Akcijske kamere: ocena, pregled, funkcije, pregledi

Izbira dobre akcijske kamere ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled. Pri nakupu morate upoštevati številne pomembne parametre, kot so vidni kot, kakovost snemanja, zaščita vode itd. Zelo pomembno je tudi, da za blagovno znamko ne preplačujete, saj draga ne pomeni vedno kakovostno. V današnjem gradivu smo pripravili majhno oceno akcijskih kamer za vse priložnosti in, kar je najpomembneje, v različnih cenovnih segmentih, od proračuna do dragih. Zanimivo bo!

1. Akcija Xiaomi Yi

Prvi na seznamu je akcijska kamera Xiaomi Yi Action. Xiaomi je svetovno bolj znan po svojih pametnih telefonih, vendar jim ni preprečil, da bi sprostili poceni akcijsko kamero, ki je takoj zavzela prvo mesto v svojem cenovnem segmentu. Morda je bilo to posledica dejstva, da je "Xiaomi" priskrbel svojo kamero s precej dobrimi posnetki in ni preveč plenil cene.


Paket in značilnosti

Fotoaparat je na voljo v majhni kartonski škatli, ki ni posebej pomembna. Zanimivo je omeniti, da je na voljo teleskopski monopod, na katerega lahko namestite kamero. Zdaj, kot za značilnosti akcijske kamere. Dimenzije akcije Yi so majhne in jih je mogoče zlahka zamenjati z otroško igračo. Dolžina komore je nekaj več kot 6 cm, višina - 4 cm in debelina 22 cm. Kamera ima dobro optiko, velikost matrice je 16 MP. Proizvajalec senzorjev - Sony. Procesor Ambarella A7LS izpolnjuje nalogo, ki Yi omogoča snemanje videa v polni HD kakovostiin s hitrostjo slikanja 60 k /s.


Vidni kot akcijske kamere je 155 °, kar tudi ni slabo. Zvok se snema iz dveh zvočnikov s frekvenco 96 kHz. Še ena zanimiva stvar je prisotnost triosnega senzorja, baterije 1100 mAh, podpore Bluetooth in Wi-Fi.

Ocene in cena

Kar se tiče pregledov uporabnikov, jih je veliko. Glavne pritožbe so pomanjkanje zaslona in nastavitev možnosti fotografiranja le s pomočjo aplikacij drugih proizvajalcev na pametnem telefonu, kar ni zelo priročno. Če govorimo o ceni, potem je mogoče v tem trenutku fotoaparat kupiti za 4500-5000 rubljev.

2. Akcijska kamera SJCAM SJ4000

Naslednji model na lestvici poceni akcijskih kamer je SJ4000 kitajskega proizvajalca SJCAM. Ta blagovna znamka se zaradi dobre kakovosti pogosto imenuje kitajska različica GoPro, vendar so modeli iz srednjega kraljestva veliko cenejši.

Vsebina paketa in značilnosti fotoaparata

Uporabniku je iz škatle takoj dodana nepremočljiva škatla za kamero, nosilec za kolo, stojalo in čelada, posebna sponka za pritrditev kamere na pas, komplet velcro in sponk, dodatni adapterji, čipke, krpe in nakit kot polnilec in niz navodil. SJ4000 ima matrico 12 megapikslov, ki podpira 4x povečavo. Piše video kamero v dveh načinih - HD in Full HD. Hitrost sličic je naslednja: 60 k /s in 30 k /s. Poleg video SJ4000 lahko storite in fotografije v dovoljenju 2048x1536. Vidni kot kamere je 170 °.
Za razliko od prejšnje kamere ima svoj zaslon, ločljivostkar je 960x240 točk. Kot baterija je nameščena baterija 900 mAh, ki, glede na proizvajalca, zagotavlja do 80 minut. Na žalost tukaj ni Bluetooth-modula, vendar sta prisotna Wi-Fi, USB in HDMI.

Ocene cen in uporabnikov

V zvezi s pregledi tega modela so glavne pomanjkljivosti kakovost zvoka, ki ga snemajo mikrofon, in malo pritrditve sidra. V drugi ni pritožb. Če govorimo o ceni, potem v trenutku, da kupite proračun akcijski fotoaparat SJ4000 je lahko za 2700-4300 rubljev, ki na splošno ni tako draga.

3. Polaroidna kocka

Dokonča nizkocenovne akcijske kartice Polaroid Cube. Takoj želim povedati, da je cena najdražja od proračuna, vendar ta denar popolnoma upravičuje model. No, poglejmo podrobneje.

