Fotoaparat Canon G16: Funkcije, pregledi

Canon G16 Fotoaparat: Lastnosti, Ocene

Opis kamere

Je prvi fotoaparat Canonove linije Powershot G16. Pregled te naprave vam omogoča, da v celoti odkrijete vso tehnologijo vaba BSI. To je nov procesor, ki včasih pospeši delovanje naprave. Razpoložljivost wi-fi. Visoka poraba energije in lahka leča. Druga naprava ima eleganten in sodoben dizajn. Kakovosten sklop, kjer je montaža vseh delov izvedena na najbolj previden način. Robustna kovinska torbica z gumiranimi vložki za prste. Canon G16 je bolj okoren kot običajno "milo", kljub temu pa se lahko prilega hlačnemu žepu ali ženski torbi. Na ohišju je veliko kontrolnikov in optičnega iskala. Vmesnik naprave je jasen, vendar standardni meni. Obstaja funkcija "moj meni", kjer lahko dodate najpogosteje uporabljene nastavitve. Fotoaparat deluje hitro in fotografija traja kar nekaj časa. Ostro in hitro hitrost samodejnega ostrenja omogoča fotografiranje predmeta v trenutku. Visoka hitrost zaklopa in zaporedno zajemanje portretov omogočata zajemanje dinamičnih prizorov.

Canon Powershot G16 je opremljen s kompletom filtrov, ki se lahko uporabljajo za fotografiranje in fotografiranje. Videoposnetek je mogoče snemati v načinu počasnega posnetka. Naprava omogoča snemanje v RAW formatu. Kamera ima priročen in jasen nadzorni meni. Velik LCD zaslon. Obstaja možnost ustvariti video kot FULL HD in uporabo zunanje bliskavice, spust na daljavo. Obstaja HDMI vrata.

Canon Powershot G16: značilnosti tehničnih parametrov

Izjemno hiter kompaktni fotoaparat je namenjen tako amaterskim kot profesionalnim uporabnikom. V svoji funkcionalnosti je nekoliko boljša od običajnih posod za milo. Izšla je 22. avgusta 2013. Canon G16 ima ločljivost 121 MP. Opremljen z zaslonom na dotik tip CMOS. Obstaja avtomatski sistem stabilizacije slike. Hitrost posnetka je 122 sličic na sekundo. Največja velikost slike je 4000 x 3000. Razpoložljivi deleži okvirjev: 5: 4; 1: 1; 16: 9; 4: 3; 3: 2. Fotografije lahko shranite v formatih JPEG, RAW in RAW + JPEG. Največja goriščna razdalja ustreza 140 mm, najmanjša pa 28 mm za instrument je 18-28. Obstaja petkratno povečavo, pri uporabi načina ZoomPlus pa je lahko 10x.

