Grafična kartica Geforce 770 GTX: Pregled, funkcije, pregledi

2013 je svetu dala številne nove izdelke na področju računalniških perifernih naprav. Pred planetom je bil, kot ponavadi, NVIDIA s svojimi nadgrajenimi različicami. Nekatere so bile absolutne novosti, druge pa je nadomestila prejšnja generacija. Kljub glasnim izjavam podjetja o rebrandingu se ni zgodilo nič podobnega modelu, ki smo ga preučevali. Torej je trg prišel do zanimive grafične kartice, ki je prišel zamenjati že znan model.

Dobro pozabljeno staro

Nekoč je bilo odločeno, da GeForce GTX 680 zamenjamo z vsemi NVIDIA GeForce GTX 770 karticami. vsi so se začeli zavedati, da je to še ena marketinška poteza podjetja.
Kot običajno, da zapre luknje v proizvodnji, NVIDIA predstavlja spremenjeni model pod drugim imenom. In vendar se je izkazalo, da ni vse tako slabo, in kupec lahko uživajo visoke frekvence jedra, hitrost pomnilnika, pasovno širino. Poleg tega je proizvajalec že predvideva videz, poleg 2 GB spremembo, različico 4 GB.

Standardno izmetavanje

Preden preučite vse razpoložljive spremembe referenčne različice, morate začeti z glavnim pregledovalnikom. Grafična kartica GTX 770 je delovala na istem grafičnem procesorju GK104. Izdelana je bila po 28-nm tehnologiji in prejela več kot 3 milijarde tranzistorjev. Število univerzalnih procesorjev je doseglo 1536 kosov, teksturne elemente - 128 kosov in rasserizacijske enote- 32. Kot smo že omenili, je bila glavna razlika med 770 GTX 680s večja frekvenca. Povečana produktivnost je posledica številnih novih tehnologij. Na primer, GPU Boost 2.0 je upošteval temperaturo.

Na koncu smo namesto 1006 MHz dobili 1046 MHz. V Turbo se ta indikator dvigne na 1085 MHz. Pojavi se tudi nov tip pomnilnika, ki vpliva na njegovo frekvenco. GDDR5 deluje na 1750 MHz. Skladno s tem se pasovna širina poveča na 224 GB /s. Širina vodila je 256 bitov. Seveda je mogoče doseči takšne številke, vključno s povečanjem porabe električne energije. Da, to številko sem moral dvigniti na 230 W. Vredno je reči, da je referenčna različica postala podobna vsem naslednjim. Predstavljali so praktično enako obliko. Pospeševalniki imajo nove hladilne sisteme. Zdaj ima vsaka grafična kartica enako ohišje in hladilnik. Na strani kupca, taka rebranding izgleda super-ekonomično, saj poleg označevanja, uporabnik ne more razlikovati novosti. Na strani proizvajalca je ta možnost zmagovalna, saj se izogne ​​dodatnim stroškom razvoja oblikovanja itd.
Oblikovanje
Ko smo že govorili o videzu referenčne različice, si je vredno ogledati, kakšne spremembe naredi proizvajalec, spremembo NVIDIA GeForce GTX 770. Podjetje ustvari "turbo" zasnovo, ki načeloma odraža dokaj zanimivo rešitev. Sprednja stran plošče je pokrita s plastičnim ohišjem, ki pokriva hladilni sistem. Narejen je v sivi barvi. Zelene črke označujejo model pospeševalnika. Obstaja tudielementi iz črne plastike.
Pod ohišjem je velik radiator, ki zavzema pomemben del. Temelji na izparilni komori. Običajno je za grafično kartico nastavljen razpon sprejemljivih temperatur, zato so dimenzije ventilatorja in mreže radiatorjev ustrezno prilagojene. Masivni razlog je hlajenje hrane. Da bi bila bolj učinkovita, obstajajo dodatna rebra. Za ventilatorje je bila ponovno uporabljena tehnologija "mehke" regulacije. Torej, njegova hitrost pade in raste postopoma, brez kapljic.

