Prenosnik Acer Extensa 5220: pregled, specifikacije, ocene

Serija Acer Extensa ponuja elegantne prenosne računalnike s funkcionalnostjo, ki jo uporabniki potrebujejo na tak ali drugačen način. Enako velja za 5220. vrstico modela. Prenosnik deluje v domači različici operacijskega sistema Windows Vista.

Razpakiranje

Acer pakira prenosnike Extensa 5220 v neprimerljivo polje. Komplet vsebuje baterijo, napajalnik, velik uporabniški priročnik brez niza pogonov OS. Zato je treba čim prej narediti varnostno kopijo. Pregled prenosnega računalnika je pokazal, da je procesor vtičnica. Vtičnica P omogoča nastavitev številnih različnih tipov procesorjev Merom in Penryn. Za razliko od nekaterih proračunskih prenosnih računalnikov na platformi Intel Santa Rosa ima Aser Extensa 5220 samo eno režo miniPCI. Prvi prenos "Visti" s 512 megabajti RAM-a določa začetek dela za približno eno uro. Dvojni operacijski pomnilnik omogoča uživanje v prenosnem računalniku.

Performance
Če začnete s procesorjem, je procesor Celeron M 550, nameščen na Acer Extensa 5220, zasnovan na platformi Intel Meron (standardna napetost, 65 nm tehnologija). Mikroarhitektura Intel Core podpira MMX, SSE-SSE3 SSSE3 Intel 64 (arhitektura x86-64) in XD bit. Z 2GHz in 1024KB predpomnilnika 2. stopnje, je zmogljivost sistema skladna s procesorjem Pentium M 760, z izjemo, da ima Celeron dodatno prednost pred SSE3 SSSE3 in Intel 64. Acer Extensa 5220 prenosnik ne zmaga nobene hitrosti. Toda operacijski sistem, pisarniške aplikacije delujejo normalno. Kljub temu pa Acer Extensa 5220Značilnosti procesorja, ki glede na rezultate preskusov izgledajo depresivno, se uporabnik ne počasi preda. Pomanjkanje sistemskega pomnilnika ima veliko večji vpliv na splošno učinkovitost prenosnega računalnika. Če pogledate količino RAM-a, potem 1024 MB - to je zelo malo za sodobne operacijske sisteme. Izkušnje s 512 MB jasno potrjujejo to. Trdi disk z zmogljivostjo 120 GB deluje tiho in ne oddaja veliko toplote. Obstoječa zaščita pred trkom HDM je zasnovana tako, da zmanjša tveganje izgube podatkov.

Pioneerjev optični pogon je prijetno presenečenje za proračunski prenosnik, kot je 5220. Uporabnik prejme dvoslojno snemanje in podporo za skoraj vse optične formate, ki niso HD. Integrirana grafika, zato je nemogoče urejati video posnetke in predvajati 3D igre na prenosnem računalniku, čeprav so filmi na DVD animacijah na 154-palčnem zaslonu TFT zaslona brez težav. Res je, da mora biti za sprejemljivo raven dela njena svetlost na zaslonu nastavljena na največ.

Tipkovnica in sledilna ploščica

rahlo ukrivljena tipkovnica Acer ni prožna in tiha. Tipke dajejo občutek elastičnosti in mehkobe. Kakovost gumbov ni slabša od najboljših prenosnih računalnikov Lenovo in Dell. Poleg tega je Acer priskrbel prenosni računalnik z majhnim zaslonom na dotik velikosti 70 x 45 mm. Ne ustreza ravno velikosti prenosnika, vendar deluje odlično - dobro se dotika površine. Appleov pristop k oblikovanju sledilne ploščice, po katerem format velike touch pad-a ustreza razmerju stranic zaslona, ​​ima veliko več pomena.

Brezžični

Acer Extensa 5220 WiFi presega vsečakanje Prenosnik lahko vidi veliko omrežij in popolnoma drži signal, danes pa je to norma za vsak prenosnik. Dobra brezžična povezljivost je minimum, na katerega lahko vsakdo računa. Zato je Acer SignalUp antena, ki jo oglašuje podjetje, samo tržna poteza. Čip Broadcom BCM4312, ki zagotavlja brezžično povezljivost, je problem pri namestitvi operacijskega sistema, saj ga Vista ne prepozna in Acer na svojem spletnem mestu ni objavil gonilnika. Poleg tega Ubuntu in Fedora zemljevida nista mogla prepoznati.

