Kako zapreti aplikacije za Android: namigi in triki

Pri delu z mobilnimi napravami se porabi določena količina baterije. Poleg tega zagnani programi naložijo operacijski sistem, kar povzroči napake pri inicializaciji, kot tudi počasno delovanje telefona ali tabličnega računalnika. Nato boste povedali, kako zaprete aplikacije v Androidu. To OS uporabljajo ljudje najpogosteje. Zato bo za vse koristno, da vedo o pravilnem zaključku dela s programi.

Dvoumnost

Dejansko ni nedvoumne rešitve problema. Vse je odvisno od modela telefona in uporabljene programske opreme. Kako zapreti aplikacije na Androidu? Mnogi razvijalci so za ta posebni gumb - "Exit". V nekaterih programih morate večkrat klikniti, da končate vnos »Nazaj«. Priporočljivo je, da si ogledate uporabljene programe - verjetno imajo poseben gumb za zaustavitev.


"Domov" in način ozadja

Kako zapreti aplikacije na Androidu? Nekateri raje kliknejo na gumb »Domov«. Če to storite, se program, ki ga uporabljate, zares zapre. Natančneje, ne bo se več prikazoval na zaslonu, ampak nič več. Namesto tega bo aplikacija prešla v ozadje. Ali bodo, kot pravijo nekateri uporabniki, omejeni. Nekateri programi gredo v način ozadja, ko kliknete na gumb "Izhod". To dejstvo je treba upoštevati. Kako zapreti aplikacije za ozadje v Androidu?

Hitro dokončanje

Izvajanje načrtav življenju upravitelja aplikacij bo pomagalo. Z njim lahko mnoge naprave Android delajo z aplikacijami in igrami. Algoritem delovanja je sestavljen iz naslednjih manipulacij:
 • Pokličite upravitelja aplikacij. Če želite to narediti, je običajno na telefonih nameščen poseben gumb. V Samsungu se na primer nahaja levo od gumba "Home".
 • Na seznamu potegnite desno na levo (ali obratno) okoli želenih programov.
 • Kliknite na sliko grafikona. Prikaže se seznam aktivnih programov, ki niso dokončani.
 • Kliknite gumb "Finish".
 • Kako zapreti aplikacije na Androidu? Odgovor na to vprašanje ne bo več povzročal težav!  Dispečer

  Toda obstaja še en sprejem. To bo pomagalo zaustaviti vse naprave v ozadju, ki se izvajajo na napravi. Za njegovo uporabo potrebujete:
 • Kliknite gumb Domov in odprite razdelek »Nastavitve«.
 • Poiščite "Task Manager /Application Manager" tam.
 • Na seznamu kliknite gumb, ki je odgovoren za dokončanje vseh programov. Ponavadi je v spodnjem desnem kotu.
 • Nekateri razmišljajo o tem, kako zapreti aplikacije na Androidu, uporabljajo tako imenovane "pull-killers". Ti pripomočki obljubljajo en klik za dokončanje vseh potekajočih procesov. Android je podoben zlonamerni programski opremi. Uporabite jih lahko, vendar to ni priporočljivo.

  Sorodne publikacije