Dishonored: Pregled, sistemske zahteve, znaki, misije, okončine

Ko se pojavi nova igra, vsakdo iskreno pričakuje škandalozno zaroto, ki pritegne pozornost na več večer, tesno vleče v njihove mreže in jih prisili, da opustijo resničnost, odvzamejo svoj neznani svet. To je točno tisto, kar je Dishonored, njegov pregled boste našli v tem članku. Ne tako pogosto se v virtualnem prostoru pojavi vredna igra.

Nepooblaščeno. Pregled grafike

Izkušen igralec bo na tipičnih Steampunk krilih opazil veliko podobnosti z drugimi igrami. Nekdo se spomni pozabljene Blood Omen iz zapuščine serije Kain ali karkoli drugega. Toda večina bo povedala, da igra spominja na Half Life 2 z vsemi istimi industrijskimi pokrajinami, barvnimi lestvicami in pol-mehanskimi sprehajalci na dolgih tankih udih. Vse zaradi dejstva, da je pred ustvarjanjem igre naredil roko Victor Antonov - človek, ki je sodeloval pri ustvarjanju omenjenega sveta Half Life 2.

Nepooblaščen. Značilnosti

Poleg človeka je vredno reči, da se je dobro poznana družba Bethesda, ki je znana vsem iz serije The Elder Scrolls, trudila objaviti igro. Katera igra je nepoštena? Pregled igranja se mora začeti z "sporazumnimi posli", ki jih lahko zapomnimo v seriji Dragon Age. Z drugimi besedami, dejanja protagonista so odvisna od nadaljnjih dogodkov. Igra se lahko prečka v "prikritem načinu" - tiho krajo, izogibanje spopadom, odstranjevanje sovražnikov ali roke tujcev, ali samo odpuščanje, vendar ohranjanje življenja. Na primer, na noben način krivih krivcev ni mogoče stisniti (zaradi davljenja) in držati telesa nekje pod stopnicami ali škatlami, da ne bida bi pritegnili nepotrebno pozornost. Število umorov povečuje tako imenovano stopnjo kaosa. V igri ni "entropijske lestvice", ta kazalnik je prikazan na koncu nivoja skupaj z vsemi statističnimi podatki. Vplivi na nadaljnjo ploskev in na ud.

Plot

Zdaj pa se pogovorimo o glavnem vidiku nepoštenega. Prehod vpliva na časovno obdobje za več kot šest mesecev. Dogodki se odvijajo v izmišljenem mestu Dunwall, industrijskem središču (in obenem glavnem mestu) otoške države Gristelle, prototip glavnega mesta pa je London.

Mesto je pokrito z epidemijo kuge, ki jo razširjajo podgane. Za boj proti napadu protagonista z imenom Korvo je Atatano poslan, da poišče pomoč. Znak je osebna straža in tesna prijateljica cesarice. Igra se bo začela takoj, ko se bo junak vrnil v Danaul. Dolg začetek me spominja na nekaj Starejši svitki: Skyrim - tudi tu je junak nekje, pa tudi med potovanjem lahko občudujete lepoto sveta, ki je bil nepoškodovan. Znaki, ki so prisotni na jadrnici, so igralcu nekoliko predstavljeni med potekom postopka. Kravata se pojavi med pogovorom s cesarico. Corvo ji poda pismo, iz katerega sledi, da koristi od čakanja od nikoder. Vladar je očitno razburjen in takoj ne opazi pomanjkanja zaščite. Toda hčerka Emily opozarja na čudne ljudi na strehi. Skrivnostni neznanci so oblečeni v vse, kar je črno, sposobno gibanja in posedovanja mnogih mističnih sposobnosti. Polemika vodi v smrt cesarice in stražarji so obtoženi njene smrti, nato pa vržejo v zapor.Dejanja (v dobesednem pomenu besede), ko lahko igralec že premakne miško, odpravi nasprotnike v Dishonored, misija opravi nek način (in celo, da gre na cilj), se začne po šestih mesecih zapora.
Skupina simpatizerjev prispeva k pobegu Corva iz zapora. Po tem, protagonist vidi sanje, v katerih nekdo pride k njemu, znan v igri pod vzdevkom "Alien". Kdo je tam - ostaja skrivnost. Ta višja inteligenca ali duh je neka vrsta pozabljenega božanstva. Toda zadnja možnost je najbolj približna resničnosti, saj se v Danauilu preganjamo na disidentih, ki izrečejo "Alien Cult". Deklarirani so kot heretiki in označeni. Po takšnih sanjah dobi Korvo nenavaden znak na levi roki in nadnaravne sposobnosti.
Novi prijatelji se nato ukvarjajo z nalogo. Treba je odpraviti resnične storilce smrti cesarice in nered v državi - vrhovni oskrbnik in regent lord Heirem Burroughs, kot tudi sprostitev ukradenega dediča prestola - Emily Kolduin.

