Kaspi-wallet: navodila za uporabo

V zadnjem času se je prebivalstvo naše države ustrašilo izraza "elektronski denar in denarnice". Ljudje temu niso zaupali, glede na prevaro. Danes ljudje, zlasti mlajša generacija, ne morejo več predstavljati življenja brez priročnosti zagotavljanja elektronskega denarja. Denarnica za mnoge prebivalce Kazahstana je olajšala življenje in prihranila čas in denar. S to torbico lahko plačate za komunalne storitve, globe in davke, dopolnite bilanco številnih telefonskih operaterjev, kupite blago na kredit ali obroke in prejmete tudi bonuse za to.


Ustvarjanje denarnice

Kaspi-denarnica je ustvarjena preprosto, glavni pogoj - prisotnost števila enega od mobilnih operaterjev v Kazahstanu. Zdaj celoten algoritem:
 • Pojdi na uradno stran "Caspian Bank".
 • Na domači strani se odločimo, da "registriramo torbico", nato vnesemo telefonsko številko, na katero imate stalen dostop (kar je pomembno), takoj pa prihaja SMS s kodo, potrebno za nadaljevanje prijave.
 • Izpolnite vse zahtevane podatke na določenih poljih (ime, datum rojstva). Vnesite svoje podatke, ker boste pri plačilu za določene vrste storitev morali vnesti ID, če se ne ujema z vašim imenom in datumom rojstva, nastavljenim ob registraciji, operacije ne bo mogoče izvesti.
 • Razmislite in vnesite geslo (in ga napišite).
 • Odprli ste Kaspi-denarnico!

  Kako dopolniti stanje?

  Obnova denarnice ni težja od njegoveustvarite:
 • Najdemo terminal "Kaspijska banka". Najdemo jo v svetlo rdeči barvi. Te naprave se nahajajo v vseh mestih Kazahstana in okrožnih središčih. Če na vašem območju ni takih terminalov, lahko uporabite drugo (na primer "Kassa24") v oddelku za finančne storitve ali bančništvo (odvisno od terminala).
 • Iščemo jasno rdečo značko "Kaspijske banke", nato jo kliknemo in izberemo "Dodaj torbico".
 • Izračunamo potreben znesek.
 • Kliknite gumb "Plačilo".
 • Ravnovesje skoraj vedno prihaja v trenutku, včasih obstajajo zamude 30 minut.


  Plačilo za gospodarske javne službe

  Da bi prihranili čas in denar, je veliko število mladih začelo uporabljati Kaspi-denarnico. Plačilo komunalnih storitev, ki so 100% pozitivne ocene, se izvajajo hitro, enostavno in zanesljivo. Vse kar morate storiti je:
 • Pojdite v pisarno na spletnem mestu.
 • Poiščite zanimivo storitev (svetloba, plin, telefon, voda, domofon).
 • Preverite dolg. V ta namen morate vnesti številko osebnega računa, po katerem se navedejo podatki o dolgu, kot tudi pri plačilu nekaterih storitev, se prikaže ime lastnika in njegov naslov.
 • Navedite preneseno količino (sistem vam omogoča, da jo določite Thyini).
 • Izberite kraj, iz katerega bodo sredstva obremenjena: Kaspi-denarnica, bonusni račun ali plastična kartica (možno je plačilo s kartico iz druge banke).
 • V oknu kliknite gumb "plačaj"potrdite plačilo Če znesek presega 5.000 KZT, bo mobilni telefon, naveden ob registraciji, prejel SMS sporočilo s kodo, ki jo je treba vnesti v polje.
 • Kako preveriti plačilo?

  V ta namen morate v razdelku »Moja plačila« izbrati zavihek »Zgodovina«. Vse uspešne operacije bodo označene z zelenim krogom. Operacije, ki še niso bile opravljene, bodo označene z rdečim krogom s klicajem. Plačilo se izvede takoj, v redkih primerih pa lahko pride do zamude, ki je ne pripisuje kaspijski banki, temveč zaradi notranjih tehničnih težav podjetij, katerih osebni računi pomenijo prenos sredstev.

  Druge storitve

  Denarnica ponuja možnost plačila ogromne količine storitev. Poleg komunalne, lahko plačate vrtec, davki, globe, mobilne komunikacije. Spletna stran ima celo svojo trgovino, kjer lahko uporabite Kaspi-denarnico za plačilo. Mnenja o tej storitvi so različna: nekateri uporabniki ne morejo naročila in plačila za izdelek pravilno, medtem ko ga drugi uporabljajo pri vsakem nakupu, ker je katalog blaga predstavljen v precej širokem razponu (gospodinjski aparati, elektronika, gospodinjski izdelki, igrače itd.). Možnost prenosa denarja z računa na račun znotraj sistema in med karticami dodaja plus k skupni bonitetni oceni. Ta storitev, tako kot vse ostalo, se izvaja "na stroju", brez nepričakovanih trenutkov. Klub kaskade RED si zasluži pozornost, ki se mu lahko pridruži vsakdo, ki ima Kaspi-denarnico. Kaj je to?to je mogoče videti na uradni strani, vendar na kratko - to je priložnost za nakup blaga v obrokih brez preplačila.

  Mobilna aplikacija

  Za tiste, ki se ne delijo s pametnim telefonom, vendar nimajo računalnika, je na voljo tudi storitev, saj je vodstvo banke razvilo celovito aplikacijo s popolnim seznamom storitev, ki jih ponuja denarnica. Prav tako ni težav pri uporabi programa - vse je preprosto in razumljivo. Ker ste v prometnih zastojih ali med potovanjem na avtobus na delo ali kje drugje, lahko plačate za vsa gospodinjstva brez dodatnega časa za to.
  Posledično Kaspi-wallet zagotavlja več koristi tako v času kot v denarju: na primer, za dopolnitev in plačilo storitev sistem sploh ne zaračunava provizije. Poleg tega uporabniki prejmejo bonus v višini 1% od porabljenega zneska. Zdi se, da je malo, toda s povprečnim mesečnim plačilom računov za komunalne storitve v 20000 tengah se jih 200 vrne v torbico v obliki bonusov, ki jih je mogoče uporabiti tudi za kakršen koli namen. Za nekatere storitve je na voljo bonus v višini 5%, na primer za plačilo letov in računov v določenih restavracijah.

  Sorodne publikacije