Plošča 770 GTX je dobila tudi standard. Enotna je za večino modelov. Hrana se je spremenila in izgubila višino. Zato pritožbe v zvezi s priključitvijo kablov ne bi smele nastati. Pomnilnik je sestavljen iz osmih čipov, ki so razstavljeni in imajo, odvisno od spremembe, določeno količino. Pogostost jedra in pomnilnika se lahko poveča zaradi potenciala pospeševanja referenčnega modela. Posledica tega je, da se povprečno jedro lahko pospeši na 135 MHz, pomnilnik pa na 215 MHz.

Raznolikost

Kot ponavadi ima GeForce 770 GTX ogromne spremembe. Med njimi so modeli, ki so prejeli pomnilnik 2 in 4 GB, kot tudi tisti, v katerih je bila zamenjana zasnova hladilnega sistema. Nekateri imajo tovarniški overclocking in odlične zmožnosti za preusmerjanje doma. Teh modelov ni mogoče upoštevati, nekateri pa si zaslužijo pozornost. Značilno so bili Asus, Palit, MSI, Gainward in Zotac.

Asus

Asus je predstavil svojo različico. Grafična kartica GTX 770 DirectCu IIMorda je postala najbolj priljubljena sprememba. To je posledica zaupanja v proizvajalca in dobrega hladilnega sistema. Od številnih konkurentov se razlikuje po svoji kompaktni velikosti. Hladilni sistem je postal nekoliko nižji, dolžina plošče pa je skoraj enaka referenčni.
Kot že ime pove, je družba znova namestila svoj Direct Joint II DirectCu II. Sestavljen je iz dveh ventilatorjev in hladilnika. Zgornji pokrov pokriva plastično ohišje, ki je izdelano v trdni črni in rdeči barvi. Radiator je prejel 42 aluminijastih plošč, ki so bile prekrite z nikljem. Da bi zagotovili enakomerno porazdelitev toplote, obstajajo tri bakrene cevi za odvajanje toplote vzdolž oboda radiatorja. Ventilatorji, čeprav razpihujejo ves radiator, pustite stikala za napajanje nehlajena. Zato je za slednje na voljo majhen dodatni radiator. Kot smo že omenili, je plošča skoraj referenčna različica, čeprav dejansko ni bila preoblikovana, ampak je bila preoblikovana. Moč je izdelana po shemi 8 + 2, ki je veliko boljša od referenčnega modela. Vse elementne osnove - od kvalitativnih elementov, ki za podjetje Asus niso novost. Značilnosti te različice niso slabe, čeprav jih ni mogoče imenovati revolucionarne. Tako se je frekvenca jedra takoj dvignila na 1059 MHz, v turbo načinu pa doseže 1111 MHz. Po dodatnem overclockingu so se te številke še povečale - do 1203 MHz, kar je seveda zelo prijetno. Uspelo mi je pospešiti in spomin - do 1967 MHz. Različica je predstavljena na 2 GB.

Asus: pregledi

Ta sprememba GTX 770 je dobila dobre ocene. Kupci so pohvalili odličnokakovost montaže, dostojni hladilni sistem in stabilnost. Skoraj vsi uporabniki so opazili dostojne frekvence tudi 2-3 leta po izdaji. Edina stvar, ki jo nekateri niso imeli v različici 2 GB - pred kratkim so se uporabniki začeli pritoževati nad upočasnitvijo sodobnih iger. Čeprav je model, ki je na trgu od leta 2013, nesmiselno pritoževati, saj je bil nekoč močna, stabilna in kakovostna grafična kartica.

