Corporate Messenger: definicija, cilj, naloga, varnost, najboljša izbira in načelo dela

Corporate Messenger je orodje za takojšnje sporočanje, prenos datotek, skupinski klepet in druge sorodne funkcije za pisarniško delo. Zaposleni iz različnih oddelkov, prostorov in mest, ki se pridružijo isti skupini, takoj dobijo informacije in imajo možnost, da se o tem hitro pogovorijo. Zapis razprave lahko izvozite ali natisnete kot varnostno kopijo konference.

Zmožnosti korporativnega selitelja

Takojšnje sporočanje je eno od prvih omrežnih orodij, ustvarjenih za skupno delo. Danes služi tudi kot osnova za številne pisarniške storitve. Skoraj vsa orodja za sodelovanje, ki so na voljo na trgu, poleg funkcije, ki so najbolj znana uporabnikom, ponujajo funkcijo takojšnjega sporočanja: glas, video ali zajem zaslona.


Vendar pa je v večini orodij za takojšnje sporočanje storitev objavljena prek interneta, kar lahko vodi do morebitne izgube ali kraje občutljivih podatkov ali informacij. Zaradi tega tveganja je družba začela iskati sisteme, ki jih je mogoče namestiti v lastno zasebno omrežje in imeti komunikacije, ki so potrebne za poslovanje. Za razliko od tradicionalnih komunikacijskih metod, kot so e-pošta ali telefonski klic, je klepet v korist korporativnega sporočila:
 • V primerih, ko podjetjese pripravlja na sprostitev novega projekta, katerega elementi zahtevajo tesno komunikacijo med oddelki in oddelki, lahko se odlično ukvarja z nalogami, takoj obdeluje vse potrebne informacije.
 • Odpravi začasno zamudo, ni treba čakati, da se zasedena telefonska linija sprosti, ni omejitev glede velikosti in vrste.
 • Ponuja več možnosti za bolj inteligentno in priročno komunikacijo, na primer lahko uporabite funkcijo posnetkov, z dodajanjem besedila in opombe, tako da je vse jasno.
 • Za razliko od brezplačnega javnega pošiljatelja ali klepeta, podjetniški sel ne bo omogočil zaposlenim, da bi se pogovarjali s prijatelji, družinami na delovnem mestu.
 • Vse uporabniške račune ali stike s poštnimi predali podjetja bo spremljal oddelek za IT. Vse, kar se zgodi preko messengerja, bo zabeleženo na strežniku podjetja. To zagotavlja varno in zaupno omrežje za takojšnje sporočanje znotraj pisarne.
 • 4 razlogi za izbiro komunikacije med podjetji

  Pisarniške komunikacije v današnjem poslovnem okolju postajajo vse pomembnejše za izboljšanje učinkovitosti proizvodnje. Brezplačni kurirji, kot so Yahoo, MSN ali Skype, so priljubljeni in ljudem pomagajo komunicirati. Lahko se pogovarjate s prijatelji, delite fotografije, ustvarjate videoposnetke za družine, poleg tega pa so popolnoma brezplačni. Vendar pa obstajajo nekatere pomanjkljivosti prostih kurirjev, ki lahko uporabnike prisilijo, da zavrnejo njihovo uporabo v pisarniškem okolju.


  Štirje razlogi, zakaj lahko korporativni sel za LAN deluje bolje za vsakodnevno pisarniško komunikacijo:
 • Varnost. Šifriranje sporočil poteka v korporacijski rešitvi za neposredno sporočanje. V nasprotju s prostim selom šifrira vse podatke, ki se prenašajo prek omrežja za neposredno sporočanje.
 • Vse je pod nadzorom. Konfiguriran je in uveden v podjetju, IT oddelki popolnoma nadzorujejo vso komunikacijo. Sistem ponuja številne uporabne funkcije, ki pomagajo zadovoljiti potrebe podjetja.
 • Izboljšanje učinkovitosti dela. Nastavite lahko stanje prisotnosti, pošljete sporočilo skupini, delite posnetek zaslona, ​​prejmete opozorilo, ko se prikaže novo dohodno sporočilo. Poslano sporočilo ne bo prikazalo njegove vsebine, razen če se prejemnik prijavi s svojim geslom za družabno mreženje.
 • Zanesljiva tehnična podpora. Komercialni messenger za lokalno omrežje nima nerešenih težav z napako, saj proizvajalec ponuja hitro podporo in pomoč pri odpravljanju težav.
 • Na splošno je kurir varen in stabilen za poslovno komunikacijo. Zato uporabnik zlahka izbere primerno za zamenjavo e-pošte, telefonskih klicev in brezplačnih kurirjev za pisarno.

