Nokia 1280: Pregled, funkcije in pregledi

Mobilni telefon Nokia 1280 je najpreprostejša rešitev za podjetje, ki je nadaljevalo svoje poslanstvo serije 1200 in 1202. Kar se tiče pozicioniranja, je vse tukaj preprosto: pred vami je pripomoček, zasnovan za tiste, ki potrebujejo "klicatelja" brez zahtevkov za učinkovitost, vizualizacijo in Še en spremljevalec, ki je del modernih mobilnih naprav. Model je v bistvu peni v primerjavi s pametnimi telefoni, zato lahko napravo definiramo v dveh besedah: poceni in jezni.

Tema današnjega pregleda je telefon Nokia 1280. V članku bomo obravnavali značilnosti, značilnosti, prednosti in slabosti ter mnenja strokovnjakov in odzive navadnih uporabnikov.

Vsebina paketa

Naprava je na voljo v preprostem in nezahtevnem gostem škatli, ki prikazuje najbolj opazne lastnosti pripomočka skupaj s standardi kakovosti in nagradami na nekaterih razstavah.

V škatli:
 • sama naprava;
 • polnjenje z blagovno znamko (Nokia 1280) tipa AC-3;
 • litij-ionska baterija za 800 mog razreda BL-5C;
 • kratki priročnik v ruskem jeziku.
 • Paket je skromen, vendar za večji "klic", kot če ga ni potrebno. Če potrebujete pokrov, slušalke ali katero koli drugo dodatno opremo, potem je izbira ogromna, za vsak okus, barvo in ceno na izložbi Nokia.

  Videz

  Na splošno se tisočerni niz nikoli ni razlikoval v raznolikosti barv, izbira pa je bila omejena na klasično črno barvo, nekateri pa so dobili tudi srebrni vložek. Toda Nokia 1280Proizvajalec proge je razvejal dolgočasno zasnovo in dodal več barvnih shem: črna, siva, rdeča, modra. Gama izgleda precej zanimivo, in kljub nizki ceni pripomočka je model postal bolj naklonjen starejšim kolegom.
  Zaradi vsestranskih dimenzij - 107x45x15 mm - in majhne teže, je naprava popolnoma v dlani in med delom ni občutka nelagodja. Ohišje pripomočka je izdelano iz plastike, kjer je kakovost materialov mogoče imenovati povprečna. Toda pričakovanje nekaterih zanimivih polimernih rešitev ni potrebno, saj imamo v naših rokah model z nišno kategorijo.

  Sama priprava kritičnih pripomb ne povzroča: podrobnosti so dobro in kompetentno medsebojno prilagojene, ne škripajo, ne pritegnejo in ne krčijo. Premaz naprave je sijajen, tako da plastika zbira prstne odtise, prah in umazanijo. Toda sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, ta trenutek ni tako strašen, saj je vse to smeti komaj opazno na pripomočku (še posebej na Nokia 1280 Black), in v nekaj sekundah je vsaka rubinasta krpa izbrisana.

  Vmesniki

  Levi del telefona je brez vmesniških elementov, na desni pa je 2-milimetrski izhod za omrežni polnilnik. Zgornji del je namenjen mini-pripomočkom (slušalke, slušalke) svetilke (dobra in zmogljiva). Spodnji del je imel luknjo za pritrditev traku ali snopa. Na zadnji strani telefona Nokia 1280 bomo videli mrežo zvočnikov in logotip blagovne znamke. Vsako nihanje glasnosti, kamer in. \ TŠe en spremljevalec, ki je del drugih "plemenitih" telefonov, žal, ne.

  Tipkovnica

  Pri tipkah je užitek delati z njimi: veliki, jasni in gumirani gumbi omogočajo enostavno in prijetno klikanje. Na splošno je bila Nokia Thousand-Click Keyboard vedno ergonomska, Nokia 1280 pa ni nobena izjema.
  V notranjosti se navigacijska krmilna palica nahaja v štirih položajih, brez pritiskanja na ročaj. Lepa svetloba in - ne glede na izbrano barvo pripomočka - je vedno bela. Tipke so enakomerno osvetljene, popolnoma vidne tudi v najbolj neugodnih okoljskih razmerah. To je tisto, kar želim povedati na veliko zahvalo razvijalcem, to je za tipkovnico na Nokia 1280. Navodilo opozarja na zaščito ključev pred prahom, vendar ta rešitev ni nova, in videli smo jo v preteklih linijah telefona. Lastniki se toplo odzovejo na tipkovnico kot celoto. Ocenili so udobje, preprostost in odzivnost tipk, zlasti uporabnike starejše generacije.

  Zaslon

  Nokia 1280 je opremljen s standardnim zaslonom za to serijo z ločljivostjo 96 x 68 slikovnih pik. Ob upoštevanju velikosti zaslona - 29x23 mm (13 palcev), se vsi podatki berejo popolnoma brez težav z vizualizacijo.
  Ena od glavnih značilnosti tega zaslona je odlična naloga tudi pri neposredni sončni svetlobi, svetlo modrikasta svetloba pa dopolnjuje le prijetne vtise zaslona. Zaslon vsebuje dve servisni liniji ali tri vrstice normalnebesedilo, tako da SMS-ki, čeprav z stretch, vendar se lahko izda.


