Highscreen Ice 2 pametni telefon: opis, funkcije, pregledi

Trg za mobilne naprave je natrpan z enako vrsto modelov pametnih telefonov. Skoraj nemogoče je vzeti resnično prvotni model, veliko kupcev pa to idejo vrne brez rezultatov. Toda s podrobnejšo študijo nabor pametnih telefonov, lahko še vedno najdete napravo, čeprav ne popolnoma edinstven, vendar ugodno razlikuje glede na druge pripomočke. To je tisto, kar je Highscreen Ice 2. Ta pametni telefon ima eno funkcijo - prisotnost drugega zaslona. Je to njegov čip? Da. Vendar se lahko uveljavlja izvirnost tehnologije. Ta rešitev vodilnih proizvajalcev, kot sta Samsung in Apple, je v arzenalu. Žal pa niti Južna Koreja niti Amerika do takrat nista zagotavljali takih naprav. Toda družba "Vobis" je konec leta 2014 napovedala svoj nov razvoj. Pametni pametni telefon Highscreen Ice 2 se lahko upravičeno imenuje vodilni.

Vsebina paketa

Proizvajalec se je odločil predstaviti ta model pametnega telefona v dokaj preprostem paketu. Okrašena je predvsem v beli barvi. To je pravokotna škatla majhne velikosti. Material - tesen karton. Iz variabilnosti in svetlosti je proizvajalec popolnoma zavrnil. Na sprednji strani je fotografija za celotno dolžino škatle. Število napisov je bilo zmanjšano. Po mnenju uporabnikov in strokovnjakov ima paket samo uporaben namen, pri načrtovanju ni bila uporabljena nobena tržna poteza.


Če pogledamo v notranjost, kupec ne bo videl substratov alidodatnih oddelkov. Vse komponente so preprosto nakopičene. Na dnu škatle je 5-voltni napajalnik, mikro USB kabel, svetleča dioda, precej šibka žična stereo slušalka (vakuum), originalni kovinski ključ in uporabniški priročnik. Glede na svoje začetne stroške (v 15000-17000 rubljev.), Po mnenju večine kupcev, lahko sklop sestavnih delov veliko bogatejši.

Oblikovanje

Kateri kupci bodo videli pametni telefon Ice 2? Njegov videz lahko imenujemo neviden. Glavna prednost pa so naslednje lastnosti, kot so estetika in natančnost. Oblikovalci v tej zadevi so dosegli pomemben napredek, ko so izdali resnično predstavljiv telefon Highscreen Ice 2. Hrbtni pokrov je zaščiten s kaljenim steklom Gorilla Glass 3. Enak premaz se uporablja tudi za sprednjo ploščo. Ta rešitev za kitajske izdelke je inovativna, toda v svetovno znanih blagovnih znamkah (Samsung, Apple) se že dolgo uporablja. Ali je takšna kvalitativna in praktična pokritost? Po mnenju večine lastnikov je telefon zelo spolzek, zato morate med vožnjo uporabljati obe roki. Slabosti vključujejo tudi označevanje prevleke. Prstni odtisi se zbirajo zelo hitro, kar prinaša estetske neprijetnosti.


Za telo naprave Ice 2 so značilne ravne oblike in ravne črte. Okvir, ki poteka po obodu stranskih ploskev, je narejen iz umetne mase, pobarvane z mat barvo. Navzven, taka rešitev izgleda precej spektakularno, ampak, da jo pokličete praktično ne more biti, ker skozimajhna količina časa na površini so praske in praske. Po mnenju večine strokovnjakov so dimenzije pametnega telefona optimalne: 138h67h087 cm. Teža telefona je prijetno zadovoljna, saj znaša le 135 g. Lastniki menijo, da bi bilo, če bi bila naprava nekoliko težja, zelo neprijetno uporabljati. Na zadnjem pokrovu je poleg standardnih elementov (fotoaparati, zvočniki, utripa) tudi drugi zaslon. Dovolj je majhna - 23x05 cm, tip zaslona je OLED. Obnovljene informacije so prilagojene uporabniku posebej.
Na nadzorni plošči je lučka za obveščanje. Vgrajen je v krog osrednjega gumba, ki se nahaja pod zaslonom. "Okno" sprednje kamere, senzorji in luknja za zvočnik se pripeljejo na vrh telefona. Nadzorna plošča je originalna. Sestavljen je iz tipk na dotik, ki nimajo nobenih podpisov in ikon. Vse, kar bo uporabnik videl, bodo majhne, ​​žareče bele točke. Precej ugodna rešitev je bila, da je zagotovil meni za konfiguriranje podatkovnih tipk. Lastnik bo po želji lahko postavil gumbe «Nazaj» in «Meni».


