Pnevmatike Bridgestone Blizzak: opis, značilnosti, testi, pregledi

Danes je japonska družba Bridgestone Corporation v Rusiji izjemno priljubljena. Organizacija je bila ustanovljena leta 1931. Do danes se 80% dejavnosti podjetja nanaša na proizvodnjo in prodajo pnevmatik za avtomobile, tovornjake, letala, motorna vozila itd. Preostalih 20% je namenjenih za prodajo transportnih trakov in drugih gumenih izdelkov. V tem članku bomo pregledali pnevmatike Bridgestone Blizzak, pa tudi operativne značilnosti, prednosti in slabosti.

Uspehi podjetja

Nadzor kakovosti na vseh stopnjah proizvodnje, pa tudi uporaba le visokokakovostnih surovin, je podjetju omogočil, da doseže znatno finančno rast. Tako je že v letu 2014 Bridgestone premagal lanskoletni rekord, povečal dobiček za 4%. Najbolj prodajane pnevmatike v ZDA, kjer je bila rast približno 13%. Ne slabše, vse japonske pnevmatike so kupljene v Rusiji.

V letu 2016 je bila v regiji Uljanovsk skupaj s podjetjem Mitsubishi zgrajena tovarna pnevmatik Bridgestone Blizzak. Do leta 2019 naj bi dosegli polno moč in proizvedli približno 2 milijona pnevmatik na leto. Ob dodatnih naročilih lahko povečanje števila proizvedenih pnevmatik doseže do 4 milijone. Skupno je bilo v projekt vloženih 125 milijard rubljev, kot tudi za Ulyanovsk, je bilo približno 800-1000 delovnih mest.

Bridgestone Blizzak Spike 01

Ta model je namenjen izključno izvozu in ni primeren za obratovanje na Japonskem. To je posledica prisotnosti trnja, vendar je, kot je znano, prepovedano.Ključna značilnost modela je uporaba aluminija. Uporabljen je bil kot material za izdelavo konic. Prednosti so, da je ta kovina lahka in ne korodirana. Zato trni z minimalno obrabo tekalne plasti ne bodo izpadli in teža pnevmatike bo nekoliko manjša. Poleg tega je lažja konica, manjša je možnost, da se pri vožnji izvleče iz pnevmatik.
Po navedbah proizvajalcev je bilo mogoče znatno povečati akustično udobje. Številk za klasične pnevmatike za trenje ni bilo mogoče doseči, vendar je bil hrup resnično manjši. Bridgestone Blizzak Spike 01 se od konkurentov razlikuje tudi po tem, da imajo meje znotraj jedra konice. Takšna odločitev je povsem ustrezna. Dejstvo je, da obraba s tekalno plastjo slabša lastnosti, kot je oprijem na ledu. Vsa napaka je obraba ostrih robov trnja. Namen pristopa v tem modelu je delno rešiti ta problem.

Prednosti in slabosti Bridgestone Blizzak Spike 01

Ker je bila pnevmatika izdana konec leta 2014, o tem še ni treba govoriti. Čeprav je bilo po mnenju proizvajalca možno nekoliko zmanjšati obrabo tekalne plasti. To je imelo daljšo življenjsko dobo. Kar se tiče ugodnosti, jih je veliko. Prvič, nizka raven hrupa, visoka stabilnost menjalnega tečaja. Po mnogih pregledih je bilo vozilo, ki je šlo v drsnik, preprosto vrnjeno, vendar je zelo ostro.

Veliko število standardnih velikosti, od 13 do 18 palcev, se lahko šteje za močno točko. Takšno pnevmatiko lahko namestite na majhen avto in terenski avto. Kar se tiče minusov, je to visoka cena.Na primer, 13-palčni pnevmatike Bridgestone Blizzak bodo stale 80 dolarjev na kos. Izkazalo se je, da je neumno, vendar je glede na nizko stopnjo obrabe in visoko zmogljivost popolnoma upravičeno.

Pregled Bridgestone Blizzak Revo

Tovrstna pnevmatika ima asimetrični vzorec tekalne plasti. Pozitivno vpliva na ravnanje z avtomobilom, ne glede na vrsto in stanje cestne površine. Dež ali sneg, celo asfalt in luknje - vse to enostavno prenese pnevmatiko tega modela. Japonci so v proizvodnji uporabljali RC-polimer. Preprečuje strjevanje gume pri velikih zmrzali in mehčanju v vročini. Na splošno uporaba polimera bistveno izboljša učinkovitost pnevmatike.
Japonci so posebno pozornost posvetili razvoju tekalne plasti. Številni testi so bili izvedeni s termografsko analizo. Vse to je pokazalo najbolj obremenjene površine tekalne plasti med pospeševanjem, zaviranjem, zavojem, itd. Zaradi tega je bil zasnovan poseben profil, ki je bil vsak del posebej razvit. Kot rezultat, imamo visoko zmogljivost, nizko obrabo, ustrezno akustično udobje. Na splošno se Bridgestone Blizzak Revo zelo dobro kaže na ruskih cestah. To je deloma posledica uporabe Multicell Compound - edinstvene gumene zmesi.

