Kaj je uglaševanje avtomobila?

Tuning avtomobila je izboljšanje za izboljšanje zmogljivosti tovarne. Mnogi to razumejo kot zgolj obdelavo videza, toda bolj ali manj resna nastavitev vedno velja za tehnični del. To je izboljšanje motorja, izpušnega sistema, krmilne enote in tako naprej. Poglejmo natančneje, kaj je tuning avto in zakaj je potreben.

Zakaj to počnejo?

Mnogi vozniki ne ustrezajo tovarniškim specifikacijam avtomobila. To lahko odpravite na več načinov. Kupite avto, ki v celoti upravičuje pričakovanja, ali vzemite avto in ga v bistvu reciklirajte. Treba je omeniti, da bo resna tuning zelo draga. Zato si ga ne morejo privoščiti vsi. Ko je avtomobil popolnoma opremljen v tehničnem smislu, se mnogi ukvarjajo s svojim videzom. Vzpostaviti tako imenovane "tehtanje", spojlerji, prebarvati telo, itd Seveda, mnogi se ne nanašajo na tehnično stran, ampak opravljajo vizualno zasnovo telesa vozila. Če temeljito pristopite k temu vprašanju, je za to potrebno veliko časa, truda in denarja. Toda to ne ustavi večine, zato milijone voznikov naredi tuning. Kaj je tehnična in zunanja prefinjenost, zdaj smo podrobnejši in upoštevamo primere več priljubljenih znamk avtomobilov.

Razlika med tuningom in tovarno

To je treba razumetiNeprevidna nastavitev menjalnika, motorja ali tekalnega mehanizma lahko poslabša tovarniške specifikacije. Zato potrebujete kompetenten pristop. Nimajo nobene predstave o strukturi avtomobila, ne poskušajte in se povzpeti v motor, saj lahko pride do okvare. Toda njihova predelava lepota stroj lahko brez pomoči strokovnjakov. Mnogi vozniki iz še torpedo avtomobilov iz drugih znamk, vendar pa so le redko narediti brez večjih sprememb. Na koncu kabina postane neprepoznavna. To velja tako za zunanjost avtomobila, ko je ogljikov organ, ustanovljen body kit, spojler in škrge dodal, nato pa našli tovarne model ne bo tako enostavno, če le logotip. To velja tudi za zapleten prostor.

Resen tuning vključuje spreminjanje vžig, vbrizg, mehanizem za distribucijo plina in še veliko več. Gre za popolno zamenjavo žic in cevi za bolj trpežne. Če se po vsem svetu, pod pokrovom enako 16 motor bo videti kot 3-litrski pošast in neopazne proračuna "Kia", ki je bil tuning pravilno izvedli, bo presenetila svoje značilnosti.

Podrobnosti o tuning motorja

Številni vozniki, ki so resno odločili, da se vključijo v to vprašanje, samo zagon motorja. Dejstvo je, da se s kapaciteto pravim pristopom se lahko poveča za 2-25 krat, in včasih celo več. Prva stvar je, da nastavite filter z ničelnim uporom. Seveda je težko pričakovati znatnega nadomestila za zvočnike, ampak tudi nekaj konjev dodaja.Če pristop problem resno, potem brez blokiranja blok ne more storiti. Za povečanje moči je potrebno povečati prostornino motorja, postaviti na to turbino, lahne bate in ročično gred. Ta sistem je odstranjen kot katalizator, kar bistveno vpliva na dinamiko avtomobila. Po tem, dal tako imenovani pajek (muffler). Da, in tehnologije ne mirujejo, sistem ventilov se je že pojavil, v katerem ni vzmeti. S tem pristopom bo opazen tuning "Kia" ali drugega avtomobila, saj se bo število konjev podvojilo. Razlika med 120 in 240 je ogromna.

Nastavitev čipov

Ta element se lahko posreduje lastnikom avtomobilov z injekcijami uplinjača. To je posledica dejstva, da tako imenovani "možgani" ali kontrolna enota za vbrizgavanje in vžigalni sistem niso prisotni. Vzemimo primer elektronskega tuninga BMW X6. To je precej dragi nemški SUV. Toda mnogi vozniki so od njega pričakovali več. Če avtomobil ni več upravičen, lahko z njim naredite vse, tudi s čipno tuning. To je hiperpovezava ali konfiguracija elektronske krmilne enote. V bistvu gre za spremembo parametrov, kot so količina dobavljenega goriva, zrak itd. Programska konfiguracija se izvaja na posebni opremi v prisotnosti določene programske opreme. V odsotnosti znanja o tem vprašanju je bolje, da tega ne poskušamo storiti sami, temveč zaupamo strokovnjake. Konec koncev lahko tak tuning BMW X6 prinese dodatnih 10-30 konjskih moči.

