Kako spremeniti pisavo na računalniku (Windows 10): Več osnovnih metod

Mnogi uporabniki se pogosto pritožujejo, da so, milo rečeno, dobili pisavo, ki jo uporablja operacijski sistem, da privzeto prikaže vse besedilo ali sporočila. Na srečo ima deseta različica operacijskega sistema Windows možnost spreminjanja subtilnih nastavitev, vključno z dejanji s pisavami, ki se lahko uporabljajo namesto standardne različice. Vprašanje, kako spremeniti pisavo v računalniku (Windows 10), je mogoče rešiti z več metodami, vključno s preprostimi in zapletenimi. Ampak vse je v redu.

Kako spremeniti privzeto velikost pisave Windows 10 s skaliranjem?

Na splošno lahko najbolj primitivno metodo spreminjanja velikosti pisave imenujemo povečanje obsega slike, prikazane na zaslonu. Metoda je seveda barbarska, vendar za uporabnike, ki ne poznajo subtilnih nastavitev sistema, saj bo najlažja možnost primerna.


Dejstvo je, da je problem, kako spremeniti pisavo na računalniku (Windows 10), rešen z razdelkom "Nastavitev zaslona", ki se prek osebne vrstice v računalniku v prostem območju namizja imenuje. Na desni je poseben drsnik, ki prilagaja lestvico. Če ga nastavite na položaj, ki ustreza 150 ali 200 odstotkom, bo uporabnik prejel povečanje velikosti. To pa lahko povzroči veliko neprijetnosti, saj bodo vsi drugi elementi vmesnika postali večji, delovna področja nekaterih programov pa se ne bodo uvrstila na zaslon. In dovoljenje za takšne ukrepe je očitnotrpijo

Spremeni samo velikost

Po drugi strani pa v vprašanju, kako spremeniti pisavo v računalniku, Windows 10 ponuja bolj subtilno rešitev.
Če želite to narediti, morate v istem razdelku nastavitev uporabiti napredne parametre in paziti samo na besedilo. Tukaj je več možnosti. Za vsako postavko v spustnem seznamu lahko določite svojo velikost (imena oken ali plošče, glave menijev, sporočila itd.). Metoda je precej dobra, vendar v teh nastavitvah ne morete spremeniti same pisave.


Kako dodati pisavo v sistem?

Zdaj pa pojdimo malo in poglejmo, kaj lahko storite, če želite spremeniti privzeto pisavo, vendar noben uporabniški sistem ni udoben. Mapa »Pisave« v sistemu Windows 10 se imenuje Pisave in se nahaja v glavnem imeniku sistema Windows na sistemskem pogonu.
Dodajanje pisave v sistem je lahko zelo elementarno. Najprej morate prenesti želene možnosti OTF ali TTF iz interneta, potem pa morate kopirati to mapo. Nato lahko z desnim klikom na izbrano pisavo izberete vrstico "Namesti" v kontekstnem meniju. Opomba: Dodane pisave lahko uporabljajo vsi pisarniški urejevalniki, nameščeni v računalniku, brez izjeme.

Nastavitev nastavitev pisave s sistemskim registrom

Problem, kako spremeniti pisavo v računalniku (Windows 10), je mogoče rešiti tudi z bolj zapleteno metodo z uporabo nastavitev registra sistema. Recimo, da vam je pisava všeč in je hotelbi ga postavil v sistem kot glavni. Najprej morate zapomniti njegovo ime, ko si ga ogledate v mapi »Pisave«. Nato morate v Beležnico vnesti naslednje besedilo, ki označuje ime izbrane pisave v zadnji vrstici.
Po tem je treba novo datoteko shraniti tako, da jo izberemo iz kategorije "Vse datoteke" in ji ročno dodelimo pripono .reg (registrska datoteka). Nato jo dvokliknite in se strinjate, da boste spremenili register. Opomba: To lahko storite šele, ko naredite varnostno kopijo registra, tako rekoč, za vsak slučaj.

Ponastavitev nastavitev

Zdaj pa razmislimo o situaciji, ko je uporabnik utrujen od nastavljenih nastavitev in jih želi vrniti na tiste parametre, ki so bili privzeto uporabljeni. Če želite to narediti, boste morali poklicati standardno nadzorno ploščo (nadzor v meniju Run), namesto odseka parametrov, preklopite na prikaz elementov v kategorijah, nato pa prek zasnove in personalizacije pojdite na pisave.
Nato v meniju Možnosti pisave, ki se nahaja v levem stolpcu, po vnosu preprosto kliknete gumb za obnovitev pisave pisave, po katerem se zamenjava izvede brez potrditve ali ponovnega zagona.

Nekaj ​​besed na koncu

Načeloma so standardna sredstva Windows 10 omejena na to. Ampak danes, v prostore interneta lahko najdete veliko različnih programov za spremembo videza sistema. V njih, na primer, glavnih elementov ni mogoče spreminjati,vendar omejeno na nastavitev želene pisave.
Spomniti se vsaj enkrat na priljubljeno orodje WindowBlinds. Trenutno svoje napredne spremembe ali programske opreme tretjih strank na svetovnem spletu, ki je dejal, da umira, čeprav. Edina pomanjkljivost vseh takih programov je, da tečejo skupaj s sistemom, začetek se podaljša, aplikacije pa delujejo v ozadju in visijo v sistemski vrstici.

Sorodne publikacije