Palit

Različica podjetja Palit je predstavljena v zelo strogem, a elegantnem paketu. Proizvajalec je pokazal znak na sprednji strani škatle in ga poimenoval spremembo JetStream. Na to izvirnost se ne konča. Stranska plošča je izšla zložljiva, kar je odprlo okno, v katerem je bila grafična kartica, na drugi strani pa je bil prikazan njen videz, razdeljen na komponente. Na splošno je embalaža vidna in pritegne pozornost kupcev. Vendar to ni vse. Oblikovanje zemljevidov je zelo zanimivo. V večji meri je to zasluga hladilnega sistema. Zgoraj v plastični škatli so zgrajeni trije ventilatorji. Črna barva je harmonično kombinirana z zlatom. Velikost osrednjega ventilatorja je nekoliko večja od strani. Pod njimi je velik radiator.
Sestavljen je iz dveh delov. V jedru je bakreno jedro, ki preko termične paste kontaktira procesor. Vodi ga pet bakrovih cevi za odvajanje toplote. Drugi del radiatorja je lažji. Ona "visi" na treh ceveh odvajanja toplote. Zanimivo je, da pod radiatorjem ne morete takoj videti plošče. Pokrita je s ploščo, skoziki prikazuje elemente čipa in moči. Obstaja tudi dodatno rebro, ki pomaga povečati območje odvajanja toplote. Škatla ima neposredno različico s frekvenco jedra 1150 MHz, medtem ko je pomnilnik nespremenjen in deluje na 7012 MHz. Kljub precej pomembnemu in premišljenemu hladilnemu sistemu se temperatura pod obremenitvijo dvigne na 76 stopinj. Vendar pa frekvenca ostane enakomerno v območju 1254 MHz. Ni presenetljivo, da je ta različica značilnosti GTX 770 po pospešku postala še pomembnejša. Da, uspelo nam je pospešiti jedro na 1185 MHz, pomnilnik pa do 7938 MHz.

Palit: pregledi

Nezadovoljna s to različico praktično ni bila. Pohvalil moč kartice, ob upoštevanju kazalnikov referenčne različice - to ni čudno. Kupci so mi bili všeč in možnost, da pospeši pospeševalnik na visoko zmogljivost. Uporabniki so opazili ustrezne stroške, kakovost izdelave, privlačen videz, dobro tehnologijo, razpoložljivo tehnologijo. Kljub temu še vedno obstajajo pritožbe glede pomanjkljivosti, ki bi jih načeloma lahko odstranili neodvisno. Zaradi svoje moči je pospeševalnik močno pregret, zato dodatnega hladilnika ne bi motili. Prav tako so kupci opozarjali na množično zasnovo, ki ne bi mogla ustrezati ohišju računalnika.

MSI

Ta proizvajalec je naredil veliko sprememb te različice grafične kartice. MSI N770 TF 2GD5 /OC pospeševalnik je eden izmed dobrih, ki je predstavljal hladnejše in dobre zmogljivosti. Paket prikazuje zlobnega zmaja, ki vam takoj ponudi idejo o neverjetnih zmogljivostih. Tu je navedeno, da je tovarniški overclocking, ki,Seveda je to prijetno presenetljivo. No, brez blagovne znamke hladilni sistem tudi ni storil.
Aludira na videz, da mora biti sprememba funkcij GTX 770 preprosto neverjetna. Takoj naletimo na pomemben CO. Predstavlja jo rdeče-črno plastično ohišje, v katerem sta dva velika ventilatorja. Pod njim je velik radiator. Vdrli so jo pet cevi za prenos toplote. Cevi se ne zbližajo z masivnim jedrom, temveč v tanko ploščo. V niši so nameščeni difuzorji, ki usmerjajo pretok zraka. Podobno kot pri prejšnjem modelu je pod radiatorjem nameščena zaščitna plošča, ki črpa toploto iz energetskih elementov. Ker je to sprememba igre, ima vdelano programsko opremo, ki lahko uravnava načine. Torej, v osnovni različici, je frekvenca jedra 1059 MHz, s Turbo pa 1111 MHz. Če aktivirate način igre, se jedro pospeši na 1098 MHz. Toda spomin za vse to ostane nespremenjen - 7010 MHz. Za to spremembo GTX 770 overclock ni bil slab, čeprav niso bili zadovoljni vsi uporabniki. Torej, nad 1228 MHz jedrne frekvence ni bilo mogoče dvigniti. Toda spomin je bil prijeten - 8002 MHz.

MSI: pregledi

S precej povprečnim overclockingom so bili uporabniki zadovoljni s skoraj vsemi. Do leta 2016 je bila grafična kartica še vedno kupovana in se je odlično odzvala na vse naloge. Opazili so uspešnost, kakovost izdelave, pomemben hladilni sistem, tišino hladilnikov in nadzor hitrosti ventilatorjev. Prav tako je všeč oblikovanje pospeševalnika.Edina stvar, ki ni bila zadovoljena, ni vse - to je strošek. Čeprav je za tako stabilno delo, je precej ustrezna.

