudi pripomočki. So pomožni, dopolnjujejo zmogljivosti računalnika OS in lahko samostojno rešujejo določene naloge.

Kaj je to?

Sistemski programi Windows opravljajo različne funkcije, služijo pogonom in preverjajo delovanje računalnika in njegovih naprav. Vozniki na primer izvajajo veliko najpomembnejših nalog, ki jih postavlja uporabnik. Uporabljajo se za povezovanje različnih naprav. Vse sistemske programe lahko razdelimo v tri kategorije.


 • Uporabljene besedilne spremembe, slike, obdelava informacij.
 • Instrumental ustvarja nove programe.
 • Sistem izvaja številne dodatne funkcije,Na primer, ustvarite kopijo končnega informacij, daje osnovne informacije, preveri učinkovitost vseh naprav računalnika.
 • Programska oprema je nadzorni center. Sestavljen je iz posebnih aplikacij, operacijskih sistemov, storitev in programov.

  Če za prenos?

  Sistemska programska oprema za enostavno PC prenesete brezplačno na spletu. Nevarnost je, da lahko sistemske datoteke na različnih spletnih straneh vsebujejo škodljive virusnih programov. Pred prenosom neznanih datotek, se prepričajte, da so varna in ne škoduje računalnik.

  Program

  Do sistemske programske opreme, vključujejo: orodja za sledenje opravljenih na datotek in aplikacij za registracijo (RegMon, Filemon), programa za čiščenje registra (RegCleaner). Aktivnih različne programe uporabljate Resplendid Dajalnik. Sledenje informacije o delujočih procesov, je pod nadzorom Process Explorer. Ko začnete urejanje Windows in zaslon omogoča samodejno zažene. Poleg tega program ustvarja simbolne povezave sistema, zagon aplikacij in opravi kakšno drugo dejanje. Na primer, Avira sistem Speedup, ustvarila platformo za Windows, ki je videti stare, dolgo neuporabljene programske datoteke in jih izbrišete. Posebnost je, da lahko pomaga povečati hitrost operacijskega sistema.


  Znani protivirusni program Avast Free Antivirus je virus na računalnik, nakladanje, shranjevanje in jih blokira. Posodobitev zbirke podatkov se pojavlja redno preko interneta. V "Avast"jasen in preprost vmesnik. Sistem utilities CCleaner za Windows čisto smeti v operacijskem sistemu računalnika, odstrani začasne in neuporabljene datoteke.

  Kako namestiti?

  Namestitev sistemskih programov zahteva, da ima uporabnik določene spretnosti in znanja. To je mogoče zaupati strokovnjakom ali poskusiti prenesti in namestiti potrebno kompleksa na svoje. Običajno so nameščeni sistemski gonilniki, operacijski sistem (Windows), pripomočki, vtičniki, sistemi za oživljanje sistema, BIOS. Če želite namestiti priljubljen program Windows 7, ugotovite, kateri bo potekal z diska ali bliskovnega pogona. Po zagonu se prikaže okno z nastavitvami. Izberite vrstice, ki so na voljo, kliknite "Naprej" in "Namesti". Strinjate se z licenčno pogodbo, kliknite "Naprej". Izberite vrsto "Polna namestitev".
  Čas je, da izberete trdi disk. Običajni volumen je 35 Gigabajtov. Kliknite »Ustvari« - »Uporabi« - »Naprej«. Začne se namestitev sistemskih datotek in postopek nastavitve operacijskega sistema. Po zaključku lahko določite uporabniško ime in geslo, spremenite datum, čas in druge parametre. Če kdo želi ponovno namestiti sistemski program, ga v celoti odstranite iz računalnika. Pojdite na "Nadzorna plošča" - "Namesti in odstranite programe", znova zaženite računalnik in zaženite novo operacijo.

  Operacijski sistem

  Kateri sistemski programi obstajajo? Eden najpomembnejših je operacijski sistem, ki upravlja računalnik in je sestavljen iz celotnega sklopa programov. Prav tako namerava učinkovito porabiti sredstvaPC, razširja svojo strojno opremo. Operacijski sistem samostojno distribuira vire računalnika, ki upravlja, organizira delo in zagotavlja normalno delovanje računalnika v treh načinih: en program, multiprogram in večopravilnost.
  Glavni namen operacijskega sistema - zagotoviti normalno delovanje računalnika v katerem koli od treh načinov. Poleg tega mora sistem dinamično dodeljevati vire in jih upravljati v skladu z računskimi procesi. Viri so lahko strojna in programska oprema. Prvi vključuje RAM, periferne naprave, mikroprocesor in drugim - vsa programska orodja, ki pomagajo upravljati podatke in procese. Operacijski sistem je posrednik med uporabnikom in računalnikom. Analizira poizvedbe in jih izvede. Danes večina računalnikov deluje pod nadzorom operacijskega sistema Windows. Windows 2000 Professional je na primer nova generacija in se uporablja za poslovanje na spletu. Njegove prednosti so enostavnost uporabe, zanesljivost, stroškovna učinkovitost in varnost.

  Storitve

  Ti programi povečujejo zmožnosti operacijskega sistema, zagotavljajo dobro delujoč računalnik, avtomatizirajo razvoj in vključujejo programski jezik, knjižnice in prevajalce. Več servisnih programov se imenuje pripomočki. Sodelujejo pri vzdrževanju računalnika. Storitev preveri strojno in programsko opremo ter uporabniku zagotovi podatke. Obstajajo večnamenski in ločeni kompleti za pripomočke za Windows. Programi storitev vključujejogonilnike, arhiverje in protivirusne programe.
  Gonilniki so dodatek k operacijskemu sistemu. Služijo periferne naprave. Naloži se v pomnilnik računalnika in ga namestijo krmilniki. En primer je gonilnik tipkovnice. Antivirus ščiti vaš računalnik pred virusi. Uničujejo učinke okužb in opozarjajo na nevarnost. Arhiverji ustvarjajo kopije datotek, zmanjšujejo njihovo velikost, združujejo in postavljajo v ločen paket. V tem primeru se uporabljajo posebne metode stiskanja podatkov. Eden od najbolj priljubljenih arhivatorjev je WinRar.