Video je zapisan v formatu MP4 v Canonovem G16. Značilnosti video dovoljenj so naslednje:
 • hitrost 1280x720 30 sličic /s;
 • Snemanje 640x480 pri 30 sličicah /s;
 • 1920x1080 hitrost 60 slik na sekundo;
 • 1920 x 1080 pri 30 sličicah /s.
 • Občutljivost instrumenta je od 80 do 12800 enot ISO. Maksimalna hitrost zaklopa je 1/4000 s in najmanj 250 s. Obstaja osvetlitev samodejnega ostrenja. Samosprožilec se aktivira v 10/2 sekundah. Kamera je opremljena z dvema načinoma ostrenja, ročno in samodejno. Slednji lahko delujejo v načinu:
 • neprekinjeno;
 • ;
 • enokvirni;
 • Intelektualno - AI Focus;
 • priznavanje oseb.
 • Področje AF je lahko prazno, samodejno in iz oči v oči. Način načina osvetlitve je predstavljen v treh različicah, to je: ocenjeno, integralno tehtano središče in točka. Kamera je opremljenaDevet načinov fotografiranja je:
 • po meri;
 • umetniško;
 • priročnik;
 • programska oprema;
 • parcela;
 • video;
 • aromatski;
 • s prednostno hitrostjo zaklopa;
 • s prednostno odprtino.
 • Parametri slike imajo funkcijo zatiranja rdečih oči, črno-bele in negativne. Iskalo je optična naprava. Bliskavica je vgrajena v napravo in lahko deluje v več načinih. Procesorska kamera DIGIC 6-palčni lcd-zaslon 3 palcev, ločljivost 922000 pix. Zaslon se nastavi na pet nivojev svetlosti. Obstajajo USB 2.0 in HDMI izhodi, z Wi-Fi. Tip USB mini-B. Fotoaparat je primeren za pomnilniške kartice SD, SDXC in SDHC. Naprava ima eno Li-Ion baterijo tipa NB-10L. Priložen adapter za napajanje iz zunanjega vira. Masa naprave skupaj z baterijo in pomnilniško kartico - 356 g. Parametri naprave:
 • dolžina - 108,8 mm;
 • širina - 75,9 mm;
 • višina - 40 mm.
 • Komplet fotoaparatov

  Preden začnete uporabljati fotoaparat, se prepričajte, da je vsa dodatna oprema priložena napravi:
 • Canonova kamera G16;
 • baterija NB-10L;
 • polnilec;
 • trak za nošenje kamere na rami;
 • navodila za uporabo;
 • garancijska kartica.
 • Pomnilniška kartica ni vključena in je prejeta ločeno. Ustrezati mora standardom SD. Pomnilniške kartice UHS-I so primerne za fotoaparat.

  Priprava kamere za delo

  Preden uporabite Canon Powershot G16, morate napolniti baterijo. Odprite pokrov reže zabaterijo. Izvlecite napajanje aparata s pritiskom na zapah za sprostitev puščice. Na polnilniku morate odstraniti pokrov in baterijo položiti. S kombinacijo črnih puščic, usmerjenih navzgor. Odprite vtičnice v polnilniku in jih priključite v električno vtičnico. Ko se polnjenje začne, indikator zasveti oranžno. Ko je baterija popolnoma napolnjena, indikator polnilnika baterije zasveti zeleno.

  Po polnjenju je baterija v ustreznem prostoru na fotoaparatu. V režo vstavite pomnilniško kartico in fotoaparat povežite s fotoaparatom s trakom, ki vam omogoča, da napravo nosite na rami. Nato morate kamero vklopiti s pritiskom na gumb VKLOP /IZKLOP. Na zaslonu morate nastaviti datum in čas ter časovni pas. Če tega ne storite, se datum in čas, ki ni prikazan, samodejno prikažeta vsakič, ko je Canon G16 vklopljen. Pregled vseh funkcij naprave najdete v navodilih za uporabo.

