CRM-sistemi: razvrstitev, top top, imenovanje, razvoj, načelo dela in uporaba

Avtomatizacija poslovnega procesa je njen sestavni del. Skladišče in računovodstvo sta že dolgo avtomatizirana v vodilnih podjetjih. Ampak to ni vse, kar je mogoče izboljšati. Odnosi s strankami niso nikoli več kot vedno pomembni v našem času. Vsak vodja ve, kako bolje sodelovati s stranko. Kaj pa, če je zaposleni odsoten ali slabše odpuščen? Kako se pogajati? Nianse dela s strankami in dohodni klici niso fiksne na mnogih sistemih. Kako dobro deluje prodajna služba in ali lahko nekako prilagodi svoje delo? Ne glede na to, ali je majhno ali srednje veliko podjetje, bo upravljanje računa strank pomagalo voditi sistem CRM. Kaj je to? Članek podaja podroben odgovor na to vprašanje.


CRM

Upravljanje odnosov s strankami - programska oprema za podjetja, ki se izvaja za izboljšanje prodajnega oddelka ali odnosa s strankami. Najboljši CRM sistem za podjetja je namenjen spremljanju procesov trženja in storitev za stranke s shranjevanjem informacij o strankah in pogovorih z njimi. Bistvo sistema je razpoložljivost enotnega skladišča informacij, kjer se zbirajo informacije o interakciji s strankami - to je skupna podlaga. Izvaja se analiza zbranih informacij o strankah in priprava podatkov za izdelavo ustreznih organizacijskih odločitev. Na primer, segmentacija kupcev glede na njihovo pomembnost za podjetje, možen odziv na njihali druge promocije, ki napovedujejo potrebo po določenih izdelkih podjetja. Identifikacija potreb strank in prenos na ustrezen oddelek.


Kateri CRM sistem je boljši, je odvisen od potreb posameznega podjetja. V vsakem primeru ni dovolj, da kupite izdelek. Programerji se ukvarjajo z njegovo implementacijo, da bi zagotovili boljše delovanje poslovnih procesov organizacije. Spodaj je navedena ocena brezplačnih sistemov CRM, ki vam pomagajo identificirati najpomembnejši programski izdelek. Članek predstavlja TOP-12 CRM-sisteme, ki so zelo zasluženo priljubljeni in priljubljeni.

12. Agile

Na voljo za 10 uporabnikov, zagotavlja do 1000 stikov in podjetij, omogoča ocenjevanje potencialnih strank, načrtovanje sestankov in sledenje e-pošti. Vključuje marketinška orodja, kot so ustvarjanje ciljne strani, načrtovanje klicev, ponudbe in drugo. Zadovoljuje osnovne potrebe zelo majhnih podjetij.

11. Zoho ContactManager

11. mesto v sistemu CRM. Ta program je spletni izdelek za upravljanje nalog. Pomaga prilagoditi stike vseh strank in z možnostjo prodaje. Obstaja priložnost, da podjetja poslujejo. V njej lahko pišete beležke, ustvarjate naloge in transakcije. Z uporabo Zoho Mail ali Google Apps Mail bo uporabnik lahko pregledoval e-poštna sporočila z vsako stranko. Obstaja majhna socialna mreža za delovne pogovore z zaposlenimi v organizaciji. Na voljo v brezplačni različici, vendar na žalost le zaen uporabnik in omogoča dodajanje do 500 stikov in 10 transakcij. To je dobra rešitev za zelo majhno podjetje.

10. Cloze

10. mesto med najboljšimi CRM sistemi. Sedanja brezplačna različica, program ponuja en pogled na stike iz e-pošte, računov socialnih omrežij in še več. Omogoča upravljanje družbenih omrežij za filtriranje in organiziranje kakovosti potencialnih strank, kar pripomore k povečanju produktivnosti zaposlenih. Cloze izpostavlja prednostna podjetja in samodejno pozove, ko je čas za stik s stranko ali partnerjem.

