Računalniški model je koncept, ustvarjanje in primeri uporabe računalniških modelov

Računalniški model je naraven. Računalniško modeliranje se uporablja povsod, zaradi česar je načrtovanje in proizvodnjo realnih sistemov, strojev, izdelkov, izdelkov ekonomično, praktično in učinkovito. Rezultat je vedno višji od predhodno modeliranih pričakovanj. Človek je vedno zgrajena modele, vendar s prihodom računalniške tehnologije, matematike, računalništva in programske opreme, metod in tehnologij so sprožili idejo modeliranje nenavadno višino, imajo širok spekter uporabe: od primitivnega tehnični ravni, na ravni visoke umetnosti in ustvarjalnosti.


računalniški model - ni le bolj prefinjen vesoljsko plovilo ali konceptualni sistem za razumevanje družbene zavesti, ampak tudi prava priložnost za oceno podnebnih sprememb na planetu ali kometa ugotoviti učinke padca v nekaj sto letih.

Tehnični modeliranje

Danes, nekaj strokovnjaki ne vedo, kaj "Avtokad." In konkurenca za ta program že naredi ducat bolj popolnih odločitev. Modeliranje modernega letala zahteva kolo ali pa v končni fazi ne le avtomatizacijo proizvodne risbe in dokumentacijo usposabljanja. Program modeliranja mora izdelati tehnični del: za risanje in dokumentacijo je osnova. Program mora vsebovati tudi resnično uporabo izdelka v realnem času, v treh dimenzijah: v zraku, v gibanju, v uporabi, vključnoverjetne nesreče, zamenjava energije, negativni človeški ali okoljski vplivi, korozija, vpliv na podnebje ali druge okoliščine.


Sistemska simulacija

Model strojnih orodij, izdelkov, transporterjev so sistemi, vendar so sistemi že obstoječe izdelani z jasno strukturo in vsebino. Vsakdo ima izkušnje, znanje in primere uporabe računalniških modelov. Tehnična realnost je isti sistem kot sistem odnosov v družbi, sistem oglaševalske kampanje, model človeške psihe ali njen krožni sistem. Na primer, zanesljivo diagnozo bolezni danes lahko dobimo kot:
 • rezultat delovanja pristojnega zdravnika;
 • Sklenitev računalniškega programa, ki je zgradil model stanja bolnika.
 • Ti dve različici vse bolj vodita do istega rezultata. Človek živi v svetu sistemov in ti sistemi zahtevajo odločitve, ki zahtevajo izvorne podatke: razumevanje in dojemanje okoliške resničnosti. Brez simulacije je nemogoče razumeti naravo sistemov in sprejemati odločitve.
  Samo računalniški matematični model omogoča ocenjevanje objektivnosti in ravni razumevanja izvirnega sistema, s čimer se ustvarjena virtualna slika postopoma približuje originalu.

  Abstrakcija pri modeliranju

  Računalniški modeli in modeliranje - zelo obetavno in dinamično razvijajoče se področje tehnologije. Visokotehnološke rešitve so običajen (običajen, vsakdanji) dogodek, možnosti modelov in modeliranja pa navdušujejo vsako izkušeno domišljijo. Vendar pa modeliranje abstraktnega sistema še ni doseglo osebe.Primeri uporabe računalniških modelov so pravi primeri realnih sistemov. Za vsak model modeliranja, za vsak tip modela, vsako vrsto izdelka, transporter itd., Je v programskem meniju ločen program ali ločena postavka, ki omogoča simulacijo v sorazmerno širokem razponu sistemov.
  Programska orodja so sama po sebi modeli. Rezultat dela programerja je vedno model. Slab ali dober program, vendar je vedno model za reševanje specifičnega problema, ki pridobi začetne podatke in oblikuje rezultat. Klasično programiranje - klasični modeli, brez abstrakcije: natančno delo brez dinamičnih možnosti po zaključku razvoja. To je kot pravi strojno orodje, pravi izdelek, katerikoli izdelek s togimi kvantitativnimi in kvalitativnimi lastnostmi: narejen - uporaba na dosegu, vendar nič zunaj. Objektno usmerjeno programiranje - sistemski model s trditvijo za abstrakcijo in dinamiko strukture in lastnosti, s poudarkom na ustvarjanju dinamičnega modela, ki opredeljuje njegov namen kot aplikacijsko okolje ali rešljivo nalogo. Tukaj lahko model "živi" po tem, ko je na področju uporabe brez svojega ustvarjalca (avtorja) in bo neodvisno sodeloval z uporabniki.

