USB-DAC ojačevalnik: pregled, funkcije, pogledi in pregledi

V vsakem življenjskem procesu, bodisi pri vožnji avtomobila ali kuhanju, obstajajo tako amaterji kot strokoven strokovnjaki. Radoveden in žejen za najvišjo kakovost poslovanja. Enako velja za poslušanje glasbe. Obstajajo tisti, ki uživajo v melodijah v nizkocenovnih slušalkah, ki prihajajo s telefonom, nekdo pa kupi dragih ojačevalnikov in kablov z zlatim prerezom. Poslušajo vsako noto, iščejo napake v zvoku in sovražijo MP3 format z vso svojo dušo. Na žalost ne boste mogli vedno sedeti doma z vašo najljubšo akustiko in poslušati glasbo dobre kakovosti. V ta namen so bili ustvarjeni prenosni ojačevalniki, ki jih je mogoče priključiti na telefon in s tem doseči višjo kakovost zvoka. Današnji članek je namenjen tej določeni kategoriji ljudi. Ponujamo kratek pregled prenosnih ojačevalnikov USB-DAC za slušalke in kompaktne zvočnike.


Ustvarjalni zvok Blaster

Ustvarjalec je večkrat zadovoljil ljubitelje z visoko kakovostno zvočno opremo in to še danes počne. Sound Blaster E5 je posodobljen USB DAC in ojačevalnik za slušalke in majhne zvočnike. Ta model je opremljen s quad-core DSP procesorjem in lastniškim EQ za nastavitve zvoka od točke do točke. Ko je povezan z računalnikom, funkcija Sound Blaster deluje kot popolna zvočna kartica s svojimi gonilniki, mikserji in drugimi čari, ki jih vsakdo ima kot "avdiofile". Ta DAC se lahko uporablja tudi kot slušalke. Za to imavgrajeni dve mikrofoni in modul Bluetooth. Mimogrede, to je edini model podjetja Creative, ki ne prinaša le zmogljivega "polnila", temveč se ponaša tudi z dobro nastavljenimi gonilniki. Zato je treba skrbeti za kakovost zvoka, ni vredno, da je tukaj več kot vredna, še posebej, če upoštevamo stroške v višini 200 $.


Mnenja

Prejšnje Ustvarjalno delo Ustvarjalnost je bila zasramovana zaradi dejstva, da se inženirji podjetja trudijo, da bi v svoje naprave dali vse, in še več, ne da bi gledali na kakovost posameznih komponent. Ta prenosni USB DAC ojačevalnik ni bil izjema za nabor funkcij, ampak z visoko kakovostnim obvestilom. Uporabniki so ga cenili zaradi svoje vrednosti in ga imenovali najboljši razvoj podjetja v svojem cenovnem segmentu. Kritiki iz IXBT imenujejo Sound Blaster E5 popolno kombinacijo cene in kakovosti.
Ironično je, da so sami uporabniki vplivali na to ravnanje. Pritisk občinstva in profesionalnih glasbenikov je opravil svoje delo. Kreativni inženirji so večinoma premislili o svoji napravi in ​​ustvarili uspešen izdelek. Negativne povratne informacije so vplivale samo na obliko telesa. Te vrste ojačevalnikov USB DAC za slušalke in zvočnike so običajno bolj kompaktne in ergonomske.

Oppo HA-2

Kitajsko podjetje Oppo spreminja svoj uspeh v novih smereh, pa naj gre za zvok ali pametne telefone. S pametnimi telefoni so bili nekako neuspešni, toda v smislu zvoka je vse super. Oppo HA-2 je najmočnejši zunanji "audiofilm" zunanji USB DAC ojačevalnik. Vloga DAC v tem pripomočku igra mobilni procesor DSP ESS Sabre329018. To je najboljši tovrstni procesor, živi le v dragihOjačevalniki in druge Hi-End naprave. Lastnosti zapisov - to je samo pol točke. Kitajski inženirji so to onemogočili in ga naredili kot nobenega izdelka konkurenčnih blagovnih znamk iste kategorije. Istočasno je Oppo vtaknil vse "nadev" v kompaktno in elegantno torbico, ki takoj izstopa v ozadju svojih konkurentov, zahvaljujoč usnjeni prevleki kovinske površine. To je brez dvoma najboljši kitajski zunanji USB-DAC ojačevalnik.

Mnenja

Stališča prebivalcev potrjujejo mnenja strokovnjakov. Oppo HA-2 je najbolj zaželen pripomoček v razredu. Opravljenih je bilo veliko testov, tako na proračunski opremi kot na Hi-End zvočniki. Sodba je bila ena in ista: vzeti moramo! Ljubitelji visokokakovostnega zvoka so bili globoko zaskrbljeni zaradi Oppovega razvoja na tem področju, čeprav niso pričakovali tako velikega uspeha. Tisti, ki vsaj malo razumejo, kaj predstavlja DAC ESS Sabre329012, so ovrednotili delo inženirjev iz Oppo-ja in ga imenovali virtuoz, ker je ta procesor prisiljen igrati tako - naloga ni enostavna. To dejstvo potrjuje splošno neprijetnost za kitajske izdelke, ki delujejo na istem procesorju, vendar proizvaja povsem očiten in nezanimiv zvok.

Denon DA-10

Zdravo z Japonske. Denon DA-10 je tipičen predstavnik ojačevalnika USB-DAC iz Rising Sun. Kot pri drugih modelih podjetja je bil srce ojačevalnika čip TI PCM1795. Čip je zmožen pretvoriti analogni zvok pri frekvenci 192 kilohertzov z metodo pulzne kode. Ohišje naprave je narejeno iz plastike z okrasnimi aluminijastimi vložki. Nič zanimivegaizgleda preveč preprosto in celo nekoliko brez vonja. In to slabo vpliva na stabilnost škode.
Kar zadeva zvok, je vse bolje. Gonilnik ASIO je uglašen. In čeprav je ta naprava nekoliko omejena v zmogljivostih in ni tako trdno sestavljena kot drugi modeli Hi-Enda, s svojo glavno nalogo, je dosti boljša od svojih tekmecev, za to pa je Denon mogoče pohvaliti.