O prednostih in slabostih

Kot je bilo že omenjeno, pnevmatika skoraj ne spreminja svojih lastnosti glede na temperaturo. Pomembno izboljša njegovo zmogljivost in jo uporablja v vseh vremenskih razmerahvarno. Poleg tega je vredno pozoren na stran tekalne plasti. Ima edinstvene upogibne obrise. To je storjeno za izboljšanje udobja in stabilnosti med vožnjo. Prisotnost asimetrije zmanjšuje vibracije na telesu in povečuje stabilnost avtomobila v snegu. Na splošno se razlikujejo naslednje prednosti:
 • nizka raven hrupa;
 • dobra stabilnost pri visokih hitrostih;
 • dostojno ravnanje na ledu;
 • stabilno zaviranje in vklop cestišča.
 • Na splošno je dano pnevmatiko tipa trenja zelo dobra. To je večkrat potrjeno s povratnimi informacijami potrošnikov. Kot je za negativne trenutke, potem brez njih, tudi, nikjer. Mnogi opažajo zmanjšanje zmogljivosti pri temperaturi +10 in več, čeprav je to dvomljivo. Poleg tega je cena takšne gume tudi grizenje. Približno 4.500 rubljev za 15-palčno pnevmatiko.

  Bridgestone VRX Review

  Bridgestone Blizzak VRX je bil kupcu na voljo v letu 2014. To je zimska, nesestavljena pnevmatika brez zračnice radialnega tipa. Idealen za vgradnjo na avtomobile in vožnjo po zasneženih območjih in težkih terenih. Ker se nanašajo na trenje, imajo nizko raven hrupa. Testiranje je pokazalo, da je to eden izmed najboljših modelov podjetja med Velcro. To potrjujejo strokovna mnenja.
  Med značilnostmi je, prvič, dejstvo, da je bila pnevmatika izdelana z gumijasto zmesjo (Multi-Cell Compound), ki ima mikroporozno površino. To prispeva k dejstvu, da pnevmatike ne zdrsnejo na led in učinkovitoOdporna na akvaplaning. Omeniti je treba, da se obraba tekalne plasti ne zmanjša, ampak se poveča. Zaradi tega je guma bolj elastična in mehka. Asimetrični vzorec tekalne plasti z povečano kontaktno točko je pozitivno vplival na prehod v težkih cestnih razmerah.

  O koristih Bridgestone VRX

  Najprej bi rad povedal o obliki blokov v obliki puščice. Ta konfiguracija znatno poveča oprijem od dragih in skoraj popolnoma odpravi verjetnost deformacije tekalne plasti med vožnjo. Veliko pozornosti je Japonci plačala in seveda stabilnost. Veliko število ostrih robov in njihova oblika omogočajo, da se počutite bolj udobno na problematičnih delih ceste. Za bolj učinkovito zajemanje ohlapne snežne mase so na voljo posebni križni utori, ki se samodejno čistijo pri rotacijah. Tudi proizvajalci so poskrbeli za posebno označevanje, ki je namenjeno poenostavitvi namestitve. Znotraj in zunaj pnevmatike so oznake znotraj in zunaj.

  Verzija VRX je bila razvita na poseben način, tako da je bilo mogoče zmanjšati kotalni upor. To je pozitivno vplivalo na porabo goriva pozimi. Prav tako je treba poudariti dolgo življenjsko dobo, ki je med aktivnim delovanjem približno štiri sezone. Obenem veliko drugih pnevmatik ne presega 3 zime. Značilno je, da obraba pnevmatike poslabša elastičnost in mehkobo, Bridgestone Blizzak VRX pa nima tako slabosti. Začetne značilnosti se ohranijo skozi celotno življenjsko dobo operacije. No, seveda, ne morete zamuditi velike izbirestandardne velikosti. Tako boste lahko našli pnevmatiko za majhen avto, enoprostorec ali SUV.

  O slabostih

  Slabosti so veliko manjše od prednosti, vendar so. Večinoma so to slabosti, ki jih najdemo med delovanjem voznikov. Leži v tem, da se pnevmatike, kljub izjavam proizvajalcev, slabo kažejo na ledu pri visoki hitrosti. Kakorkoli, vsaka guma pri 100 km /h in več na ledu bo praktično impotentna, to je treba tudi razumeti. Številni pregledi prav tako razlikujejo naslednje slabosti: težko vožnjo med vožnjo v ohlapnem snegu, slabo ravnanje na cestnem tlaku pri pozitivnih temperaturah. V preostalem so potrošniki zadovoljni s prevzemom in z veseljem bi ponovno kupili pnevmatike VRX.

