Slušalke Sennheiser CX 300: Pregled, specifikacije in pregledi

V tem članku bomo govorili o dobro znanih slušalkah, ki so na voljo v dveh različicah: Sennheiser CX 300 in CX 300-II Precision. Že dolgo jih imenujemo eden najboljših v svoji cenovni kategoriji med že razpoložljivimi vakuumskimi napravami na trgu. Tehnika omogoča uporabniku kakovosten zvok. Odlične povprečne in nizke frekvence. Visoki si zaslužijo posebno pohvalo. Povprečna cena za slušalke je 35 evrov. Po mnenju potrošnikov je povsem ustrezen in popolnoma skladen s kakovostjo.


V članku bodo opisane prednosti, slabosti, ločene tehnične značilnosti modelov (enake, se razlikujejo samo v frekvenčnem območju), njihova zasnova in način razlikovanja ponaredkov od originala.

Splošni opis

Kot je bilo že omenjeno, na trgu obstajata dve različici. Prvi model je Sennheiser CX 300. Deluje s frekvenčnim območjem od 18 Hz do 21 tisoč Hz. Druga (z indeksom II) je dobila manjše spremembe v oblikovanju. Na primer, kabel in vtič sta postala močnejša in priključek je našel pozlačeno barvo. Za ta model je značilen natančen in kakovosten zvok, frekvenčno območje pa je nekoliko zmanjšano - od 19 Hz-21 tisoč Hz.


Za katere žanre je bolje kupiti te slušalke? V primeru, da potrošnik raje posluša klasične skladbe (kjer prevladuje violina, klavir itd.), Bodo naprave natančno uživale v zvoku. Prav tako bodo koristne za reprodukcijo rock glasbe in vseh drugih "v živo".žanr Pri elektronskih skladbah pa obe različici nista »prijazni«, zato ju ne smemo uporabljati za poslušanje.

Kratek pregled Sennheiser CX 300-II Black

Slušalke so notranja kanalska naprava. Štejejo za zelo zanimiv proračunski model, ki hitro razkriva obstoječe sposobnosti. Naprava v celoti opravičuje svojo vrednost. Potrošniki v glavnih prednostih ene stvari - kakovost reprodukcije. Za njim na tem seznamu dobil dolgo življenjsko dobo, udobje in udobje, dober design. Specifikacije so obravnavane spodaj.

Specifikacije

Frekvenčno območje Sennheiser CX 300-II Black je bilo že omenjeno. Spomnimo se, da je sklenjena v razponu od 19 do 21 tisoč Hz. Impedanca je bila 16 ohmov, občutljivost proizvajalca pa je bila 133 dB. Kabel ni simetričen. Njegova dolžina je bila nekaj več kot 1 meter. Od značilnosti je treba opozoriti prisotnost celotnega sklopa primerov, tri vrste velikosti blazinic za uho, kot tudi pozlačeni konektorji.

Oblika CX 300

Slušalke se prodajajo v več barvnih shemah, ki so opisane spodaj. Celotno oblikovanje je zelo lepo in ima minimalistične funkcije. Slušalke Sennheiser CX 300 Black izgledajo odlično z vsemi vrstami oblačil. Črna barva je elegantna in lepa. Beli model, kot je že jasno, je okrašen v beli barvi. On ne stisne oči, popolnoma usklajuje z dobro izbrano možnost oblačil. Takšna naprava se med drugim dobro razlikuje. Slušalke Sennheiser CX 300 Pink je težko najti v trgovinah. Če obstajaČe jih želite kupiti, potem morate "pop", da bi našli to opremo. Druga redka različica modela - rdeča. Te rdeče slušalke je res težko najti, vendar so vredne.

Kakovost zvoka

Slušalke lahko uvrstite med navadne vstavke, vendar niso slabše od monitorjev, ki so vključeni v srednji strošek. To je posledica njihovih dobrih lastnosti. Nemški proizvajalec potrošnikom ponuja široko paleto frekvenc. Najbolje je uporabiti slušalke Sennheiser CX 300 Precision z zmogljivim izvorom zvoka, ne s telefonom ali tabličnim računalnikom. Kako lahko računalnik ali druga močna oprema popolnoma razkrije potencial naprave. Pri poslušanju nekaterih skladb v rock ali metal stilih, kar zveni dobro, je včasih prisoten pretiran ton. Poleg tega se lahko slišijo posebne nenasičene proge.


Zaradi odpornosti 16 ohmov je nemško podjetje dobilo enakomeren zvok na vsakem zvočniku. To je za mnoge kupce očitno prijetno. Občutljivost pa zagotavlja dober bas. So visoke kakovosti in svetle.

