PayPal denarnica v Belorusiji: kako jo uporabljati?

PayPal plačilni sistem je zelo priljubljen v mnogih državah sveta. In to ni presenetljivo, saj je z njegovo pomočjo mogoče plačati za nakupe v skoraj vseh večjih spletnih trgovinah. Na samem začetku je bila storitev na voljo samo v Avstraliji, Združenih državah in zahodni Evropi, malo kasneje pa se je Rusija pridružila seznamu. V zadnjem času je bil odprt dostop do PayPala v državah SND, vendar je seznam možnosti za njih že veliko. Nato bomo pogledali, kako PayPal deluje v Belorusiji, kako se registrirajo in še več.

Kaj je PayPal

PayPal plačilni sistem je največja spletna platforma na svetu, v dobesednem prevodu zveni kot "prijatelj, pomaga plačati." Ustanovila jo je skupina mladih sodelavcev leta 1998, malo kasneje, leta 2002, storitev pa je odkupila eBay. Od tega trenutka se je večina poslov na svetovni dražbi začela izvajati prek PayPala.


Načelo storitve je preprosto - oseba opravi postopek registracije na uradni spletni strani plačilnega sistema in je vezana na eno ali več bančnih kartic s funkcijo plačila na internetu. Po izpolnitvi teh pogojev mu ne bo več treba iskati podatkov zemljevida in jih vpisati, preprosto se prijavite v osebni račun PayPal in plačajte nakup. Pravzaprav je to preprost in zanesljiv način sklepanja poslov na svetovnem spletu.

Prednosti storitve

Enostavnost uporabe sistema za uporabnike je naslednja točka:
 • Pri plačiluudeležba je pravi denar, ne pa „naslovni znaki“, kot v večini podobnih plačilnih sistemov.
 • Globalni doseg PayPala omogoča kupcem, da opravljajo transakcije v spletnih trgovinah po vsem svetu.
 • Za operacijo ni provizije.
 • Prejemanje plačil PayPal s strani Belorusije je praktično trenutno.
 • Podatkov o plačilnih karticah ni treba vnašati vsakič - vse operacije se izvajajo prek osebnega urada PayPal.
 • Podatki o bančnih karticah so znani le sistemu, to je jamstvo varnosti.
 • PayPal v Belorusiji izjavlja, da bodo sredstva, plačana za blago, prenesena na prodajalca šele po potrditvi dejstva, da je blago dostavljeno na cilj.
 • Zakaj plačilni sistem PayPal zahteva od Belorusov? Prvič, z njegovo pomočjo je lažje opraviti nakupe na internetu, na primer na eBayu. Prebivalci Belorusije ne potrebujejo več plastične kartice v litovski banki, posebej za nakup na internetu. Poleg tega so tisti, ki občasno kupujejo vozovnice za letalo, kupujejo izlete ali rezervirajo hotele, najverjetneje naleteli na težavo, ko niso mogli plačati s kartico. V tem primeru je PayPal zelo frustrirajoč, saj pogosto obstaja alternativa - plačilo prek plačilnega sistema.

  PayPal v Belorusiji

  Ta storitev se je v Republiki Belorusiji pojavila relativno pred kratkim, šele leta 2014, vendar še vedno deluje z določenimi omejitvami. Prva stvar, ki je ni mogoče prezreti od prvih sekund bivanja na spletnem mestu - vmesnik v angleškem jeziku, kiPojavi se pri izbiri države Belorusije, to je, PayPal v ruščini v Belorusiji ni in še ni predvideno. Drugi je, da imajo ljudje, ki živijo v Belorusiji, samo "osebno" vrsto računa, medtem ko je v drugih državah tudi "korporativni" tip. In tretja pomanjkljivost je, da je nemogoče, da bi elektronski denar, kot je v resnici, izpeljal, in da bi dobili prevod znotraj samega sistema, ker v Belorusiji PayPal ne prejema sredstev. Operacija prenosa denarja na račun se lahko izvede v enem samem primeru - vrnitev zaradi nepredvidenih težav s prodajalcem.
  Plačilo za nakupe iz denarnice v PayPalu v Belorusiji je brezplačno in storitev ne zaračunava provizije za pošiljanje sredstev. Vendar pa morate biti previdni, saj sistem ne posveča pozornosti valuti, v kateri je denar shranjen na bančni kartici, medtem ko se operacija lahko izvede samodejno pretvorbo, ki ni vedno koristna za lastnika računa. V skladu s standardi storitev, se izvaja po presoji sistema, za operacijo je odpisan $ 4 od zneska nakupa.

