TERA online: Sistemske zahteve za računalnike

V eni izmed najbolj priljubljenih MMORPG iger se na prvi pogled zdi, da TERA online sistemske zahteve niso tako impresivne. Pri tem jih morate podrobneje preučiti in vedeti, kako pripraviti sistem za prihodnje dogodivščine. To ne velja samo za lastnosti, temveč tudi za vrstni red znotraj operacijskega sistema in za izboljšanje zmogljivosti.

Igra z vseh strani

V času leta 2011 so zahteve sistema TERA na spletu celo minimalen vzorec izgledale impresivno. Standardni računalniki so komaj izvedli projekt na najnižjih nastavitvah. Sčasoma so razvijalci izdali veliko popravkov za optimizacijo, vendar še vedno obstajajo nekatere težave. Na primer, uporabniki se pritožujejo zaradi stalnega potapljanja okvirjev, če sodelujejo v masovnih bitkah. Igra ponuja takšno priložnost in v teh spopadih se oblikuje velik del zanimanja. Poleg tega za ljubitelje projekta obstajajo številne druge priložnosti za zabavo, črpanje in uživanje.

Splošne zahteve

Spletna igra TERA je pripravljena, da zasije iz vseh privlačnih in vznemirljivih trenutkov. Da bi jih resnično cenili, morate imeti na zaslonu optimalno sliko brez zaviranja ali nizke kakovosti. Kot pri kateri koli spletni igri, se tukaj začnejo povezovati zahtevane splošne značilnosti z internetom. Za pravilno hitrost morate paziti, da signal Ping ni nizek. Poleg tega bo prenos iz omrežja zahteval odjemalec trideset gigabajtov pomnilnika. Prej morate poskrbetitrdi disk je uspel prilagoditi vse datoteke. Druge splošne zahteve sistema TERA so zmanjšane na razpoložljivost priročne tipkovnice in miške za uporabnike. Poleg tega ne pozabite nameščene pripomočka DirectX različice 9.0. Brez nje igra ne bo delovala.

Minimalni parametri

Preden ugotovite, katere minimalne sistemske zahteve TERA online, je treba spomniti, da jih razvijalci pogosto kažejo pod zahtevami. Ta tehnika vam omogoča, da dobro optimizirate, dvignete ocene in privabite obiskovalce. V tem primeru so se avtorji odločili, da bodo izkoristili takšno tržno potezo. Grafična kartica ima neverjetno stare modele proizvajalcev Nvidia in Radeon. Mnogi uporabniki se zavedajo, da bo GeForce 6600 ali celo projekt 7600 prikazal eno število števila sličic na sekundo. RAM v enem ali celo dveh gigabajtih ne bo dovolj. Seveda, če nimate drugega operacijskega sistema Windows XP (minimalno zahtevanega). Procesor iz starega Intelovega modela Pentium 4 nima kaj najti. Da se šteje za potreben minimum. Frekvenca ure iz različnih virov stane od 25 do 30 gigaherc. Če odstranite dodatne procese in začnete igro najmanj, lahko poskusite svoje roke.

Optimalni nabor karakteristik

V TERA na spletu so sistemske zahteve računalnika za zagon odjemalca pri visokih nastavitvah zelo različne od minimalnih lastnosti. Prvič, grafični procesor je potreben večkrat. SrednjeModel bo serija GeForce 8800, po možnosti 512 megabajtov. Iz dejstva, da je boljša grafična kartica, na zaslonu se lahko vidi več FPS. Če ima vaš sistem model nove serije, lahko vsaj GTX590 nastavi maksimalne nastavitve in ne gleda na temperaturo. Kar zadeva RAM, je bolje imeti štiri gigabajte. Veliko plošč ima večino današnjih zvezkov, čeprav zdaj celo 32 ni zapletenih. Procesor z enako hitrostjo, vendar zgornji model je potreben za udobje. Razvijalci so omenili Athlon 646000 in več, ali Intel Core2 Duo z oznako E6750.

Pripombe uporabnikov

Spletni razvijalci TERA so navedli, da so sistemske zahteve za prenosni računalnik in osebni računalnik podcenjene. To je povzročilo val ogorčenih povratnih informacij od igralcev, ki so čutili nelagodje na različnih lokacijah. Na primer, eden od igralcev je navedel niz sistemskih značilnosti, ki so veliko višje od priporočenega seznama. Hkrati se je spomnil, da so v bojih in celo na nekaterih lokacijah na visoki ravni okvirji močno padli. Indeks 15-20 ni zelo prijeten za vsakogar, ki ima močan osebni računalnik. Tovrstnih pregledov je bilo veliko, vendar so bili drugi, ki so nasprotovali govoricam o slabi optimizaciji. Ljudje so trdili, da se projekt ne odziva na težave v operacijskem sistemu in vzporedno deluje z drugimi programi. V tem primeru je najbolje vedeti, katere dodatne nasvete boste vodili pri začetku igre.

Čiščenje računalnika

Tudi če zahteve sistema TERA na spletuponovite sistemske parametre, ne zagotavlja velikega števila slik na sekundo. Pogosto se zgodi, da uporabnik ne spremlja svojega računalnika, kar povzroča veliko težav. Predvsem je treba naročiti trdi disk. Da bi to naredili, obstaja orodje za defragmentiranje, ki obnavlja informacije na svoji površini in jih uvrsti v red. Včasih bo eden od teh dovolj za izboljšanje učinkovitosti. Drugi namig je, da onemogočite nepotrebne pripomočke v samodejnem zagonu. Poskusite z ukazom Zaženi sprostiti čim več prostora za procesor in RAM. Če je prenosna datoteka med igro preobremenjena, poskusite ročno odstraniti nekatere procese ali za to uporabiti posebno programsko opremo.

Sorodne publikacije