Telefon z operacijskim sistemom Windows: model, opis, funkcije, ocena, pregledi

Sodobne mobilne pripomočke je lahko veliko. In to zasluži ne le procesor, RAM in druge "žleze". Brez univerzalnih mobilnih operacijskih sistemov bi pametni telefoni ostali preprosti "klicalniki". Trenutno obstajajo trije najbolj priljubljeni operacijski sistemi za mobilne naprave: Android, iOS in Windows Phone (Mobile). Vsi so sposobni veliko. Vendar pa je izbira OS - prerogative določenega uporabnika. Tukaj se človek ravna po lastnih okusih. Najbolj priljubljen OS "Android". Toda telefon s sistemom Windows lahko pogosto najdete. iOS ni tako pogost zaradi visokih stroškov izdelka. Če je Android vsaj malo, vendar je najbolj znan, potem Windows Phone za mnoge je temno konja. Spregovorimo o tem čudovitem sistemu. Je bil Bill Gates popoln mobilni OS?


Kratka zgodovina sistema

Če je vaš mobilni pripomoček nameščen v operacijskem sistemu Windows, to ne pomeni, da se samodejno pretvori v računalnik. Takšna ni niti moč Bill Gatesa, kot tudi Steve Jobs. Prve različice sistema "Wind" so bile nameščene na napravah Sony Ericsson P1 ali HP. Čeprav je bila funkcionalnost teh naprav (oz. OS) močno omejena, pa so bili v ozadju "cevi" na začetku dveh tisočev videti kot pravi računalniki. Ob Windows telefon je bil potem šteje zelo kul. Vendar pa je približno v letu 2007, Microsoft odločil, da je sam sistem zastarel in začel aktivno razvijati nov operacijski sistem, ki je prišel ven s sprostitvijo spornih Windows 8.VrednoTreba je opozoriti, da so v tem primeru strokovnjaki podjetja iz Redmonda izvedli dokaj slabo zasnovano operacijo. Opustili so sistem, ki je že leta preizkušen v prid surovin, kar je razburilo veliko uporabnikov. Da bi operacijski sistem v normalno obliko Microsoft lahko le v nekaj letih. Telefon s sistemom Windows 8 je postal prava kazen za uporabnike. Toda sčasoma so se razmere izboljšale. Vendar pa je ostal še en problem. To pomeni mehkobo trgovine z aplikacijami. Če imate na stotinah tisočih aplikacij in iger v Trgovini Android Play, jih je v Trgovini Windows samo nekaj sto. Po izdaji sistema Windows 10 se je podjetje odločilo za nadgradnjo in mobilno platformo. Vendar le v obliki posodobitev z notranjimi informacijami (Technical Preview). Tisti nezadovoljni, ki so tvegali posodobitev na "desetine", so imeli hude težave s svojimi pripomočki. In nekateri na splošno dobil "opeko" po posodobitvi. Ni bilo nič neumnega kot nameščanje na normalno delujoč sistem "nerazvitih" sistemov. Toda po nekaj časa so telefoni, ki temeljijo na Windows 10, začeli delovati zelo ustrezno. Microsoft je popravil svoje napake. Vendar pa je delež WP naprav v primerjavi z istim "Android" zanemarljiv. Razmislite o najbolj priljubljenih napravah na platformi Windows.

Microsoft Lumia 640

To je vodilni ustvarjalec legendarnega operacijskega sistema. Microsoft Lumia 640 deluje na quad-core procesorju Qualcomm s frekvenco 1600 MHz. Ima vse, kar potrebujete za sodoben pripomoček. Najpomembnejša stvar je, da je Windows Phone 8.1 (iz tovarne) nameščen na ploščo. Toda pametni telefon lahko nadgradite na najnovejšo različico operacijskega sistema. Treba je omeniti, da se sistem počuti samodlično na tej napravi. Vse deluje hitro, gladko in jasno. Problem ostaja le še en: zelo malo aplikacij v okviru te platforme. Do leta 2016 pa so se razmere izboljšale.

