Ne odpre povezave v brskalniku: kaj storiti? Razlogi in rešitve

Včasih se zgodi, da brskalnik ne more prenesti povezave. Najprej mislite, da je to zaradi težav z internetom, vendar ne. Spletne aplikacije delujejo, torrent datoteke se prenesejo, Wi-Fi je na mobilnem telefonu, vendar zakaj povezave niso odprte? Kaj storiti? V tem članku bomo našteli glavne vzroke in metode rešitve. Če ste soočeni s to težavo, potem tudi če je internet prisoten, bo brskalnik dal napačne informacije, da imate težave s povezavo, zaradi tega in ne odprete povezave. Ta težava ni odvisna od različice operacijskega sistema ali brskalnika. Poleg tega ne sme vplivati ​​na vse povezave, ampak samo na socialna omrežja ali iskalnike.

Najpreprostejši načini reševanja

Preden nadaljujete s podrobno preučitvijo vaše naprave in tehničnih informacij o njej, poskusite najpreprostejše in najpogosteje uporabljene rešitve. Če se povezave ne odprejo ne samo v računalniku, ampak tudi na mobilnih napravah, je to lahko usmerjevalnik ali internet. V tem primeru priporočamo, da se obrnete na ponudnika ali preverite uporabnost usmerjevalnika.


Včasih je najlažji način za reševanje vseh težav pomoč pri ponovnem zagonu računalnika, vendar to ni vedno učinkovito. Prav tako lahko poskusite znova naložiti usmerjevalnik ali znova povezati internetni kabel z njim. Drug razlog je lahko sprememba nastavitevdeluje protivirusno. Če želite začeti, poskusite nekaj časa onemogočiti varnostni program in poskusite ponovno prebrati povezavo. Če se povezava ne odpre, je težava morda v samem brskalniku. Morda ste kaj spremenili ali namestili spletni program. Če se pojavi težava, jo poskusite izbrisati in poskusite znova. To so bile najenostavnejše, vendar ne univerzalne možnosti. Ne pomagajo vedno. Spodaj boste našli načine, ki zahtevajo veliko truda, vendar so bolj učinkoviti. Če ste poskusili vse te metode in povezave v brskalniku ne odprete, preberite spodnji članek.


Težave z naslovom DNS

Težavo je mogoče razlikovati z enim znakom: ko poskušate naložiti stran, obstaja napaka pri poročanju o nezmožnosti iskanja DNS strežnika. Ta problem je mogoče rešiti na več načinov. Če ne vidite le povezav v računalniku, spremenite vrednost naslova DNS v nastavitvah povezave. Če se ta težava pojavi na vseh napravah, spremenite njene nastavitve na vsaki od njih ali v nastavitvah usmerjevalnika. Dodatno orodje je ponastaviti predpomnilnik. To naredite tako, da v operacijskem sistemu Windows odprete ukazni poziv in vanje vnesete ipconfig /flushdns.
Če želite spremeniti nastavitve DNS, pojdite na "Nadzorna plošča" in nato na "Središče za omrežje in skupno rabo". Poiščite svojo povezavo in odkrijte njene lastnosti. Zapišite DNS naslov iz Googla: 888.8 in 884.4. Vrednost mora biti napisana v dveh različnih vrsticah.

SpremembaLastnosti brskalnika

Včasih se povezave ne odprejo zaradi vključenega proxy strežnika. Če želite to preveriti, pojdite v nastavitve brskalnika in preverite, ali so vse privzete nastavitve vredne. Te vrednosti lahko spremenite v prisotnosti zlonamerne programske opreme in virusov v računalniku. Pogosto se pojavijo, ko obiščete nezaupna spletna mesta, prenesete datoteke, ki spreminjajo nastavitve.
Če želite odpraviti to težavo, morate iti na nadzorno ploščo. Poiščite »Lastnosti brskalnika« ali »Lastnosti ustvarjalca«, odvisno od vašega operacijskega sistema. Pojdite na kartico »Poveži« in izberite »Omrežne nastavitve«. V oknu izberite kljukico poleg vrstice "Samodejno zaznavanje parametrov". Druge oznake je treba odstraniti, da onemogočite strežnike proxy. Po onemogočitvi mora brskalnik začeti z nalaganjem povezave.

Virusi

Če vam zgoraj navedene metode ne pomagajo, potem je verjetno, da so v računalniku virusi. Lahko spremenijo nastavitve brskalnika, nastavitve omrežja Windows in druge podatke. Da bi jih odpravili, morate prenesti posebne programe čiščenja, kot sta Dr.Web ali AdwCleaner. Lahko se srečate in takšne viruse, za odpravo katerih morate ponovno namestiti operacijski sistem.

Sorodne publikacije