Intel Pentium N3540: Funkcije, fotografije in pregledi

Izbira novega procesorja za računalnik ali prenosni računalnik ni enostavna. To še posebej velja za običajne uporabnike, ki ne razumejo tehničnih inovacij, kot tudi njihove značilnosti. Pri izbiri je treba upoštevati zmožnosti strojne opreme, zmogljivost in dostopno ceno. Intel Pentium N3540 je eden najbolj dostopnih modelov. Procesor je idealen za poceni prenosne računalnike.

Mikroprocesorska arhitektura

Mikroprocesor Intel Pentium N3540 temelji na sodobni arhitekturi Silvermont. Njegova glavna prednost je nizka poraba električne energije. Zahvaljujoč Silvermontu prenosni računalnik poveča življenjsko dobo baterije. Poleg tega je poceni in cenovno dostopna za vse kategorije kupcev. Treba je opozoriti, da je mikročip stara generacija arhitekture. To povzroča neprijeten vtis o učinkovitosti kristala. Vendar pa se procesor popolnoma spopada z običajnimi nalogami, primernimi za pisarniške in domače računalnike.

Procesor Intel Pentium N3540 temelji na platformi Bay Trail. Združljiv je s priključki, kot je FCBGA 1170. Uporablja se v proračunskih prenosnikih, ne podpira dela z najnovejšimi naprednimi procesorji. Crystal Intel ni mogoče zamenjati z drugim, saj je vgrajen v matično ploščo. Arhitektura procesorja ne vključuje možnosti za povečanje hitrosti in zmogljivosti videa. Kljub nekaterim slabostim, ta čip prihrani porabo energije, kar je idealno za zahtevneuporabniki. Zmogljivost mikroprocesorja je primerna za brskanje po internetu, ogled video posnetkov, filmov, preprostih iger, pisarniških aplikacij. Intel Pentium N3540 ne bo zahteval zahtevnih iger in grafičnih paketov.

Značilnosti

Ta procesor je zastarel model, ki je izdelan s posebno tehnologijo. V središču ustvarjanja Intel - tridimenzionalni tranzistorji. Visoka stopnja energetske učinkovitosti omogoča centralnemu procesorju, da shrani vire prenosnega računalnika in uporabniku zagotavlja dolgoročno delo brez dodatnega polnjenja za dolgo časa. Značilnost mikroprocesorja in njegova pomanjkljivost je nizka zmogljivost, vendar je to dovolj za netbook ali delovni računalnik.

Značilnosti prekrivanja

Procesor Intel Pentium N3540 je bil posebej zasnovan za poceni računalnike, zato ta model ni namenjen za overclocking (overclocking, pospešitev, delovanje opreme). Strokovnjaki ne svetujejo, poskuša razpršiti kristal, drugače ne bo uspelo. Če pa uporabnik želi minimalno količino CPU-ja za povečanje učinkovitosti, se pripravite na naslednje:
 • Izvedite pripomoček, ki preizkusi delovanje računalnika.
 • Pojdite v nastavitve BIOS-a in nastavite najmanjšo frekvenco za vse naprave. Pnevmatiko povečajte na 5 MHz.
 • Znova zaženite računalnik.
 • Preverite, ali procesor deluje stabilno. Če imate težave, poskusite zmanjšati hitrost sistemskega vodila na 2 ali 3 MHz.
 • Upoštevajte, da se kristal po teh ukrepih ne bo bistveno povečalsvoje moči, vendar bo nosil znatne izgube. Strokovnjaki ne svetujejo, da bi eksperimentirali z uspešnostjo. To lahko povzroči okvaro računalnika, morda bo potrebno celo resno popravilo.

  Cache

  Glavna pomanjkljivost mikroprocesorjev Intel - majhna količina predpomnilnika. Proizvajalci so šli ta korak za zmanjšanje porabe energije, velikosti kristalov, cene. Vendar pa je ta odločitev resno zmanjšala učinkovitost procesorja Intel Pentium N3540. Prva raven pomnilnika ima prostornino predpomnilnika 224 KB, drugo raven 2 MB. To je dovolj za ogled, urejanje videa, dokumentov, deskanje. Delo v grafičnih programih, težke igre - nadzemna naloga za procesor. Zanje bo upravljal samo tristopenjski predpomnilnik.