  Potreben celoten sklop storitev SMS

  Nekatera najpogostejša vprašanja za uporabnike ali stranke, ki potrebujejo poslovno e-pošto: kateri podjetniški kurir innaloge, ki jih lahko obravnava, ali kakšna je razlika med tradicionalno storitvijo Exchange Office 365? Odgovor na ta vprašanja je dokaj preprost in odvisen od potreb. V majhni pisarni je malo verjetno, da bodo potrebe po komunikaciji enake kot velika podjetja ali ponudniki storitev, ki želijo svojim strankam zagotoviti storitev elektronske pošte. Obvezna oprema za storitve sporočanja:
 • Gostovanje podatkov. Zdaj sposobnost zagotavljanja lokacije njihovih podatkov postane pomemben element za evropska podjetja. To je storjeno, da se zagotovi odgovorna uporaba podatkov in spremljanje pravil glede trenutne varnosti poslovnih sporočil in uporabniških nalog.
 • Razpoložljivost storitev. Še en element, ki ga je treba upoštevati, je zagotovitev razpoložljivosti storitve, ki jo zagotavlja ponudnik.
 • Tehnična podpora. Prepričati se morate, da ponudnik izvaja prilagojeno storitev za stranke. Mnoga podjetja ponujajo rešitve za e-komunikacije in varnost, vendar pa ne vsi zagotavljajo individualno spremljanje in razširljivost v skladu s potrebami podjetja.
 • 7 glavnih razvojnih trendov za leto 2018

  Ker informatizacija še naprej narašča, je za podjetja vse pomembnejša interakcija s partnerji in strankami. Postopki komuniciranja bi morali v večji meri s spodbujanjem uspeha teh podjetij postati učinkovitejši. Globalni ponudniki sporočil so opredelili sedem trendov, ki bodo odločilno vplivali na toleto za korporativnega kurirja (odgovor in opis):
 • Delovno mesto prihodnosti. Sodobna pisarna se počasi premika v oblak. Mnoga podjetja se spreminjajo v rešitve v oblaku, kot je Microsoft Office 365, da bi zadovoljile vedno večje povpraševanje po sodelovanju in mobilnosti.
 • Povezana podjetja. Uspeh družbe bo v prihodnosti v veliki meri odvisen od njene sposobnosti opustiti zastarele metode. Razvoj ekosistemov znotraj skupine se bo razvijal. Podjetja radi stalno sodelujejo s svojimi partnerji in strankami, izmenjujejo informacije na različnih platformah in sprejemajo skupne odločitve. Z uporabo korporativnih sporočilnih storitev lahko podjetja bistveno izboljšajo svoje komunikacijske rutine.
 • Industrija 4.0 in internet (IoT) sta zdaj sestavni del poslovne dobavne verige za najboljšega podjetnika. Do leta 2020 bo prek interneta povezano približno 25 milijard naprav. Da bi zagotovili zanesljive in avtomatizirane interakcije, je treba na mednarodni ravni zanesljivo povezati različne standarde.
 • Krepitev varnostnih zahtev. Z naraščajočo medsebojno povezanostjo naprav v internetu stvari se povečuje verjetnost zlonamernih napadov. Zato morajo biti omrežne naprave sposobne zanesljivo identificirati sebe in varno komunicirati med seboj.
 • Pospeševanje in inoviranje. Med digitalnim prehodom morajo podjetja izpolnjevati pričakovanja kupcev, da ostanejo korak pred tekmeci. Inovativne rešitve za računalništvo v oblaku so preprosteintegrira z obstoječimi infrastrukturami IT in se zlahka prilagodi novim nastajajočim zahtevam.
 • Večkanalna povezava. S povečevanjem mobilnosti so spremenljivke čas, kraj in način, kako potrošniki kupujejo izdelek. Da ne bi zamudili "čarobnega trenutka, ko se je stranka resnično odločila za nakup izdelka, bi morala podjetja imeti možnost, da se vključijo v proces v kateri koli fazi izbire, usmerijo svoje stranke z ustreznimi ponudbami, ki so na voljo kjerkoli in kadarkoli.
 • Polni IP. V prihodnjih letih bo veliko ponudnikov telekomunikacijskih storitev v Evropi popolnoma prešlo na sistem prenosa podatkov, ki temelji na podatkih, razvoj tega podjetja pa se bo končal. Zato bodo morala podjetja postopoma reševati težave, povezane z migracijami.
 • Pet sistemov za sporočanje v podjetjih

  Razmislite o sistemih za neposredno sporočanje, ki so namenjeni uporabi v zasebnem omrežju podjetij. Ti sistemi so običajno zasnovani na odjemalcu in strežniku, imajo različne nabore funkcij in jih stranka ocenjuje kot "vse v enem". Pet aplikacij:

 • BigAnt je osnovni sistem za neposredno sporočanje z nekaj dodatnimi funkcijami. Poleg glavne klepetalnice ponuja tudi brez povezave klepet, skupinski klepet, glasovne in video klepete. Račune lahko ročno konfigurirate ali uvozite iz storitve Active Directory za preprosto prilagajanje. Standardni BigAnt stane $ 299 ($ ​​20300) za strežnik in $ 1590 ($ 1080) za vsako licenco odjemalca.
 • Messenger za lokalnoBopup Network. Ima enako funkcijo kot BigAnt, vendar je specializirana za glas in video. Zmožen je komunicirati z biltenom, uvažati Active Directory, prenašati in distribuirati datoteke ter trditi, da programska oprema odjemalca dobro deluje s Citrixom in okoljem terminalskega strežnika. Ponovno ima arhiv sporočil, ki je dostopen vsem regulativnim namenom. Bopup stane 190 $ (12900 rubljev) za strežnik in 1290 $ (879 rubljev) za vsako hkratno povezavo, pri čemer se cena stranke zmanjša v določenih količinah.
 • DBabble - eden najmanjših sklopov funkcij programske opreme na tem seznamu, prav tako ima možnost, da natančno prilagodi nalogo podjetja. Sistemski skrbniki lahko spremenijo skoraj vsak kos besedila na internetu ali odjemalcu Windows in vdelajo slike na določenih mestih, kot so logotipi in celo oglasi. DBabble ima možnost, da ustvari skupine za podporo IT, kjer uporabnik naključno dodeli individualno podporo razpoložljivi osebi. Cena za vsak strežnik je 485 dolarjev (33 tisoč rubljev).
 • ​​
 • Openfire je skupaj s svojim odjemalcem Spark edina odprta programska oprema na tem seznamu. Prav tako ima majhen nabor funkcij jedra - samo besedilni klepet, vendar obstaja veliko vtičnikov za razširitev funkcionalnosti, vključno z glasom in videom. Openfire je edina strežniška programska oprema na tem seznamu, ki ne deluje kot sistemska storitev Windows in se mora izvajati kot aplikacija.
 • Winpopup LAN Messenger je edina možnost na tem seznamu, kjer je strežniška programska oprema neobvezna. KerTa preprostost nima razširjenega nabora funkcij. Omejen je na skupinski in individualni klepet. Uporaba Winpopup LAN Messengerja je brezplačna za tri uporabnike in nato stane 1.495 $ (1.000 $).
 • Decentralizirani Jabber

  Jabber Corporate Messenger je še en sistem za neposredno sporočanje. Omrežje Jabber /XMPP je decentralizirano, kar pomeni, da nima enega ponudnika strežnika. Vsakdo lahko namesti strežnik Jabber z brezplačno programsko opremo. Vsi ti strežniki med seboj delujejo po standardu XMPP. Jabber je postal prvotna oblika komunikacijskega protokola, ki se zdaj imenuje XMPP, Extensible Messaging in Presence Protocol. Izumil ga je Jeremy Miller v poznih devetdesetih, potem pa je govoril o komunikacijah v realnem času v obliki "Moji stiki na mreži zdaj" in o servisiranju seznama stikov na strani strežnika.
  Izraz "razširljiv" pomeni, da obstaja veliko uradnih razširitev XMPP, znanih kot protokoli razširitve XMPP (XEPs). Nekatere od teh razširitev so razlog, da je Jabber postal bolj povpraševalec. Dodajajo nove funkcije za pretvorbo XMPP v sodobnejši sistem za sporočanje. Te funkcije so bile izvedene v XMPP-ju z naslednjimi navodili:
 • Ogljiki za sporočila (XEP-0280) omogočajo strežniku, da pošlje SMS na vse računske naprave.
 • Arhiviranje upravljanja SMS je baza podatkov, v kateri so shranjena vsa sporočila, tako da lahko samostojne naprave pridejo in zbirajo pozneje.
 • Stream Management obnovi spletno sejo za naprave po internetni nesreči.
 • Prikaz stanja odjemalca obvesti strežnik, ali uporabniki aktivno uporabljajo aplikacijo ali se izvajajo v ozadju. Če želite prihraniti življenjsko dobo baterije, strežnik ne bo pošiljal preveč informacij o napravi.
 • Push obvestila (XEP-0357) omogočajo strežniku XMPP, da zbudi mobilne naprave, da bi lahko brali nova sporočila.
 • Klepet v realnem času

