Samsung Galaxy J7 Neo pametni telefon: pregledi

Samsungovi pametni telefoni serije J predstavljajo zelo priljubljen proračunski segment trga mobilne telefonije. Julija 2017 je južnokorejska družba napovedala še en model te linije - J7 Neo, znan tudi kot J7 Nxt (v Indiji) in J7 Core (na Filipinih). Priporočena cena naprave je 180 evrov, kar pametnemu telefonu omogoča tekmovati z izjemno priljubljeno Redmi Note 4 in Honor 6X. J7 Neo je opremljen z 55-palčnim Super AMOLED zaslonom visoke ločljivosti in procesorjem Exynos 7870 z 2 GB RAM-a in 16 GB pomnilnika RAM.

Pregled načrtovanja

Po mnenju uporabnikov so razočarani, da proizvajalec praktično ni ničesar naredil za najnovejše modele linije J7. Novi pametni telefon izgleda zastarel in ima enak izgled kot model za leto 2015. Telefon je opremljen z odstranljivo plastično zadnjo ploščo, pokrito z reliefnim vzorcem. Čeprav je kovinsko podvozje, je kakovost sklopa ocenjena kot povprečna. Sijajni premaz na straneh zlata Samsung Galaxy J7 Neo, po mnenju lastnikov, izgleda poceni. Vogali telesa so zaobljeni in robovi zaobljeni. Gumb za vklop je na desni strani in tipka za glasnost je na levi strani. Spodaj je priključek za slušalke (35 mm) in mikro USB vhod za polnjenje. Na sprednji plošči je fizični gumb za preklop na domačo stran, na obeh straneh pa so standardni gumbi na dotik enaki kot drugi telefoni Samsung. Nad55-palčni Super AMOLED zaslon z ločljivostjo 720p ima zvočnik za slušalke, 5 MP sprednjo kamero, LED bliskavico in konvencionalne senzorje. Rešetka zvočnika se nahaja zadaj, v bližini glavnega objektiva kamere in LED bliskavice.


Slabosti pametnih telefonov Samsung J701f Galaxy J7 Neo vključujejo pomanjkanje svetlobnega senzorja, ki je razočaral za telefon vseh cenovnih razredov. Gumbi na dotik pod zaslonom niso osvetljeni, zato jih je včasih težko dobiti v temi. Manjkajoči je postal standardni senzor za prstne odtise. Na splošno ni večjih sprememb v velikosti naprave. Po mnenju uporabnikov je proizvajalec že dolgo moral oblikovati nekaj novega za svoje proračunske modele.

Zaslon

Pametni telefon J7 Neo je opremljen z 55-palčnim Super AMOLED zaslonom z ločljivostjo 1280x720, kar ustreza nizki gostoti slikovnih pik 267 t /v. Na zaslonu ni zaščite. Čeprav je zaslon izdelan s tehnologijo Super AMOLED, je samo HD v tej ceni segmentu očitno ni dovolj.Danes je izdal veliko priljubljenih razpoložljivih telefonov s polno HD resolucijo.Kakovost slike Samsung Galaxy J7 Neo J701f uporabniški pregledi se imenujejo dobri, barve so svetle, žive. Včasih se zdi, da je zaslon nekoliko preveč nasičen. eq Bralnost zaslona na prostem je dostojna, a velika pomanjkljivost naprave je pomanjkanje svetlobnega senzorja, zato morate vsakič, ko zapustite hišo, povečati drsnik za svetlost aliaktivirate zunanji način.

Programska oprema

Mobilni telefon ima nov Samsungov vmesnik, ki je bil prvič predstavljen v modelih S8 in S8 +. Izvaja se na platformi operacijskega sistema Android 7.0 Nuga. " S posodobljenimi ikonami in funkcionalnostjo nova lupina izgleda veliko bolje, lažje in bolj sveže kot prej. Neobvezna funkcija vedno vključenega zaslona vam omogoča, da izberete ohranjevalnik zaslona iz več vrst analognih in digitalnih ur ter prikažete koledar ali katero koli sliko. Dejstvo, da je bil rob S7 imenovan nočni način in zahteval ločen zagon, je zdaj del AOD. Zaklenjeni zaslon prikaže standardni tok združenih sporočil Nougat z možnostjo neposrednega odziva. Bližnjice telefona in kamere se privzeto nahajajo v spodnjih kotih, vendar jih lahko spremenite v katero koli aplikacijo. Pametni telefon lahko odklenete tako, da vnesete kodo PIN, predlogo ali geslo. Tipalo prstnih odtisov, da ne omenjamo mavričnega skenerja ali sistema za zaznavanje obrazov, manjka.

Uporabniški vmesnik

Zagotavlja več domačih strani z razpršenimi aplikacijami ali zanje ločene mape. Plošča z nastavitvami se je spremenila. Posodobili ikone centra za sporočila in hitrih nastavitev, ki jih lahko spremenite lokalno. Pametni telefon Samsung Galaxy J7 Neo J701F /DS ocenjuje pohvale za veliko dodatno funkcionalnost. Še posebej lahko zaklenete in skrijete program, pod pogojem, vmesnik za enostransko delovanje, multi-okno način, hitrolansiranje, pametno opozorilo in še več. Pametni telefon podpira tudi funkcijo Dual Messenger, ki omogoča izvajanje dveh primerkov programov za sporočanje (na primer WhatsApp, Facebook, Skype). Po namestitvi lahko najdete seznam podprtih programov.
Telefon omogoča zasilni način - uporabnik lahko opravi nujni klic ali pošlje SOS signal. Pametni telefon ponuja takšne standardne Samsung funkcije, kot so "Easy Mode", različne teme, ozadja in ikone. Nameščena je varnostna aplikacija S Secure, nameščena na vseh telefonih južnokorejskega proizvajalca. S tem zagotavlja zaupnost in preprečuje dostop do programske opreme.