  Simulacija: bistvo procesa

  Koncept računalniškega modela je danes predstavljen z različnimi različicami misli, vse pa se združijo v dejstvu, da je to rezultat programa, in v kontekstu: model je enak rezultatu delovanja strokovnjaka, ki dela v specifičnem okoljuenega ali drugega programa. Obstajajo tri vrste modelov: kognitivni, pragmatični in instrumentalni. V prvem primeru je formativni vidik izražen bolj kot želja, da se model dobi v obliki utelešenja znanja, znanja teorije, globalnega procesa. Pragmatični model - daje idejo o praktičnem delovanju delavca, sistemu vodenja proizvodnje, proizvodnji, stroju. Tretja možnost je razumljena kot medij za konstruiranje, analiziranje in testiranje vseh modelov na splošno.
  Računalniška simulacija je ponavadi specialist za konstrukcijo in raziskovanje materialnega ali idealnega (virtualnega) objekta, ki nadomešča preiskovani sistem, vendar ustrezno odraža njegove bistvene vidike, kvalitativne in kvantitativne značilnosti.

  Raznolikost vrst simuliranih sistemov

  Na področju simulacije, kot na vseh naprednih mejah visoke tehnologije, znanosti, inženirstva in programiranja, obstaja veliko pogledov na klasifikacijo in opredelitev raznolikosti vrst simuliranih sistemov. Vendar se strokovnjaki in strokovnjaki vedno zbližujejo: vrste računalniških modelov je mogoče identificirati iz objektivnih trenutkov:
 • čas;
 • način zastopanja;
 • znak je modeliran s strani;
 • stopnja negotovosti;
 • različica izvedbe.
 • Časovni navor je statičen in dinamičen model. Prvi je mogoče izpopolniti, kolikor želite, vendar se dinamični modeli razvijajo in v različnih časih so različni. Metoda predstavitve se običajno razume kot diskretna ali kontinuirana. Znak je modeliran stran - informacija,strukturno ali funkcionalno (kibernetsko). Uvedba simuliranega sistema parametrov negotovosti v mnogih primerih ni le utemeljena, temveč je tudi posledica znanstvenih dosežkov v sorodnih področjih znanja. Na primer, oblikovanje podnebnega modela v določeni geografski regiji ne bo resnično brez veliko naključnih dejavnikov.

  Sodobna orodja za modeliranje

  Današnje modeliranje je ogromna izkušnja več desetletij razvoja računalniške industrije, ki je bila predstavljena v obliki algoritmov in programov za več stoletij simulacije, na splošno in zlasti matematičnega modeliranja.
  Priljubljena programska oprema je predstavljena z majhno družino izdelkov, ki so znani široko: AutoCAD, 3D Max, Wings 3D, Blender 3D, SketchUp. Na podlagi teh izdelkov obstaja veliko posebnih izvedb. Poleg znanega obstaja tudi pomemben zasebni trg, na primer geografski, kartografski, geodetski; trg za kinematografsko in video industrijo, ki ga predstavlja veliko manj znanih programskih izdelkov. Družine GeoSoft, TEPLOV, Houdini in drugi. v svoji pristojnosti malo ljudi daje kakovost, uporabnost in učinkovitost. Pri izbiri najboljšega programskega orodja je najboljša rešitev - ovrednotiti področje pričakovanega modeliranja, okolje prihodnjega modela. Tako boste lahko določili potrebna orodja.

  Majhni in ustvarjalni modeli

  In čeprav so "malo ostankov ustvarjalnosti" pri oblikovanju sodobnega letalskega avtobusa, športnega avtomobila ali vesoljskega plovila dejansko postali predmet načrtovanja in organizacije poslovnih procesovnajveč pozornosti in namena za najdražje in kompleksne simulacijske procese.
  Sodobno poslovanje ni le stotine zaposlenih, enote opreme, ampak tudi tisoče industrijskih in družbenih povezav znotraj podjetja in zunaj njega. To je popolnoma nova in neraziskana smer: tehnologija oblakov, organizacija privilegiranega dostopa, zaščita pred škodljivimi napadi, nezakonita dejanja zaposlenega. Sodobno programiranje je postalo preveč zapleteno in se spremenilo v črno skrinjico posebne vrste in živi svoje življenje. Programski izdelek, ki ga je ustvarila ena skupina razvijalcev, je namenjen modeliranju in učenju za drugo razvijalsko podjetje.

