Kdaj je konec operacijskega sistema Windows 7? Prihodnost in alternative

Danes je operacijski sistem Windows 7 najbolj priljubljen med lastniki osebnih računalnikov. In ne le navadni uporabniki, ampak tudi velika podjetja, ki delujejo na različnih področjih dejavnosti.

Nesporno vodenje

Kljub dejstvu, da je Microsoft že uradno objavil roke za odpravo tega OS, se njegova priljubljenost ni zmanjšala. Poleg tega po podatkih raziskav platforma Windows 7 potrebuje skoraj 50% uporabnikov osebnih računalnikov po vsem svetu. To je več kot vsi drugi operacijski sistemi Microsofta skupaj.


Zdaj, ko je konec podpore za Windows 7, so lastniki OS pozvani, da preidejo na sodobnejše sisteme zadnjih generacij (Win 810). Toda celo v letu, ko je podjetje ponudilo brezplačno nadgradnjo sistema Windows 7 na Windows 10, te ponudbe skoraj nihče ni izkoristil.

Trenutno stanje z operacijskim sistemom Windows 7

Osnovna sistemska podpora se zaključi že leta 2015, vendar pa lahko uporabniki zdaj prejmejo razširjeni servisni paket in nadgradnjo. Vsaj do leta 2020 se razmere ne bodo spremenile. Kaj pa biti tisti, ki namerava ostati na priljubljeni "osi", ki je že vse tako domače in znano? Kdaj podpora za Windows 7 poteče po potrebi? In ne - s popolnim pomanjkanjem tehnične podpore, se bo Win 7 spremenil v trdno ranljivost (v dobesednem smislu).

Kaj ogroža uporabnike, ki ne želijo spremeniti Win 7

Obstaja celo vrsto negativnih trenutkov, s katerimi bo prej ali slej potrebnosoočeni z vsemi oboževalci sedmega "Vinda", in njihovo zaščito pred njimi bo skoraj nemogoče:


 • pomanjkanje posodobitve glavnih modulov in komponent;
 • odsotnost najnovejših varnostnih modulov pred napadi hekerjev in potencialno nevarnimi aplikacijami;
 • Nezdružljivost z najnovejšim računalnikom.
 • Zaradi tega je več izdelkov Microsofta minilo - to je slavni Win XP in predhodnik "Seven" Win Vista. In na žalost se bo ta ista situacija verjetno ponovila z operacijskim sistemom Windows 7.

  Možnosti za izhod iz trenutnega stanja

  Za razumevanje situacije s tem, kaj storiti, ko je konec podpore za Windows 7, obstaja več možnosti . Prvi način. Tudi če Win 7 ne bo uradno podprt, bodo številni uporabniki še nekaj let uporabljali svoj sistem za polni kolut. Konec koncev, kritične posodobitve ne pridejo ven tako pogosto, in zagotoviti nekaj varnost PC iz hekerjev in napadi virusov bo pomagal protivirusno programsko opremo. Zato je iztek glavne podpore za Windows 7, če in bo hit kakovosti OS, potem očitno ne takoj. Podobna situacija se je pojavila tudi pri priljubljeni Win XP, ki je že zastarela.
  Drugi način. Preklopite na Microsoftove nove operacijske sisteme. To ni vse tako preprosto, vendar je očitno, da bodo prvi kandidati za nadgradnjo sistema Windows 7 podjetja in velika podjetja, v katerih se problemom informacijske varnosti posveča velika pozornost. Kot protiutež tej poti lahko domnevamo, da navadni državljani ne bodo tako prenagljeni. Razlog - šibki prehodi na nove različiceprosta priložnost v preteklosti.
  Proti prehodu na Win 10 pravi, in dejstvo, da po nepreverjenih informacijah (čeprav je precej pogosta na internetu), prenaša podjetju proizvajalcu preveč zaupnih uporabniških podatkov. Tretja pot. Izbira operacijskih sistemov drugih proizvajalcev. Verjetno je, da bo storitev podpore za Windows 7 uradno prenehala zagotavljati podporo uporabnikom in povečati povpraševanje po alternativnih sistemih. To je mobilni operacijski sistem Android in iOS. Poleg tega Linux deluje dobro, manj zahtevno za "železo" in ga je lažje upravljati.

  Bližina prihodnosti sistema Windows 7

  Pravzaprav je doslej priljubljen sistem deloval s polno zmogljivostjo, zato je še prezgodaj za odpis svojih računov. Še posebej, ker je internet preprosto poln različnih dodatkov in komponent sistema Windows, ki jih je mogoče prenesti in namestiti brez sodelovanja uradnega centra za posodobitve. Torej, v naslednjih nekaj letih, tudi ko je podpora za Windows 7 končana, obstajajo načini, kako popraviti situacijo.
  Seveda pa, če upoštevate trenutne trende in mrzlo popularnost, bi rad, da bi Windows 7 dolgo delal v celoti z uradno podporo Microsofta. Morda bo podjetje še vedno stavilo na število potrošnikov in pustilo sistem v uporabi, čeprav z manjšimi vizualnimi in tehničnimi spremembami.

  Sorodne publikacije