  Spremeni nastavitve

  V uporabnikovem osebnem računu je funkcija, ki vam omogoča, da spremenite to nastavitev, tako da konverzijo izvede banka, v kateri je bila kartica izdana. To storite tako:
 • Prijavite se v profil - Moj denar.
 • Poiščite vrstico Moja predhodno odobrena plačila in pritisnite tipko Update.
 • Pojdite v razdelek Nastavite razpoložljive vire financiranja.
 • Na seznamu, ki se pojavi na vsaki kartici, kliknite na Možnosti pretvorbe.
 • Nato kliknite Bill v valuti, ki je navedena na računu prodajalca.
 • Shrani.
 • Registracija v PayPalu

  Torej, kako ustvariti PayPal v Belorusiji? Postopek registracije v tem plačilnem sistemu je zelo preprost, sestavljen je iz le nekaj korakov. Prednosti storitve vključujejo dejstvo, da sta odprtje in vzdrževanje računa brezplačna, brez provizije.

  Kot smo že omenili, je vmesnik spletnega mesta za Belorusijo samo angleščina, zato je za udobje priporočljivo uporabljati vgrajeno funkcijo prevajanja, ki je na voljo v vsakem brskalniku. Postopek registracije je sestavljen iz naslednjih korakov:
 • Pojdite na uradno spletno stran www.paypal.com in kliknite gumb za vpis, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu.
 • Izberite lokacijo Belorusija, najpogosteje pa se določi samodejno.
 • Poleg tega je vrsta računa osebna. Dejstvo, da je do danes samo v Belorusiji, smo govorili zgoraj. To pomeni, da lahko plačilni sistem PayPal v Belorusiji uporabljajo samo fizične osebe.
 • Potem se izpolni obrazec za registracijo, dovolijo se samo latinski znaki. Vse informacije se vnesejo v skladu s tem, kar je navedeno v potnem listu, pomembno je! Prav tako je treba opozoriti, da bo e-poštni naslov, ki je bil naveden v času registracije, uporabljen kot Prijava za avtorizacijo na vašem osebnem računu, kot tudi številka računa. Zato je zelo pomembno pravilno določiti e-pošto ali še bolje, da na naslovu storitve gmail.com ali yahoo.com naredite individualni poštni naslov.
 • Pritisnite tipko PayPal in preverite, če vnesete kodo,na sliki.
 • Na zadnji stopnji bo sistem ponudil, da bo računu pripisal bančno kartico. Preberite, kako to storite spodaj.
 • Povezovanje kartice s PayPal računom

  Da bi elektronska plačila v PayPalu potekala v Belorusiji, je nujno povezati bančno kartico s plačilno funkcijo v omrežju z osebno pisarno. V kateri valuti je odprta vaša kartica, ni pomembno, vendar je za lastnika bolj donosno, da sovpada z denarno enoto večine plačil. V ta namen lahko uporabite celo plačno kartico, vendar pod pogojem, da vključuje naslednje funkcije: menjavo valut in poslovanje v tujini ter plačilo na internetu. Vendar se morate zavedati, da niso podprte vse kartice. Zato je, preden priložite kartico, treba pojasniti informacije v banki, ki je izdala plastiko.