Microsoft Lumia 640 je primeren za tiste, ki ljubijo Bill Gatesa in njegov operacijski sistem. Obstajajo modeli s podporo za eno SIM kartico in kopije z dvema čipoma. Značilnosti pametnega telefona so zelo impresivne. Obstaja celo podpora za LTE (4G) in NFC čipi. To je zelo moderna naprava na platformi Windows.

Microsoft Lumia 550

Izdelek za leto 2015, ki ima takoj svoj arzenal Windows 10. Čeprav je nekaj dobrega, ni treba posodobiti. Šala šale, vendar je Microsoft Lumia 550 spodoben pametni telefon. On, seveda, ne zasije z vodilnimi značilnostmi, ampak z vsemi dnevnimi nalogami se lahko ukvarja z "ura". Za to je bil ustvarjen. Pripomoček "Fisheye" ima zelo dolgo življenjsko dobo baterije. Po mnenju proizvajalca je naprava sposobna teči od enega polnjenja 165 ur v načinu pogovora (s 3G omogočeno). To je izjemen rezultat. Uporabniku je na voljo tudi 86 ur predvajanja glasbe. V stanju pripravljenosti lahko naprava deluje 864 ur. Absolutni rekorder!
Medtem je Microsoft Lumia 550 enaka kot Nokia, vendar z novim imenom. Finski proizvajalec o tem še vedno razpolaga z legendami. In prvi so uporabili Windows v svojih pripomočkih. Torej lahko to napravo imenujemo nadaljevanje tradicij.

Nokia Lumia 730 Dual Sim

Ena od redkih naprav v sistemu Windows, izdana pod blagovno znamko Nokia. Kljub staremu imenu naprava združuje vse najnovejše dosežkemobilne industrije. Večina uporabnikov pa je pritegnila optika Carl Zeiss na fotoaparatu. To je bilo edinstveno celo pri 67 milijonih slikovnih pik. Zadnji branik stare dobe je pametni telefon Nokia Lumia 730 Dual Sim. Mnenja o tem pripomočku so bila zelo pozitivna. Dokler uporabniki niso nadgradili na desetine. Takrat je šlo narobe. Toda s posodobitvami se je stanje izboljšalo. To je škoda, da je Microsoft šel po stopinjah Samsunga in ne pošilja starih naprav s posodobitvami.

Čudovit pripomoček in zdaj ni izgubil svojega pomena. Njegova uspešnost je na ravni pametnih telefonov srednjega cenovnega segmenta. In če upoštevate prvotni videz, potem ta naprava na splošno, brez cen. In da bi jih obvladali, bodo srečni ne le "oldfagi".

Nokia Lumia 1020

V tem času je ta pametni telefon naredil revolucijo. Še pred nastopom je bil internet napolnjen z govoricami o nerealno močni komori pripravljenega vodilnega vozila. In govorice niso zavajale. Po mnenju proizvajalca je 1020 opremljen z modulom s rekordnim številom megapikslov - 41. To še ni bilo tako. Vendar pa se je v bližnji preiskavi izkazalo, da ima modul samo 16 fizičnih megapikslov. Vse ostalo je programsko doseženo. Toda to je bil preboj. Cameraphone je aktivno zavzel ljubitelje mobilne fotografije. Telefon z operacijskim sistemom Windows, ki ustvarja kakovostne fotografije! Kdo manjka to?
Obrat je bil opremljen z Windows 8.1. Toda kmalu je Microsoft dal priložnost za nadgradnjo na "desetine". Nekatere težave so seveda morale biti, vendar so bile določene z naslednjimi posodobitvami. Po temrazburjenje okoli 1020 izgine. Pametni telefon ni bil tako dober, kot bi bilo zaželeno. Toda s tem, da je popustil na dejstvo, da ga je razvil Microsoft in ne Nokia, lahko oprostite enako. Navsezadnje ima otrok Bill Gates navado, da pokvari vse, kar se dotakne. Ne pozabite epskega iz Skypea.