  Messenger je orodje za več platform, korporacijski klepet za neposredno sporočanje z mobilnimi napravami, ki polno predstavlja potencial takojšnjega sporočanja na delovnem mestu. Značilnosti programa:
 • Varna dostava neposrednih sporočil z avtentikacijo uporabnika Micro Focus eDirectory TM in šifriranje sporočil SSL.
 • Seznam stikov, ki prikazuje podatke o uporabniku na podlagi informacij, ki so na voljo v eDirectory Micro Focus.
 • Popolnoma zaščitene aplikacije za mobilne naprave iOS in Android.
 • Podpora za platforme Windows, OS X in Linux.
 • Kazalniki prisotnosti uporabnikov prikazujejo, kdaj so uporabniki na spletu, so v stanju pripravljenosti ali imajo svoj status v GroupWise in Micro Focus Vibe.
 • Blokiranje prisotnosti indikatorja.
 • Pogovori za več igralcev.
 • Arhiv za iskanje podjetij.
 • Radiodifuzija.
 • Osebna zgodovina.
 • Klepeti.
 • Aplikacija za servisiranje Slack

  Od uvedbe priljubljenega poslovnega sporočila Slack so aplikacije za poslovna sporočila hitro postale orodje za vsak danKomunicirajte v vseh skupinah, ki združujejo podcaste s podjetjem. Pravzaprav je to prostor, kjer lahko komunicirate s sodelavci, tako v realnem času kot v asinhroni obliki. Sodelovanje lahko poteka posamično, samo s strani povabljenih ali tistih, ki se odločijo za vključitev v organizacijo. Takšne storitve lahko inteligentno uporabljajo za povečanje produktivnosti, izboljšanje timskega dela in celo za ustvarjanje korporativne kulture. Slack se integrira z več desetimi drugimi orodji, zato jih lahko uporabljajo razvijalci drugih proizvajalcev. Če to ni dovolj, lahko uporabite drugo aplikacijo. Večnamenska aplikacija - Zaščiten podjetniški Messenger Glip z RingCentral. Ponuja več orodij, ki niso na voljo v Slacku. Glip ima na primer skupinsko urejanje dokumentov, koledar ekipe in orodja za upravljanje opravil. Glip ima tudi vgrajena orodja za slikanje in PDF, ki so pravi bonus za ekipe, ki pogosto razpravljajo o vizualnem gradivu. Če ekipa že uporablja VoIP RingCentral Office za $ 799 (544 rubljev.) V RingCentral, potem ni potrebno dodatno plačilo za Glip.

  WhatsApp za mala podjetja

  WhatsApp je izdal posebno aplikacijo priljubljenega ruskega podjetniškega sporočila, ki ga uporabljajo mala podjetja za komunikacijo s strankami. WhatsApp Business dodaja ključne funkcije v obliki poslovnega profila, za pošto, spletne trgovine, inteligentno izmenjavo SMS-ov, kot so pozdrave in še več. Tisti, ki uporabljajo poslovno številko in osebno WhatsApp, Business Messenger inna eni napravi, medtem ko se lahko registrirajo z različnimi številkami. Podjetje je združljivo tudi z odjemalcem spletnega brskalnika. Značilnosti programa:
 • Funkcija hitrega odziva na sliko.
 • Zasedanja podjetij WhatsApp, ki so potrdila svojo telefonsko številko, ustrezajo njihovemu poslovanju in funkciji takoj po prejemu ikone potrditve v profilu.
 • je brezplačna in na voljo za vse OS, vključno z uporabniki Androida.
 • WhatsApp Business se trenutno uporablja v Rusiji, EU, Mehiki, Združenem kraljestvu in Združenih državah Amerike, dolgoročno z globalnim uvajanjem po vsem svetu.

  Migracija Linuxa: sodelovanje podjetij

  Corporate Messenger Linux dopolnjuje pregled korporativnega sodelovanja in komunikacij. Velika večina organizacij je odvisnih od Microsoftovih tehnologij (Exchange Office itd.), Zato je lahko uporaba Linuxa v takšnih okoljih nekoliko kompleksna, odvisno od ravni upravljavskih nalog. Če je delodajalec izbral komunikacijsko okolje Office 365 in s tem povezane storitve, strokovnjaki pa pogosto potrebujejo sestanke in klice, potem je uporaba Linuxa kot glavnega namiznega operacijskega sistema verjetno mogoča le z virtualnim računalnikom Windows s programi za sporočanje. Objavljajo hitra sporočila, besedilna sporočila, zasebne forume, videoklice in včasih celo skupno rabo zaslona v eni aplikaciji za sodelovanje. Če delodajalec uporablja tudi drugo tehnologijo sestavljanja, lahko uporabite Linux kotglavni namizni OS. Upravljavci podjetij morajo ovrednotiti svoje izbire na podlagi specifičnih potreb in sprejeti pravo odločitev za vsak OS, pa naj bo to Windows, OS X ali Linux.

  Sorodne publikacije