  Platforma

  Vsi meniji na napravi Nokia 1280 so predstavljeni v obliki vodoravnega bobna, kjer boste videli samo eno ikono za vsako navijanje. Za razliko od prejšnjih generacij je vmesnik modela 1280 rahlo preoblikovan, zdaj pa so ikone videti bolj simpatične in jasnejše, kot so bile prej. V skladu z že uveljavljeno tradicijo je ključ za izklop telefona odpoved klica in omogoča dostop do standardnega menija naprave, ki lahko izklopi pripomoček ali konfigurira trenutni profil.
  Na žalost s funkcijo bližnjic na tipkovnici ni hitre navigacije, vendar se pojavi meni bližnjic, ki deluje, ko kliknete desno mehko tipko. Na vašo presojo lahko dodate vse veje iz menija. V štirih položajih navigacijske krmilne palčke v stanju pripravljenosti lahko prikličete klic seznama stikov, ustvarite SMS, telefonski imenik ali demo način. Omogočite lahko tudi demo način in se seznanite s ključnimi lastnostmi telefona Nokia 1280. Ponastavitev podatkov se izvede s tipko za preklic klica - tukaj se ni nič spremenilo.

  Imenik

  Imenik lahko shrani do 500 uporabnikov v pomnilnik, pri čemer je vsakemu imenu dodeljeno ime največ 14 znakov. Dovoljeno je namestiti eno sliko z vnaprej nameščeno galerijo (31 kosov) na poljubno številko. Izbira seveda ni dobra, vendar je boljša od nič. Vse slike, ki so bile dodeljeneZa dohodne in odhodne klice se prikaže še en stik. Iskanje se izvede z izbiro prvih treh črk imena. Na voljo je hiter nabor 8 številk in črni seznam, ki izključuje neželene stike. Uporaba slednjega je zelo preprosta - številko vstavimo v bazo in ne bo vas več skrbel.
  Lastniki v svojih pregledih so na splošno zadovoljni s telefonskim imenikom, toda edina stvar, ki jih moti, je, da delajo s kodami držav, tj. To je malo zmedeno in vas naredi nervozne, medtem ko najdete iste številke v knjigi. Poleg tega, naprava ne deluje z USSD-poizvedbe, tako da hitro izvedeti ravnotežje ali "na letenje" za povezavo katere koli storitve ne bo delovalo.

  SMS

  Pomnilnik shrani do 250 kratkih sporočil, ki že napredujejo, saj v prejšnjih modelih ta številka ni presegla 60-80 SMS. Medtem ko delate s sporočili, lahko uporabnik izbere velikost pisave, vendar ne pozabite, da velika velikost zahteva delo v načinu dveh vrstic, srednji pa v treh, tako da obstaja dvojna palica. V kontekst lahko dodate predloge (8 vrst) in emotikone (8 različic). Obstaja tudi funkcija klepeta, če delate z več sporočili enega naročnika. Poleg tega telefon podpira lastniško funkcionalnost Nokia Smart Messaging, kjer lahko vstavite želeno sliko v SMS (30 kosov). Druga funkcionalnost platforme, kot so igre, budilka in koledar, se ne razlikuje veliko od običajnega in nima nobenih izjemnih lastnosti.

  Življenjska doba baterije

  Skupaj z napravo grelitij-ionska baterija kapaciteta 800 mAh standard BL-5SV. Sodeč po zagotovilih proizvajalca, lahko pripomoček tiho dela do 9 ur v neprekinjenih pogovorih in do 530 ur v pričakovanju. Tudi če uporabljate imenovano napravo na celotni tuljavi in ​​neprekinjeno brbljate dno, potem polno polnjenje baterije traja dva ali tri dni. No, za tiste, ki pravijo 15-20 minut na dan, bodo baterije trajale nekaj tednov. Čas do popolnega polnjenja pripomočka je približno 2 uri.
  Tudi če ga ocenjujejo samo uporabniki, je mogoče videti, da je čas delovanja baterije popolnoma odsoten.

  Vtisi z dela

  Kakovost prenosa govora, ko je povezan z drugim naročnikom na visoki ravni - tukaj ni nobenih pritožb. Poleg tega so dinamika in melodije sami precej glasni, tako da lahko slišite "krik" naprave v sosednji sobi brez težav. Mnogi lastniki v svojih pregledih se pritožujejo nad nemožnostjo dela z MP3-skladbami, vendar je dobra stvar, da obstajajo amaterski firmware, ki odpravlja to pomanjkljivost. Prav tako veliko model lordi ugotavlja prisotnost priročno in razumljivo tipkovnico, ki ne more, ampak prosim, zlasti starejšo generacijo uporabnikov. Vmesnik je intuitiven in preprost, tako da ga lahko vsakdo, ki je kdajkoli imel v rokah, rokuje z njim (no, lahko preberete navodila za uporabo).

  Če povzamemo

  Pripomoček je izšel v klasičnem duhu stare "Nokia". Cena za model lahko niha v različnih smereh, odvisno od regije in nekaterih zalog, vendarVečinoma ne prečka oznake v 1000 rubljih. Če primerjamo našega respondenta z najbližjimi konkurenti, bo "Nokia" tukaj izgubila. Ista serija Samsung E1081T je tudi nekoliko cenejša in ima zaslon s 65.000 barvami z ločljivostjo 128 x 128 pik. Lahko se sklicujete tudi na modele iz "Alcatela", ki so v primerjavi z Nokio, nekoliko enostavnejši, vendar še cenejši, zato lahko izbirate. Če želite priporočiti telefon "Nokia 1280" je lahko obetaven in zapleten v tehnični del blagovne znamke oboževalcev, to je, vse tiste, ki potrebujejo "Ringer". Če želite najti vsaj nekaj zabaviščni center v napravi, potem je bolje, da hodi mimo, saj bo veliko bolj zanimivo plačati več kot dve ali tri tisoč rubljev in se najslabši senzor, ki vsaj nekaj, kar lahko zabavo.

  Sorodne publikacije