HP Elite X3

Ta naprava je relativno sveža. Izšla je leta 2016. Podjetje, ki proizvaja predvsem prenosne računalnike in osebne računalnike, je predstavilo pametni telefon. Zanimivo je, saj je bilo to natanko deset let. Pripomoček ni razočaral. Ima vse, kar potrebujete za udobno delo. Priklopna postaja vam omogoča, da mobilno napravo spremenite v popolnoma razvit računalnik. Če bo Elite X3 vodil oceno telefonov z Windows Phone na krovu, potem nihče ne bo presenečen. Njena moč je tako neomejena, da "ducat", ki je nameščen na njem, nima moči, da bi razkril vse ogromne možnosti.
Čeprav je to delo imenovano "telefon", je grozno bogokletstvo. KKP je pred nami v vsej svoji slavi. Od običajnega računalnika se odlikuje le po velikosti in zmožnosti klica. Ampak v stanju pametnih telefonov, se šteje za zaraščanje. Še en! Z velikostjo zaslona 6 palcev lahko zlahka izstopa od drugih mobilnih pripomočkov. HP je vedno na visoki legi. Njena CCP je lahko vedno udarila uporabnike. Izkušeni v proizvodnji računalnikov polne velikosti in prenosnih računalnikov.

Alcatel POP2 Windows

Gadget, ki je bil objavljen v oddaljenem letu 2014. Vendar pa je njegova izdaja načrtovana za leto 2017. Naprava je proračunski telefon, ki temelji na sistemu Windows 8.1. Njegove zmogljivosti so dovolj za reševanje vsakodnevnih nalog. Tudi igra bo prišla ven, vendarsamo ne najbolj kul igre. Za njih je naprava šibka. Vendar pa obstaja podpora za najnovejšo generacijo mobilnih omrežij. In si predstavljate sodoben pametni telefon brez njega je absolutno nemogoče. Pripomoček ne bo ustrezal le učencem. Mnogim bo to privlačno. In če menite, da za ceno ne bo posebej obremenjujoče, lahko POP2 postane sploh prodajni hit.
Alcatel, znan po svojih telefonih od začetka dveh tisočin. Vendar pa je v dobi pametnih telefonov proizvajalec ostal v vodi in ni mogel priti na trg mobilnih naprav. Mogoče bo POP2 Windows nekako spremenil situacijo? Rad bi verjel, ker podjetje ni slabo. Njene naprave so bile vedno visoke kakovosti.

Acer Liquid Jade Primo

Na voljo je pametni telefon s skoraj vodilnimi funkcijami. Prednost Acerja je, da so uspeli ustvariti telefon, ki temelji na Windows Mobile 10, ki izstopa na stotine takih naprav. Podjetje se je vedno razlikovalo po izvirnosti modela. In ta pripomoček ni izjema: njegov videz je impresiven. Toda lastnosti so še bolj impresivne. Nekateri "Winfondovi" se ponašajo s FullHD zaslonom, zmogljivo kamero in 3 GB RAM-a. Opozoriti je treba, da je to daleč od prve izkušnje podjetja pri proizvodnji mobilnih naprav. Jasno je, da Acer ni izgubil svoje sposobnosti. Njegove naprave, kot vedno, so na visokih nadmorskih višinah.

Archos 50 Cesium

O mobilnih napravah tega podjetja je malo znanega. Nikoli ni skočila v vodje mobilne industrije, zato se njene naprave niso razlikovale po dostopnih cenah. Bolj zanimiva je njihova novost iz kategorije "vindofonov". Pametni telefonZanj so značilne povprečne značilnosti in standardni videz. Ampak po ceni je bližje državnim uslužbencem. Če želite ustvariti poceni in precej močan pripomoček, niti ne najdete mobilne industrije pošasti, ker vsi želijo dobiti povrnitev za znamko. Toda Archos tega ne potrebuje. Zato je njena najnovejša kreacija lahko vodila oceno najbolj prodajanih.