9. Kapsula CRM

To je najboljši CRM sistem za mala podjetja, saj uporabnikom zagotavlja osnovno idejo o vsem, kar je znano o njihovih strankah. Vključno z njihovimi možnostmi in drugimi podjetji, s katerimi poteka poslovanje. Ta brezplačna različica izdelka vam omogoča uporabo do 250 kontaktov in ponuja tudi zmogljivost shranjevanja do 10 MB. Kljub majhnemu podatkovnemu skladišču pa je ta sistem tudi v tem, da ga je enostavno namestiti in zato ne zahteva veliko finančnih stroškov izvajanja.

8. Appivo

Ta program je uvrščen na osmo mesto na lestvici CRM sistemov, ki opravlja v osnovi osnovne funkcije, kot so poročila, napredne funkcije iskanja in podatkovne hitrosti, ki so vsekakor koristne za začetnike v sistemu CRM. Omogoča spremljanje celotnega prodajnega procesa in zapiranje več poslov, upravljanje projektov. Obstaja skupno delo na nalogah, razporejanje poročil o upravljanju in stroškovnem računovodstvu.Spletna referenčna storitev - zmogljiv sistem prodaje vozovnic za podporo zvezdniški podpori strankam. Vključuje poročanje o stroških poročanja o mobilnih napravah in preprosta orodja za upravljanje dokumentov v vaši funkciji. Terenska služba - ustvarja naloge za delo, vodjo pošiljanja in račun za delo.
Nabava - upravljanje dobavnih verig s sledenjem, nakupom in popisom dobaviteljev. Programska oprema upravlja naročila, sledi zalogam in dobavam ter strankam. Brezplačna različica omogoča delo s tremi uporabniki in omogoča shranjevanje do 500 MB podatkov.

7. Vpogled

V brezplačni različici programa lahko uporabite dva zapisa. Zmogljivo ima optimalne zmožnosti za upravljanje stikov za izgradnjo odnosov s strankami. Lahko pomaga malim podjetjem pri vzpostavljanju odnosov s partnerji, prodajalci in dobavitelji. Sistem uporablja napredno CRM izkušnjo z vsemi kontaktnimi podatki, zgodovino e-pošte in pomembnimi datumi. Obstaja možnost integracije z drugimi tržnimi sistemi.

6. Bitrix 24

Funkcionalnost programske opreme je velika: telefonija, ki je integrirana v CRM, led, podjetja, stiki, dogovori, ponudbe, koledar. Veliko drugih funkcij, ki bodo pomagale vsakemu podjetju. Velik plus je število uporabnikov v brezplačni različici - 12. "Bitrix 24" je v bistvu korporativni portal, ki spodbuja delovno komunikacijo in dogovor o pogojih transakcij. Vključuje te funkcije CRM kot priložnostNaloga zaposlenih, vodenje kartic strank v sistemu, načrtovanje porazdelitve delovnega časa s pomočjo koledarja in nadzor nad delom menedžerjev z določenimi poslovnimi procesi, določenimi v programu.

Z mobilno aplikacijo dobite tudi dostop do sistema od kjerkoli na svetu. Tipična pomanjkljivost velikega števila funkcij je kompleksnost izvajanja, tudi za napredne uporabnike v njem ne bo lahko začeti delati. Zato se je program uvrstil na šesto mesto na lestvici CRM-sistemov.

5. Resnično preprosti sistemi

Ustreza vsem minimalnim zahtevam malih podjetij in odgovarja na vprašanje, kateri sistem CRM je boljši in enostavnejši. Ta program omogoča preprosto spremljanje obsega in vrednosti potencialnih strank po e-pošti, priložnostih in prodaji za vsako od vaših tržnih akcij. Omogoča vam tudi sledenje in primerjavo cen vodenja v različnih akcijah. Urejevalnik poročil vam omogoča ustvarjanje in izvajanje poročil po meri in analitike. Na primer, ustvarite sestavljena poročila, ki prikazujejo skupno število virov, ki so zaprti. Program lahko deluje za največ dva uporabnika.