Spreminjanje vzmetenja

V tej smeriObstaja tudi prostor za sprehode. Običajno se redno vzmetenje pretvori v:
 • terensko vožnjo;
 • šport.
 • Poleg tega sta obe vrsti med seboj nezdružljivi. Dejstvo je, da se za organizacijo terenskega vzmetenja poveča varnostna razdalja, vgradijo se težke podrobnosti podvozja, različne ojačitve in blatna kolesa. Ne upošteva takšnega kazalnika, kot je hitrost, glavna stvar je, da je podvozje obvladalo luknje in umazanijo. Povsem druga stvar je športno vzmetenje. Poglejte si vsaj tak domači avto "Priora". Nastavitev takšnega avtomobila je praktično vedno recikliranje njegovega podvozja. Najpogosteje je avtomobil podcenjen in naj bi mu dala športnost. Ampak, če ste preprosto zmanjšati pomlad vzmet amortizerja - to ne bo nič spremenilo. Športno vzmetenje mora biti togo in sestavljeno. Naklon v zavojih je preprosto nesprejemljiv.

  Vgrajeni so trdi vzmeti in stojala, na poliuretanu se zamenjajo tihi bloki. Vendar to še ni vse, na primer Mazdin tuning, ki pogosto vključuje namestitev lahkih delov podvozja za izgubo teže, kar je popolnoma upravičeno.

  Recikliranje avtomobilov

  Najpogosteje so pri tem vpleteni lastniki domačih avtomobilov. Konec koncev, raven udobja ni tukaj na zelo visoki ravni, tukaj mora voznik vsaj nekako spremeniti situacijo. Tuning Priori v kabini se pogosto začne z izolacijo vozila. To pomaga zmanjšati raven hrupa v kabini in omogočiti udobnejšo vožnjo. Čeprav je tukaj veliko odvisno od oblikovne značilnosti avtomobila.V nadaljevanju je obdelava vratnega krila, vgradnja sedežev drugih znamk avtomobilov. Dodelava in torpedo s kontrolnimi napravami. Montaža dodatnih naprav, na primer, za multimedije, itd.
  Seveda ni nobenih sprememb v tehničnem načrtu, ampak je to storjeno zase in za svoje udobje. Precej redko se takšne revizije nanašajo na nove BMW in Mercedes. Uglaševanje kabine v teh avtomobilih ni posebej potrebno, saj je kakovost montaže in izolacije hrupa tukaj in tako na visoki ravni.

  Zamenjava karoserije avtomobila

  Kot pri vožnji obstaja več smeri:
 • sprememba videza;
 • izboljšanje tehničnih značilnosti.
 • Številni vozniki se ukvarjajo z dvema vidikoma, ker se tu med seboj ne izključujeta. Veliko tujih avtomobilov so izpostavljeni spremembam, kot so "Hyundai", "Honda", "Mazda", "Opel". Tuning za lepoto - to je namestitev ksenona v standardnih žarometih ali popolna zamenjava optike, toniranja, osvetlitve in še veliko več. Vse to ponavadi spremeni pogled na boljše, vendar morate ukrep poznati povsod. Glede na spremembe v tehničnem delu je običajno vprašanje povečanja aerodinamičnih lastnosti. Namestite spojler, spremenite obliko odbijača in položite lahke dele telesa iz ogljika in drugih materialov. Če kompetentno opravite uglasitev Opelovih 90-ih, potem bo izgledal tudi zdaj.