Kot vsi drugi pametni telefoni Highscreen Ice 2 ni delal brez mehanskih elementov. Na vrhu je gumb za vklop in avdio priključek. Na levi strani sta dve sloti za sim kartice. Odstranjene so zaradi posebnega ključa, ki je vključen. Na desni strani bo uporabnik videl vrata za kartico microSD. Zaščitena je s posebnim plastičnim pokrovčkom. Ob njej je "rocker" glasnost. Za različne sortimenteProizvajalec je izdelal 3 barvne rešitve za ta model: Night Gray, Arctic White in Galaxy Blue.

Zaslon

Zaslon Highscreen Ice 2 se je izkazal za kakovostnega. Naprava je opremljena s senzorsko matrico, izdelano po IPS tehnologiji. Zračna plast ni prisotna. Diagonala zaslona je nekoliko manj uporabljena za 5 ?, Je 47 ?. Njegova višina je 103 mm, širina pa 58 mm, pri kvaliteti pa je ločljivost izhodnih informacij omejena na 1280h720 slikovnih pik. Gostota slednjega je 312 ppi. Te številke kažejo, da zrnata in neoborožena pixelacija očesa ne bo opazno.
Zaslon je uokvirjen v črni barvi. Debelina na straneh je približno 5 mm. Do povečanja pride v zgornjem in spodnjem delu, kjer sta velikosti 16 in 19 mm. Na žalost, zaradi debeline okvirja, ta pripomoček ni mogoče imenovati ljubek. Multitouch podpira do pet hkratnih dotikov. Zaradi prisotnosti senzorja za bližino, ki se nahaja nad zaslonom, ni treba vklopiti ključavnice med klicem, saj se samodejno aktivira. Ni komentarjev o lastnostih in stopnji svetlosti pri lastnikih. V vsakem vremenu na ulici, bo uporaba telefona zelo udobna. Ravnotežje barv je optimalno izbrano, zaslon podpira 16 milijonov različnih odtenkov. Široki koti pogleda, kontrast črnih se spreminja le z zelo močnim naklonom.

Baterija

Razvijalci so izbrali tipično baterijo za Highscreen Ice 2. Njena zmogljivost za kupca ni zelo prijetna, saj je 2500 čarovnik. On jeiz litij-ionske tehnologije. Življenjska doba baterije se ne razlikuje od drugih naprav Android. Pri povprečni aktivnosti lahko uporabnik računa na približno 10 ur dela brez ponovnega polnjenja. Vir baterije je porabljen neenakomerno (do 70% - hitro se usede, preostalih 30% - veliko počasneje). Če igrate na pametnem telefonu z maksimalno svetlostjo, ga priključite na vir napajanja v dveh urah.

Komunikacije

Pripomoček Highscreen Ice 2 podpira omrežja druge generacije in tretje generacije. Uporabniki lahko ustvarijo brezžične dostopne točke, zahvaljujoč modulu Wi-Fi in Blues. Bliskovni pogon je mogoče priključiti preko OTG kabla. Telefon ima vgrajen senzor za magnetno polje. Zagotavlja funkcionalnost elektronskega kompasa. Zahvaljujoč njemu lahko namestite na pametne navigacijske programe. Zagotovljena je tudi podpora GPS. Delo z NFC ni na voljo.