Življenjska doba baterije

Kapaciteta baterije prenosnega računalnika je majhna. Po približno 2 urah se uporabnik sprašuje, kje je polno polnjenje. Vse to je posledica visoke frekvence enojnega procesorja. Druge komponente ne porabijo veliko. Navidezni krivec postane očiten, ko pogledamo Acer Extensa 5220. Baterija prenosnika je sestavljena iz šestih elementov in ima zmogljivost le 4000 mAh. To je 20% manj kot zmogljivost običajne baterije z enakim številom komponent. Proizvajalec je prenosni računalnik zagotovil z akumulatorjem, sestavljenim iz zelo majhnih predmetov. Po želji ga lahko zamenjamo z bolj zmogljivim. Problem toplotne energije ne. Pri priključitvi na Acer Extensa 5220 je ogrevanje zelo majhno, in ko se baterija napaja, se temperatura dvigne še nižje. Glede na to, kako se nekateri prenosniki z dvojnim jedrom segrejejo, je to pravi dopust. Hrup ventilatorja je zmeren in opazen le v načinu visoke zmogljivosti.

Oblikovne značilnosti

MajhneŽivljenjska doba baterije ni edini problem mobilnosti prenosnega računalnika. Ne bi mu preprečil, da bi premagal prekomerno telesno težo. Če je masa 29 kg v kratkem času, je mogoče zlahka napolniti mišico roke, če je to veliko za premik od kraja do kraja. Na srečo je napajalnik majhen. Dimenzije prenosnega računalnika - 360 x 267 x 43 mm Zakaj je tako težko, postane jasno, ko preverjate šasijo na ovinku - naprava ima dokaj togo zasnovo. Dolgočasna siva plastika je debela in se večinoma ne upogne. Kromirani poudarki okoli plošče na dotik in nad tipkovnico rahlo krasijo poceni videz Acer Extensa 5220.
Zanka se enostavno premakne in drži vsako mesto trdno. Okvir zaslona je močan in ne ustvarja prask pri nastavljanju kota odpiranja. Manjka spletna kamera. Pokrov prenosnika je izjemno občutljiv na pritisk in praske, zato se morate pri premikanju izogibati stiku s predmeti, ki so masivni ali ostri. Kakovost izdelave in materiali so odlični, zlasti če upoštevamo, da je to osnovni prenosni računalnik po ceni 400 USD. Zadeva je trpežna, značilna plastična škripanje, ko dvigovanje naprave z eno roko se redko sliši. Površina daje prijeten taktilni občutek. Na splošno je zmogljivost prenosnih računalnikov Acer Extensa 5220 ocenjena pozitivno.

Možnosti povezave

Podpira razširitvene kartice. Obstajajo reže za Cardbus in Expresscard 54. Bralnik kartic sprejema pomnilniške kartice SD, MMC, MemoryStick in xD. Izhod VGA in S-Video omogočata povezavo z zunanjim zaslonom ali projektorjem. Na voljo so tudi štirje USB 2.0 priključki in en FireWire, Gigabit LAN in 51k modem. Sprednja stran prenosnega računalnika se nahajavrata za mikrofon, slušalke in infrardeči vmesnik.

Zabava in igre

Programska oprema je standardna za računalnik. CD-jev NTI CD, Antivirus in Acer ePowering sistema Vista je vredno zapustiti. Toda Yahoo orodna vrstica ni. Noben poseben programski paket ni drugačen, vendar deluje precej dobro. Najprej morate uporabiti pripomoček za varnostno kopiranje podjetja, da ustvarite pogon za obnovitev sistema Acer Extensa 5220. Specifikacije prenosnega računalnika vam omogočajo, da zaženete priložnostne in stare igre, ki ne zahtevajo najnovejših grafičnih procesorjev. To je odlična priložnost, da se potopite v neverjetne igre, kot so Baldurjeva vrata, Planescape Torment in Fallout, še posebej v ločljivosti 1280 x 800.

Zaključek

Življenjska doba baterije in izjemna teža ne omogočata Acer Extensa 5220, da priporoči, če je cena prenosnika ne bo dovolj nizka, da boste lahko zaprli oči za vse njegove pomanjkljivosti. Na splošno je to zanesljiv delovni konj. Prenosnik temelji na dobro podprti platformi, ki je združljiva z mnogimi operacijskimi sistemi. Za poslovne uporabnike so potrebna vsa vrata, kot tudi tehnologije, ki omogočajo shranjevanje podatkov. Prenosni računalnik dobro deluje z operacijskim sistemom Vista, vendar Linux in drugi operacijski sistemi kažejo še boljše rezultate, kar nakazuje preobremenjenost Microsoftovega operacijskega sistema. Za njo potrebujete 2 ali več gigabajtov RAM-a. Morda je za izboljšanje učinkovitosti prenosnega računalnika vredno razmisliti o namestitvi operacijskega sistema Windows XP. Tisti, ki potrebujejo osnovni računalnik ali jih je mogoče konfiguriratiAcer bo dobra izbira. Extensa 5220 ni dražja od starejših prenosnih računalnikov Pentium-M, vendar ima veliko dodatnih funkcij, kot so nova procesorska tehnologija in boljši optični pogon.

Sorodne publikacije