Paket in specifikacije

Fotoaparat je na voljo v majhnem plastičnem pretisnem omotu. Inside, poleg "kocke", USB kabel in navodila so nič več, in v resnici, fotoaparat res ne potrebujejo. Velikost kocke je najmanjša od predstavljene - 38 mm, njena teža pa je smešnih 45 gramov. Vendar pa je v tem "kocka" je precej dober "polnjenje", ki vam omogoča snemanje visoko kakovostnih video 1280x720 in 1920x1080. Matrika ima ločljivost 5 MP, kot gledanja pa 124 °. Poleg videokamere prav tako ustvarja fotografijo.
Kocka ne potrebuje dodatne opreme. Prostor je zaprt in zaščiten pred prahom in vodo. Največja globina potopitve je 15 m. Poleg tega je magnet vgrajen v ohišje, zaradi česar se kamera lahko pritrdi, na primer na kolo kolesa.

Cena intvoj um

Kot preglede Cube, kamera je zadel razmeroma dobro pri močni sončni svetlobi in v dobri luči, vendar ob oblačnih dneh ali Twilight da nikoli ne bi mogla doseči. Poleg tega, pravijo uporabniki previsoko ceno za dodatno pritrditev in dodatki. Ko že govorimo o ceni, ki trenutno kupujejo Polaroid kocka je lahko 6-95 tisoč rubljev, kar ni tako malo.

Kamere srednji segment

To je čas, da se premaknete na drugi del razvrstitve - Action Cam v srednjem cenovnem razredu. Glavne razlike iz proračuna modelov medij, so v podporo 4K video snemanje, več boljše optiko, poveča življenjsko dobo baterije, bolj močna "polnjenje" in tako naprej. D.

4. Yi 4K ukrepanje

Odprite srednja ocena akcijske kamere izboljšano spremembo Xiaomi Yi Akcijski s predpono 4K. Prva stvar, ki jo je treba povedati naenkrat: Yi 4K - popolnoma neodvisna izdelek, ki ga Yi, Xiaomi sprosti in to nima nič opraviti. V resnici, je vodstvo Yi se je odločilo za uspeh Xiaomi kamero in izdali svoj lasten izdelek, ki je takoj pridobil popularnost. Poglejmo, kaj je novega.

Zaključek in specifikacije

Paket novega fotoaparata ni zelo navdihujoča, kabel USB, microUSB, navodila bukletyky isti akcijski kamero. Ne monopod ali dodatno opremo tukaj. Zdaj upoštevati značilnosti. Med Yi nov fotoaparat postavljen kot neposredni konkurent GoPro Hero 4 črna. To je nameščen najnovejši (ob) procesor Ambarella A9SE, senzor 12Mp iz Sony - IMX377 dva mikrofona za snemanje stereo zvoka. Poleg tega ima Action 4K vgrajen zaslon, ki močno poenostavi nastavitev možnosti fotografiranja, večjo baterijo in zmogljivejši modul Wi-Fi. V drugi, Action 4K je skoraj kot njegov tekmovalec Hero 4 Black.
Zdaj glede možnosti fotografiranja. Fotoaparat lahko snema videoposnetke v ločljivosti 4K, Full HD in HD. Hitrost slikanja je istočasno 30 k /s (4K), 30-120 dpi (1080r) in 30-240 dpi (720r). Najdaljši čas snemanja v načinu 4K je 120 minut, kar je na splošno impresivno. Poleg tega video kamera ve tudi, kako fotografirati. Kot gledanja - 170 °, trajanje baterije - 25 ur.

Ocene in cene

4K-kamera Yi se trenutno prodaja po ceni od 12 do 25 tisoč rubljev, zaradi česar je zelo dober nakup. Kot kažejo povratne informacije uporabnikov, je ta model praktično brez napak, razen manjkajočega dodatka in zaščitnega pokrovčka leče objektiva.

5. Legenda SJCAM SJ6

Povprečni cenovni segment ima tudi model SJCAM - akcijsko kamero SJ6 Legend. S svojo vrednostjo bi bilo možno pisati z raztegljivimi do proračunskih modelov, vendar preveč kul funkcijo, kot tudi s strani proizvajalca, je kamera postavljena kot polprofesionalna.

Značilnosti in dodatki

Dobavljeno SJ6 v majhni plastični embalaži. Paket je standarden in v zvezi s tem ni nič povedanega. Pravzaprav se iz proračunskega modela razlikuje le v tem, da tukaj ni prilog, v preostalem pa je vse povsem enako. Vendar pa so lastnosti fotoaparata vsekakor boljše. Prvič,kar je treba omeniti - sposobnost za snemanje videa v načinu 4K. Hitrost slikanja ob istem času ni previsoka - samo 24 k /s. V načinu Full HD fotoaparat snema videoposnetke s hitrostjo 60 sličic na sekundo, pri tem pa preklopi na HD in 120 fps. Možnost fotografiranja se ohrani, za kar lahko razvijalci povedo "hvala".
Matrico v SJ6 je ustanovil Panasonic in ima zmogljivost 16 MP. Vidni kot akcijske kamere je 166 °. Kot procesor je nameščen čip podjetja Novatek - NT96660. Prikaže se tukaj 2 - glavni dotik in majhen na sprednji strani. Prva služi za nastavitev nastavitev kamere, druga pa za različne informacije, kot je trenutni čas snemanja videa. Kar se tiče avtonomnega delovanja, lahko SJ6 iz polnega naboja deluje približno dve uri, kar ni slabo.