Highscreen Ice 2: specifikacije fotoaparata

Razvijalci so na pametni telefon namestili dva digitalna fotoaparata. Prvi (glavni) ima modul z ločljivostjo 13 MP. Nahaja se na hrbtni strani. Tip senzorja - BSI, proizvajalec - družba Sony. Za zagotavljanje kakovosti so razvijalci napovedali prisotnost bliskavice in samodejnega ostrenja. Ločljivost prednje kamere je veliko slabša od zadnje. V središču položene matrike z 2 milijonoma slikovnih pik. Kakovost fotografij ni visoka, saj ni samodejnega ostrenja in ločljivost je odkrito nizka. Vendar pa je pomembna prednost sposobnost prepoznavanja kretenj, ki vam omogoča, da to storitesamodejno.

Pomnilnik

Highscreen Ice 2 je pomembna količina RAM-a. Razvijalci so napovedali 2 GB. Sistemske datoteke imajo le tretji del. Po mnenju strokovnjakov in lastnikov, se lahko tak kazalnik šteje za višje od povprečja. Če želite namestiti programsko opremo drugega izdelovalca, je prisoten domači pomnilnik. Njegova prostornina je 16 GB. Takšno skladišče je dovolj za več aplikacij, ki zahtevajo veliko virov. Glasba, fotografije, videoposnetki naj bi bili shranjeni na pomnilniški kartici microSD. Naprava deluje s 64 GB flash pogoni.

Produktivnost

Deluje na sistemu z enim čipom, ki temelji na osem-jedrnem čipu iz MediaTeka, telefonu Highscreen Ice 2. Zmogljivosti na najvišji ravni. Vsak računalniški modul ima popolno konfiguracijo. Med potekom dela lahko pospešijo do 2 GHz. Vrsta jedra - Cortex-A7. Chipset MT6592 deluje v povezavi z grafično kartico Mali-450MP. Na hitrost obdelave podatkov ni pripomb. Vse grafične slike, vključno z animiranimi, so prikazane na zaslonu precej hitro. Po mnenju strokovnjakov, uspešnost tega pametnega telefona zasluži žogo nad povprečjem. Ne samo z vsakodnevnimi nalogami, temveč tudi s sodobno programsko opremo pametni telefon deluje v redu.

Hardware Platform

Pregledi Highscreen Ice 2 so pohvaljeni predvsem zaradi priljubljenega operacijskega sistema Android. Razvijalci so na pripomoček namestili različico 442. Na spletu so informacije, da obstaja možnost nadgradnje na 5.0. Proizvajalec ni uporabil vdelane programske opreme. Po mnenju večine lastnikov je to velik plus, kot ga imajopriložnost, da uživajo "čisto" platformo. Za tiste, ki so se že srečali z napravami Android, ne bo nobenih težav pri konfiguriranju pripomočka. Struktura menija je standardna. Na glavnem zaslonu je vrstica Google (na vrhu). Spodaj so prikazane ikone pogosto uporabljenih aplikacij. Obstaja zavesa z osnovnimi nastavitvami. Ko pridete v to, lahko hitro dostopate do funkcij, kot so Wi-Fi, zvočni profili, nadzor svetlosti, geografsko označevanje, samodejno vrtenje in drugo. Ko dalj časa pritisnete tipko za zaklepanje, se prikaže meni, v katerem uporabnik od vas zahteva, da izklopi napajanje, ponovno zažene napravo, posnetek zaslona ali aktivira način letenja.

Zaključek

V preteklosti se je ta pametni telefon izkazal za dobro. Po mnenju strokovnjakov, značilnost modela je uporaba oblikovalcev stekla Gorilla Glass 3 za sprednje in zadnje plošče, kot tudi prisotnost drugega zaslona. Z nivojem zmogljivosti in drugimi značilnostmi naprava samozavestno zavzame položaje v srednjem segmentu. Kar zadeva kakovost, brez okvar, lahko Highscreen Ice 2 deluje dolgo časa, popravila pa se izvajajo samo v specializiranih servisnih centrih. V primeru kakršnekoli penetracije v notranjost ohišja, je naprava odstranjena iz garancije.

Sorodne publikacije