Dober DAC: pregled, ocena, opis, značilnosti in pregledi

Življenje nas pogosto pripelje do težke izbire. Moramo iskati pripomoček. Hkrati pa mora biti poceni, najboljša in brezhibna. Seveda razumemo, da je to praktično nemogoče. Zato moramo izbrati merila, ki nam ustrezajo, in tudi žrtvovati nekaj. Danes bomo poskušali izbrati dober DAC.

Kaj je to?

Preden se lotite nekaterih modelov te naprave, je vredno pojasniti, kaj je to, za tiste, ki ne vedo. Digitalno-analogni pretvornik je zasnovan za obdelavo digitalne kode v analogni signal. Torej, naprava se lahko šteje za neke vrste "dirigent" iz enega sveta - digitalni, v drugem - analogni.


Obstaja ta naprava in antagonist. Enako počne, ampak obratno. Na splošno avdio pretvornik deluje po načelu, da mora za delo sprejeti digitalni signal, ki temelji na impulzni modulaciji. Če imamo stisnjen format, je delo z njimi uporaba kodekov.

Namen

Za dober nakup DAC so seveda za to potrebni dobri razlogi. Malo verjetno je, da bo povprečni uporabnik porabil za take naprave. Običajno je pripomoček potreben tistim, ki želijo pretvoriti signale iz digitalnega "sveta" v analogni. Kot primer se uporablja v CD predvajalniku.

Razvrstitev

Odvisno od cilja je možno Tsats razdeliti v skupine. Najpreprostejša od vseh se šteje za širino impulza. Najpogosteje najdemo vHi-Fi naprave ali kjer morate upravljati elektromotorje. Načelo tega načina delovanja je v impulznem zaporedju, ki poteka skozi nizkoprepustni filter. Da bi ga dobili, morate počakati, da je izvirna digitalna koda sorazmerna s časom delovanja stabilnega vira toka.
Nato naletimo na ponovno vzorčenje. Temelji na nihanju vrednosti gostote impulza. Ta vrsta je namenjena pravilnemu delovanju naprave, ki ima manjši bit, z napravo z večjim bitom. Menijo, da je podoben DAC vizualiziran v enobitnem modelu. Torej za to tehnologijo obstaja izmenjava impulzov z negativno povratno informacijo. Tip tehtanja predpostavlja, da je vrednost tokovnega vira sorazmerna z maso bita. V tem primeru se ničelni bitovi lahko seštejejo. Tip steka je prejel poseben tokokrog, ki je sestavljen iz več uporov, ima dva tipa vključitve.

Značilnosti

Za izbiro najboljšega DAC morate razumeti njegove značilnosti. Da, poudarite nekaj osnovnih parametrov. Pomembno je razumeti vrednost bitov, maksimalno frekvenco vzorčenja, monotonost, dinamični razpon, statične in frekvenčne značilnosti. Tako je mogoče določiti želene ravni izhodnega signala, frekvenco stabilnega dela, zmožnost naprave, da poveča analogni izhodni signal.

Ocena

Razvrstitev najboljših DAC ni tako enostavna. Veliko jih je, vsi so različni. Nekatere se odlikujejo po zunanjih značilnostih, druge -tehnično. Nekatere imajo veliko tehnologij in funkcij, druge pa se osredotočajo na posebne naloge. Zato, da seznam in pošlje vsak model na določenem mestu - ni hvaležen. Zato si lahko ogledamo več modelov iz Matrixa, Meridian Audio, Esoteric, itd.


Večstranski

Izbira dobrega DAC ni problem. Na trgu so predstavljene številne različice pretvornikov, ki vam lahko približajo barvo, obliko in velikost ter tehnične lastnosti. Matrix Mini-I Pro je ustvarila kitajska družba. Mnogi strokovnjaki menijo, da je ta proizvajalec nepričakovano pojavil na trgu in za vedno ustvarja resonanco, ki, čeprav ne prestraši tekmecev, ampak jih dela bolj aktivno. Podjetje ima velik izbor opreme in avdio opreme. In med modeli obstajajo tako proračunske možnosti za 200 $, kot tudi drago za 1.000 $. Srednji pripomočki vključujejo Mini-I Pro. Kompaktna je in kar je najpomembnejše - kombinirana. Pomaga okrepiti slušalke, ima pa tudi DAC. Za skupno $ 520 audiofil bo dobil pripomoček njihovih sanj. Vredno je razumeti, da je velikost modela res zelo majhna. Zato je ena od komponent PC variante idealna.
Sprednja stran majhne naprave ima zaslon. Levo od nje je prostor za priključitev slušalk, na desni - nadzor glasnosti. Če kliknete nanj, lahko odprete meni z možnostmi, kjer je izhodni kanal, digitalni filtri itd. Na voljo je nadzorna plošča. Zadnji del je zaseden z vsem, kar je potrebnovmesniki Obstajajo USB, AES /EBU, XLR in tako naprej. Recenzije Tisti, ki so izbrali najboljše DAC slušalke, so bili neverjetno srečni videz tega modela na trgu. Je ne le lep in kompakten, ampak tudi uravnotežen in vsestranski. Očitno bo vsak uporabnik zadovoljen z dejstvom, da bo dobil čist, jasen in čist zvok. Frekvence lahko slišite dobro, nizko in visoko.
Kupci so omenili udobno krmiljenje, nasičenost, tridimenzionalni bas, lep ton. Tisti, ki resnično razumejo vse, kar je v avdio-u, resnično cenijo to neopazno in funkcionalno napravo.