  Pripomočki

  Sistemski programi vključujejo niz pripomočkov. Prevedeno iz latinščine utillitas pomeni "korist". Resnično prinašajo veliko koristi računalniku. To so uporabniški programi, ki uporabniku zagotavljajo dodatne storitve. Na primer, s pomočjo pripomočka za defragmentacijo diska je delo optimizirano, kar pozitivno vpliva na hitrost. Program validacije skenira informacije na disku, ki so v tabelah, in išče napake. Pripomoček za stiskanje ustvarja in vzdržuje stisnjene pogone. Program za optimizacijo spremeni lokacijo datotek, tako da jih lahko hitreje dobite.

  Windows 10

  Sistemski programi za Windows 10 morajo ustrezati določenemu operacijskemu sistemu. Novi OS ima posodobljen vmesnik, vključno z menijem Start. Lahko jo prilagodite sami, spremenite njegovo velikost, ga upravljate, izbrišete nepotrebne predmete, dodate potrebne. V operacijskem sistemu Windows 10 je nov center za sporočilaprikazana na desni strani namizja. V centru najdete popolne informacije o operacijskem sistemu in spoznajte nastale težave.
  Virtual Voice Assistant ali pomočnik Cortana vam bo pomagal načrtovati pomembne dogodke, rezervirati hotelske sobe in celo voditi pogovor z uporabnikom. Poleg tega ima Windows 10 nov brskalnik, ki bo tekmoval za mnoge. Glavne značilnosti Microsoft Edge - visoka hitrost, obdelava podatkov, priročen in lep vmesnik. Nova različica podpira hibridne računalnike, možno je ustvariti več virtualnih namizij. Na bolje se je e-poštni odjemalec spremenil. Zdaj lahko uporabnik oblikuje korespondenčna besedila, uporabi nova orodja, slike in označevalce.

  Lastnosti

  Programska oprema za varnost sistema omogoča računalniku, da izvede številne naloge in odpravi napake. Osebni računalniki - naprave, ki obdelujejo podatke. Nimajo nobenega znanja, vendar izvajajo akcije v jeziku, ki ga poznajo v programiranju. To so pripomočki, ki opravljajo vse naloge na računalniku. Vsak uporabnik ustvari delovni prostor sam, naloži en ali drug program. Računalniški računovodja bo na primer imel računalniške programe, oblikovalec - urednike fotografij. To je odvisno od njihove raznolikosti in številk na računalniku, katere naloge bo opravljala. Če želite napravo učinkovito uporabljati, morate vedeti, kateri programi so in kako delati z njimi.

  Funkcije

  Sistemski programi rešujejo problem komunikacijeuporabnika in računalnika, izboljša učinkovitost računalnika, zagotavlja udobno delo. Operacijski sistem vključuje dodatne funkcije: upravljanje z računalniškimi viri, ki zagotavlja niz ukazov za udobje uporabnika, ki zagotavlja jasen vmesnik. Delijo si sredstva med uporabnikom, organizacijo in procesi. Poleg tega programi izvajajo zaščitno funkcijo, zagotavljajo varnost pravic, rezervirajo napravo, podatke, spremljajo stabilnost OS.

  Učinkovitost

  Učinkovitost nove sistemske programske opreme Windows je mogoče oceniti. Ocenjeno je na lestvici od 10 do 79 točk. Vrednotenje izvede operacijski sistem, ki izda končne podatke v obliki tabele. Indeks uspešnosti je določen z najmanjšo komponento, testirano na komponento.
  Rezultirajoče podatke lahko uporabite za izboljšanje učinkovitosti računalnika. Če si želite ogledati indeks uspešnosti sistema Windows 7, kliknite ikono Računalnik, ki je z desno miškino tipko na namizju in izberite Lastnosti.

  Brisanje

  Brisanje sistemskih programov je potrebno, če so okuženi z virusi, ki se ne uporabljajo, ali če zapolnijo prostor na disku. Če želite operacijski sistem Windows odstraniti tako, da hkrati namestite dva operacijska sistema ali ga znova namestite, se najprej odločite, kaj boste pustili. Na primer, nameščene so različne različice - 7 in 8.
 • Med postopkom odstranitve morajo biti vsi programi na računalniku zaprti.
 • Pojdite na namizje, pritisnite tipki Win + R,vnesite prazno vrstico msconfig in potrdite ukaz "ok".
 • V pogovornem oknu pojdite na zavihek Prenosi, izberite operacijski sistem, ki ga želite zapustiti, kliknite »Uporabi privzeto«.
 • Nato označite sistem, iz katerega se boste znebili, in pritisnite "Izbriši".
 • Pojavilo se bo majhno okno, izberite "Ponovni zagon".
 • Ko se računalnik ponovno zažene, bo sistem začel z delovanjem.
 • Nato morate stare datoteke formatirati na trdi disk "C" v odseku, kjer je bil nameščen drugi operacijski sistem. To je radikalna metoda, ki odstrani vse shranjene informacije, vključno s sistemskimi programi za računalnik. Bodite previdni!
 • Sorodne publikacije