Kako uporabljati brošuro: navodila in funkcije naprave

Kljub široki in razširjeni uvedbi elektronskih medijev bodo papirni dokumenti dolgo časa vodilni v dokumentnem prometu. Da bi ohranili predstavitev velikega števila natisnjenih datotek in bralcu zagotovili bolj priročne informacije, bi moral vsak uradnik vedeti, kako uporabiti brošuro - posebno napravo za hitro povezovanje več listov v eno.

Vrste brošur

Velika raznolikost takšnih objektov ustvarja nekatere težave pri pisarniškem delavcu. Poleg tega se težave pojavljajo ne le s pravili delovanja, ampak tudi s posebnostmi izbire. Vsak proizvajalec na trgu ponuja nekaj posebnega in enostavno ga je mogoče zapletati v širok izbor.
Poleg tega morate vedeti, kako uporabljati brošuro za vsako posamezno vrsto. Na trgu obstajata dve glavni vrsti naprav, ki sta v osnovi bistveno drugačni. To so električne in mehanske naprave.


Delo z električno brošuro ni problem. Vse, kar potrebujete od uporabnika - vstavite dokumente skupaj s pokrovčkom in kliknite gumb "Start". Po končanem postopku boste postali lastnik zašitnega zvezka.

Delo z brošuro

Na trgu je zdaj veliko število modelov. Zato morate po nakupu natančno preučiti navodila za uporabo brošure kupljenega obrazca.
Ampak, če zavržete vse funkcionalnerazlik, potem se izkaže, da je upravljanje katere koli naprave mogoče zlahka obvladati. Sestavljen je iz več faz:


 • Priprava dokumentov. Postavimo brošuro v vrstnem redu njihovega oštevilčenja, pripravimo trdno ali mehko "skorjo", ki bo v prihodnosti postala pokrivala. Razdelite veliko število dokumentov v več polj.
 • Perforacija. Trdno namestite brošuro, vstavite liste v poseben sprejemnik in sprostite, nato pa pritisnite ročico. Natisnite dokumente in pokrove, perforirane ločeno.
 • Izberite vzmet. Izberite plastično ali kovinsko vzmet s premerom, ki zadostuje za vse dokumente z majhno zalogo. Če v prihodnosti nameravate dodati črke, raje polimerno pomlad.
 • Tkanje. Vzmet namestite na glavnik, odprite in položite perforirane dokumente, pokrove in zaprite strukturo.
 • Če veste, kako pravilno uporabljati brošuro Fellowes Starlet 2, potem prepleteni dokumenti ne bodo izgubili svoje predstavitve in črke se ne bodo nikoli zrušile. Da bi se izognili napakam pri izbiri premera vzmeti, lahko uporabite tabelo, pritrjeno na stroj.

  Značilnosti dela z brošurami

  Pomembno je ne samo vedeti, kako uporabljati brošuro, ampak tudi imeti nekaj trikov, ki vam bodo omogočili izdelavo lepih in udobnih brošur. Pri izbiri vzmetnega materiala se osredotočite na število šivanih listov. Če je število dokumentov 500 ali več, raje uporabite polimerno vezivo.
  AtŽelja, da ustvarite knjigo, ki se lahko odpre 360 ​​stopinj, morate izbrati kovinske vzmeti. Vendar bi to moralo omejiti število listov na 150. V nasprotnem primeru model ne bo preživel. Zdaj veste, kako uporabljati brošuro. Opis vsake posamezne naprave vam bo dal dodatne podrobnosti o odtenkih dela.

  Sorodne publikacije