  Verodostojen primer

  Sistem za sistem Windows ali družino Linux lahko predstavljate kot modelni objekt in nekoga prisili, da zgradi ustrezen model. Praktični pomen pri tem je tako nizek, da je ceneje samo delati in ne paziti na slabosti teh sistemov. Njihov razvijalec ima svojo idejo o razvojni poti, ki jo potrebuje, in se ne bo obrnil od njega. Kar se tiče podatkovnih baz in dinamike njihovega razvoja, lahko rečemo nasprotno. Oracle je odlično podjetje. Veliko idej, na tisoče razvijalcev, na stotine tisoč, do popolnosti, rešitve.
  Toda Oracle je predvsem temelj in močan razlog za simulacijo in zdi se, da bodo naložbe v ta proces imele ogromno vračilo. Oracle je že od vsega začetka na vodilnem mestu in ni nikogar na področju ustvarjanja podatkovnih baz, odgovornega odgovora na informacije, njegove zaščite, migracije,Vse, kar je potrebno za opravljanje informacijskih nalog, je Oracle.

  Obratna stran Oracla

  Naložbe in delo najboljših razvijalcev za obravnavanje dejanskega problema - objektivna nujnost. Oracle je izvedel na stotine aktualnih vprašanj že več desetletij svojega vodenja in na tisoče izvedb in nadgradenj.
  Področje informacij v zvezi z uporabo računalnika od 80. let do danes se ni spremenilo. Konceptualno, baze podatkov o začetku računalniške dobe in danes so bratje dvojčkov z razliko v ravni varnosti in implementirane funkcionalnosti. Za doseganje trenutne ravni varnosti in izvedene funkcionalnosti je Oracle implementiral zlasti:
 • združljivost velikih tokov heterogenih informacij;
 • migracija in preoblikovanje podatkov;
 • testiranje in testiranje programov;
 • splošni relacijski funkcionalni univerzalni dostop;
 • migracija podatkov /strokovnjakov;
 • preoblikovanje temeljnih temeljev korporativnih podatkovnih baz v porazdeljeno internetno okolje;
 • maksimalna integracija, agregatorji, sistematizacija;
 • opredelitev spektra primernosti, izločitev podvojenih procesov.
 • To je le majhen del tistih, ki izdelujejo večdelne opise trenutnih izdelkov programske opreme Oracle. Dejansko je obseg proizvedenih rešitev veliko širši in močnejši. Vse te programe podpira Oracle in na tisoče usposobljenih strokovnjakov.

  Model dohodka

  Če je v 80. letih Oracle prešel na modeliranje in ne na oblikovanje posebnih zmogljivostiV obliki resničnih, dokončanih rešitev bi bila situacija bistveno drugačna. Na splošno oseba ali podjetje iz računalniškega informacijskega sistema ne zahteva toliko. Tu študija računalniškega modela ni zanimiva.
  Vedno potrebujemo rešitev problema. Kako bo ta odločitev sprejeta, potrošnik nikoli ne skrbi. Za njega je popolnoma nezanimivo vedeti, kakšno selitev podatkov ali kako preizkusiti programsko kodo, tako da deluje na kakršnih koli podatkih, in v primeru nepredvidene situacije bi bilo enostavno prijaviti, namesto da bi naredili modri zaslon ali ga tiho potisnili. S simulacijo naslednje nujnosti programa in ne naložbe v rednega strokovnjaka, ki bo ustvaril svoj um in znanje za ustvarjanje novega dela kode, lahko dosežete več. Vsak, najboljši strokovnjak je najprej statična koda, to je določitev najboljšega znanja v obliki spomenika avtorju. To je samo koda. Rezultat dela najboljših se ne razvija, toda za njegov razvoj so potrebni novi razvijalci novih avtorjev.

  Verjetnost uvedbe prihodkovnega modela

  Razvijalci in področje informacijske tehnologije na splošno niso več navdušeni nad dinamiko, znanjem in umetno inteligenco, kar je spremljalo valovanje preteklih let. Čisto formalno, mnogi povezujejo svoje izdelke ali področja dela s temo umetne inteligence, v resnici pa se ukvarjajo z izvajanjem določenih algoritmov, rešitev v oblaku, zagotavljajo varnost in zaščito pred različnimi grožnjami.
  Medtem,računalniški model je dinamika. Računalniške simulacije so njene posledice. Ta objektivna okoliščina še ni bila preklicana. Popolnoma je nemogoče preklicati. Primer Oracla, pa tudi najboljši in najbolj ponazoritveni od drugih, kaže, kako težko, drago in neučinkovito se ukvarja s prisilnim modeliranjem, kadar je potrebno delo tisočih strokovnjakov ustvariti resnično delujoče modele in ne samodejno s pomočjo projiciranega informacijskega sistema - modelov v dinamiki v realni praksi!

  Sorodne publikacije