  O zanesljivosti zimskih pnevmatik Bridgestone

  Treba je opozoriti na dejstvo, da je guma Bridgestone Blizzak za države SND okrepljena. Vendar pa imajo zadnji modeli mehkejšo stransko steno kot prej. Če na primer vzamemo "Ice Cruser", potem je ta pnevmatika odporna proti udarcem za 40% boljši od konkurentov, kot sta Continental in Dunlop. Kjerkoli ne boste imeli posledic velikega mostu do Bridgstona, lahko na evropskih "mehkih" pnevmatikah najdete evropske potrošne materiale in obeske, kar je pomemben dejavnik, zlasti glede na stanje cest v Rusiji, kjer so dobri le v centru Druga pomembna značilnost je močna ploskovna površina, prisotnost lovilcev na tleh, ki so prikazani na projektorju v obliki zob, zagotavlja maksimalno oprijemljivost na cestišču ob vstopu v projektor.twist Tudi ta rešitev ima pozitiven učinek na upravljanje avtomobilov s pogonom na prednja kolesa, še posebej, ko se začne s snegom. Zaradi visoke zanesljivosti je Bridgestone Blizzak tako priljubljena v Rusiji.

  Učinkovitost dela lamel in trnov

  Kot da proizvajalec ni pohvalil pnevmatik s tornim tipom (brez trnja), so neučinkovite pri vožnji po ledu. Tukaj izstopajo samo vrtljaji, ki se trkajo v trdo prevleko in ne izgubijo nadzora nad vozilom. Hkrati, če gostota snega ni dovolj, potem konice ne delujejo, ne smete pozabiti na to. Učinkovitost lamel pade, če je vodni film med ledom in pnevmatiko.
  Pri vožnji po ledeni površini je Bridgestone Blizzak prepričan. To potrjuje test, ki se izvaja v razmerah, ki so blizu realnemu. Toda znatno povečanje hitrosti prispeva k dejstvu, da lahko izgubite nadzor, tako da je še vedno bolje, da se premaknete zmerno, ne močno pospešite in poskusite gladko upočasniti. Kot smo že omenili, ima Spike 01 aluminijaste konice. Vendar so jih razvili Nemci. Prečno jedro ima 4 ostre robove, ki se spuščajo v trdno površino. Ta zasnova je izjemno učinkovita in v povprečju služi več kot ena sezona.

  Kompleksna konstrukcija trnov

  Praviloma, daleč od vseh tehnologij, ki se uporabljajo pri proizvodnji pnevmatik, se med delovanjem učinkovito prikazujejo. To do neke mere velja tudi za Bridgestone Blizzak. Zimske pnevmatike so žrebčarne za hude zimske razmere. Govori vsaj o konstrukciji konice. Čepozimi ne bo zelo hladno, nato pa na asfaltu trne obračajo in okrogle. Posledično se učinkovitost dela zmanjša na skoraj nič. Zaradi tega preprostega razloga lahko to inovacijo do neke mere imenujemo nekoristno. Najbolj učinkovita rešitev je tudi danes zaokrožena konica. Torej je zasnova precej stara in po mnenju mnogih je zunaj. Kljub temu pa konica deluje enako, ne glede na pogoje delovanja.

  Povzetek

  Globina tekalne plasti v vseh pokrovih pnevmatik tega proizvajalca je enaka in je 10 mm. Na primer, R16 Bridgestone Blizzak ima indikator obrabe 4 mm. Ne priporočamo uporabe takšne zimske pnevmatike, lahko pa jo zamenjate spomladi ali jeseni. V praksi se, ne glede na tehnologijo, ki jo uporablja proizvajalec, močno poslabša obvladljivost že pri doseganju 5-55 mm obrabe. To velja tudi za Bridgestone Blizzak. Tu so trnje seveda visoke kakovosti, niso nagnjeni k koroziji in posledično manj padajo. Toda izbira je dvomljiva zaradi visokih stroškov proizvodnje. Takšni konkurenti kot Yokohama ali celo domači proizvajalec Sibur ponujajo cenejše pnevmatike. Hkrati pa ni vedno njihova kakovost na slabi ravni. To še posebej velja za japonske Yokohama Tyres, ki so bolj dostopne in hkrati precej uspešne. Domače tuning "Tung", tudi, hvali ne samo zaradi nizkih stroškov, ampak tudi za dobro delovanje.

  Sorodne publikacije