Chaos

Kot smo že omenili, igra Dishonored ima zelo zanimivo lupino: dejanja protagonista spreminjajo stopnjo kaosa, ki vpliva na nadaljnjo ploskev in okončine. Raven kaosa se bo povečala:
 • umor (na primer, stražarji v očeh civilistov, žalujoči, civilisti, pa tudi odvzem življenja »z rokami drugih, na primer, če na ulico vržete omamljenega stražarja, potem bodo jedli podgane, ki jih bodo zaužile kuge, povečale se bodo kužne podgane, povečale se bodo kužni podgani, povečalo se bo povečanje števila podganjih kužkov; lestvica kaosa);
 • Odkrivanje protagonista (ko se nad sovražnikovo glavo pojavi rdeča strela);
 • Dodatne misije se lahko razlikujejo na različne načine, vse je odvisno od narave naloge in zastavljenih ciljev.
 • Ne vpliva na kaos:
 • omamljanje (zadavljenje ali evtanazija), to je ukrep, ki vključuje reševanje življenja, če pa pijani stražar pade z zidu, se bo vdrl v smrt in raven kaosa se bo povečala;
 • Uničenje lokalne flore in favne, govorimo o usmrtitvi podgan, pljuvačnic, volkov in drugih živali ter rib.
 • Če je igra Dishonored na nizki stopnji kaosa, je na ulicah malo stražarjev, nekaj podgan in na splošno okolica NPC je bolj ali manj primerna v svojem vedenju. Z naraščajočim kaosom na ulicah preplavijo okužene plakate, zastrupljajo njihovo prisotnost okoli sebe, oblak podgan in povsod kugo. V prikritem načinu je težje, zato se bo "entropijska lestvica" še povečala. Da bi se vedno držali nizke ravni, je potrebno preiti, ne urediti nemirov:
 • uporabiti obvodne poti (sence, podstrešja, kleti) na vse možne načine, da se prikrademo in skrijemo;
 • Če je mogoče, ne prikrajšajte stražarjev življenja in omamite skrivanje na prijetnih mestih - smeti so zelo primerni za te namene;
 • jemljejo dodatna prizadevanja pozitivne usmerjenosti, na primer odrešitev žensk pred zlobnimi stražarji ali revnimi iz šap banditov;
 • izbrati bolj "humane" načine za spopadanje z glavnimi sovražniki, saj je najpogosteje pokvarjeno življenje lopov veliko slabše kot smrt sama.
 • "Humani" način do oskrbovalca

  Pranje v desno in levo - brez posebnih težav. Ampak to je toiti skozi raven "zaman" - moramo poskusiti. Toda izbrane točke kaosa se lahko izravnajo - ne ubiti glavnega sovražnika, ampak ga preprosto osramotiti. Primer je nadzornik Campbell. Ni ga treba izdati do smrti. Bolj zanimiva možnost je ukrasti v senco, poslušati govori stražarjev o določeni "znamki", ki je povzročena heretikom. Po prejemu informacij je dovolj, da ne hitimo, da bi uničili vse, ampak da namerno očistimo pot, omamimo stražarja pri Dishonoredu, odpremo blagajne, da dobimo potrebne informacije, in, ko dosežemo ta namen, zdrsnemo na nek način, stric Campbell v rdečem zmaju, povlečemo v sobo in zaslišimo da obrnemo njegov obraz z vročim železom.


  Taka izbira ne bo povečala stopnje kaosa. Poleg tega bo zdaj pomoč blagovni znamki izenačena s kaznivim dejanjem. Kasneje jo lahko najdemo že v obliki kripte v poplavljeni četrti.