Recenzije

Lastniki ojačevalnika potrjujejo besede strokovnih kritikov. Denon DA-10 je zelo preprost, vendar je zanesljiv in priročen. Zvok tega ojačevalnika USB-DAC se pogosto primerja s tako dragimi napravami. Še več, mnogi so jih resno postavili v opozicijo, kjer Denon pogosto zmaga. Uporabniki so opozorili tudi na zaskrbljenost proizvajalca glede potencialnega kupca in ljubezni do Apple. Vključeno z ojačevalnikom je velik dvodelni pokrov z žepom pod pametnim telefonom in komplet žic za iPhone in iPad. Pod pogojem, da se takšne naprave običajno uporabljajo s pametnimi telefoni in slušalkami srednjega razreda, se lahko Denon DA-10 šteje kot srečen.

FiiO E18 Kunlun

Druga kitajska. To ni tako impresivno glede zvoka. Da, isti čip je nameščen tukaj kot v Denon DA-10, vendar zvok, žal, ni enak. Pravzaprav, FiiO E18 ni tako "sočen" kot njegovi tekmeci, drugače pa je odličen. Prva stvar, ki prizadene oko, je dizajn. Zunanjost je res impresivna. Ohišje naprave je v celoti izdelano iz železne kovine.
Hkrati je ostal zelo subtilen inenostavno prilegajo v žep kavbojk, na primer. Vsaka podrobnost, tudi najmanjša, izgleda lepo in samozavestno. Nič ni škripanje in ne škripanje. Z eno besedo - popolno. Za nastavitev glasnosti je uporabljen čvrst mehanizem v obliki kolesa, ki napravi daje še več elegancije.

Recenzije

Na splošno so lastniki pripomočkov in strokovni kritiki, kot je bilo pričakovano, bolj navdušeni nad oblikovalskimi rešitvami kot tistimi, ki so jih izdelali inženirji. Glede na ta model, na splošno, malo ljudi govori o zvoku, saj se ne razlikuje močno od konkurentov. To ne pomeni, da je slab, samo on je kot vsi drugi. Več pozornosti namenja dejstvu, da FiiO E18 ne deluje z napravami Apple. Ojačevalnik je posebej zasnovan za telefone Android in jih lahko celo polni. Ja, to ni samo avdio ojačevalnik, ampak tudi zvočna kartica in prenosna baterija za pametni telefon. Tako ali drugače je vaš ojačevalnik že našel svoje občinstvo in še vedno se morate odločiti, kaj je dražje: zvok ali oblikovanje.

Venture Craft Go DAP BXD

Ampak to ni samo ojačevalnik, ampak oblikovalec. In to je zelo smešno in strašno mesto. Začnimo z manj strašno, iz dejstva, da pod "kapuco". Tukaj imamo pretvornik PCM5100A - rešitev je nenavadna, vendar sprejemljiva, nihče ne bo zelo razburjen. Kot ojačevalnik za slušalke je MAX9722A preizkušen čas in najljubši ojačevalnik vse v enem, vrhunska avdio naprava razreda Hi-End. Potem so tu še nekatera protislovja.
Najprej je naprava opremljena z USB vhodom, vendar je zagotovo nemogoče priključiti predvajalnikuporabite koaksialni ali optični kabel. Drugič, nastavitve ojačevalnika so narejene z uporabo PCB. To pomeni, da lahko faktor dušenja ojačevalnika spremenite z odpiranjem ohišja in zamenjavo ene od plošč ali z zamenjavo enega od skakalcev. Rešitev je izjemno nenavadna in očitno narejena za zveste navijače, ki niso igrali Lega.

Ocene

Izkazalo se je, da je toliko navijačev. Ljubitelji, ki želijo potopiti v svet glasbe, res "boli" tako čuden razvoj. Uporabniki razumejo, da je to daleč od udobnosti, vendar je v tej zasnovi nekakšna romanca, ki privablja tako domače inženirje kot tudi ljudsko elektroniko. Verjetno na to in stava je bila narejena. Takšen asketizem je v sodobnih napravah redko prisoten. Za mnoge je kot dihanje svežega zraka. Edina stvar, ki je zmedla nekatere lastnike ojačevalnika - neskladje značilnosti, ki trdi, proizvajalec, in resnično. In to ni niti dejstvo, da jih je proizvajalec precenil, kot se pogosto dogaja. Vse je ravno nasprotno. Preizkusi so pokazali, da je ojačevalna oprema še boljša od predstavnikov VentureCrafta. Verjetno je to dejstvo prestrašilo desetine potencialnih kupcev.

Rezultati

To je verjetno vse. Zgoraj predstavljeni modeli ojačevalnikov USB-DAC predstavljajo zlato petico, ki jo lahko še danes resno obravnavamo. Najbolj zanimivi v razredu so bili: Creative Sound Blaster in Oppo HA-2. Prvi ojačevalnik prinaša (prvič) kompetentno ravnovesje med zmogljivostmi naprave inkakovost zvoka, ki ga lahko da uporabnikom. Drugi je impresiven z neverjetno tehnično naprednim sistemom in kul dizajnom. Na teh dveh modelih je vredno pozornosti najprej in predvsem. Če želite shraniti, potem naročite ustvarjalnega otroka, če ste v najvišji prioriteti, potem kupite Oppo. V obeh primerih ne boste obžalovali.

Sorodne publikacije