  Proces streljanja

  Snemanje je mogoče izvesti v samodejnem načinu ali v posebnih načinih fotografiranja. Če je določen samodejni zagon, fotoaparat sam izbere najboljše nastavitve za snemanje. Samostojno določa pogoje fotografiranja in predmeta. Če želite uporabiti ta način, morate gumb za izbiro načina nastaviti na Samodejno.
  Fotoaparat je osredotočen na motiv. V tem času lahko zaslišite majhne klike, kar pomeni, da naprava izbere ustrezno grafikon za fotografiranje. V levem vogalu so ikone, ki označujejo izbrani način delovanja,stabilizacija okvirja. Okvir okoli predmeta vam pove, da je v fokusu. Ročica za povečavo izbere sestavo okvirja. Da bi povečali predmet, so ročice postavljene v položaj telefoto, da ga zmanjšate, ročica je usmerjena v široki kot. Ko izostrite okvir, pritisnete sprožilec do polovice. Ko je izostritev končana, fotoaparat odda dva piska. V okvirju se prikaže okvir. Dotaknite se območja slike, ki pade v območje ostrenja. Če se na zaslonu prikaže sporočilo, boste morali odpreti stikalo bliskavice. Po zgornjih manipulacijah se sprožilec popolnoma spusti. V tem trenutku je treba slišati zvok zaklopa. Če je bila bliskavica odprta, potem, ko je osvetljena, bo delovala samodejno. Fotoaparat je treba shraniti, dokler se ne ustavi zvok sprožilca. Po opisanem postopku se na zaslonu prikaže posnetek. Canon G16 vam omogoča fotografiranje, pa tudi fotografiranje. Če želite začeti video, morate klikniti na gumb "video". Na LCD zaslonu se prikaže rdeča ikona za snemanje in čas, ki označuje trajanje fotografiranja. Na vrhu in na dnu zaslona se pojavijo črne črte, kar pomeni, da ta mesta niso zabeležena. Slika bo nekoliko povečana. Če želite končati videoposnetek, znova pritisnite gumb "videoposnetek". Če želite predvajati posneti material, uporabite črni gumb s puščico na hrbtni strani fotoaparata. Za ogled fotografij morate zavrteti diskali kliknite puščice na istem pogonu. Če želite uporabiti način pomikanja, morate hitro zavrteti nadzorni gumb. Za vrnitev v način fotografiranja pritisnite gumb FUNC /SET. Če slike ne potrebujete, se izbriše. Če želite odstraniti puščice ali uporabiti disk, izberite sliko in kliknite ikono košare. Na vprašanje izbrisa je treba odgovoriti z "da". Po tem se slika izbriše s pomnilniške kartice.

  Krmilni elementi

  Sprednja stran Canon Powershot G16 ima objektiv in oko. Na voljo je tudi indikator samodejnega ostrenja, sprednje kolo in samosprožilec. Nedaleč od njih je gumb, ki vam omogoča, da odklenete prstan, ki ščiti rezbar za stojalo. Na zadnji strani fotoaparata je velik LCD zaslon. Nad njim je v zgornjem levem kotu antena Wi-Fi. Naprej je disk dioptrične kontrole in iskalo. Na vrhu, nad iskalom, je mikrofon, na desni pa je LED dveh LED. Označuje preostalo polnjenje naprave, pripravljenost za delo in fazo AF. Desno od indikatorja je gumb za predvajanje, črna puščica je narisana. Takoj za njo, na zgornji plošči, je postavljena kompenzacijska diska. V zgornjem desnem kotu je gumb, ki zažene video. Pod njo lahko najdete tipko za bližnjico, označeno s črko "S". Zvezdica poleg nje označuje zaklepanje AE /FE. S svojo pomočjo poteka filtriranje prikazanih slik. Poleg njemalo bližje oknu je gumb ISO. Omogoča tudi brisanje nepotrebnih slik. Večina desne strani zaslona je dodeljena kontrolnemu disku. Deluje kot štiristrano stikalo. Če kliknete na desno, lahko prilagodite načine bliskavice. S pritiskom na levo lahko izberete način samodejnega ostrenja. Zgornji položaj stikala aktivira funkcijo MF in spodnji DISP. Fotoaparat Canon Powershot G16 (povratne informacije od potrošnikov kažejo, da je izdelek napačno iskalo v tej enoti) ima velik gumb FUNC./SET na sredini kontrolnega kolesca, ki je odgovoren za meni in potrjuje izbrane nastavitve.
  Pod nadzornim kolescem sta še dva gumba. Ta, ki vam omogoča, da izberete območje samodejnega ostrenja in aktivirate Wi-Fi v bližini zaslona, ​​vendar le v načinu posnetkov. V bližini je gumb MENU. Zgornji del naprave je bliskavica in posebno stikalo za zagon, kot tudi vroče čevlje. Na straneh kamere sta stereomikrofon. Tukaj lahko najdete majhno kolo, ki pomaga nadzorovati načine fotografiranja in popravljati izpostavljenost. Nedaleč stran je sprožilec in ob njem je ročica za povečavo. Malo spodaj je stikalo, opremljeno z indikatorjem. Na dnu naprave je odprtina za baterijo, zaprt pokrov in reža za pomnilniško kartico. Nedaleč stran je rezbar za montažo stojala. Na desni strani kamere so komunikacijska vrata. Levo je pod zvočnikom.