Reviews and Value

Kot kažejo povratne informacije uporabnikov, je bila kamera uspešna, vendar ne brez pomanjkljivosti. Da, vredno je omeniti slabo kakovost snemanja v 4K (bolje je uporabiti Full HD), ne zelo širok dinamični razpon, kar povzroči rahlo siv zvok, nizko kakovost zvoka in majhne "napake" v vmesniku, ki izginejo pri ponovnem utripanju. Cena za SJ6 Legend trenutno znaša od 7500 do 10500 rubljev, kar je povsem sprejemljivo.

6. Sekcija GoPro Hero 5

Izpolnjuje oceno najboljših akcijskih kamer v srednjem segmentu GoPro Hero 5 Session. Ta kamera izgleda kot nekaj, kar izgleda kot Polaroidova kocka, toda na tej podobnosti je konec. Ta model precej presega proračunsko "kocko" glede na tehnične parametre, vendar tudi stanezato je dražji.

Specifikacije in dodatna oprema

Paketna seja je klasična škatla, v kateri je dobavljena vsa postavitev GoPro Heroja. Poleg fotoaparata bo uporabnik našel tudi polnilni kabel, par lepilnih trakov in pritrdilni okvir vijaka. Na čeladi ni nobene podmorske škatle, monopoda ali montaže akcijske kamere - kupiti morate posebej. Od funkcij je vredno omeniti video snemanje pri 4K s 30 sličicami na sekundo, kot tudi HD s 120 dpi in Full HD s 60 bps. Kot gledanja 120 ° kamere je malo v primerjavi s prejšnjimi modeli, vendar še vedno zelo dober. Ločljivost matrike v seji je 8 MP, vendar lahko fotoaparat fotografira do 10 Mp (uporablja se interpolacija).
Ena od pomanjkljivosti je pomanjkanje dodatne opreme, kot je aquabox, in dejstvo, da fotoaparat nima prikazovalnika in da je večino nastavitev mogoče konfigurirati samo prek korporativne aplikacije na telefonu. Lahko upravljate tudi brez pametnega telefona, vendar je zelo neprijetno.

Ocene cen in uporabnikov

Kot kažejo povratne informacije uporabnikov, je Session odlična kamera srednjega cenovnega razreda, vendar ni brez zgoraj navedenih pomanjkljivosti. Poleg tega lahko dodamo padec kakovosti fotografiranja v temi podnevi in ​​pomanjkanje stabilizacije pri fotografiranju s 4K. Kot je za ceno, potem lahko kupite ta model za 8-11 tisoč rubljev, kar je precej dobro.

7. Cestna akcijska kamera GoPro Hero 5

Zadnji del ocene akcijskih kamer je drag model. Tu lahko najdete veliko različnih modelov iz različnihproizvajalci, ampak če pogledate na izbiro ljudi, potem bo samo en kandidat - GoPro Hero 5. Razpravljalo se bo.

Vsebina paketa in funkcije

GoPro Hero 5 pravilno dopolnjuje trenutno oceno akcijskih kamer, saj kupcu na njegovo ceno ponuja nabor vseh najbolj potrebnih za dobro in kakovostno snemanje v vseh vremenskih razmerah in kadarkoli dan Nobenega smisla ni v pisanju embalaže, enako kot pri drugih modelih Heroja, vendar je komplet nekoliko drugačen. Torej, v notranjosti ni nobenih serij različnih pripomočkov, kot so podvodni boks ali boks, odporen proti udarcem, vendar je pritrditev za čelado, ki sploh ni slaba. V vsakem primeru pa fotoaparat popolnoma podpira dodatke drugih proizvajalcev, vključno s prejšnjimi različicami Heroja.
Značilnosti akcijske kamere so impresivne. Možnosti večkratnega snemanja videa 720p do 2160r (ločljivost 4K). Sposobnost fotografiranja v resoluciji do 12 MP, s fotografskimi zmogljivostmi "junaka" zaostrila. Zdaj je fotoaparat opremljen z ločenim načinom WDR, ki vam omogoča, da naredite jasne fotografije ponoči, prav tako pa ima možnost snemanja v RAW, kar pa se ne sme veseliti. Poleg tega je vsekakor vredno pohvale za Hero 5 za odličen zaslon na dotik, ki močno poenostavlja nadzor. Vendar pa kljub vse prednosti, slabosti Hero preživela vse enako kot prejšnje generacije modela - pomanjkanje optične stabilizacije in nizko življenjsko dobo baterije. In medtem, ko je "junak" grizel veliko uporabnikov, je ta model najboljši akcijski fotoaparat na svetu, in to je dejstvo. Mimogrede, GoPro Hero 5 je mogoče kupiti za 18-35 tisoč rubljev, in ta cena je ukrep-kamera (pregledi gapotrdi) je vsekakor vredno. In na tem, vse uspešno snemanje!

Sorodne publikacije