  Zavorni sistem

  No, zdaj pa si predstavljamo, da smo v celoti zaključili tehnični Hyundai tuning in pozabili na zavore. Stroj, recimo, z motorjem 106 KM. prešlo na 200 in je še vedno tamšportno vzmetenje in napredni izpušni sistem. In zavore so ostale osebje, ki preprosto niso zasnovane za tako obremenitev. V tem primeru je malo verjetno, da bodo delovali učinkovito, kar zagotavlja optimalno zavorno razdaljo. Zato morate temeljito obravnavati to vprašanje. Prvič, vrsta bobna se spremeni v disk. To velja za zadnjo os. Namestijo se še širši zavorni diski, po možnosti perforirani za najboljše hlajenje. Na voljo so tudi nadomestne blazinice s čeljustmi. V nekaterih primerih se spremeni tudi GTZ. V zadnji fazi se vlije nova zavorna tekočina in sistem črpa. Zdaj lahko nastavitev Hangay zaključimo.

  O prednostih

  Kljub temu morate povedati nekaj besed o tem, kakšne so prednosti takšne globalne preobrazbe. Prvič, to je povečanje moči motorja. To neposredno vpliva na dinamiko avtomobila. Obdelava vzmetenja daje večjo prepustnost ali sestavo in togost, odvisno od cilja. Na splošno, kot celota, iz preprostega, nejasnega stroja lahko naredite pravo mojstrovino, ki je pravzaprav rezultat kakovostnega uglaševanja. "Mazda" prihaja od vas ali VAZ, ni pomembno: kot en avto, tako bo pritegnila stališča mimoidočih.

  Malo o minusih

  Seveda ne moremo reči o pomanjkljivostih, ki še obstajajo. Začnimo od začetka. Na primer, se odločite za nastavitev "Nissan-Almera" in začnite z motorjem. Popolnoma nadomeščen z bati, upogibanjem in še veliko več. V tem primeru vsenapaka bo stala veliko denarja. Če prenova rednega motorja bo stala 30-50 tisoč rubljev, nato tuning lahko popravi za 100 tisoč rubljev. Očitno je to zelo drago. To velja za skoraj vsa predelana vozlišča in agregate. Običajno namestijo dražje sestavne dele, zato so stroški popravila ali zamenjave v peni. No, še ena zelo pomembna podrobnost - kršitev zakona. "Kolhospny" ksenon, gluhi ton ali danka - vse to je kršitev zakona, in vsak uslužbenec prometne policije bo naložil globo za vas, kot nič dobrega.

  Je vredno narediti tuning?

  Če ne presežete dovoljenih mej, je to vsekakor res. Res je, da se je treba ustaviti pravočasno in včasih ni potrebno začeti. Na primer, ni smiselno, da se oblečejo gnilo telo avtomobila, na njej postavijo spojlerji itd. Najprej morate tu opraviti varjenje in ravnanje ter barvanje. Potem lahko govorite o tehtanju. Druga stvar je, da lahko pomanjkanje znanja na enem ali drugem področju povzroči resne posledice ali celo smrt na cesti. Konec koncev, veliko povečanje števila konjskih moči ni za vožnjo po progi s hitrostjo 80 kilometrov na uro. In vsak "podboj" v motorju lahko privede do resne nesreče. Zato, če ne veste, je najbolje zaupati strokovnjakom. Nimajo razlike, ali so tuning "Nissan" ali "Mazda" - strokovnjaki poznajo svoje delo in bodo storili vse prav. Ampak za to moraš dobro plačati. Normalen motorist je dovolj in minimalenrevizije, ki so praktično netehnične.

  Skratka

  Tu smo tudi ugotovili, kaj je tuning in kaj je njegovo bistvo. Kot lahko vidite, obstajajo prednosti in slabosti. Če je lastniku res všeč njegov avto, se bo v vsakem primeru ukvarjal z njim, ker je avto dobro poskrbljeno. Čeprav lahko naredite minimalno tuning. Sedan, na primer, za razliko od hatchback ne povzroča hrupa v notranjosti prtljažnika. Zato vsak lastnik hatchbacka skoraj vedno začne izolirati čevlje od čevlja. Nekateri vozniki sploh ne vedo, kaj je tuning, ker vozniki na cesti še vedno manjkajo. Če govorimo o mejah razumne, potem majhna obdelava notranjosti avtomobila, namestitev visoko kakovostne izolacije hrupa in videz bo naredil svojo stvar: avto bo postal bolj udoben, privlačen od zunaj in od znotraj. In včasih, vse, kar je potrebno. In če lahko drago tuning "Mercedes" stane na stotine tisoč rubljev, potem se lahko domači VAZ spremeni relativno poceni.

  Sorodne publikacije