Visok razred

Drugi predstavnik tega proizvajalca je Matrix X-Sabre. Ima standardne dimenzije, ki na splošno ne preprečujejo, da bi bil kompakten, vendar opazen. Višina je približno 5 centimetrov, širina je 26 cm, globina pa 20 cm, čeprav je na prvi pogled kompaktna škatla pred nami, njena teža je 4 kg. Za tiste, ki se prvič srečujejo s takšno napravo, je to samo tono, za poznavalce enako - to je standardna teža.
Na sprednji plošči so nameščeni potrebni krmilni elementi in priključki. Vse je na splošno jasno in opazno. Ni optičnega izhoda, čeprav ne za vsakogar bo to pomanjkljivost. Obstaja AES /EBU, kar je redko. Ocene Če ne greste v digitalno komponento, je pravi kazalnik kakovosti DAC zvok. V tem primeru so uporabniki opazili čistost, dobro ločljivost, raven in razširjene zgornje frekvence. Tam je bil čudovit ton z uravnoteženimi toni. Kupci opozoriti med značilnosti hitro delo DAC, pomanjkanje "zaokroženo", bas in visokohiperbolična barva zvoka. Melodija nima hrapavosti ali nevljudnosti, frekvence pa so opazne in čiste.

Soundy

Esoteric D-07X je dober DAC, za katerega se zdi, da so mnogi predragi - okoli 6 tisoč dolarjev. Ampak poznavalci razumeti, kaj je cena take kompaktne opreme. To različico je odlikoval dober visokokakovosten kovček, velik izbor funkcij in načinov, kar je najpomembnejše - izjemno kakovosten zvok. V podobnem modelu, ki je izšel nekoliko prej, je bil zabeležen problem s sprejemnikom USB. Zdi se, da se ta novost odpravi. Ima pretočne datoteke, ki lahko izklopijo digitalni filter in popolnoma novo slušalko. Obstaja tudi neodvisen nadzor glasnosti. Kljub velikemu številu inovacij praktično niso vplivale na povečanje vrednosti.
Seveda lahko priporočite nekakšno uglaševanje in prilagoditev opreme, vendar je najverjetneje pravilneje, da lastnik obravnava vsako funkcijo samostojno, da vzpostavi optimalne načine. Ocene Jasno je, da je iskanje najboljšega v svetu koz nemogoče. Vse je odvisno od individualnih potreb lastnika. Toda ta možnost ni nikoli postala uspešna, čeprav ne zelo poceni. Iskanje povratnih informacij o tem modelu ni enostavno, saj se vsak redni kupec ne odloči za nakup takega kompleksa v konfiguraciji DAC. Tisti, ki še vedno puščajo komentarje, so opazili odlično kakovost zvoka, številne funkcije, tehnologijo in delo z različnimi viri. Če ste uporabnik podobnih pretvornikov, lahko naletite na novefunkcije in reže, ki jih prej niste videli. Nastavitve vas lahko pripeljejo do mirovanja, kar seveda povzroči slabo kakovost zvoka.

Novi standardi

Tisti, ki so seznanjeni z dragimi avdio napravami, so se vsaj enkrat srečali z izdelki Meridian Audio. Nekateri verjamejo, da je med njimi najti najboljši referenčni DAC. Seveda je ta misel subjektivna, vendar ne neutemeljena. Relativno nedavni uporabniki so se srečali s pretvornikom Meridian Ultra Digital v analogni pretvornik. Ta model je postal glavni zamisel podjetja. Na predstavitvi je bila velika izjava, da je ta možnost vrhunec vsega dela, ki je bilo opravljeno več kot 20 let. Novost ima široko paleto možnosti povezovanja, številne funkcije, podporo za različne formate. Ultra DAC je opremljen s številnimi novimi tehnologijami, ki izboljšujejo kakovost zvoka, uporabljajo številne filtre in povečujejo frekvenco.
Pravzaprav je ta model resnično odlična možnost, saj se lahko poveže prek USB, AES3 TosLink S /PDIF. Obstaja odlična glasbena platforma, ki je uspela pridobiti številne nagrade. Poleg teh vmesnikov lahko uporabite tudi uravnotežene in neuravnotežene analogne izhode. Ocene Proizvajalec in uporabniki teh modelov so menili, da je to najboljši ojačevalnik DAC. Meridian Audio je znova dokazal svojo prednost na trgu in dejstvo, da lahko ustvari vrhunski izdelek. Kupci so se pozitivno odzvali na razpoložljivost funkcij, vključno z nastavitvijo računalnika, LipSync in RS232. Zahvaljujoč njim je bilo mogoče povezati napravo s sistemi drugih proizvajalcev. Ugotovili so prisotnost treh filtrov za ponovno vzorčenje, ki so pogostouporablja se pri frekvencah 44kHz in 48kHz.

Sklepi

Dober zunanji DAC ni lahko izbrati. S tem bomo morali sprejeti. Če potrebujete službo, boste verjetno seznanjeni z nekaterimi modeli in proizvajalci ter lažje izbirali. Nasprotno, če ste se prvič odločili za nakup DAC, potem morate razumeti, za kakšne namene izberete opremo, ki jo od nje pričakujete. Seveda je treba preučiti preglede, ker niso vedno značilnosti ustrezajo resničnosti ali pa so resnične. No, ne morete "metati" na lep model. Če imate lepo obliko, to ne pomeni, da vas bo zvok popolnoma zadovoljil.

Sorodne publikacije