Acer Liquid M220

Še en otrok iz Acerja. Podjetje je poskušalo izdelati visokokakovosten, poceni in produktivni pametni telefon s sistemom Windows. Ali so ga dobili ali ne? Odločite se uporabnikom. Ampak na zunanji napravi izgleda zelo dostojno. Na produktivnost ni pritožb: prepričani smo "srednjih let". In po ceni je zelo lepo. Treba je omeniti, da je Acer ena redkih, ki vse svoje naprave prinaša s pravočasnimi posodobitvami. In to je še en plus v dosežkih podjetja. Z izbiro izdelkov Acer boste vedno v trendu, kljub "starinskem" pametnemu telefonu.

Dexp Ixion W5

Pametni telefon od malo znanega in ne povsem razumljivega proizvajalca. Po nekaterih poročilih je Dexp ruski urad, ki prodaja tehnologijo "levih" kitajskih proizvajalcev pod svojo blagovno znamko. Poznavanje tega morate biti zelo previdni. Vendar pa naprava izgleda zelo vabljivo. Za odkrito nizko ceno se uporabniku ponudi srednje velik pripomoček. Sama bi morala biti pozorna. Da, pregledi o proizvajalcu kot celoti in zlasti o modelih niso pomirjujoči. Lastniki se pritožujejo nad nerodno montažo, stalno nameščeno programsko opremo za hrošče in popolno pomanjkanje posodobitev. Čeprav na njem in Windows. Sodeč po ocenahlastniki tehnologije tega podjetja, zaupanje, ki ga ne zasluži. Vendar pa lahko pametne telefone tega proizvajalca kupijo tisti, ki cenijo napravo, ne pa njene kakovosti. Če se ravna le po takem načelu, so izdelki podjetja Dexp zelo in zelo privlačni. Toda nič več.

HTC 7 Mozart

Naslednja naprava iz kategorije "Vindofonov" - HTC 7 Mozart. Na njem je nameščena programska oprema za Windows Phone 8.1. Čeprav je tovarna dobavila različico 7.5. Torej vam ni treba izkoreniniti panike. Devays so postavljeni kot "glasbeni", čeprav v njem ni nič glasbenega (po sodobnih standardih). Na splošno je naprava iz kategorije "starodavni". Ampak za nekatere bo okusil. Zaradi videza. Pripomočki iz NTS iz preteklosti imajo edinstven dizajn. Njihov videz je poudarjen med sodobnimi brezbarvnimi "milovkami". Pametni telefon pa se lahko uspešno uporablja kot običajen "klicatelj", GPS-navigator in MP3 predvajalnik. Toda za brskanje po internetu se ne prilega. Zaslon je majhen. Ampak za denar, ki je zdaj zaprošen za ta pripomoček (seveda, prvi v uporabi, ker je že odstranjen iz proizvodnje), je niz funkcij povsem ustrezen. To je tisto, kar je bilo, in lepi in funkcionalni pripomočki so bili vedno "konj" HTC. Windows Phone 8 na krovu (po nadgradnji) je tudi dober bonus.

Zaključek

Nekateri proizvajalci lahko uporabnike razveseljujejo s široko paleto pametnih telefonov v operacijskem sistemu Windows, vendar so. Čeprav v veliko manjšem številu kot naprave na Androidu. Medtem se ta mobilna platforma (z ustrezno "dopilennosti") izkazuje kot dokaj stabilen, zanesljiv in eleganten operacijski sistem. Ključavnica je le ena: zelo majhnaštevilo aplikacij v trgovini. Nekateri razvijalci sploh ne želijo izdajati programov za to platformo. Vendar se stanje popravlja. Trgovina bo kmalu urejena. Toda v celoti tekmovati z Android, ta platforma nikoli ne bo mogel. Čeprav je dobra.

Sorodne publikacije