Kaj je izgledalo kot prvi iPhone: mini pregled legende

2007, 9. januar 2007, legendarni človek, slavni Stephen Paul Jobs in svet njegove prihodnosti - iPhone - sta na odru za Macworld konferenco in Expo na odru. Telefon, predvajalnik in komunikator. Zdaj nihče ne bo presenečen nad podobnim pripomočkom, ne tako dolgo nazaj v prodaji, ki se je pojavil že deveti zaradi iPhonea in veliko naprav od konkurentov, potem pa je bil to neverjeten izdelek. Pogumni preboj je potrdila nora množica navijačev in neverjetna prodaja, zaradi katere je korporacija Apple najbogatejša na svetu. Sedanji uporabniki se niti ne spomnijo, da so bili predniki vseh pametnih telefonov, občutljivih na dotik, vendar bi mnogi radi vedeli, kako so izgledali prvi iPhoni. To gradivo je v bistvu majhno potovanje v preteklost. To je pogled na edinstven pripomoček, pregled prvega iPhonea, njegov vpliv na razvoj trga. Spregovorimo o prvem vtisu.


Zasnova naprave: Kako je izgledal prvi iPhone?

Dimenzije: 115 x 60 x 116 mm. Teža: 135 gramov. Prva pogoltnitev delovnega mesta je bila enkratna. Danes je izgledal prvi iphone, kar je presenečenje in tiho posmehovanje mrziteljev podjetja, saj je bil pripomoček precej nezahteven, precej težak in debel. Tako ali drugače je bila iz množice sproščena prva generacija. Za razliko od konkurentov je pametni telefon iz Kalifornije imel kovinsko ohišje, celotno prednjo ploščo pa je zasedal zaslon. AIFON se ni mogel pohvaliti z velikim številom ključev, zunanjost naprave je bila čim bolj asketska in elegantna. RazenAluminijast hrbet, hrbtni del hrbta pa je bil tudi plastični vložek, skozi katerega je potekal signal, in kamero (šibko celo v letu 2007) z ločljivostjo 2 milijona pik. Material je bil kasneje nadomeščen s plastiko, ki je bila široko zaznana kot slab ton, vendar je Apple čez nekaj časa pogledal in vrnil nekdanji premijski slog.

Prikaz naprave: prvi multi-touch zaslon z več zasloni

Na vprašanje o tem, kakšen je bil prvi iPhone, je najlažje reči, da je bil to en sam trdni zaslon. Glavna prednost in krona "čip" novega pametnega telefona - zaslon. Da, druga, zaslon iPhonea je lahko hkrati prepoznal do deset različnih stiskalnic, manipuliral je z gibi in bil zelo občutljiv (v nasprotju z uporovnimi zasloni, ki so jih ponudili konkurenti). Pravzaprav je bil to edini element, ki je opazoval srečnega lastnika take naprave.


Velikost zaslona je bila 35 palcev. Zaslon je imel precej slabo ločljivost, le 320 do 480 slikovnih pik (vrednost števila pik na palec je bila 163). Bila je TFT matrika, grozna, zdaj celo odvratna.

Tehnična oprema naprave: kaj je bilo pod pokrovom?

Veliko bolj pomembno je, kot je izgledal prvi iPhone, kot je ta telefon delal. Kljub vsem svojim inovacijam je bil takrat pametni telefon precej počasen in se ni mogel pohvaliti z bogatim naborom funkcij. Srce tega otroka iz Cupertina je bil Samsung S3C procesor, ki temelji na ARM arhitekturi, z enim jedrom in pospeškom do 620 megahertzov. Količina RAM-a se je ustavila privrednost 128 megabajtov, medtem ko je bila količina glavnega pomnilnika na nivoju štirih gigabajtov (kasneje so bile dodatne spremembe 8 in 16 gigabajtov flash pomnilnika).
Kar zadeva baterijo, lahko telefon preživi do 6 ur (brskanje po spletu). V stanju pripravljenosti lahko telefon spi in vseh 200 ur. Pametni telefon podpira moderne brezžične vmesnike, med njimi: Wi-Fi protokol 80211 Bluetooth različica 2.0. Številnim ljudem, kot je infrardeče, ni veliko stvari.

Kritika: mnenje voditeljev nekdanjega trga

Pes laja - veter nosi in karavana gre. S tem pregovorom želim začeti govoriti o kritiki iPhoneu. Že na dan prve napovedi, vse, kot je eden hitel, da pljune na naslov nove brainchild Amerike. Ljudje niso dobili, kakšen je bil prvi iPhone, njegova cena, omejitve pri delu in pomanjkanje tipkovnice. V tem trenutku se je Steve Ballmer, vodja Microsofta, zasmejal in dejal, da nihče ne bo nikoli kupil takega telefona, ampak celo za 600 $. Po njegovem mnenju prvi iPhone nikakor ni primeren, medtem ko so bili Microsoftovi komunikatorji idealni za poslovneže. Raziskovalni inženirji so prav tako dejali, da bi zaradi pomanjkanja tipkovnice telefon postal neprimeren za vsakodnevno uporabo. Poleg tega se je proizvajalec Blackberry pritožil, da Apple ne razmišlja o življenjski dobi baterije in bo telefon hitro izpraznjen. Kaj je presenetilo konkurente, ko jim je uspelo izkoristiti nov pametni telefon. Kako natančen je bil zaslon na dotik in kako velika je bila baterijanameščen v njem. Apple je uspel zagotoviti zmožnost ideje in odvzeti trg telefonov. No, smeh se smeji zadnjemu.

Namesto sklepanja

Če pogledamo, kako so izgledali prvi iPhoni, lahko vidimo, kako je pretekla velika pot razvoja pametnih telefonov in koliko se je svet spremenil, v katerem je tehnologija prišla, tako dostopna in enostavna. Pristop do izobraževanja, ustvarjalnosti, upravljanja s časom, zdravstvenega varstva in mnogih drugih vidikov življenja se je spremenil. Je to dobro ali slabo? Vprašanje ostaja odprto.

Sorodne publikacije