Grafična kartica GeForce GT 440: pregled, funkcije, pregledi

2011 za NVIDIA se je izkazalo za preveč plodno. Proizvajalec je izdelal grafično kartico na grafični kartici, modeli so bili predstavljeni v različnih segmentih. Nekateri so imeli enake lastnosti, vendar so zaradi pospeševalnega potenciala spremenili ime modela, drugi pa so se bistveno razlikovali od njihovih primerkov. GeForce GT 440, ki se je pojavila na prodajnih policah, je bila logično nadaljevanje mlajše različice GT 430. Glavna razlika je bila izboljšana zmogljivost, v drugih pa ni bilo opaziti sprememb.

Standardna različica

Bilo je precej težko najti natančno referenčno različico NVIDIA GeForce GT 440. Kupcu so bolj pogosto ponujali spremembe, ki so bile opremljene s tovarniškim overclockom in izboljšanim dizajnom.
Procesor je temeljil na grafični kartici GF108. Prejel je 96 shaderjev, 16 teksturnih elementov in 4 rasterske enote. Prvotna različica je dobila dobre frekvenčne indekse. Jedro procesorja je delovalo pri 810 MHz, shader domena je pokazala 1620 MHz in video pomnilnik, zahvaljujoč tipu GDDR5, ki je prejel 3200 MHz.

Iz različice DDR3 se je proizvajalec odločil, da se ne bo popolnoma odpovedal, zato je bila na voljo šibkejša različica, ki je dosegla 1800 MHz. Poraba energije v novostih je bila opazna, težko jo je poimenovati ekonomična. Porabila je 65 vatov. V primerjavi s GT 430 je ta grafična kartica postala zahtevnejša s 16W. Z izdajo NVIDIA GeForce GT 440 je postalo jasno, da se je prejšnji model končal. In če videz različice GT 240 še vedno postavlja to dejstvo pod vprašaj, potem je s prihodom te kartice razloženo stanje.

Razlika

Če se vrnete na primerjavo dveh bratov in sester, je treba omeniti glavne razlike med modeli. Izkazalo se je, da sta oba adapterja delovala pri profesorju GF108, število blokov, proces in območje sta bila enaka. Naslednje specifikacije GeForce GT 440 se spreminjajo. Prva stvar, ki prizadene oko, je povečana frekvenca jedra s 700 na 810 MHz. Nato se hitrost shader domene poveča s 1400 na 1620 MHz. Pomnilnik DDR3 ima tudi GDDR5 tip, ki znatno pospeši frekvenco.

Prav tako je prišlo do spremembe, ki je prejela ne samo 1 GB pomnilnika, ampak tudi 2GB. Kot smo že omenili, se je poraba energije povečala za 16 vatov.

Videz standarda

Grafična kartica GeForce GT 440 se ne razlikuje po svoji prvotni zasnovi. V mnogih pogledih je podoben prejšnjim modelom. Pristen hladilni sistem je vzel skoraj dve reži. Pristojbina ni bila skrajšana, prejela je dimenzije polne velikosti. Takoj vidni losioni za povečanje moči jedra, ki je sestavljena iz dveh faz.

Specifikacija

Plošča ima vse potrebne priključke, ki so načeloma dovolj: D-Sub, DVI in HDMI. Obstaja podpora za različne tehnologije, ki izboljšujejo učinkovitost in zagotavljajo nove priložnosti. Na voljo je tudi Blu-ray 3D in dekodiranje strojnega pospeševanja. Zanimivo je, da je bila druga različica te grafične kartice - GT 450. Imela okrnjeno različico procesorja, ki se je izkazala za bolj produktivno zaradi števila stream procesorjev. Kljub temu, da je dobil pomnilnik DDR3, je njegov avtobus imel 192 bitov, kar je nadomestilo počasno vožnjo. To je veliko boljša alternativa kot GeForce GT 440, ki smo jo pregledali, vendar na žalostje bil na voljo samo za trg OEM in so bile dobavljene v korist večjih proizvajalcev gotovih osebnih računalnikov.
Kot je bilo že omenjeno, je bilo GT 440 skoraj nemogoče izpolniti. Vendar so bile na voljo spremembe, ki niso povsem pokazale njihovega pospeševalnega potenciala, njihov sistem hlajenja pa je bil pogosto boljši.

Različica Asus

Ta sprememba GeForce GT 440 je bila pakirana v dokaj živahni embalaži. Oblikovanje škatle je označeno z vozniško sliko. Sprednji del modela je pokazal adapter, njegove glavne tehnične lastnosti: tip pomnilnika, prostornino, overclocking, poseben sistem hrane itd.
Na hrbtni strani informacijskega polja je bilo še več informacij. Tu so v majhni shemi, opremljeni z navodili za priključitev pospeševalnika, opisane tudi prednosti tehnologije in specifikacij. V notranjosti škatle ni bilo skoraj ničesar: samo adapter, pogon voznika in elektronsko navodilo ter tiskani priročnik.