  Usoda dvojčkov

  Naslednja misija vključuje prodiranje bordela Zlati mačke, da se odstranijo Pendltonovi dvojčki. Manj krvava pot vključuje iskanje pomoči lokalnega razbojnika z imenom (ali vzdevkom) Slackjaw (Slackjaw). Dovolj je premagati njegovo lokacijo z izvedbo dveh nalog in kriminalni organ se bo strinjal, da bo umazano delo odstranil samostojno, kar ne bo dopustilo umazanih rok protagonista.
  Po prvi nalogi (za spoznavanje usode informatorja) se bo razbojnik strinjal, da bo dal ključ od črnega vhoda hiši prehranjevanja, pa tudi izzvati -dobite kodo iz sefa s slikami trgovcev. Slednje lahko najdete v sobi na električnem stolu. Ko ste izločili kombinacijo, si morate ogledati knjigo gostov, iz katere bo znano, da bodo v zgornjem nadstropju ohranili dediča. Dekleto je treba pripeljati do čolnarja in se lahko vrnete v Slekzhov in dokončate nalogo. Usoda dvojčkov bo rešena - vodja tolpe bo obril svoje olje, osvobodil jezike in jih navalil v lastni rudnik, da se bodo počutili na drugi strani življenja.

  Doktor in umetnik

  Igra Neporočen v naslednji misiji neposredno pripelje protagonista v humani okvir - treba je ukrasti umetnika, ki je napisal portret ljubice gospodarja regenta. Znano je, da sponzorira njegovo vojsko. Lik umetnosti in honorarni zdravnik in še več, Anton Sokolov je preprosto dolžan preživeti. Zato (da misija ne bi bila neuspeh v primeru njegove smrti), je preprosto bistveno, da ga zdrobimo s zaspanimi puščicami in previdno, kot izjemno dragocen muzejski eksponat, da potegnemo čolnarja Samuela. Kasneje ujetnik priznava, da je napisal portret skrivnosti ljubezni do lorda regenta le od zadaj in ni videl njenega obraza. Ve, da je njeno ime Lady Boyle. Toda v družini Boyle kar tri dame. In v naslednji misiji bi moral Corvo odpraviti vir financiranja za gospodarja regenta v osebi omenjenega prehoda. V Disonored je mimo te misije možno tudi brez izgube krvi. Dovolj je, da mlado damo izročite moškemu, ki je zaljubljen v njo, in jo bo peljal na čoln v neznani smeri.

  Regent, izdajstvo in nove obrne

  Neobvezno je tudi odstranjevanje krvi Burroughs. Eden od njegovih bo postal znanjaslice - strast za snemanje zvočnih plošč vseh njihovih zločinov. Zato je treba paziti na že omenjeni element nepooblaščenih sefov. V enem od teh zapisov je zapisnik, ki potrjuje krivdo omenjenega uradnika v kugi, hoje po ulicah mesta in druge nemire. Pomembno je samo vključiti "kaseto", in iz vseh govornikov države bo govoril jezik. Ko boste videli, kako sta straža aretirala Burroughsa. Toda praznovanje zmage zgodaj: peščica simpatizerjev, ki so prej prispevali k pobegu Corva, ga je izdal in odpeljal Emilyjev svetilnik. Sam junak je zastrupljen in zahvaljujoč čolnu se stopi ob reki (brez čolna bi bil sploh mrtev). Tu in tam je nepričakovan obrat - Corvo so zelo teleportirani morilci, ki so ubili cesarico. Junak bo moral ven iz nezahtevnega zapora in se boriti z glavo - Daoud. Če ste slišali njegov pogovor v pisarni, lahko ugotovite, da je sploh ni nameraval ubiti. Toda o usodi mu povedati drugim Dishonored quests - dodatek. Po premagovanju Dauda se bo junak vrnil v zatočišče zvestih, od tam pa do svetilnika, da bo kaznoval izdajalca Hueloka in izpustil malega dediča.

  Konec

  Kot smo že omenili, so nepohranjeni udi odvisni od stopnje kaosa. Če je tako majhen, potem ne bo posebnega boja z Havelockom. Dovolj je, da ga utopimo in pojdemo na stranska vrata, da izpustimo Emily. V zadnjem videu bo rečeno, da za državo začne zlate dobe, Emily na prestolu, in Corvo - njen svetovalec in najboljši prijatelj. Ko Atthan umre, jeza vedno bo ostala v dobrem spominu na ljudi, Emily ga bo pokopala poleg matere. S povprečno stopnjo kaosa se sliši isti jezik, vendar so obrazi dvornikov še posebej izkrivljeni zaradi besa, se prepirajo med seboj. Če je junak šel skozi igro, izločil kri reke, najverjetneje bo na koncu prišlo do bitke s Huelokom, ki bo s seboj odpeljal na grob in mladega prestolonaslednika. V tem primeru bo prišlo do slabega konca - praznega prestola, države, ki so jo raztrgali konflikti, konec Danwalla in Corvo je izginil v neznani smeri. Sama igra je kratka, tako da, če mora igralec "podreti" kaos, morate biti bolj previdni pri umorih - v nepoštenih okončinah zaradi tega obsega.

