Kako obnoviti poškodovano datoteko Word? Recovery Toolbox for Word je poseben pripomoček za pridobivanje besedil iz poškodovanih dokumentov

Na žalost so dokumenti, ustvarjeni v urejevalniku Word Word, ki je del kateregakoli pisarniškega paketa, ne glede na leto razvoja in izdaje, nagnjeni k poškodbam največjega obsega vseh Officeovih datotek. In daleč od vedno avtomatiziranih orodij, vgrajenih v ta urejevalnik, vam omogočajo obnovitev zahtevanih dokumentov. Obstaja tudi dejstvo, da datoteka sploh ni odprta, niti v Explorerju niti v meniju datotek samega programa. Kaj lahko storim, da obnovim poškodovano datoteko Word? Če želite to narediti, lahko uporabite več univerzalnih rešitev, ki so predlagane v celoti.

Težave, povezane s poškodbami Word Wordovih dokumentov

Najprej se odločimo, zakaj se pogosto ugotovi, da so dokumenti teh formatov poškodovani. Ne gre samo za pisarniški urednik, ki je iz nekega razloga zmožen "odleteti" ali "obesiti" v najbolj neprimernem trenutku. Včasih so lahko glavni vzroki vse vrste virusov, ki so prav tako kot uporabniške datoteke te vrste. Vendar pogosto vsebujejo pomembne občutljive podatke, saj je zelo malo verjetno, da je povprečen uporabnik ali celo izkušen uradnik pripravljen shraniti takšne podatke v besedilne datoteke, da ne omenjamo vseh vrst storitev v oblaku ali programov za upravljanje gesel s posebnimi vsebniki, v katerih vse informacijeshranjeni v šifrirani obliki. Toda ponavadi, na žalost, je "fly" Word.


Kako obnoviti poškodovani Wordov dokument v samodejnem načinu?

Po ponovnem trčenju urejevalnik besedila praviloma samostojno ugotovi, da je bila datoteka zaprta. Ob pozivu obnovite poškodovano datoteko Word, lahko jo naredite samo, če je bila prvotno shranjena in je bila omogočena samodejno shranjevanje.
Interval samodejnega shranjevanja, nastavljen v privzeti aplikaciji, ne ustreza številnim, zato ga je najbolje takoj spremeniti z nastavitvijo minimalnega intervala (1 minuta), da se zaščitite pred morebitnimi negativnimi posledicami. V tem primeru lahko pri samodejnem obnavljanju pričakujete vsaj nekaj rezultatov.


Obnovitev datotek pri odpiranju dokumentov

Toda kaj, če je Word poškodovan do te mere, da se niti ne odpre iz Raziskovalca, in odziv programa na to je nič? Ne pohitite, ko uporabljate vse vrste dodatkov tretjih oseb, in poskusite izkoristiti še eno enako zanimivo orodje za obnovitev, ki je v bistvu zbirka urednikov.
V tem primeru se namerava odpreti poškodovano datoteko Word z uporabo menija datotek za to, vendar ne z izbiro dokumenta, ki se lahko prikaže v zgodovini, kar kaže na njegovo lokacijo z uporabo funkcije pregleda. Ko izberete datoteko na seznamu gumba za odpiranje, morate izbrati element"Odpri in obnovite". Možno je, da bo to dalo želeni rezultat. Ampak tukaj je, kaj storiti, če dokument ne more voditi do občutka katere koli od zgoraj navedenih metod? Če želite to narediti, boste morali uporabiti pomoč dodatnih sredstev.

Kaj je obnovitveno orodje za Word?

Danes so bili programi za hitro oživljanje pisarniških dokumentov (in ne samo njih) razviti v dostojnem znesku. Vendar pa niso vsi med seboj enakovredni, nekateri pa večinoma hrepenijo po globokih poškodbah datotek, ki poročajo o nezmožnosti izterjave ali o izdaji takih napak.
V nadaljevanju je program za obnovitev poškodovanih datotek Word po mnenju velike večine strokovnjakov, strokovnjakov in uporabnikov, ki so ga uporabljali v praksi, ni le eden izmed najmočnejših in najbolj učinkovitih, kadar se druge aplikacije s svojimi nalogami ne soočajo, ampak in je enostaven za uporabo. Res je, da so nekatere funkcije v njem na voljo samo registriranim uporabnikom. Z njim je lažje popraviti poškodovano datoteko Word.

Glavne smeri delovanja

Pri uporabi te aplikacije ni nič nadnaravnega. Postopek za hitro obnovitev zahtevanega dokumenta je naslednji:
 • prenesite in namestite program (traja nekaj minut);
 • Izberite želeno datoteko z gumbom za brskanje ali podajte njeno ime na posebej oblikovanem polju;
 • analiza začetka klikanja;
 • se strinja s predlogom za začetek postopka obnove;
 • ogled skeniranega besedila;
 • Če ste vsi aktivni, kliknite gumb za obnovitev, tako da v predlaganih možnostih ukrepanja izberete ali izvozite v Word, ali pa ga pretvorite v besedilno datoteko in počakajte, da se postopek konča.
 • Shranjevanje in izvoz obnovljenih podatkov

  Tu so glavna vprašanja, ki se začnejo. Dejstvo je, da obnovitev poškodovane datoteke Word in izvoz takoj v izvirno obliko ne bo uspela, ker bo aplikacija takoj obvestila, da je treba program kupiti.
  V najboljšem primeru, če je imel izvorni dokument samo besedilo brez formatiranja ali dodatnih vstavkov, vzorec grafičnih objektov, elemente zbirke WordArt ali kaj podobnega, lahko vsebino shranite kot besedilni dokument, nato pa ga kopirate, ko datoteko odprete v istem "Beležnici" »In prilepite v urednik. Toda v tem primeru lahko obstaja tudi zahteva za uradni nakup programske opreme. V tem primeru boste morali kupiti aktivacijski ključ ali prenesti zlomljeno različico. Če imate uradno izdajo z vsemi razpoložljivimi funkcijami, morate samo shraniti novo ime za shranjeni dokument in določiti kodiranje. Tudi pri izvozu v urejevalnik Word se formatiranje izgubi, besedilo pa bo vstavljeno v obliki, v kateri je bila prikazana v rezultatu analiznega okna.

  Nasveti Končno

  Na podlagi zgoraj navedenega lahko varno trdimo, da uporaba specializiranih orodij tretjih oseb za obnovitev dokumentov Worda, češkoda ni dosegla skrajne stopnje, ni vedno upravičena, ker v praksi in orodja urednika same delujejo dokaj učinkovito. Ampak tukaj v primeru, ko noben ukrep ne pomaga, brez takšnih javnih služb ne more storiti. Program, ki je opisan zgoraj, je seveda eden najboljših v svojem razredu, vendar je od njegovega nakupa veliko konec, čeprav v nekaj minutah vrača vse dokumente in s kakršno koli škodo dobesedno. Ampak tukaj je vrzel, ki ustvarjalci aplikacije potem ni poskrbel, potem pozabil.
  Za izogibanje omejitvam, izberite Ctrl + A celotno besedilo v oknu z rezultati skeniranja, kopirajte vsebino v odložišče (Ctrl + C) in ga prilepite v beležnico, Word ali drug urejevalnik besedila !

  Sorodne publikacije