Kako omogočiti WebCam na Windsor 7: Webcam aplikacije

Sodobni prenosniki so opremljeni z vgrajenimi spletnimi kamerami. Zdaj je nemogoče najti model, ki nima kamere. Toda, kot vsak drug modul, je lahko tudi napačen. Ali uporabniki pogosto ne vedo, kako vklopiti spletno kamero v Windsoru 7. Poskusite rešiti ta problem enkrat za vselej.

Kako vklopiti spletno kamero na Windsor 7 v prenosnem računalniku?

Začnimo z dejstvom, da privzeto deluje spletna kamera na prenosnem računalniku z vnaprej nameščenimi gonilniki. To pomeni, da ob nakupu prenosnega računalnika v trgovini že obstaja operacijski sistem Windows 7 (ali druga različica) z gonilniki za spletno kamero. Če ste ponovno namestili operacijski sistem ali kakšno nesrečo v voznikovi komori, jo morate znova namestiti. O tem pa se pogovorimo kasneje.


Najlažji način za vklop spletne kamere v Windsoru 7 je uporaba Skype-a. Ta program je na voljo vsem, in če ne, potem ga prenesite enostavno. V nastavitvah "Skype" je razdelek "Nastavitve fotoaparata". Že tam, v nastavitvah, boste lahko vklopili kamero in videli vašo sliko. Vendar, če želite vedeti, kako vklopiti vašo spletno kamero na Win7 brez Skypea, potem obstajajo tudi drugi načini.
Druga možnost je, da to storite na specializiranem spletnem mestu za testiranje spletnih kamer. Pojdite na spletno mesto webcammictest.com in kliknite gumb »Preveri spletno kamero«. Če je z njo vse v redu, se bo začelo, tako da se boste lahko videli v podobi. V primeru okvare ali kakršnekoli težavePrikaže se sporočilo "Spletna kamera ni priključena ali je pokvarjena".


Preverjanje kamere na socialnih omrežjih

Enako je mogoče storiti na primer v družbenem omrežju »Vkontakte« ali »Facebook«. Tam lahko ustvarite fotografijo profila s spletne kamere, tako da kliknete gumb »Posnemi posnetek«. Po tem se bo pojavilo majhno okno "Adobe Flash Player Options", ki bo zahteval dovoljenje za uporabo kamere. Kliknite »Dovoli« in »Zapri«. Po tem se vključi kamera in lahko posnamete sliko. Treba je omeniti, da spletna stran deluje le, če je nameščen vtičnik Adobe Flash Player. Če na primer fotoaparat ni v redu, gonilniki niso nameščeni, boste videli "Spletna kamera ni zaznana".
Uporabite lahko tudi posebne programe, ki omogočajo in omogočajo konfiguriranje kamere: Active WebCam, RGS-AvaCam, Webcamoid, itd. "ne pomagam, potem morate preveriti njegovo stanje. Če želite to narediti, pojdite v Upravitelj naprav in preverite, ali je ta modul v sistemu. Najlažji način za to je pisanje v ukaznem pozivu: devmgmt.msc. Tako boste takoj odprli okno upravitelja naprav in tam bomo morali iskati kamero na seznamu. To bo na spustnem seznamu pod vrstico "Naprave za obdelavo slik". Odprite ta seznam in če obstaja spletna kamera, to pomeni, da je v redu. Lahko pa obstajajo tudi druge situacije:
 • Spletna kamera ni na seznamuopreme na splošno. To je najslabša možnost, kar pomeni, da je naprava fizično pokvarjena ali je strojna oprema onemogočena.
 • Obstaja nekaj neznanih naprav. Lahko je fotoaparat (ali kaj drugega), ki ga računalnik preprosto ne more prepoznati. V 90% primerov to pomeni, da ni programske opreme, torej voznika.
 • Kamera je označena z rumenim trikotnikom s klicajem. To pomeni, da je naprava prepoznavna in deluje, vendar lahko pride do težav pri delovanju. Obravnava se z odstranitvijo starega gonilnika in namestitvijo novega.
 • Zato, preden vklopite WebCam na Windsor 7, najprej preverite njegovo stanje. Če se nenadoma izkaže, da računalnik preprosto ne vidi, potem ga vklopite ne deluje.

  Kako vklopiti spletno kamero na Windsor 7 na prenosnem računalniku HP ali Asus?

  Prenosniki imajo posebno funkcijo za hiter zagon fotoaparata s tipko Fn. V prenosnih računalnikih ti gumbi omogočajo malo razširitev funkcionalnosti. Na primer, lahko zvok postane tišji ali glasnejši, svetlost pa višja ali nižja. Zaslon lahko tudi izklopite in računalnik prisilite, da "spi". Kako vklopiti spletno kamero na prenosnem računalniku "Windsor 7" ali HP-ju na ta način? Samo pritisnite gumb Fn in, ne da bi ga sprostili, kliknite ikono fotoaparata. Glede na model se lahko ikona nahaja kjer koli: na vrhu ali na dnu tipkovnice. Mogoče sploh ni. Ko ga pritisnete, se zažene vgrajena aplikacija za fotoaparat z različnimi nastavitvami. V nekaterih prenosnih računalnikih lahko kombinacija teh tipk omogoči ali onemogoči sam modul kamere. Vseodvisno od modela. Toda tudi če se v tem primeru nič ne zgodi, je primer težak. Najprej morate poskusiti namestiti gonilnik.
  Namestitev gonilnika za kamero
  Če so bili preizkušeni vsi načini, ki so opisani v tem, kako vključiti WebDown kamero na Winds 7, vendar še vedno ni uspelo, to pomeni, da morate namestiti gonilnik. Model označen na nalepki z informacijami v prenosnem računalniku. Poiščite to nalepko in določite model. To je pomembno, ker je odvisno od številke modela lahko na vaš prenosnik nameščena ena ali druga kamera.
  Ali ste poznali model? Zdaj obiščite spletno mesto proizvajalca prenosnega računalnika in kliknite razdelek »Podpora«. Vsi proizvajalci na njihovem spletnem mestu omogočajo uporabnikom prenos gonilnikov. V razdelku »Podpora« morate izbrati »Prenesi« in nato določiti model prenosnega računalnika. S tem boste dobili celoten seznam gonilnikov za vse naprave, ki se uporabljajo posebej v vašem modelu. Zanima vas gonilnik za kamero, ki se lahko imenuje gonilnik fotoaparata ali pa je drugačen. Ko prenesete gonilnik (ali aplikacijo kamere), ga namestite, znova zaženite računalnik in nato znova preverite z eno od naslednjih metod. Če je resnično težava v odsotnosti ali nepravilnem delovanju gonilnika, potem mora njegova ponovna namestitev rešiti težavo. Toda, če to ni pomagalo, ostane zadnja različica z napako modula. V tem primeru boste morali računalnik prenesti v delavnico, ker problem strojne opreme ne bo rešen natančno s programsko metodo.

  Zaključek

  Zdaj veste, kako omogočiti WebCam na Windsor 7 na vašem računalniku in kaj storiti, če to ne deluje. Na žalost pa v prenosnih računalnikih pogosto fotoaparati razbijejo strojno opremo, ne programske opreme. Vendar njihova zamenjava ne pomeni težav.

  Sorodne publikacije