Gainward

Ustvaril je tudi več različic te kartice. Na voljo je tudi Gainward GTX 770 4 GB. Pogledali bomo najnovejšo različico najbolj priljubljene serije Phantom. Novost je bila nekoliko krajša od referenčnega modela. Čeprav masivnost grafične kartice zagotavlja hladilni sistem. SI sestavlja več glavnih elementov. Radiator je na razpolago pet toplotnih cevi, ki se združijo v bakreno ploščo. Oboževalci so trije in niso v plastičnem ohišju, kot so se kupci navadili, in pod radiatorjem. Hkrati se vsak naslednji postavi višje na posebno vodilno.
Oblikovalska plošča ima izvirnik, vendar je za razliko od referenčne različice pridobila močan elektroenergetski sistem in deluje po shemi 8 + 2 faz. Frekvence so precej povprečne: jedro deluje s 1150 MHz, pomnilnik pa 7010 MHz. Če povečate porabo energije in ogrejete kartico na dovoljeno temperaturo, se bodo kazalniki povečali: jedro bo pospešilo na 1225 MHz, pomnilnik pa bo skoraj do 8 GHz.

Gainward: pregledi

Gainward GTX 770 2Gb Phantom je dobil nekaj povratnih informacij, vendar so vsi pozitivni. Kupci so pohvalili predvsem hladilni sistem, kar ni presenetljivo, saj je tukaj označeno in precej nenavadno. Hladilnik je samozavestno obvladal največje obremenitve, kar je najpomembnejše - tiho. Uporabniki so opozorili tudi na to, da je bil test GTX 770 odličen. Čeprav potencial pospeševanja ni pokazal ogromnega števila, v vseh igrah in delovno intenzivnihzemljevidi so mirni.

Zotac

To podjetje ponavadi predstavlja nekaj nenavadnega in privlačnega za uporabnika. Torej, v škatli je Zotac GeForce GTX 770 AMP! Edition. Paket je opazen, z živimi grafičnimi elementi in sliko Seam Fisherja. Tako takoj postane jasno, da nas čaka prijetno presenečenje. Če primerjate GTX 770 od Zotac do NVIDIA, lahko takoj vidite ključne razlike. Plošča je pokrita s črnim plastičnim ohišjem, ki zaposluje dva svetlo oranžna ventilatorja. Pod njimi je velik radiator s petimi toplotnimi cevmi, ki vodijo do bakrenega jedra. Na splošno je videti celoten hladilni sistem in navadno (predvsem glede na prejšnji model), vendar je še vedno kakovost in kakovost.
Specifikacije so precej povprečne za to spremembo GTX 770. Pregled, kot ponavadi, začnemo s frekvenco jedra. Pospešuje se na 1150 MHz glede na merila. V turbo načinu je številka 1202 MHz. Mimogrede, pomnilnik je nekoliko povečan - 7200 MHz. Možnost overclockinga se je izkazala tudi za nepomembno. Da, stabilen pospeševalnik je lahko deloval pri hitrostih do 1280 MHz. Pomnilnik ni uspel prestati na 8 GHz, je moral zadovoljiti 7948 MHz.

Zotac: pregledi

Kot smo videli, je bil ta 770 GTX dokaj povprečen za vse zgoraj našteto. Čeprav je dobila tudi dobre ocene. Pohvaljeno delovanje, nizka toplota in stroški. Pritožbe, povezane s skupščino. Poleg tega zadeva ni bila material za ploščo ali hladilnik, temveč za tisto, kar se je izkazalo za namesto tegatermoplasti na bakrenem jedru. Veliko uporabnikov, ki so se odločili za skeniranje zemljevida, so ugotovili, da je bil tako imenovani termopast zelo suh in se je začel razliti, zaradi česar je prišlo do pregrevanja. Na splošno se je model izkazal za stabilnega in kakovostnega pospeševalnika.

Sklepi

Seveda to nikakor niso vse spremembe referenčne različice Nvidia GeForce GTX 770. Kljub dejstvu, da je proizvajalec rahlo zdrobil in izdal skoraj enak model pod novim imenom, so lahko razvijalci iz drugih podjetij predstavili vredne konkurente za "rdeče". v nekaterih primerih je to nemogoče, zaradi česar se je pogostnost povečala za 20-30%. V skladu s tem se je produktivnost povečala, kar je privedlo do prijetnega povečanja FPS v sodobnih igrah.

Sorodne publikacije