Skrivnostna beseda "Jump". Kaj je to in od kod prihaja?

Če berete ta članek, je verjetno, da nekje v komentarjih na internetnih prostorih dobite besedo "schipperit". Kaj je ta skrivnostni izraz in od kod je šel?

Fantazija: Kako hitro postati pisatelj

Ali ste imeli občutek, ko ste prebrali knjigo, da se mora v bistvu vse končati narobe? Kaj naj junaki storijo drugače, drugače komunicirajo z drugimi liki in na koncu spremenijo zgodbo na drugo stran? Torej v današnji internetni kulturi obstaja takšen koncept, kot je fanfix - od izraza "fan-fikshn" ali fan-literature. To so ponavadi kratka dela, ki jih ustvarijo oboževalci na podlagi originalnih scenarijev. Še več, fanfix ne more ustvariti samo knjiga. Obdelava filmov, televizijskih serij, animeja, stripa in celo računalniških iger. Oboževalce običajno poučujejo avtorji na tematskih straneh. Na primer na forumih ali v skupinah, namenjenih izvirnemu delu.


Zakaj ljudje pišejo fanfixes in kaj je beseda "schipperit" tukaj? To je enostavno razumeti, kaj potrebuje, da se ljudi potisne na pisanje zgodb na podlagi znanih del. Vsakdo potrebuje ustvarjalno izražanje. Veliko lažje je napisati nekaj na podlagi obstoječe zgodbe, kot pa izumiti iz nič. Ali je vedno tako le pri ustvarjalnih impulzih?

Ustvarjalnost v obliki fanfights in zasebnega življenja

Pogosto je tema fanfika odnos med junaki. Avtorji takšnih fenomena postajajodekleta, katerih osebno življenje ni preveč polno čustev. Vedno želijo videti vse, kar se dogaja med liki v najmanjših podrobnostih. Zato je najpogosteje prirejanje vsakega dela v žensko romanco. Tu in tam se pojavi beseda "schipperit". Kaj je to ženska proza, ne da bi se potopila v čustva in izkušnje junakov, brez napetosti strasti in ljubezenskih spletk?


Avtorji fancyjev utelešajo najbolj elegantne fantazije v svojem delu, postavljajo in gojijo ljubezenske spremembe likov. Ploskovne črte njihovih del morda nimajo nobene zveze z dogodki, prikazanimi v izvirniku. Še več, pogosto avtorji fanfizije ne posvečajo niti pozornosti spolni identiteti likov. Nestandardni odnosi - pogost pojav v fanfightih. Kot da obstaja nenapisano pravilo, da so lahko vsi junaki "šiperiti".

Pomen besede "schipperit"

Ko avtor fanfikcije opisuje odnos med liki, je na internetu splošno sprejeto, da je par "schipperite". Iz angleške besede "par" lahko najdete tudi besedo "peer" ali "peer". "Schipperite" pa izvira iz samostalnika, ki označuje odnos, to je "odnos". Razlog za to je lahko odnos med junaki in nekakšna naključna sklopka v besedilu, zaradi česar je bralcu dala rahel namig na možen roman. Na koncu morda ne bo nobenega drugega razloga razen domišljije ventilatorja.

Zakaj moram "push up"?

Tako ste spoznali pomen besede "schipperit". Kaj je ta besedanam omogoča, da povemo o tistih, ki ga uporabljajo? Razvijanje teme tujcev, tudi če gre za izmišljene odnose, izumlja fanfike in tako zapolnjuje praznino v njihovem osebnem življenju in zadovoljuje njihove potrebe. Zanimivo je, da so shizofrenija pogosto zanimiva za študente, ki se še niso razvili v resnične odnose. Obstaja še en odgovor na vprašanje, kaj pomeni "shiipperit". To ni le postopek združevanja v izdelku. Mladi lahko to besedo uporabljajo v resničnem življenju. Ko najstnik pravi, da je nekdo "shypperit", pomeni, da deluje kot posrednik.

Sorodne publikacije