SharePoint - Kaj je ta program? Pregled

Mnogi uporabniki postavljajo vprašanja, ko delajo s poslovnimi viri: "SharePoint - kaj je ta program?". Je platforma za več različnih aplikacij, notranji sistem, ki združuje vse osebne računalnike in mobilne naprave podjetja. Omogoča uporabnikom, da komunicirajo znotraj organizacije in sinhronizirajo svoja dejanja. Glavni cilj je omogočiti podjetju z več sto zaposlenimi v različnih regijah, da deluje z enako stopnjo fleksibilnosti in usklajenosti kot podjetje z desetimi zaposlenimi v eni pisarni. V tem članku bomo poskušali odgovoriti na vprašanje "SharePoint - kaj je ta program?" podrobneje.

Intranet

Intranet SharePoint - Kaj je ta program? To je interna stran, kjer se lahko vsakdo prijavi in ​​najde novice, obvestila, načrtovane naloge in dostop do različnih informacij. Nadzorne plošče se lahko vzpostavijo po oddelkih in vlogah, lahko se zagotovijo različne ravni dostopa, tako da lahko vsak udeleženec prejme informacije od uspešnosti zaposlenega do zgodovine stranke in stanja trenutnih projektov. Platforma ponuja tudi orodja za prilagajanje družabnih omrežij in datotek za skupno rabo. Intranet podjetja služi kot nekakšna konferenčna soba in delavnica za načrtovanje, ki jo vsak obiskovalec obišče ves dan.


Dokumenti

SharePoint podjetjem nudi skupni prostor za shranjevanje dokumentov, tako da niso blokirani na nobenem trdem disku.človek Dokumenti, shranjeni v zbirki podatkov, so lahko na voljo vsaki osebi v podjetju, razen če ima skrbnik dostop do majhne skupine. Platforma omogoča tudi sodelavcem, da sočasno delajo z enim dokumentom, shranijo prejšnje različice in sledijo posodobitvam. Uporabniki ne želijo ustvariti več različnih različic dokumenta s sinhronizacijo.

Sharepoint Designer - Kaj je ta program?

SharePoint Designer je zasnovan tako, da pri ustvarjanju in urejanju ustvarjalnih vsebin izboljša interakcijo preko majhnih skupin. Lahko se prijavite v vir s katerega koli namizja ali mobilne naprave in ga uporabite za trajni dostop do informacij o stanju projektov, zgodovini strank, lokaciji in razporedih zaposlenih ter karkoli drugega v zvezi s projektom.

Ekstranet

Microsoft SharePoint - Kaj je ta program? MS SharePoint lahko uporabite za konfiguriranje spletnega mesta, s katerim komunicirate z zunanjimi partnerskimi podjetji. Ne glede na to, ali je v vaši dobavni verigi še en poslovni del ali samo nekdo, s katerim delate v okviru projekta, jim lahko omogočite dostop do vseh potrebnih informacij.

Sharepoint Workspace - Kaj je ta program?

SharePoint lahko uporabite za ustvarjanje in upravljanje javnega spletnega mesta. Tako kot spletno mesto sistema za upravljanje vsebin (CMS), ta vir omogoča prijavo in spremembe na straneh. Lahko posodobite informacije, dodate besedilo ali grafiko in ustvaritenovih dokumentov

Business Analytics

Poln dostop do poslovnih podatkov SharePoint vam omogoča, da najdete številne načine za uporabo vseh teh informacij za sprejemanje pravilnih odločitev. SharePoint omogoča preprosto iskanje datotek podjetja, vendar pomaga tudi pri prepoznavanju večjih predlog. Platforma je zmožna odražati trende skozi čas ali odnos med različnimi vnosi z intuitivnimi grafi in grafikoni. SharePoint lahko igra tudi pomembno vlogo pri vključevanju vseh podjetij na lestvici enega velikega projekta.
Izvajanje SharePointa pomaga optimizirati skoraj vse vidike poslovnega sodelovanja.

Delo s podatki

Glavne značilnosti programa za delo z datotekami na seznamih in knjižnicah:
 • Dodajanje dodatnih informacij vašim dokumentom.
 • Kategorizacija v seznamih metapodatkov.
 • Organizacija dokumentov - za učinkovitejše shranjevanje in iskanje.
 • Bolj temeljito filtriranje, razvrščanje in združevanje dokumentov.
 • V tipičnem podjetju z več sto ali celo tisočimi zaposlenimi, ki nenehno ustvarja podatke, ureja in shranjuje vsebine - zelo pomemben vidik, produktivno delo, s katerim zagotavlja funkcionalnost Sharepointa.

  Funkcionalnost

  Čeprav obstaja veliko funkcij, ki jih lahko doseže SharePoint, osnovna ideja o tem, kako deluje, je za skupine, sezname, knjižnice in stolpce, pa tudi za posrednike. Na podlagi teh razmeroma preprostih konceptov je Sharepoint platforma, za katero organizacije uporabljajoustvarjanje impresivnih rešitev za različne poslovne naloge.

  Sorodne publikacije