  Parametri

  Intel Pentium CPU N3540216 GHz dvokanalni RAM krmilnik, zato je bolje uporabiti dva ali štiri module. Izboljšuje zmogljivost in hitrost. Čip za pasovno širino je 21 GB na sekundo, pomnilnik je 8 GB. Količina toplotnega paketa naprave je 75 W, kar vam omogoča, da prihranite pri hlajenju prenosnega računalnika. Procesor je treba omeniti, da se zmožnost pregrevanja tehnologije zmanjša. Intel Pentium ima grafični sistem HD Graphics, ki lahko podpira več monitorjev. Njegova moč je dovolj za reševanje običajnih nalog po meri, ni primerna za strategije iger. Ta procesor s štirimi jedri ima najmanj frekvenco 216 GHz.

  Pregled ASUS prenosnega računalnika

  Razumeti, kako se obnaša Intel Pentium N35402160 MHz, enostavno na primer.prenosni računalnik Naprava srednjega razreda Asus X553MA-SX377B deluje na znanih procesorjih Intel. Prenosni računalnik je namenjen predvsem pisarniškemu delu, ima dostopno ceno, preprosto in preprosto zasnovo. Očitno je, da je stroj osredotočen na opravljanje preprostih nalog. Prenosnik ne bo vlekel težkih iger, grafični urejevalci verjetno ne bodo delovali brez težav. Zaslon prenosnika je širokozaslonski, z visoko ločljivostjo, podpira brezžično komunikacijo. Operacijski sistem - Windows 8.1. Gonilniki so nameščeni v samodejnem načinu. Hitro nalaganje več programov in visoka hitrost dela - plus prenosni računalnik.
  Zaradi procesorja in hladilnega sistema se prenosnik skoraj ne segreje, deluje tiho. Enostavnost uporabe, funkcionalnost - prednost modela. Kljub ugodni ceni je tipkovnica v napravi polne velikosti. Prenosni računalnik je lahek in preprost za prevoz. Obstajajo priključki HDMI in VGA, trdi disk z zmogljivostjo 500 GB. Prenosni računalnik deluje dolgo časa samostojno in brez ponovnega polnjenja. Tipkovnica in baterija nista odstranljiva, kar je za nekatere uporabnike morda neprijetno. Proizvajalci so poskrbeli za kazalnike. Bistvena pomanjkljivost računalnika - ohišje je izdelano iz krhke plastike. Slabi zvočniki in slaba kamera v agregatu so velika pomanjkljivost naprave. Model je idealen za povezovanje z različnimi dokumenti, za gledanje filmov na spletu, spletno komunikacijo. Računalnik bo postal dober pomočnik študentom. Ne postavljajte velikega upanja na prenosni računalnik, če bo njegova uporaba izvedena profesionalni cilji: postavitev, oblikovanje, urejanje fotografij vgrafični urejevalniki, video montaža. Malo produktivnosti se bo izkazalo kot občutno, zato bo prišlo do številnih resnih težav, ki bodo vplivale na izid dela. Oglejte si model Asus X553MA-SX377B, če si ga ne morete privoščiti. Procesor Intel Pentium N3540216 ustvarja ravnovesje med dobro kakovostjo in ustrezno zmogljivostjo.

  Stroški

  Skoraj vsi procesorji Intel imajo visoko ceno. Ni izjema in čip Intel Pentium N3540. Pregledi številnih kupcev potrjujejo, da proizvajalec zahteva za njega 10 tisoč rubljev, in končni procesor v svoji osnovni stane 24 tisoč. Kljub temu je ta procesorski model na voljo večini uporabnikov, ob upoštevanju splošnih visokotehnoloških cen.

  Recenzije

  Zanesljiva zmogljivost procesorja Intel Pentium N3450216 lahko potrdi ali zavrne priporočila dejanskih uporabnikov. Očitne slabosti čipa ne more biti, saj je zasnovan za nižje cenovne računalnike. Koristi za uporabnike CPE vključujejo visoko energetsko učinkovitost, nizke stroške, cenovno dostopnost, hiter odziv na vsakodnevne naloge. Ta procesor je uravnotežena in cenovno ugodna rešitev za tiste, ki cenijo avtonomnost in zmogljivost računalnika ni tako pomembna.

  Sorodne publikacije