  Dowd

  Zelo dvoumno osebo predstavlja ta vodja kitolovcev. V prvotni različici je on isti morilec, ki je Jessamiju (cesarici) odvzel življenje, enega glavnih nasprotnikov igre. Še več v Dishonored dodatek, Blade of Dunwall in Brigmorskie čarovnice mu pove drugo zgodbo - postopno razumevanje, da je ženska, ki jo je ubil, edini, ki je zadržal kaos in zmedo v državi. Poplava vesti ga pripelje do Aliena (ali njegovega Aliena), kar mu daje še drugo priložnost, ki navaja ime čarovnice, ki jo mora iskati - Dalila (čeprav bi bil pravilen prevod Dillayl). Vendar pa je vprašanje pravilnosti prevoda že dolgo za Dishonored: ruski voiceover se ne sprosti (in komaj se zgodi). Zato moramo biti zadovoljni s podnapisi. Dishonored dodatek bo povedal Dowdejevi zgodbi, kakšne izbire je moral narediti, da bi popravilnapake In konec bo njegovo srečanje s Corvom.

  Zanimivosti

  Obstajajo tudi čarobni artefakti v obrezanih - runah. O njih pripoveduje Stranger. Potrebno za pridobivanje in črpanje super moči protagonista. V poplavljeni četrti je revna čarovnica Starega Ganchiria, ki jih je sposobna ustvariti. Nepooblaščeni ključi so vedno v inventarju v posebnem razdelku, kjer si lahko kadar koli ogledate informacije. Ko najdemo ključ, ostane tam. Ni pomembno, kdo bo igral: Korvo ali Daud. Ukazi ukazne mize ne obstajajo - za nepooblaščene goljufije niso razviti. Uspešno jih nadomešča trener. S tem lahko povečate zdravje, mano, kovance, zagotovite neskončno količino kisika (za kopanje pod vodo), omogočite pa tudi način nočnega vida, ubijanje z enkratnim posnetkom in nesmrtnost (v primeru padca z višine). Seveda so predvidene tudi neskončne kartuše in streljanje brez polnjenja. Trenerji si prizadevajo za ponovni zagon igre. Po ponovnem zagonu ga boste morali ponovno aktivirati. Nepooblaščene kode iz sefov lahko najdete v bližini samih sefov. Lahko se sestane v obliki nasvetov na stenah, ki jih je treba piti s silo, nekateri pa bodo izdani takoj, brez veliko truda. Nepooblaščeni sefi lahko vsebujejo veliko koristnih stvari: rune, zlato, slike Sokolova in ne samo. Na primer, varni prodajalec je cela soba. In če se očisti, bo Slekzhov klical Corvoja, ko bo igralec končal iskanje z dvojčki. Nepooblaščene kode so lahko tudi v obliki ugank. Praviloma v tem primerunagrada je še posebej dragocena. Skupno devet sefov v okrožju. Ni goljufij, ki bi jim dovoljevale, da bi bile nekodirane. Morala bo delovati sama. Nepoštene misije se izvajajo tako krvave kot brezkrvne, kot je bilo že omenjeno zgoraj. Tukaj je en ulov. "Stealth mode" je hitro utrujen. Konec koncev, ne dovoljuje vam, da bi popolnoma začutili čarobnost uporabe orožja, ki ga ponujajo razvijalci, čarobne spretnosti in veščine Korvo Attala. Dejstvo je, da "nevidni" uporabljajo samo teleporte, zadavljenje in potapljanje v senci. Druge veščine ostajajo neopažene, kar ni zasluženo. Zato morajo igralci izbirati med krvavo neustrezno in tiho prikrito igro (slednja, mimogrede, traja še več časa). Vsekakor je to priložnost, da se znova in znova igrajo v Dishonored. Pri minusih je mogoče pripisati in odkrite napake v grafu. Nekateri liki so videti karikaturni ali groteskni: hipertrofirane roke, nesorazmerno telo glave, pretirano široka ramena pri ženskah. Podolgovati obrazi nekaterih NPC-jev so precej podobni Frankensteinovi pošasti starih filmov grozljivk ali Crazy Captain's Cylinder z Alice in Madness. Kljub tem pomanjkljivostim je bila igra veliko ljudi okus. Mogoče so celo namigi Half Life 2 že v svetu Dishonored. Prehod igre razkriva pomemben vidik - osebnost Corva. Povsod so namigi, opombe, namigi, da je Korvo Attalo več kot le stražarka cesarice. Najverjetneje je junak oče Emily. V drugem delu igre je ta predpostavka sprejeta kot podana.