Učinkovitost

Delo pametnega telefona zagotavljajo 8-jedrno jedro Exynos 7870 Octa, Mali-T830 MP116 GB PZP in 2 GB OPERATING spomina. To je spodoben srednje velik čipov, ki je nameščen v mnogih sodobnih prenosnih napravah. Samsung Galaxy J7 Neo ocenjuje pohvale za hitro in brezhibno delo v vsakodnevnih opravilih, čeprav z večjo obremenitvijo v obliki več težkih opravil v ozadju lahko opazite rahlo zamudo. Kljub temu pa delovanje telefona ni slabo. Igre delujejo dobro z igrami in nima težav s pregrevanjem. Od celotnega obsega Samsung Galaxy J7 Neo ROM, pregledi so na voljo lastniku približno 10 GB. Obstaja tudi možnost razširitve podatkovne shrambe z namensko režo za kartice SD do 256 GB.
Kakovost klicev je dobra, zvok zvočnikov pa je dovoljpovprečen Telefon ni opremljen s čitalnikom prstnih odtisov, ki je po mnenju uporabnikov resna pomanjkljivost modela v njegovem cenovnem segmentu. Poleg tega ni žiroskopa, senzorjev svetlobe in magnetnega polja.

Kamere

Telefon je opremljen z dvema kamerama: glavna - 13 Mp in spredaj - 5 Mp, vsaka od njih ima svojo lastno LED bliskavico. Obstaja sistem za prepoznavanje nasmehov, samodejno ostrenje in geografsko označevanje fotografij. Video posnetki so narejeni z ločljivostjo 1080r pri hitrosti 30 fps. Vmesnik fotoaparata Samsung Galaxy J7 Neo 2017, po mnenju lastnikov, se od časa J7 Maxa ni spremenil in ponuja funkcije, kot so profesionalni način HDR, pomikanje, retuširanje obraza, snemanje zvoka itd. Obstaja tudi več filtrov, ki omogočajo skupno rabo slik in jih neposredno prenašate na televizijo. Uporabnikom je bila všeč priložnost, da odprejo aplikacijo kamere, tako da dvokliknete gumb Domov. Fotografije, posnete z glavno in prednjo kamero Samsung Galaxy J7 Neo, glede na povratne informacije lastnika, so razočarane: barve večine fotografij, posnetih na prostem, so precej zamegljene, raven ostrine pa ni dovolj visoka. V cenovnem segmentu nizkocenovnih pametnih telefonov obstaja veliko dobrih modelov, ki se s tem ukvarjajo veliko bolje (na primer Honor 6X). Bližnji posnetki so veliko boljši od barve in na splošno niso slabi. Kakovost fotografij, posnetih v slabih svetlobnih pogojih, je povprečna za telefone v tem segmentu. Celphi so v najboljšem primeru povprečni.

Povezljivost

Pametni telefon vam omogoča, da namestite mikro SIM kartico, ima FM radio in podpira Bluetooth 4.1 WiFi 80211 b /g /n in brezžično povezavo LTE. Geo-pozicioniranje se izvaja tako v sistemu GLONASS kot v A-GPS. Na voljo je priključek za slušalke (35 mm) in mikro USB vmesnik. Slednji vam omogoča priključitev zunanje opreme, ki podpira USB On-The-Go. Glede na povratne informacije uporabnikov bi bila USB-C vrata bolj zaželena, saj bi omogočila hitrejšo uvedbo novega standarda.

Življenjska doba baterije

Pametni telefon je opremljen z baterijo 3000 mAh, ki ne podpira hitrega polnjenja. Samsung Galaxy J7 Neo baterija, po pregledih, z zmerno uporabo zagotavlja dokaj dostojno življenjsko dobo baterije, in s časom zaslona 35 ur, lahko telefon trdo delajo skoraj en dan. To je dober rezultat za proračunski sistem.

Zaključek

V skladu s pregledi pametni telefon Samsung Galaxy J7 Neo ni impresiven. Tehnične specifikacije modela so povprečne slike nizke kakovosti, ohišje je plastično in zastarelo oblikovanje. In čeprav je naprava opremljena z zaslonom Super AMOLED, ki se razlikuje po zasičenih, živahnih barvah, njegovo dovoljenje ne presega 720r. V primerjavi s konkurenti pametni telefon zaostaja za številnimi parametri, vključno z obsegom operativnega in trajnega spomina. Manjka senzor prstnih odtisov, magnetno polje, osvetljenost in žiroskop. J7 Neo je primeren za tiste, ki iščejo proračunski telefon za Samsung. Če proizvajalec ni tako pomemben, je smiselno razmisliti o alternativnih možnostih.

Sorodne publikacije