  Kako priložiti kartico

  Postopek kartiranja je sestavljen iz naslednjih korakov:
 • V obrazcu za registracijo navedite številko bančne kartice, sestavljeno iz 16 številk, obdobje veljavnosti in trimestno kodo na zadnji strani.
 • Naslednja vrstica je "Naslov za obračun". Ta naslov, ki je bil naveden ob registraciji same kartice (najpogosteje kraj registracije), se samodejno izpolni na podlagi podatkov, ki so bili vneseni med registracijo računa. Če želite spremeniti naslov, pritisnite tipko Spremeni. Preden lahko izvedete operacijo preslikavanja, se morate prepričati, da je stanje vsaj 3 $. Za kaj je potrebno, preberite spodaj.
 • ​​
 • Pritisnite gumb Nadaljuj. Po tem se bo prikazal zaslonsporočilo s pozdravi o uspešnem ustvarjanju računa. V procesu vezave zemljevida za njegovo preverjanje, sistem vpiše denarni znesek (približno $ 1) iz bilance, vendar ga ni vredno živeti, ta denar se vrne na račun v 30 dneh. To je potrebno, da se prepričate, da kartica deluje.
 • Nato se morate prijaviti na e-poštno sporočilo, ki ste ga navedli ob registraciji, tam najti e-poštno sporočilo PayPal in poiskati povezavo v njem, da potrdite naslov.
 • Kot lahko vidite, je izdelava PayPal denarnice v Belorusiji preprosta - preprosto se prijavite za sistem in dodajte bančno kartico v svoj profil. Ampak to še ni vse! Ko priložite kartico, morate opraviti postopek preverjanja, torej potrditi, da je imetnik računa imetnik kartice. Kakšen je ta postopek in kako to narediti?

  Preverjanje

  Potrditev članstva v kartici je naslednja:
 • Pojdite na svoj osebni račun in kliknite povezavo v sporočilnem oknu Povezava in potrdite kreditno ali debetno kartico.
 • V oknu bo prikazano sporočilo za bremenitev majhnega zneska (približno 15 EUR) s kartice, kliknite Nadaljuj.
 • Odpre se nova stran, kjer bo sistem od uporabnika zahteval kodo transakcije 4 znakov. Kje ga dobiti? Če je kartica povezana s storitvijo SMS-opozorilo o operaciji, bo poslano sporočilo z zneskom bremenitve in kode. Te informacije lahko najdete tudi v internetnem bančništvu, tako da si ogledate izpis poslovanja. Če ni priključena nobena ali druga storitev, lahko vedno dobite izvleček iz terminala v banki, naali po telefonu.
 • Pomembno! Da bi opravili preverjanje, so podani le trije poskusi, zato je treba vnaprej paziti na razpoložljivost denarja na računu in zagotoviti učinkovitost kartice. Po vnosu kode transakcije se postopek preverjanja šteje za popoln. Računu je dodeljen preverjen status, kar v prevodu pomeni "preverjeno".

  Kako dopolniti bilanco PayPal

  Ne vem, kako plačati PayPal v Belorusiji? Ko vstopite v zasebni kabinet uporabnika, boste vedno videli ničelno bilanco, vendar se ne bojte, ker je znesek razpoložljivih sredstev določen s skupno vrednostjo vseh povezanih plačilnih kartic. To pomeni, da ni treba dopolniti računa, dovolj je samo, da denar na kartici. Pri plačilu se denar obremeni neposredno z bančnega računa, ki je vezan na denarnico.

  Sklep pomeni

  Kot je bilo že omenjeno na začetku, izplačilo gotovine PayPal v Belorusiji ni mogoče neposredno na bančnih karticah, vendar obstaja alternativni način prenosa gotovine v gotovino. To je edina možnost, ki vam omogoča, da dvignete denar, vendar ga spremljajo velike izgube, saj je treba plačati več vrst provizij. Poleg dejstva, da PayPal ponuja možnost plačevanja blaga in storitev po vsem svetu s pošiljanjem denarja prodajalcu na svoji denarnici, vam omogoča tudi prenos sredstev na druge plačilne storitve, vključno z WebMoney. To lahko uporabite na naslednji način - Izvede se PayPalprenos sredstev na elektronsko torbico sistema WebMoney in od tam se izvede prenos na bančno kartico.
  Kljub dejstvu, da je postopek sestavljen iz več korakov in se zdi težko, je zaradi prihrankov prišel na račun skoraj takoj. Toda v tej metodi je negativen trenutek - provizija za vsako dejanje:
 • Za izvedbo transakcije za dvig sredstev iz denarnice druge storitve.
 • Za dopolnitev kartice z računa WebMoney.
 • Notranja pretvorba valut (po potrebi).
 • Mobilna aplikacija

  PayPal za mobilne naprave je bil uveden za uporabnike, da lahko opravljajo transakcije in uporabljajo sistem bolj kot kdaj koli prej, in je na voljo za tri glavne operacijske sisteme: Android, iOS in Windows Phone. Res je, da so tudi tu za prebivalce Belorusije možnosti zelo omejene - lahko le pregledajo zgodovino poslovanja in izvejo o stanju sredstev na računu.

  Sorodne publikacije