Kabel in vtič

Po mnenju strokovnjakov in navadnih potrošnikov lahko sklepamo, da so slušalke udobne in praktične. Zagotavlja ne le dobro in dobro pristajanje, ampak tudi dolgo žico. Raztegnil se je 1,2 metra. Zaradi tega lahko shranite telefon ali drug vir zvoka v žepu, torbi in nahrbtniku.
Za priključitev na pripomoček ali računalnik se uporablja poseben čep. Predstavljen jestandardna mini vtičnica, izdelana za 3,5 mm. Ker je univerzalna, je primerna za skoraj vse sodobne pripomočke. Kaj še lahko rečete edinstveno? Kabel ima poseben izolacijski material, ki zagotavlja trajnost. To je res - to dejstvo potrjuje povratne informacije strank. Razbijanje žice za te slušalke je nerealna redka težava.

Kako razlikovati ponaredek?

Pogosto so slušalke Sennheiser CX 300-II Precision in njihova prva modifikacija ponarejene s strani kitajskih podjetij. Kaj to grozi? Slaba kakovost zbiranja, zvok in nezaželen operativni izraz. Zato je pomembno razlikovati ponarejene od izvirnika. Kaj ga razlikuje? Fake bo imela bolj živahno škatlo ali primer. Originalni vtič je debel. Ponarejeni izdelki so precej tanki. Zaščitna rešetka, ki je nameščena pod tamburino, v avtentičnem modelu Sennheiser CX 300-II Precision je bolj gosta. Različne in transportne škatle. Izvirnik ima na telesu posebne reže, tako da ga je mogoče namestiti v navpični položaj. Takšna ponaredek ni opremljen s takšnimi odtenki. Obstaja tudi neoriginalna škatla brez informacij o garanciji.

Pozitivne povratne informacije o modelih

Oba modela imata enak pomemben plus - maksimalni kakovostni zvok, ki ga je mogoče doseči sploh na napravah te cenovne kategorije. Zaradi dobrih basov in revij je izdelek dobil odličen prenos zvoka. To bo v rokah tistih potrošnikov, ki radi poslušajo glasbo v živo. Slušalke SennheiserCX 300-II navdušuje z odlično montažo in zanesljivostjo materialov. Na splošno, zaradi te naprave je sposobna živeti približno 3 leta, kar je odličen kazalnik. Nemška družba v celoti potrjuje svojo kakovost. Žica se ne zlomi. Smešne statistike: celo tisti, ki so padli, so prišli do trgovine za isti model. Slušalke so precej udobne z uporabo asimetričnega kabla. Nekateri potrošniki se zavedajo, da zaradi tega ni dodatnih obremenitev, ušesa pa se ne utrudijo. Izolacija hrupa na najvišji ravni. Nobenega zvoka sveta okoli vas ni mogoče slišati. In kar je najboljše - ljudje v soseski ne bodo mogli razumeti, kakšno glasbo posluša uporabnik. Obstaja možnost, da zamenjate naglavni trak. Ta plus za nekatere precej sporen. Konec koncev, vse drage slušalke imajo to priložnost. Ampak morate pojasniti - proračun ne vedno prosim isto. Slušalke so dobre. Ne pritiskajo na ušesa in po dolgotrajni uporabi ne začnejo povzročati neugodja. Naprava je udobna, tehta precej malo. Ustvarjanje je še bolj privlačno. Na prvi pogled se zdi, da so veliko dražji, kot so v resnici. In ta občutek se pojavi prav iz videza. Potrošniki ne pozabljajo omeniti in celotnega sklopa. Vključuje usnjeno torbico, ki ima lastnika, prikrajšana za gumbe in ključavnico. Prav tako je zagotovljena reševalna vozila.

Negativni odzivi potrošnikov

Potrošniki ugotavljajo, da modeli nimajo sponk za pritrditev na oblačila. Vendar pa prihraniDa so slušalke Sennheiser CX 300 dobile asimetrični kabel. Pri poslušanju rock zvrstnih skladb se včasih sliši popačenje visokih in srednjih frekvenc. Obstajajo hrupi na strani tolkal. Vendar se vsi potrošniki ne pritožujejo nad tem. Nekateri preprosto ne posvečajo pozornosti, drugi so shranjeni z optimalno prilagojenim izenačevalnikom. Nadzorne plošče ne zagotavlja proizvajalec, model pa ni mogoče uporabiti kot slušalke (brez mikrofona). Ni niti banalnega gumba za vklop /izklop pesmi.

Sklepi

Slušalke Sennheiser CX 300 imajo, tako kot njihovi privrženci, trdno zasnovo, zato so zanesljive. Glede na mnenja potrošnikov je mogoče sklepati, da je trajanje poslovanja precej dolgo. Če je prednost še vedno padla na drugo različico slušalk, potem morate opozoriti - ta model ima dodatno okrepitev. Povprečna življenjska doba je bila približno 3 leta. Če z napravo rokovate z največjo skrbnostjo in natančnostjo, se ta številka zlahka pomnoži z dvema. Da bi uživali v polnem potencialu slušalk Sennheiser CX 300 in povečali njihove zmogljivosti, se morate ogrevati.

Sorodne publikacije