Videz

Video kartica je dobila zanimiv pogled na stroške blagovne znamke hladilnega sistema. V drugem konstruktivno se odbor ne razlikuje od referenčnega. Kljub dejstvu, da je pospeševalnik prekrit z ohišjem, ki naj bi vplivalo na učinkovitost hlajenja, je bila temperaturna razlika dejansko zanemarljiva. V ohišju je ventilator z lopaticami premera 80 mm. Pokriva večji del kartice in ne ohlaja le ploščic radiatorja, ki so pod jedrom, temveč vplivajo tudi na čipov spomina.

Specifikacija

Ker je to proračunska različica čipa,potem nima nobenih uporabnih losjonov, kot je SLI. Adaptor sam podpira tehnologijo, vendar ni več nobene dodatne reže za most na plošči in ni dodatnih priključkov za napajanje. Tako je grafična kartica enostavna v komponentnem in strukturnem smislu.


Ta različica GeForce GT 440 1gb, kot že ime pove, ima 1024 MB pomnilnika. Nazivna frekvenca je 1 GHz, efektivni indikator pa doseže 4000 MHz. Overclocking se ni dotaknil video spomina, zato obstaja možnost, da bo dodatno overclocking bistveno izboljšal to število.
Vmesnik je bil opremljen z navadnimi priključki za prikazovanje slike, zato nič ni presenetljivo. Jedro te modifikacije je vseeno GF108 izdelano v procesu 40 nm, število tranzistorjev pa več kot 580 milijonov. Shader procesorji so bili prej do 96, rasterizacijski bloki pa 16. Poseben sistem oskrbe z električno energijo, ki je bil zasnovan na dvofaznem krmilniku, se je izkazal za posebno funkcijo. Vsaka faza ima tri tranzistorje. Vse to tvori blagovno znamko Super Alloy Power tehnologije.
Če v sistemu ni obremenitve, se frekvenca jedra zmanjša na 405 MHz in video pomnilnik se upočasni. Napajalnik prilagodi hitrost ventilatorja in tako zmanjša porabo energije in hrup.

Overclocking

Po overclockingu so se funkcije Asus GeForce GT 440 izboljšale. Ne moremo reči, da je zemljevid pokazal superpotencial, vendar je povečanje iger postalo opazno. Da bi razpršitev potekala bolj učinkovito, je bilo potrebnoza namestitev dodatnega hladilnika. Pomanjkljivost je bila v tem, da napajanja jedra ni mogoče dvigniti, kar pomeni, da mora biti zadovoljna s tem, kar je. Grafično jedro je izboljšalo svojo hitrost na 882 MHz, domena shaderja pa se je povečala za 7% in prejela 1764 MHz. Uspeli smo izboljšati in video pomnilnik do 23%, kar je omogočilo dvig učinkovitega indeksa na 3944 MHz.
Rast uspešnosti je bila 9%. Upoštevajoč dejstvo, da je bil pred tem izveden tovarniški overclock, je rezultat res dober. Od njega ne smete pričakovati izjemnih izboljšav v igrah ali izboljšavah FPS. Vendar je hitrost sistema postala večja.

Recenzije

Kot smo že videli, je prednost modela GeForce GT 440, ki pospešuje hitrost sistema, stalno delo. Zdaj ta pospeševalnik ne bo več zadovoljil nikogar, razen tistih, ki potrebujejo osebni računalnik za pisarniško delo. Toda v letih 2011–2012 je bila grafična kartica dobro sprejeta. Uporabniki so pohvalili najhitrejšo GDDR5 pomnilniško varianto za 1 in 2 GB. Tudi 128-bitni avtobus se je dobro pokazal. Kljub dejstvu, da ni vse igre adapter pravilno začela, vendar nihče ni postavljen ta model kot igralec. Poleg zanesljivega zbiranja in kakovosti so bile zabeležene tudi nizke cene in široka funkcionalnost. Ker igre v letu 2014, ta zemljevid zagotovo ni kos, ampak v projektih zgodnjih letih je pokazala dobro FPS.

Zaključek

Vsi, ki so kdajkoli želeli, da GeForce GT 440 podpira vse igralne projekte, je bila velika napaka. Navsezadnje je podjetje postavilo ta model kot član segmenta Low End. Po izdaji 500. serije video kartic je ta model postal priljubljenV novi liniji manjkajo možnosti za nizko raven cen.
Ena od prednosti je učinkovit in tih sistem hlajenja, dobra prehrana in odlična vrednost. Ampak slabost lahko imenujemo uspešnost. Tudi moč spremenjenih različic z dobrim overclocking potencialom ni dovolj za sodobne igre in za zgodnejše projekte.

Sorodne publikacije