4. Zoho CRM

Zelo dobra možnost za novoustanovljena podjetja, mala in srednje velika podjetja. Omogoča zbiranje podrobnih statističnih podatkov o možnostih. Enostaven za uporabo, ki je primeren za tiste, ki ne razumejo IT tehnologij. Lahko se spremeni z rastjo podjetja, kar je primerno za prihodnost. Vključuje do deset uporabnikov.

3. Workbooks.com

Na tretjem mestu med najboljšimi CRM-sistemi je programski izdelek, ki združuje prodajne zastopnike, prodajalce in strokovnjake za storitve za stranke. Vmesnik je intuitiven, kar omogoča lažje in učinkovitejše delo. Brezplačna različica vključuje omejitve za dva uporabnika, vendar program popolnoma nadomesti funkcionalnost. Pomaga pri boljšem spremljanju potencialnih strank, pomaga pri vodenju in analiziranju tržnih procesov ter ustvarja bazo podatkov za analizo in izboljšanje odnosov s strankami.

2. Freshsales

Ta program je dobra izbira za rastočo prodajno ekipo, ki gosti častno drugo mesto v naši uvrstitvi CRM sistemov, saj ima možnost dela do 10 uporabnikov, vmesnik pa je enostaven za vzdrževanje in upravljanje. Potencialne stranke je mogoče razvrstiti glede na njihove značilnosti in vedenje ter določiti prednost komunikacijskih akcij. Omogoča vodenje analitika po viru, prodajnem predstavniku, regiji itd. Dodeli učinkovite in neučinkovite poslovne strategije. Ker programska oprema omogoča prodajo, pogajanja in interakcijo med kupci in podjetjem, je to najboljša rešitev za srednje velika podjetja.

1. HubSpot CRM

​​Na vprašanje, kateri sistem CRM je priznan kot najboljši, lahko odgovorimo varno - HubSpot CRM. Program je brezplačen in podpira neomejeno število uporabnikov in stikov. Program sledi elektronski pošti na spletu, kadar kdo klikne ali odpre sporočilo.e-pošte Program se integrira s programom Outlook, Apple Mail, Gmail in prikazuje, kdo, kdaj in kolikokrat je bila pošta vidna in kje je bil prejemnik, ko je odprl e-pošto. Sistem ima organizatorja in omogoča načrtovanje pošiljanja pisem, ogled zgodovine dela s stranko in delovno korespondenco. Stran s poročilom ponuja priložnost za analizo preteklega dela in za določanje prednostnih nalog. CRM se poveže z mestom, kar močno poveča število potencialnih ledu. Hubspot je tudi sposoben upravljati spletne dnevnike in objave v socialnih omrežjih. Uporabniški vmesnik je enostaven za uporabo, podpora uporabnikom pa se odziva in vam bo vedno pomagala razumeti izdelek. Lahko razvijete CRM-sistem za določeno podjetje iz nič, potrebujete podrobno študijo o dejavnostih organizacije. Nato se sestavi podrobna tehnična specifikacija. Zaradi vgrajene postavitve bodočega sistema se ocenjuje, kako celoten program ustreza specializaciji poslovanja organizacije in se po potrebi prilagodi. Nato se razvije zasnova, ki pomaga pri uporabi sistema in omogoča udobno delo z njim. Po zgornjih korakih se izvaja integracija s storitvami, ki so potrebne za doseganje poslovnih ciljev in uresničevanje idej podjetja. Razvit je tudi upravni odbor, s katerim je enostavno prilagoditi zahtevane funkcije ali prerazporediti odgovornosti med zaposlenimi. Vendar pa ta odločitev zahteva preveč finančnih stroškov in. \ TPopolnoma ni primeren za mala in srednje velika podjetja.

Sorodne publikacije