  Načini delovanja stroja

  Canon G16 omogoča fotografiranje v več načinih:
 • Samodejno. Samodejno izbere optimalne možnosti. Kamera sam določi pogoje fotografiranja in predmet.
 • Hibridno avtomatsko. Omogoča snemanje kratkega filma iz posnetih fotografij. Pred posnetkom fotoaparat posname posnetek do 4 sekunde. V prihodnosti se posnetki združijo v eno.
 • Polavtomatski (P). Pomaga izdelati kompleksne slike, ki temeljijo na osebnih željah. To je programiran način osvetlitve. Omogoča vam, da na fotoaparatu izberete eno ali drugo funkcijo in jo prilagodite svojemu individualnemu slogu.
 • Z prednostno hitrostjo zaklopa (Tv). V tem načinu se neposredno pred snemanjem prikaže hitrost zaklopa. V prihodnosti fotoaparat izračuna želeno vrednost zaslonke na stroju, kar ustreza nastavljeni vrednosti.
 • Z prednostno zaslonko (Av). Ko izberete to funkcijo, se pred fotografiranjem prikaže vrednost zaslonke. Instrument nato samodejno določi hitrost zaklopa.
 • Priročnik (M). Da bi dobili želeno osvetlitev, ročno nastavite vrednost zaslonke in hitrost zaklopa pred snemanjem.
 • Po meri (C1-C2). Fotograf sam nastavi nastavitev in jo shrani.
 • Videoposnetki. Zasnovan za video snemanje.
 • Filtri za ustvarjanje. Omogoča dodajanje različnih posebnih učinkov med snemanjem. Tukaj lahko naredite barvo bolj živo, dodajte kontrast. Izkoristite plakate in druge umetniške učinke.
 • Posebna zgodba (SCN). Način, ki omogoča izbiro ploskve in podsamodejno prilagodi stroj drugim funkcijam.
 • Kamera ima dokaj veliko funkcionalnost, ki vam omogoča kreativno približevanje fotografiji.

  Stroški fotoaparata

  Canon Powershot G16 lahko kupite v kateri koli veliki trgovini z elektroniko. Njegova vrednost se spreminja v regiji od 22 do 30 tisoč rubljev.