  Nepooblaščeno 2

  Omeniti je treba tudi izdajo drugega dela igre, ki je bila objavljena junija 2015. V nadaljevanju je igralcu dana možnost, da izbere, kdo bo igral:
 • Emily je starejša;
 • njen telesni stražar Corvo.
 • Vsak lik ima izključno vrsto spretnosti in sposobnosti, ki se razkrijejo v procesu prenosa nadaljevanja. Igra je prejela pozitivne ocene internetne skupnosti in je tudi "Igromania" ocenila kot tretje mesto v nominaciji "Vojak leta".

  Zaključek

  Nazadnje je treba povedati o najpomembnejših sestavinah te zamisli. Igra je izdana na platformah, kot so Xbox, PlayStation 3 in 4 in seveda PC. Nepooblaščeno na računalniku je nekoliko drugačno od drugih. Isti vmesnik in igranja. Povsod enaki podnapisi, tako v izvirniku kot v DLC-ju. Ruski glas je odsoten. Edina stvar, ki razlikuje sistemske zahteve. Razmislite o nepooblaščenih zahtevah za osebne računalnike:
 • OS: Samo Windows Vista ali Windows 7. Ljubitelji osmega vetra ali celo "desetine" bodo morali ugrizniti komolce.
 • Procesor za dva jedra. 24 GHz taktna frekvenca. In še boljše 3 GHz.
 • ​​
 • Štiri gigabajti RAM-a so popolnoma primerni za udobno igro. To ni enako "Witcher 3".
 • Video kartica, ki podpira DirectX 9 z 512 MB ali več. NVIDIA GeForce GTX 460 in ATI Radeon HD 5850 sta zelo pogosta v seznamu sistemskih zahtev. Možno je, da tudi v tem primeru.
 • 4 GB RAM-a in zvočna kartica, združljiva z Windows.
 • To je komplet igralca, ki želi igrati pri Dishonoredu, da bi "ubil"nekaj večerov za prijetno in sproščeno igro. Vsak igralec bo v igri našel nekaj. Nekaj ​​zanimivega procesa, premetene uganke, dvoumne mistične nasvete. Nekdo ima rad odkrit trash, ki ga tukaj manjka: nasprotniki postajajo vse bolj in bolj, ko se obseg kaosa povečuje. Nekoga zanima filozofski podtekst, ki ga tukaj zelo uspešno ogreje prisotnost skrivnostnega Aliena in misli, ki jih v prilogi pripelje do protagonista v izvirniku in Dowda. Ugotovljeno je, da je v njem nekaj od angela in demona. Njegovo svetišče se zgodi v neporočnem, častili pa mu sledi opatska bivališče. Označena v čast tega dvomljivega božanstva, je neusmiljeno označena in pripisana heretikom. Nosilec pisala je preganjan v vseh pogledih, sorodniki in prijatelji ga odvrnejo in vsaka pomoč heretika je enakovredna zločinu.
  Oseba Aliena je v Dishonored malo znana. Pregled literarnih virov, najdenih v igri, nakazuje, da je bil dolgo žrtvovan, nekako napreden in postal pol-božanski. Pojavi se samo tistim, ki ga najbolj zanima. Običajno pride v stik z ljudmi skozi sanje, tako kot s Corvom. Takšni ljudje, ki jim je dal darilo (ali dano drugo priložnost), je po samem sebi Alienu dal samo osem:
 • sam Korvo;
 • ženska po imenu Staraya Ganchirya;
 • Seveda, Dowd;
 • Dalilina čarovnica;
 • naravni filozof Piero Joplin, ki Corvu dobavlja vse vrste orožja skozi igro;
 • Emily Koldin (že v drugem deluigra je označena kot Alien);
 • značaj nadaljevanja po imenu Paolo;
 • Neznani mali deček se je po nesreči srečal na ulici.
 • Od slednjih malo vemo. Imel je moč nadzorovati horde kužnih podgan, da bi se maščeval svojim storilcem. Ampak to darilo je uporabil netočno - eno bitje ga je ugriznilo in okužilo kugo. Zadnji dnevi življenja sirot so bili Piero Joplin v obliki nočnih mor, kot da bi namigoval na kakršno koli povezavo med tema dvema likoma.

  Sorodne publikacije