Brezžična svetilka: vrste, značilnosti, prednosti

Različne svetilke danes uporabljajo za ustvarjanje visoko kakovostne in elegantne razsvetljave. Včasih so kupci v očitnem neredu, ker je izbira napeljave na trgu zelo velika. V zadnjem času postajajo vse bolj priljubljene brezžične luči. Razumeli bomo razlike, tehnične značilnosti. Ugotovite pomanjkljivosti in pomembne koristi.

Pozornost pri razsvetljavi

Pri ustvarjanju visokokakovostne razsvetljave v stanovanju, podeželski hiši ali na ulici je treba upoštevati več pomembnih dejavnikov. Pomembni parametri so:
 • kraj, kjer bodo luči nameščene.
 • Zaščita napeljave in same naprave pred visoko vlažnostjo. Je?
 • Kazalniki nivoja električnega toka.
 • Zaščita pred mehanskimi poškodbami in zunanjimi negativnimi vplivi. Je predvideno?
 • Žice niso boljše

  Če uporabljate brezžično luč v domu, oseba izgubi veliko težav z osvetlitvijo. Takšne svetlobne naprave imajo eno bistveno značilnost - popolnoma brez žic. Torej, celo začetnik lahko ročaj svoje namestitve. Ne potrebujemo več izkušenj in znanja o napotitvi.  Brezžične luči na baterijah delujejo, kar je zelo priročno. Ni odvisnosti od prisotnosti toka v električnem omrežju. Tudi če je električna energija iz tehničnih razlogov doma izključena, se luči nadaljujejodelo in popolnoma opravljajo dodeljeno funkcijo. Takšno osvetlitev lahko upravljate s pomočjo gumba ali zaslona na dotik ali z uporabo daljinskega upravljalnika.

  Prednosti

  Zakaj so brezžične luči (slika spodaj) tako zahtevne? Priljubljenost te vrste razsvetljave je povezana s številnimi pomembnimi prednostmi.
 • Popolnoma samostojno delo. Pomanjkanje odvisnosti od napajanja omogoča brezžičnim svetlobnim virom delovanje v vseh pogojih, kar je zelo priročno. Če izberete prave kakovostne in zanesljive baterije (baterije), bo življenjska doba brezžičnih svetilk približno eno leto.
 • Montaža. Enostavno in hitro, kar ne zahteva objavljanja. Brez žic in težkih nevarnih procesov "komunikacije" z električnim omrežjem. Ni dodatne montaže vtičnic. Pomanjkanje prahu in umazanije. Za nekaj minut se dvostranski trak - in namestitev luči za brezžično povezavo zaključi.
 • Izbira katerega koli kraja. Takšno napravo za razsvetljavo lahko namestite povsem na katerem koli mestu. Lahko je kopalnica ali shramba, garderobna omara ali stopnišče, gazebo ali ograja v podeželski hiši. Obstaja veliko možnosti.
 • Različne izbire. Zelo zadovoljen je dejstvo, da lahko brezžična svetilka izbira katero koli barvo, konfiguracijo, obliko, velikost in slog.
 • Možnost nakupa svetilke, opremljene z zaznavalom gibanja.
 • Cenovna cena. Odvisno od velikosti, materiala in vrste svetilke, brezžični vir svetlobebo stala od 250 rubljev in do dva tisoč. • Vrste vpenjal s senzorjem gibanja

  Obstajajo štiri glavne vrste vpenjal z senzorji gibanja: ultrazvočni, mikrovalovni, infrardeči in kombinirani. Ulica je idealna za brezžični svetlobni senzor z ultrazvočnim senzorjem gibanja. Zvok se prenaša na sprejemnik, ko se signal prekine - lučka sveti. Ta vrsta razsvetljave je primerna tudi za velike prostorne apartmaje. Za stanovanjske in industrijske prostore je najpogosteje uporabljena žarnica brezžična z infrardečim senzorjem gibanja. Takšne naprave reagirajo na temperaturne spremembe v okolju. Fotoaparat, ki je nameščen v takšnem instrumentu, se odziva na infrardeče sevanje, ki ga oddaja oseba. Strokovnjaki menijo, da je takšna svetilka idealna naprava za osvetlitev prostora.
  Mikrovalovne možnosti so zelo podobne ultrazvoku. Edina razlika je, da vključitev svetlobe ne vključuje zvočnih, ampak radijskih valov. Kombinirana vpenjala so primerna, ker združujejo več tipov senzorjev.

  Tip vgradnje

  Obstajajo različni brezžični viri svetlobe in vrsta namestitve. Stropne luči se uporabljajo za vgradnjo na strop. So odlični za napetostne stropove, saj imajo majhno težo, se ne segrejejo in hkrati dajejo svetel sijoč svetlobni žarek. Apartmaji pogosto uporabljajo stensko svetilko brezžično. Naprave, ki so nameščene na navpični površini, lahko najdete vTrgovina je najlažja stvar. Zelo udobni namizni svetlobni viri. Brezžične žarnice se lahko premikajo iz kraja v kraj. Brez žic in iskanja najbližje vtičnice. To je idealna možnost za šolsko mizo v otroški sobi. Pogosto se takšne svetlobne naprave uporabljajo v razstavnih prostorih, ki delujejo kot dodatna osvetlitev. Toda za osvetlitev slike ali ogledala v stanovanju bo brezžična svetilka kar najbolje prilegala.

  Sorodne publikacije