  Canon G16: Strokovne ocene

  Strokovnjaki verjamejo, da ta model v celoti opravičuje denar, ki se ga prosi. Po njihovem mnenju ima Canon Powershot G16 dobro zmogljivost in visokohitrostno samodejno ostrenje, ki vam omogoča, da vzamete 93 sličic na sekundo. Njihove nepogrešljive prednosti so sposobnost snemanja videa v Full HD, HS sistem z 121 MP in sodoben procesor DIGIC 6 zagotavlja zmogljivost fotoaparata. Naprava lahko uporablja zoom objektiv in ima visoko občutljivost ISO. Stabilizator slike omogoča doseganje jasnosti fotografije. Fotografi imajo še vedno velik LCD zaslon in optično iskalo. Trdi se, da je kakovost posnetkov na tej napravi na višini in ni slabša od zrcalnih kamer. Slike JPEG imajo tudi dobro resolucijo. Fotoaparat ima vgrajen sistem HS, ki omogoča snemanje pri šibki svetlobi, brez bliskavice in stojala. Strokovnjaki pravijo, da ta sistem nima zgodb. Pohvalite strokovnjake in optiko, in sicer parametre objektiva (28 mm), 5-kratni zoom in 10-kratno povečavo, ko je vklopljen Zoom Plus. Ugotavljajo, da v slabih pogojih fotografiranja pri nezadostni osvetlitvi ta model omogoča, da dobite visoko kakovostno sliko. Arguenesporna prednost modela je hitro neprekinjeno fotografiranje. Fotografi pravijo, da je Canon Powershot G16 udoben za uporabo. Podpora za RAW vam omogoča urejanje fotografij po vaših željah, filtri ND pa omogočajo fotografiranje z dolgo osvetlitvijo in hitro zaslonko. Ti ljudje kažejo na kontrolni disk, ki v določenem trenutku pomaga pri izvedbi potrebnih nastavitev brez prekinitve procesa. Možno je popolnoma nadzirati kompozicijo in takoj urediti fotografijo. Posamezni meni vam omogoča, da popolnoma prilagodite način fotografiranja in vse funkcije za sebe. Poleg teh lastnosti ima fotoaparat eleganten dizajn in trdno ohišje. Obstaja HDMI vrata in Wi-Fi. Med pomanjkljivostmi fotografov je bil tudi hrup pri fotografiranju v formatu JPEG pri visoki občutljivosti. Dovolj pomembno izkrivljanje. Pravijo, da se pri majhnih goriščnih razdaljah pojavi kromatska aberacija. Nekateri strokovnjaki menijo, da ima leča naprave šibko ločljivost. S širokimi fotografijami se pojavi izrazita vinjetiranje, pri snemanju pod sončno svetlobo pa blesk. Za minus strokovnjaki so pomanjkanje senzorja bližine iskala, kot tudi 3D način, rotacijski zaslon in možnost panoramskega snemanja. Ti posamezniki trdijo, da je naprava zasnovana za srednje velike amatere.

  Ocene uporabnikov

  Ocene uporabnikov Canon Powershot G16 so večinoma pozitivne. Številni ljubiteljski fotografi so bili zadovoljni s tem fotoaparatom. Ugotovljeno je, da ima široko funkcionalno potrebonastavitev in programiranih načinov. Obstajajo ročne nastavitve. Pri visoki ISO matrika naprave deluje tiho. Uporabniki trdijo, da je meni samo za razvrstitev, in vse potrebne možnosti so pri roki. Kljub temu so ljudje znani po odlični kakovosti fotografij in svetlih barvah na njih. Pravijo, da naprava popolnoma prenaša vse podrobnosti na okvir brez popačenja. Kot mnogi fotografi lahko fotografijo v formatu RAW posnamejo s hitrostjo 60 sličic na sekundo v načinu Full HD. Zadovoljni so z razpoložljivostjo HDR in giroskopa. Uporabniki imajo dober stereo zvok na video posnetku in visoko ostrino leče, pravijo, da dajejo minimalno difrakcijo. Všeč mi je hitrost naprave in možnost serijskega streljanja. Za zasluge fotografov pripisujejo kompaktnost naprave. Trdijo, da jim je udobno, če ga držijo v rokah. Poleg tega je sprednje kolo za urejanje kompenzacije osvetlitve, ročno ostrenje, iskalo, senzor samodejnega ostrenja in velik zaslon LCD Canon G16. Mnenja o pomanjkljivostih pripisujejo majhnost matrike. Rečeno je, da samodejno ostrenje v video načinu deluje z majhno zakasnitvijo. Nekaterim primanjkuje zoom in barvnih parametrov prenosa. Uporabniki pravijo, da se akumulator lahko hitro izprazni med aktivnim fotografiranjem. Nekateri ljudje ugotavljajo, da je iskalo v napravi motno in pogosto povzroča velika popačenja. Iz njihovih besed v samodejnem načinu se lahko izostri fokus. Trdijo, da ima kamera visoko ceno in lahko kupite ogledalo za ta denar. "

  Sorodne publikacije